Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

Μη νομίζεις Γιώργο πριν αγορασει η Philips seaco την gaggia (2015) η classic είχε 245 ευρώ. Το τι modification είχε πέσει πάνω της από χομπίστες δεν λέγετε....Με αλλά 120-160 ευρώ τότε έπαιρνες τον ascaso i-2 και ήσουν άρχοντας....

Καλησπέρα σας. Μετά από δύο χρόνια λειτουργίας η Gaggia clasic έπαψε να βγάζει νερό. Μπορείτε να μου πείτε τι να κάνω για να την επαναφερω;

Δεν έχω τη συγκεκριμένη μηχανή, αλλά αφαλάτωση κάνεις; ακούς περίεργους θορύβους την ώρα της λειτουργίας;

Επίσης μπορείς να βρεις διαθέσιμα τηλέφωνα σέρβις.

Καλησπέρα σας. Μετά από δύο χρόνια λειτουργίας η Gaggia clasic έπαψε να βγάζει νερό. Μπορείτε να μου πείτε τι να κάνω για να την επαναφερω;

Γνώμη μου, εφόσον ρωτάς, καλύτερα να βρείς ένα τοπικό συνεργείο να της κάνει ένα σέρβις.

Αρχικά δοκίμασε μήπως φτιάξει εύκολα ανοίγοντας τον διακόπτη που βγάζει καφέ και να ανοιγοκλείσεις 10-15 φορές τον διακόπτη του ατμού.

Το είχα πάθει πολύ παλιά και έφτιαξε έτσι. Είναι το πρώτο πρόβλημα που βγάζει αν θυμάμαι καλά.
Αλλά μέσα θα έχει γεμίσει κομμάτια απο άλατα οπότε ιδανικά πρέπει να την πάς για σερβις.
Λύσιμο και καθάρισμα.

Αφαλάτωση έχω κάνει. Άλλωστε έναν καφέ κάνω κάθε απόγευμα. Όσο για το σέρβις δεν έχει εδώ στην Πάτρα. Θα προσπαθήσω να την ανοίξω αν και δεν έχω πολλές γνώσεις επί του θέματος.

Αφαλάτωση έχω κάνει. Άλλωστε έναν καφέ κάνω κάθε απόγευμα. Όσο για το σέρβις δεν έχει εδώ στην Πάτρα. Θα προσπαθήσω να την ανοίξω αν και δεν έχω πολλές γνώσεις επί του θέματος.
Θα σου συνιστούσα να μην το κάνεις, ψάξε πρώτα να βρεις άτομο με εμπειρία, ή κάποιου είδους σέρβις.

• Like
Reactions: nickolas_t
Δεν έχω τη συγκεκριμένη μηχανή, αλλά αφαλάτωση κάνεις; ακούς περίεργους θορύβους την ώρα της λειτουργίας;

Επίσης μπορείς να βρεις διαθέσιμα τηλέφωνα σέρβις.
Περίεργο θόρυβο όχι αλλά δεν κάνει ούτε το θόρυβο της αντλίας όταν κάνει εκχυλιση

Γνώμη μου, εφόσον ρωτάς, καλύτερα να βρείς ένα τοπικό συνεργείο να της κάνει ένα σέρβις.

Αρχικά δοκίμασε μήπως φτιάξει εύκολα ανοίγοντας τον διακόπτη που βγάζει καφέ και να ανοιγοκλείσεις 10-15 φορές τον διακόπτη του ατμού.

Το είχα πάθει πολύ παλιά και έφτιαξε έτσι. Είναι το πρώτο πρόβλημα που βγάζει αν θυμάμαι καλά.
Αλλά μέσα θα έχει γεμίσει κομμάτια απο άλατα οπότε ιδανικά πρέπει να την πάς για σερβις.
Λύσιμο και καθάρισμα.

Θα το δοκιμάσω και θα σου πω. Μακάρι να πιάσει το κολπο

Περίεργο θόρυβο όχι αλλά δεν κάνει ούτε το θόρυβο της αντλίας όταν κάνει εκχυλιση
Αν δεν κάνει καθόλου θόρυβο, τότε πιθανότατα η αντλία δε λειτουργεί, που σημαίνει ότι κάτι έχει καεί...

Μαλλον αυτό συμβαίνει. Ο θόρυβος που ακουγόταν όταν γινόταν η εκχυλιση είναι πολύ αδύναμος έως μηδαμινός. Θέλω να ανεβάσω βιντεακι αλλά δεν ξέρω πως

Πάντως από το ακροφυσιο του ατμού βγάζει κανονικά
Μαλλον αυτό συμβαίνει. Ο θόρυβος που ακουγόταν όταν γινόταν η εκχυλιση είναι πολύ αδύναμος έως μηδαμινός. Θέλω να ανεβάσω βιντεακι αλλά δεν ξέρω πως

Αν Βαλβίδα δουλεύει κανονικά, τότε κάπου υπάρχει φρακάρισμα πρέπει να λύσεις τη μηχανή να την αφαιρέσεις, και να πράξεις αναλόγως.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δες αυτό το βιντεάκι ίσως σε βοηθήσει

Θα το δοκιμάσω και θα σου πω. Μακάρι να πιάσει το κολπο
Αποτυχία

Αν Βαλβίδα δουλεύει κανονικά, τότε κάπου υπάρχει φρακάρισμα πρέπει να λύσεις τη μηχανή να την αφαιρέσεις, και να πράξεις αναλόγως.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δες αυτό το βιντεάκι ίσως σε βοηθήσει
ΩΧ!! Εχω δουλειά το βράδυ. Και από που παραγγέλνω την αντλία;