Περί Φακών κεφαλής ο λόγος

Ουσιαστικα αφου επιλεξεις το H2 επιπεδο κανεις εξι διπλα κλικ και μετα με διπλο κλικ επισης αλλαζεις το επιπεδο μεταξυ 100 lm ,140lm και strobe καιμμετα με ενα κλικ σβηνεις το φακο και κραταει στη μνημη την επιλογη νομιζω ομως οχι το strobe , το οποιο πρεπει καθε φορα να το επιλεγεις . Ελπιζω να βοηθησα

Όταν κάνεις τα 6 διπλά κλικ και μετά με διπλά κλικ εμφανιστεί και το strobe σβήνεις τον φακό.

Όταν τον ξανανάψεις, στο high το δεύτερο mode θα είναι το strobe.

Miα χαρα τα ειπες Mike!

Αλλα ειναι τροπος αυτος να βαζεις και να βγαζεις το strobe σε εναν πανακριβο φακο? Mε δεκαδες κλικ τη φορα? I don't think so...

Σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο πράμα οι ρυθμίσεις στον Zebra. Αλλά μια φορά τις κάνεις και από εκεί και πέρα έχεις διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή (και εύκολα πλέον!) 5 διαθέσιμα επίπεδα φωτισμού και το strobe. Καθόλου άσχημα για ένα τόσο μικρό, δυνατό και πανέμορφο (κατά το γούστο μου πάντα) φακό...

Mixalio άψογος !! Ευχαριστώ !

Miα χαρα τα ειπες Mike!

Αλλα ειναι τροπος αυτος να βαζεις και να βγαζεις το strobe σε εναν πανακριβο φακο? Mε δεκαδες κλικ τη φορα? I don't think so...

thanks χιωτη!
μην ξεχνας οτι αν αποθηκευσεις το strobe στο Η2, οταν αναψεις το φακο στο high μετα με διπλο κλικ εχεις strobe

Παιδες ειμαι κ γω για αγορα απο ebay του hl10.Toυ εκανα προσφορα 25 $ με δωρεαν μεταφορικα και ανταπαντησε 29$ ειναι καλη τιμη ή να την απορριψω; Καλο φακο κεφαλης στο 20 ποιον προτινετε;

Δεν είναι καλή τιμή.

Με $27 τον παίρνεις από εδώ,

http://www.ebay.com/itm/HL10-CREE-X...5297208?pt=US_Flashlights&hash=item19dd331e38

Αλλά αν θέλεις πας παρακάτω και κάνεις προσφορές σε όσουν την δέχονται,

http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&_nkw=fenix+hl10&_sop=15

έναν έναν με την σειρά διότι αν την δεχτεί ένας πρέπει να τον αγοράσεις, τους παίζεις στα λιγότερα από $25 (για εμένα $22), κάποιος θα τσιμπήσει και θα στον δώσει.

Σε ευχαριστω jpil.Θα δοκιμασω οπως μου ειπες.Παω να του ριξω ακυρο!

thanks χιωτη!
μην ξεχνας οτι αν αποθηκευσεις το strobe στο Η2, οταν αναψεις το φακο στο high μετα με διπλο κλικ εχεις strobe

χε χε, δεν ξεχνω τιποτα.
Αλλα θα προτιμουσα να μπορουσα να αποθηκευσω το strobe σε ξεχωριστη σκαλα για να ειναι αυτονομο. Στο Μ1 πχ. και να ειχε διαφορετικη συχνοτητα για το Μ2, Μ3. Ενα σκασμο λεφτα πληρωνεις, να μην γινεται? :))
Ακομα καλυτερα θα προτιμουσα να αναβει αμεσα, οπως σε πολλους αλλους φακους.

Παρεμπιπτοντως τους εχω στειλει σχετικο email με υποδειξεις περι strobe :))

Για εργασια κ camping τον θελω!

Aν τον θες και για camping, τοτε θα ελεγα να ριξεις μια ματια και στον 2χΑΑ Φενιξ HL30 που εχει αριστη διαρκεια, το χρησιμο κοκκινο nichia λεντακι και ειναι πολυ χρηστικος.

Ο HL10 ειναι ενα πραγματικο κουκλι αλλα οι χρησεις του και η αυτονομια του εχουν περιορισμο λογω της 1χΑΑΑ.

Μια μεση λυση ειναι ο Φενιξ HL21 με 1χΑΑ. Ειναι απο τους πλεον πολυχρησιμοποιημενους μου φακους.

http://www.fenix-store.com/fenix-hl30-orange-and-gray/

τον hl21 απο που τον παιρνουμε?
παω στο fasttech και βλεπω κατι περιεργα..
http://www.fasttech.com/products/0/...-hl21-cree-xp-e-r2-4-mode-97-lumen-led-headla
(This product is no longer available: the manufacturer claims that FastTech did not comply to minimum advertised price (MAP) while prior to listing, FastTech was never informed of any MAP policy/agreement from the manufacturer's official distributors. We are no longer carrying this product due to unclear distribution policies and requirements. )

Έχει κανείς κάποιον από τους δυνατούς Armytek (Headlamps) ? Μιλάω για κάποιους που παίζουν στα 1000 Lumens.

Θέλω κάτι δυνατό αλλά και τα $110 είναι αρκετα ενώ χρησιμοποιούν λιθίου 18650 βέβαια. Βολεύει αυτό το είδος για το κεφάλι? Εναλλακτικά υπάρχει και ο HP25 της Fenix στα 360 Lumens που έχει και πολύ μεγάλη ευελιξία στη ρύθμιση. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν έχει θέματα υπερθέρμανσης στο Turbo.

Ολα εξαρτωνται γιατι τον θελεις.
Αν τον θελεις για να δουλευεις και να μαστορευεις κοντα (οπως εγω) και τα 60 λουμενς καλα ειναι.
Αν τον θελεις για μακρυα τοτε παραβλεπεις το μειονεκτημα του βαρους και παιρνεις οσα λουμενς χρειαζεσαι.

Αλλα για μακρυα εχεις αλλες εναλλακτικες, ακομα και το ειδικο κλιπ ζωνης που περιστρεφει το φακο εκει που θες.
Καθε βαρος δεμενο στο κεφαλι ειναι αβολο. Οχι οτι δεν το συνηθιζεις, αλλα αν μπορεις να εχεις εναλλακτικη, καλυτερα.

Βασικά τον θέλω για 3 λόγους. Α) Για νυχτερινές εργασίες στον κήπο (παρατήρηση φυτών, εντόμων, αλλά και προσεκτικό πότισμα χωρίς βρέξιμο φύλλων που θέλει φως, κτλ), Β) Για εργασίες κοντά.

Με άλλα λόγια για τον κήπο και κατά κύριο λόγω για πότισμα (με παίρνει πολλές φορές η νύχτα και έχω πολλά φυτά που είναι εκτός αυτόματου γιατί τα μεγαλώνω ξεχωριστά και ειδικά) ίσως μου κάνει και το κλιπ ζώνης που λες γιατί απλά θέλω να έχω ελεύθερα χέρια. Αλλά δεν φοράω ζώνη στον κήπο χαχαχα...

Βασικά μου έδωσες ωραία ιδέα! Ο Rysoon ο zoomer που έχω ήρθε με headband που έχει τέτοιο κλιπ για φακό στο κεφάλι. Το δοκίμασα μόλις τώρα όχι στο κεφάλι, αλλά στον ώμο και είναι μια χαρά λύση! Δηλδή, περνάς το χέρι σου ανάμεσα και το έχεις το φως στον ώμο σαν τον Wally! Με τους Zoom δουλεύει μια χαρά το κόλπο και ελεύθερα χέρια!

Τώρα για εργασία κοντά δεν είναι ότι δουλεύω και κάθε μέρα κι έχω και σπαστό πορτατιφ γι'αυτή τη δουλειά. Για να είμαι ειλικρινής δεν μου είναι και απαραίτητο αλλά μιας και μπήκα στο χόμπι να καλύψω όλη την γκάμα των αναγκων. Θα ομολογήσω! Θέλω τον HP25 της Fenix από τότε που βγήκε! :drummer:

Aμα θες τον ΗP25 απο τοτε που βγηκε, τοτε τι καθομαστε και το συζηταμε. Το φακουδακι ειναι σκετο γκατζετ.:))

Το κλιπ ζωνης που προανεφερα της Fenix, μπαινει και στο παντελονι και στην τσεπη αφου εχει κλιπ. Ειναι εξαιρετικα βολικο και χρησιμο. Το εχω και το χαιρομαι οποτε χρειαζεται.

Στην περιπτωση του κηπου νομιζω οτι θες λουμενς και του HP25 ειναι τα ιδανικα. Νομιζω ομως οτι πολυ καλυτερη δουλεια θα κανεις με το κλιπ τσεπης η με τον τροπο που γραφεις, με εναν κανονικο φακο.

Ενας αλλος ανεξοδος τροπος ειναι αν εχεις καπελακι τυπου τζοκευ, να χρησιμοποιεις ενα φακο που εχει κλιπ. Δουλευει μια χαρα!

Καθόμαστε και το συζητάμε μπας και πείσω τον ευατό μου ότι δεν χρειάζομαι άλλο φακό αλλά που............τι να πω είναι να μην αρχίσεις με τα γκατζετ.

Δε λες που εχουν μπει οι Κινεζοι στο παιχνιδι τα τελευται χρονια... Ειτε τα παραγουν οι ιδιοι, οριτζιναλ η κοπιες, ειτε τα παραγουν φασον για τους Αμερικανοευρωπαιους, το κοστος των καθε λογης γκατζετ εχει υποπολλαπλασιαστει.

Το Lidl εκει τα φτιαχνει (Parkside, silvercrest)και δινει αυτες τις τιμες για πολυ αξιολογα και αξιοπιστα προιοντα, που στην Ελλαδα σημειωτεον ειναι και πιο ακριβες απο καποιες αλλες χωρες που ξερω.