Περί Φακών κεφαλής ο λόγος

χαχα, direct hin on Zebralight!!

Ωραιοτατο φαινεται και οπως το λες, με απλο UI.
Αν αποδειχτει και αξιοπιστο τοτε η zebra μαλλον θα εχει σοβαρο προβλημα.
Εκει που επαιζε σχεδον μονη της, τωρα εχει αμεσο ανταγωνισμο.

ειναι...δεν ειναι καινουργιοι στο παιχνιδι....δειτε το σαιτ τους
ειναι και φιλικοι σε μοντες με αλαλγη λεντ και κατοπτρων
Απλα τωρα εβγαλαν μικροτερα (ελαφρυτερα) μοντελα

Τούμπανο φαίνεται αλλά ... πανάκριβος !!
Νομίζω ότι είναι υπερβολικός και σαν φακός και σαν τιμή για την χρήση που τον θέλει....

Όταν λες μονοπάτια, μέσα στις μονές?

Με τέτοιο φακό θα κάνει μεγάλη φωτορύπανση.

Βρες κάποιον άλλο φακό.

Όχι φίλε μου, από μονή σε μονή ή μάλλον από κελλί σε κελλί. Εργάζεται σε ένα κελλί λίγο πιο κάτω από τις Καρυές και μένει σε έναν άλλο μοναχό περίπου 40 λπτ. με τα πόδια από μονοπάτι. Όμως πλέον τα αγριογούρουνα έχουν γίνει πάρα πολλά (ίσως περισσότερα από 250 μεγάλα και 200 μικρά) και τον Αύγουστο είχαμε 3 επιθέσεις σε προσκυνητές ΜΕΡΑ κι όχι νύχτα, και τον Σεπτέμβριο επίσης. Επομένως τον θέλει ως φως , αλλά κι ως απωθητικό όπλο. Ή κάτι τέτοιο..

Πάντως κι εμένα μου φαίνεται υπερβολικά ακριβός ο φακός. Υπάρχει κάτι σε 800-1000 λούμενς σε κάτω από 80 ευρώ;

Last edited:
Η σελίδα της εταιρίας είναι αυτή http://www.lupine.de/products/headlights

Έχουν μπαταρία επαναφορτιζόμενη μάλλον που βγαίνει σε διάφορες διαστάσεις aa.png

Δέν ξέρω αν θέλει κάτι τόσο ακριβό, κοίταξε κάτι σε Fenix εδώ που είναι πιο φτηνοί και δοκιμασμένοι http://www.fenix-store.com/headlamps/

Πάντως τα αγριογούρουνα δεν νομίζω να φοβηθούν με το φώς, κάτι άλλο πρέπει να βρεί να μετακινείτε.

Και μαχαίρι να έχεις μαζί σου όταν περνάνε αυτά δεν μπορείς να τους κάνεις τίποτα.

Ευχαριστώ φίλε μου.

Ναι το μαχαίρι δεν κάνει τίποτε, αλλά στο φως έχω άλλη άποψη. Το αγριογούρουνο δεν έχει πολύ ισχυρή όραση. Αν το χτυπήσεις στο πρόσωπο με πολύ δυνατό φως, αναγκάζεται να σκύψει, αλλάξει κατεύθυνση, κάτι τέτοιο.

μηπως ομως αυτη η διαταξη εχει αρχισει να βαραινει πολυ?
εχει τριπλαιο κενο βαρος απο μια Ζεμπρα

Έξυπνο και χρήσιμο η έξοδος usb στην battery case !

Snap2013-12-17at183253_zpsb7e1a74e.jpg

εχω καλομαθει απο τον hl21 που τον δουλευω σχεδον 100% με το diffuser.
και εχω καταληξει στον hp01,αλλα θα βρω diffuser για τον συγκεκριμενο?

εδω στο review γραφει =
beam a bit too tight for close work, an optional diffuser would be nice to increase versatility
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?379315-Review-Fenix-HP01-2xAA-headlamp

[url]http://www.dinodirect.com/FENIX-Diffuser-Lens-Headlight-AD401.html

πως θα βρω τις διαστασεις?
[/URL]

Last edited:
ρωτωντας ανθρωπους που τον εχουν, ή την εταιρια

Αν δεν, αυτοσχεδιο οπως εκανα εγω, με θερμοσυρικνωμενο και τζαμακι απο diffuser της Nitecore

δεν βλεπω να βγαζει diffuser για τον hp01,που λογω των 2 AA θα ηταν ιδανικος για το βαρος του πισω απο το κεφαλι.
Αρχισα λοιπον να ψηλοκοιταω τον hp25 με 2 led(αλλα κα 4ΑΑ) δειχνει κατι πιο ολοκληρωμενο,εγω βεβαια ποιο πολυ θελω το Flood mode για εργασιες.
Το θεμα ειναι εαν το βαρος και ο ογκος του μου φανουν μεγαλα,αφου εχω συνηθησει με τον ελαφρυ HL21.
Tον εχει κανεις τον συγκεκριμενο?

2ni5rhy.jpg

Last edited:
Fenix HL25 LED Headlamp

Specifications

Uses Cree XP-G2 R5 LED with a lifespan of 50,000 hours
Three modes of output:
High: 150 Lumens (Ni-MH Battery: 3 hours; Alkaline Battery: 4 hours)
Mid: 50 Lumens (Ni-MH Battery: 8 hours; Alkaline Battery: 12 hours)
Low: 4 Lumens (Ni-MH Battery: 120 hours; Alkaline Battery: 140 hours)
Burst Mode: 280 Lumens
NEW for Fenix: IP68 Rated. Waterproof up to 2 meters for 30 minutes. Impact resistance up to 1.5 meters/4.92 feet. Absolutely dustproof.
Rugged aluminum housing to shed heat and impact
Intelligent memory circuit. Automatically enters the previously used brightness level when turned on.
Digitally-regulated output maintains constant brightness
60-degree tilt mechanism
Fast, convenient all-in-one button switch
Reverse polarity protection guards against improper battery installation
Made from durable aluminum alloy and performance plastic
Premium Type III hard-anodized anti-abrasive finish
Toughened ultra-clear glass lens with anti-reflective coating

Armytek wizard είναι πιστεύω ο πιο δυνατός φακός κεφαλής με τα 1200 lumens και το δείχνει. Το φως είναι απίστευτα πλούσιο και όμορφα διαχυτικό αλλά έχουν κάνει ένα μεγάλο λάθος που μου είναι δύσκολο να το πιστέψω ότι δεν έχουν βάλει κάποια προστασία.
Τον είχα στο high mode και έκανα την δουλειά μου για περίπου 4-5 λεπτά και όταν πήγα να τον σβήσω ζεμάταγε όλο το σώμα, δεν μπορούσα να τον ακουμπήσω και δεν είχα καταλάβει ποσο είχε ζεσταθεί λόγω του σκληρού πλαστικού που βαστάει το σώμα. Φοβήθηκα για την μπαταρια.
Ο Fenix HP05 μπορεί να είναι μόνο 350 lumens αλλά μετά απο περίπου ένα λεπτό απο τη μεγάλη σκάλα πέφτει μόνος του στην μεσαία κι έτσι αποφεύγεις την υπερθέρμανση γι αυτό και έχω τυφλή εμπιστοσύνη σε ´ολα τα προϊόντα της.