Sonus Naturalis
Μέλος Σωματείου
Δεν υπάρχει σύστημα ηχογράφησης που να μπορεί να γράψει σωστά, τονίζω, σωστά τον ήχο μιας καμπάνας.
Και όταν λέω "σωστά" εννοώ όλα τα ηχοχρώματα που παράγει μία καμπάνα και όλα τα δυναμικά.
Μοναδική πιθανότητα, εάν χρησιμοποιούσαμε ένα ζευγάρι μικρόφωνα όπως αυτά εδώ: DPA 4007 με πόλωση στα +130 Volt (όχι στα +48), με τον προενισχυτή μικροφώνων της Grace Design (τον έχω, αλλά χωρίς το module των +130 Volt), σε DSD128 και πάνω (Korg MR-1000 -το έχω- ή 2000, ή Tascam 3000).
Με κάποιο limiter της Prism, διότι αλλιώς δε γίνεται. Σε απόσταση μερικών μέτρων τουλάχιστον από την καμπάνα.
Και πάλι το αποτέλεσμα θα απείχε πολύ από το αρχικό ηχητικό γεγονός.
Με ποια ηχεία άραγε θα κάναμε την αναπαραγωγή; :chinscratch:
Κι έπειτα....
Ήλθε η σειρά μου να ξυπνήσω!
:hahaha: 
Και όταν λέω "σωστά" εννοώ όλα τα ηχοχρώματα που παράγει μία καμπάνα και όλα τα δυναμικά.
Μοναδική πιθανότητα, εάν χρησιμοποιούσαμε ένα ζευγάρι μικρόφωνα όπως αυτά εδώ: DPA 4007 με πόλωση στα +130 Volt (όχι στα +48), με τον προενισχυτή μικροφώνων της Grace Design (τον έχω, αλλά χωρίς το module των +130 Volt), σε DSD128 και πάνω (Korg MR-1000 -το έχω- ή 2000, ή Tascam 3000).
Με κάποιο limiter της Prism, διότι αλλιώς δε γίνεται. Σε απόσταση μερικών μέτρων τουλάχιστον από την καμπάνα.
Και πάλι το αποτέλεσμα θα απείχε πολύ από το αρχικό ηχητικό γεγονός.
Με ποια ηχεία άραγε θα κάναμε την αναπαραγωγή; :chinscratch:
Κι έπειτα....
Ήλθε η σειρά μου να ξυπνήσω!