Περί καλωδίων ο λόγος...

Μιχάλη κάνεις σαν να μην με ξέρεις.😀
Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω τέτοιες δοκιμές.
Ότι μου δώσει ι Βλαδίμηρος "και καλά μου είναι" που λένε και στην Κρήτη.
Interconnect έχω κάτι van damme μαύρα 😸
Ε, ωραία! Αφού σε ξέρω, μάζεψε ότι μπορείς να μαζέψεις, πάρε το Βλαδίμηρο, βόλεψε τον αναπαυτικά, βάλε τον να ακούει το σύστημα σου και να σκέφτεται παρατηρήσεις και άς τον εκεί. Ώσπου να τελειώσει, πήγαινε καμμία βόλτα. Ή έλα κι' από εδώ που έχω και καλή ρακούλα! 😁

Υ.Γ. Μιά χαρά τα Van Damme!

• Haha
Reactions: vlad66 and mdvq
@Sonus Naturalis αφού τα Kimber σου κάνουν γιατί δεν τα χρησιμοποιείς στα ηχεία σου και παραμένεις στα μαύρα;
Τα Kimber PK14 είναι 2μετρα και κάνουν για το Desktop σύστημα. Για το μεγάλο σύστημα χρειάζομαι 3μετρα.
Εν πάση περιπτώσει αν βρω κάτι που να μου κάνει πραγματικά θα το ξανασκεφτώ. Εν τω μεταξύ στα ενεργά συστήματα τα καλώδια ρεύματος πάνε κατά ζεύγη και το κόστος ανεβαίνει.
Είναι κι' αυτό ένας παράγοντας...

• Like
Reactions: Θρησκος
Ολα τα καλώδια για επαγγελματική χρήση και μεγάλες καταναλώσεις είναι μονόκλωνα .Ακόμη και το 4 χ3 .
Για αστειο το ειπα :D
Στην παλια μου εγκατασταση, ειχα (και σκοπευω να βαλω και τωρα) 10awg μονοκλωνο ( 5.5 x 3 )
Μονοκλωνο εχω και στον ενισχυτη μου.
(y)

Για αστειο το ειπα :D
Στην παλια μου εγκατασταση, ειχα (και σκοπευω να βαλω και τωρα) 10awg μονοκλωνο ( 5.5 x 3 )
Μονοκλωνο εχω και στον ενισχυτη μου.
(y)
Είναι λίγο μπελάς στη τοποθέτηση ,στις μεγάλες διατομές ,αλλά από την άλλη προσφέρουν σταθερότητα και κυρίως δεν υπάρχουν φθορές στα συρματακια οπως στα πολύκλωνα .Ιδίως αν υπάρχουν συσκευές με μεγάλες καταναλώσεις και ρελέ π.χ θερμοστατικά ,τότε δεν το συζητάμε ότι τα μονόκλωνα είναι μονόδρομος .
Στο phono μου έχω το belden 83803 ,που είναι χειρότερο και από μονόκλωνο .

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Επειδή βλέπω ότι αρέσουν τα μονοκλωνά στο ρεύμα, (εμένα μου αρέσουν και στα ιντερκονεκτ, και ηχείων), που ασχολείται με ιδιοκατασκευές, μπορεί να πάρει το Neotech SOCT occ (μονόκλωνο) βγαίνει σε διάφορες διατομές αγωγών και μπορεί να φτιάξει καλώδια εξαιρετικά σε ήχο..
Βγαινει και σε πολυκλωνο το SDTC...
Με Viborg βύσματα παίζουν πολύ καλά..

Kαι λυγάει;
Δεν νομίζω.Δεν λύγισε ούτε το(πιο λεπτό)Gigawatt το οποίο είχα και είναι 3Χ4.Προλαβε όμως να αχρηστεύσει τις βίδες ενός Furutech fi-e38(r) οι οποίες είναι ανθεκτικές κατά τ' αλλα.Χρειαζονταν sleeves όμως μ' "εφαγε" η υπερβολική σιγουριά.

• Wow
Reactions: Λάκης
Επειδή βλέπω ότι αρέσουν τα μονοκλωνά στο ρεύμα, (εμένα μου αρέσουν και στα ιντερκονεκτ, και ηχείων), που ασχολείται με ιδιοκατασκευές, μπορεί να πάρει το Neotech SOCT occ (μονόκλωνο) βγαίνει σε διάφορες διατομές αγωγών και μπορεί να φτιάξει καλώδια εξαιρετικά σε ήχο..
Βγαινει και σε πολυκλωνο το SDTC...
Με Viborg βύσματα παίζουν πολύ καλά..
Πειραματιζομαι και με αυτα και με τα SOST. Πολυ καλα σαν βαση πειραματισμου και καλες τιμες.

Kαι λυγάει;
Φροντισα να εχω μονο μια ορθη γωνια απο το μετρητη μεσα στο σπιτι και απο εκει καθετα προς τα πανω με μια τρυπα στο ταβανι βρεθηκα στο πανω δωματιο οπου μπηκαν τα circuit brakers (y)

• Wow
Reactions: Λάκης
Δεν νομίζω.Δεν λύγισε ούτε το(πιο λεπτό)Gigawatt το οποίο είχα και είναι 3Χ4.Προλαβε όμως να αχρηστεύσει τις βίδες ενός Furutech fi-e38(r) οι οποίες είναι ανθεκτικές κατά τ' αλλα.Χρειαζονταν sleeves όμως μ' "εφαγε" η υπερβολική σιγουριά.
Τους αγωγους πρεπει να τους λυγιζεις/σχηματιζεις απο πριν. Με καθαρισμενα τα ακρα απο τη μονωση , ειναι ετοιμοι να περασουν στις υποδοχες του iec & schuko πολυ ευκολα, και απλα τους βιδωνεις. Οταν γινει το πρωτο, τα επομενα ειναι παιγνιδι.

Αυτο ειναι μονοκλωνο 12 awg. Αν ξεβιδωσω τους αγωγους και τους τραβηξω , θα βγουνε (προ)σχηματισμενοι οπως τους βλεπεις.

b.jpg

• Like
Reactions: vlad66