Περί καλωδίων ο λόγος...

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Μείνετε μακριά από τη συγκεκριμένη κάλτσα!
Υπάρχουν άλλες, λίγο πιο μεγάλες για να περνάνε πιο εύκολα και χωρίς υαλοβάμβακα.

Αν σου αρέσει το τεμπεραμέντο του Wireworld, είναι στο ίδιο στυλ. Μόνο που τις πρώτες ώρες δεν ακούγεται, βγαίνει πολύ "λαμπρό".
Μέχρι το επόμενο Σάββατο θα το ακούσει και το υπόλοιπο gang, οπότε θα γράψουν και αυτοί.

Ε, το nexans τσίμπα το, 0.80€ το μέτρο έχει. Απλά είναι χοντρό και δεν παίρνει τα απλά βύσματα, θέλει ότι πιο χοντρό βρεις.
Με 10 μέτρα είναι σαν να έβαλα 4 υπογούφερ στο σαλόνι και 1 στην κουζίνα (νόμιζα και στο μπάνιο προς στιγμήν αλλά ήταν ο μικρός)!
Η συγκεκριμένη κάλτσα υπάρχει σε διάφορα νούμερα.

Είδα τόπι που θα χώραγε και το πόδι μου εύκολα..

Είδα και δοκίμασα στο μαγαζί και μικρότερα νούμερα.

Από επιλογή πήρα το 7mm εσωτερική διάμετρο για να είναι σφιχτή πάνω στο καλώδιο και να μην κάνει ζάρες.

Καθόλου μεγάλη διαφορά.
Περισσότερο θέμα γούστου.
Υπάρχει όμως και αυτό είναι από τα "παράξενα".
Για να καταλάβεις, το 3μετρο που έχω από το router στο switch, είναι cat6A και δεν έχω σκοπό να φτιάξω το ίδιο σε cat7.

Δεν υπάρχει λινκ, δεν πουλάει λιανική...

Μη ρωτήσεις πως μου έδωσε...
(Του άφησα και φέσι 3,5€ και κάποια στιγμή θα πάω από εκεί για υλικά που μπάνισα και θα τον ξεχρεώσω)

Πες μου τι θες να στο φτιάξω και να στο στείλω τσάμπα βρε συ !!

Θέλεις 1 μέτρο cat6A ή cat7 που έχω έτοιμα;;

Θέλεις το 3μετρο cat6A που έχω τώρα συνδεδεμένο;;

Τι θες;; πέστο και θα γίνει !!
Είναι λίγο μεγάλες οι αποστάσεις. Μάλλον θα χρειαστώ 3 τρίμετρα. Ένα από το ρούτερ μέχρι το switch και άλλα δυο μέχρι το streamer/Bluray.

• Like
Reactions: vlad66
Από επιλογή πήρα το 7mm εσωτερική διάμετρο για να είναι σφιχτή πάνω στο καλώδιο και να μην κάνει ζάρες.

Δεν είναι θέμα η διάμετρος.
Μου έφερε αναμνήσεις από τότε που ήμουν 16 χρονών και πήγα να γεμίσω τα πρώτα μου ηχεία υαλοβάμβακα με γυμνά χέρια! 😂

Ποιο Nexans απ''ολα λες; Και είναι τόσο μπασατο... (Αυτό ίσως δημιουργήσει πρόβλημα σε εμένα), δεν έχει ισορροπία με το υπόλοιπο φάσμα;
Πες αν θες δυο λόγια για το Viablue, το μόνο Wireworld ethernet που έχω ακούσει είναι το Platinum (ασημένιο), δεν έχω εμπειρία από το κόκκινο..

To Nexans το 7άρι είναι. Έχει ισορροπία, αλλά για κάποιο λόγο δημιουργεί αυτό το "εφέ".
Έχεις ακούσει το VDH The first που λες "wtf just happened"; Στο πιο "punchy" του χωρίς τη θαμπάδα που έχει το VDH
Και σκέψου ότι δεν έχει επαφή με το streamer.
Πάει από το modem στο router, από το router στο switch έχω το κόκκινο wireworld και από το switch στο streamer παίζω με το viablue.
Ε, πάρε 3 μέτρα να έχεις να βάζεις σε όσους δεν πιστεύουν στα καλώδια δικτύου (η διαφορά στον ήχο είναι παραπάνω από εμφανής). :D

Το Viablue έκανε αυτό που περιμένουμε όλοι από ένα καλό καλώδιο γενικά (όχι, αυτό που κάνει το nexans δεν το περιμένει κανείς).
Κάνει πιο crispy τον ήχο, ορίζει καλύτερα τα περιγράμματα, δίνει καλύτερα τις υφές, έρχονται στην επιφάνεια λεπτομέρειες που δεν άκουγες πριν.
Και έχω την εντύπωση ότι μεγαλώνει λίγο η απόκριση. Σαν να ανεβαίνει λίγο πιο ψηλά και να κατεβαίνει λίγο πιο χαμηλά, χωρίς όμως να τονίζει αυτές τις συχνότητες.

Δεν είναι θέμα η διάμετρος.
Μου έφερε αναμνήσεις από τότε που ήμουν 16 χρονών και πήγα να γεμίσω τα πρώτα μου ηχεία υαλοβάμβακα με γυμνά χέρια! 😂

To Nexans το 7άρι είναι. Έχει ισορροπία, αλλά για κάποιο λόγο δημιουργεί αυτό το "εφέ".
Έχεις ακούσει το VDH The first που λες "wtf just happened"; Στο πιο "punchy" του χωρίς τη θαμπάδα που έχει το VDH
Και σκέψου ότι δεν έχει επαφή με το streamer.
Πάει από το modem στο router, από το router στο switch έχω το κόκκινο wireworld και από το switch στο streamer παίζω με το viablue.
Ε, πάρε 3 μέτρα να έχεις να βάζεις σε όσους δεν πιστεύουν στα καλώδια δικτύου (η διαφορά στον ήχο είναι παραπάνω από εμφανής). :D

Το Viablue έκανε αυτό που περιμένουμε όλοι από ένα καλό καλώδιο γενικά (όχι, αυτό που κάνει το nexans δεν το περιμένει κανείς).
Κάνει πιο crispy τον ήχο, ορίζει καλύτερα τα περιγράμματα, δίνει καλύτερα τις υφές, έρχονται στην επιφάνεια λεπτομέρειες που δεν άκουγες πριν.
Και έχω την εντύπωση ότι μεγαλώνει λίγο η απόκριση. Σαν να ανεβαίνει λίγο πιο ψηλά και να κατεβαίνει λίγο πιο χαμηλά, χωρίς όμως να τονίζει αυτές τις συχνότητες.
Σ' ευχαριστώ πολύ! 🙂

• Like
Reactions: Tzimisce
Είναι λίγο μεγάλες οι αποστάσεις. Μάλλον θα χρειαστώ 3 τρίμετρα. Ένα από το ρούτερ μέχρι το switch και άλλα δυο μέχρι το streamer/Bluray.
Θα στα φτιάξω μέχρι την Κυριακή (πιστεύω)

Cat7 S/FTP θέλεις... έτσι ;;

Το nexans εχει λαμπροτητα? Δε θελω λαμπροτητα και τα περιγραμματα δε θελω να ειναι υπερτονισμενα. Θελω αναγλυφες υφες, σωμα, λεπτομερεια αλλα οχι τσικι τσικι, με φυσικο τροπο, γρηγορο σφιχτο γεματο μπασο και υφες απαλες χωρις γρεζι. Οι υψηλες θελω να ειναι ευγενικες γιατι εχω ευαισθησια και ηδη ειναι πολυ διαφανο το συστημα. Πολυ σημαντικος ειναι ο ρυθμος να υπαρχει η αισθηση της ταχυτητας και των δυναμικων χωρις να κουραζει. Αυτο βρηκα με το supra αφου καθαρισα το δικτυο πριν. Πριν το καθαρισω ενιωσα καποια σκληροτητα οταν το ειχα. Αλλα αυτο το καλωδιο ειναι ξεκαθαρα οτι του δινεις βγαζει. Γενικα δε θελω ο ηχος να ειναι πολυ αιθεριος για αυτο με ξενιζει λιγο το qobuz.

Last edited:
Όχι, καμία σχέση.
Το Viablue έβγαλε μία λαμπρότητα όταν το έβαλα στην αρχή.
Αλλά έστρωσε στη συνέχεια.

• Like
Reactions: steadyshot
Όχι, καμία σχέση.
Το Viablue έβγαλε μία λαμπρότητα όταν το έβαλα στην αρχή.
Αλλά έστρωσε στη συνέχεια.
και το nexans lanmark cat6a ultim πως θα το χαρακτηριζες?
1771434234871.png

Το nexans εχει λαμπροτητα? Δε θελω λαμπροτητα και τα περιγραμματα δε θελω να ειναι υπερτονισμενα. Θελω αναγλυφες υφες, σωμα, λεπτομερεια αλλα οχι τσικι τσικι, με φυσικο τροπο, γρηγορο σφιχτο γεματο μπασο και υφες απαλες χωρις γρεζι. Οι υψηλες θελω να ειναι ευγενικες γιατι εχω ευαισθησια και ηδη ειναι πολυ διαφανο το συστημα. Πολυ σημαντικος ειναι ο ρυθμος να υπαρχει η αισθηση της ταχυτητας και των δυναμικων χωρις να κουραζει. Αυτο βρηκα με το supra αφου καθαρισα το δικτυο πριν. Πριν το καθαρισω ενιωσα καποια σκληροτητα οταν το ειχα. Αλλα αυτο το καλωδιο ειναι ξεκαθαρα οτι του δινεις βγαζει.
Το Supra δεν έχει σκληρότητα, απλά δεν έχει κάποια πράγματα που έχουν αλλά καλώδια στην κατηγορία τιμής του..
Για κάποιον που δεν την ψάχνει πολύ καλό είναι..
Όποιος όμως έχει απαιτήσεις δεν ασχολείται με το Supra, το είχα , το δοκίμασα, το έδωσα..

Το Supra δεν έχει σκληρότητα, απλά δεν έχει κάποια πράγματα που έχουν αλλά καλώδια στην κατηγορία τιμής του..
Για κάποιον που δεν την ψάχνει πολύ καλό είναι..
Όποιος όμως έχει απαιτήσεις δεν ασχολείται με το Supra, το είχα , το δοκίμασα, το έδωσα..
Τι απαιτησεις και τι δεν εχει το supra?Το ρωταω γιατι εδω μιλαμε για synergy. Δεν θελουμε να τα κανουμε maximise ολα γιατι μπορει να καταληξουμε σε υπεραναλυση και σε υπερ διαφανεια και πολυ αιθεριο ηχο πραγμα που δεν ειναι επιθυμητο απο μενα γιατι χανω σε μουσικοτητα.

Πες μου αν θελεις τι σου λειπει εσενα στο supra για να καταλαβω αν το θελω εγω...

Η συγκεκριμένη κάλτσα υπάρχει σε διάφορα νούμερα.

Είδα τόπι που θα χώραγε και το πόδι μου εύκολα..

Είδα και δοκίμασα στο μαγαζί και μικρότερα νούμερα.

Οταν λες δοκιμασες, εχει παραβαν και πας και τα φορας;

Το nexans εχει λαμπροτητα? Δε θελω λαμπροτητα και τα περιγραμματα δε θελω να ειναι υπερτονισμενα. Θελω αναγλυφες υφες, σωμα, λεπτομερεια αλλα οχι τσικι τσικι, με φυσικο τροπο, γρηγορο σφιχτο γεματο μπασο και υφες απαλες χωρις γρεζι. Οι υψηλες θελω να ειναι ευγενικες γιατι εχω ευαισθησια και ηδη ειναι πολυ διαφανο το συστημα. Πολυ σημαντικος ειναι ο ρυθμος να υπαρχει η αισθηση της ταχυτητας και των δυναμικων χωρις να κουραζει. Αυτο βρηκα με το supra αφου καθαρισα το δικτυο πριν. Πριν το καθαρισω ενιωσα καποια σκληροτητα οταν το ειχα. Αλλα αυτο το καλωδιο ειναι ξεκαθαρα οτι του δινεις βγαζει. Γενικα δε θελω ο ηχος να ειναι πολυ αιθεριος για αυτο με ξενιζει λιγο το qobuz.
Καλωδιο θες ή ψαχνεις για ομορφη νυφη με προικα;

Οταν λες δοκιμασες, εχει παραβαν και πας και τα φορας;
Είχα το καλώδιο μαζί μου αφού το είχα αγοράσει πριν από το μαγαζί στο Ίλιον.

Με αυτό δοκίμαζα τα νούμερα στις κάλτσες..

Το 6mm δεν έμπαινε με τίποτα, το 8mm έπλεε...

Τι απαιτησεις και τι δεν εχει το supra?Το ρωταω γιατι εδω μιλαμε για synergy. Δεν θελουμε να τα κανουμε maximise ολα γιατι μπορει να καταληξουμε σε υπεραναλυση και σε υπερ διαφανεια και πολυ αιθεριο ηχο πραγμα που δεν ειναι επιθυμητο απο μενα γιατι χανω σε μουσικοτητα.

Πες μου αν θελεις τι σου λειπει εσενα στο supra για να καταλαβω αν το θελω εγω...
Κανει το αντιθετο απο ολα τα προαναφερομενα, ειναι θολο, χανει λεπτομερειες.
Ειναι σαν να κανεις υποβαθμιση στο συστημα σου.

• Like
Reactions: vlad66