steadyshot
AVClub Enthusiast
- 16 July 2012
- 714
Απο τη μια χρησιμοποιεις τη φραση το supra ειναι καλο για το κοστος τους (αρα δεν ειναι καλο για υψηλοτερα απο το κοστος τους) - εγω αυτο καταλαβαινω - απο την αλλη λες "Είμαι της γνώμης ότι δεν χρειάζεται κάποιος να σκάσει μια περιουσία για καλώδια για να έχει σωστό ήχο και να μην επηρεάζουν σημαντικά τα μηχανήματα μας, υπάρχουν τίμιες εταιρίες που έχουν άριστα προϊόντα χωρίς να ματώνεις οικονομικά.."Πέφτει πολύ παραμύθι γενικά στο marketing των καλωδίων...
Τα Supra είναι τίμια καλώδια γενικά και για το κόστος τους είναι μια χαρά..
Τώρα αν μάθεις κάτι που γράφουν είναι φυσικά ευπρόσδεκτο...
Τα καλώδια είναι μεγάλο λούκι και θέλει πολύ προσοχή στις επιλογές, οποίος ασχολείται με μικρά ποσά δεν έχει μεγάλο ρίσκο, το χοντρό παιχνίδι είναι στις ακριβές σειρές καλωδίων, γι'αυτό προσοχή..
Τα καλώδια (παντός είδους), επεμβαίνουν δυστυχώς στο ηχητικό αποτύπωμα σε ένα σύστημα, κάτι που δεν έπρεπε να γίνεται τόσο άμεσα, όμως συμβαίνει αυτό γιατί η κάθε εταιρία καλωδίων έχει τον δικό της δρόμο κατασκευής και τελικού ηχητικού αποτελέσματος..
Είμαι της γνώμης ότι δεν χρειάζεται κάποιος να σκάσει μια περιουσία για καλώδια για να έχει σωστό ήχο και να μην επηρεάζουν σημαντικά τα μηχανήματα μας, υπάρχουν τίμιες εταιρίες που έχουν άριστα προϊόντα χωρίς να ματώνεις οικονομικά..
Το δύσκολο κομμάτι είναι πως θα βρεις αυτές τις εταιρείες και ποιος έχει διαθέσιμα καλώδια για δοκιμές...
Ευτυχώς έχω ακούσει άπειρα καλώδια χωρίς να τα πληρώνω με την βοήθεια φίλων και φτιάχνω και δικά μου, οπότε δεν έχω χασουρα οικονομική ή κάτι άλλο...
Από την στιγμή που θα βρεις καλώδια που όντως παίζουν, το καθένα στον τομέα τους, μετά δεν χρειάζεται να κάνεις κύκλους γύρω από την ουρά σου, συνταγές για καλώδια υπάρχουν, οι "κολλημένες" αλλαγές που κάνουν οι περισσότεροι Audiophile people μόνο κακό κάνουν, και στο τέλος χάνουν και την μπάλα, δηλαδή την ουσία...
Είμαι τυχερός που πιάνουν τα χέρια μου και φτιάχνω ότι θέλω όπως θέλω, δεν ξέρεις πόσο σημαντικό είναι αυτό για την τσέπη και το χόμπι μας...
Βέβαια κανείς δεν σκέφτεται όπως εγώ, το έχω διαπιστώσει στους Hiend κύκλους, εκτός από ελάχιστους που ξέρω και καταλαβαίνουν τι παίζει γενικά στις κατασκευές κλπ..
ΠΧ τώρα το Switch που έφτιαξαν τα παιδιά, πιστεύω κανείς δεν θα βρεθεί να πει κάτι άσχημο για αυτό το Switch διότι ο Δημήτρης έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, έχει κάνει την μελέτη του, την έρευνα του και έβγαλε ένα σημαντικά καλό και εύηχο προϊόν για τα μέλη του Avclub..
Αυτό είναι πολύ σημαντικό, σκέψου πόσο θα στοιχιζε αυτό το Switch αν το είχε φτιάξει μια "τάδε" εταιρία του Audio και πόσο θα το κοστολογουσαν...
Ειδικά αν το είχαν εκθειάσει και κάποιοι "δοκιμαστές" περιοδικών..
ελαχιστοι θα είχαν την δυνατότητα να το πάρουν...
Τέλος πάντων, συζητήσεις πάνω σε αυτά μπορούμε να κάνουμε άπειρες...
Τελικα ποια ειναι η χρυση τομη κοστους για καλωδιο ethernet και ποιο καλωδιο ethernet χρησιμοποιεις εσυ ως το τελικο που συνδεεται στο eversolo και το θεωρεις την καλυτερη δυνατη επιλογη?
Last edited: