Περί καλωδίων ο λόγος...

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Πέφτει πολύ παραμύθι γενικά στο marketing των καλωδίων...
Τα Supra είναι τίμια καλώδια γενικά και για το κόστος τους είναι μια χαρά..

Τώρα αν μάθεις κάτι που γράφουν είναι φυσικά ευπρόσδεκτο...

Τα καλώδια είναι μεγάλο λούκι και θέλει πολύ προσοχή στις επιλογές, οποίος ασχολείται με μικρά ποσά δεν έχει μεγάλο ρίσκο, το χοντρό παιχνίδι είναι στις ακριβές σειρές καλωδίων, γι'αυτό προσοχή..

Τα καλώδια (παντός είδους), επεμβαίνουν δυστυχώς στο ηχητικό αποτύπωμα σε ένα σύστημα, κάτι που δεν έπρεπε να γίνεται τόσο άμεσα, όμως συμβαίνει αυτό γιατί η κάθε εταιρία καλωδίων έχει τον δικό της δρόμο κατασκευής και τελικού ηχητικού αποτελέσματος..

Είμαι της γνώμης ότι δεν χρειάζεται κάποιος να σκάσει μια περιουσία για καλώδια για να έχει σωστό ήχο και να μην επηρεάζουν σημαντικά τα μηχανήματα μας, υπάρχουν τίμιες εταιρίες που έχουν άριστα προϊόντα χωρίς να ματώνεις οικονομικά..

Το δύσκολο κομμάτι είναι πως θα βρεις αυτές τις εταιρείες και ποιος έχει διαθέσιμα καλώδια για δοκιμές...

Ευτυχώς έχω ακούσει άπειρα καλώδια χωρίς να τα πληρώνω με την βοήθεια φίλων και φτιάχνω και δικά μου, οπότε δεν έχω χασουρα οικονομική ή κάτι άλλο...

Από την στιγμή που θα βρεις καλώδια που όντως παίζουν, το καθένα στον τομέα τους, μετά δεν χρειάζεται να κάνεις κύκλους γύρω από την ουρά σου, συνταγές για καλώδια υπάρχουν, οι "κολλημένες" αλλαγές που κάνουν οι περισσότεροι Audiophile people μόνο κακό κάνουν, και στο τέλος χάνουν και την μπάλα, δηλαδή την ουσία...

Είμαι τυχερός που πιάνουν τα χέρια μου και φτιάχνω ότι θέλω όπως θέλω, δεν ξέρεις πόσο σημαντικό είναι αυτό για την τσέπη και το χόμπι μας...

Βέβαια κανείς δεν σκέφτεται όπως εγώ, το έχω διαπιστώσει στους Hiend κύκλους, εκτός από ελάχιστους που ξέρω και καταλαβαίνουν τι παίζει γενικά στις κατασκευές κλπ..

ΠΧ τώρα το Switch που έφτιαξαν τα παιδιά, πιστεύω κανείς δεν θα βρεθεί να πει κάτι άσχημο για αυτό το Switch διότι ο Δημήτρης έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, έχει κάνει την μελέτη του, την έρευνα του και έβγαλε ένα σημαντικά καλό και εύηχο προϊόν για τα μέλη του Avclub..

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, σκέψου πόσο θα στοιχιζε αυτό το Switch αν το είχε φτιάξει μια "τάδε" εταιρία του Audio και πόσο θα το κοστολογουσαν...
Ειδικά αν το είχαν εκθειάσει και κάποιοι "δοκιμαστές" περιοδικών..
ελαχιστοι θα είχαν την δυνατότητα να το πάρουν...

Τέλος πάντων, συζητήσεις πάνω σε αυτά μπορούμε να κάνουμε άπειρες...
Απο τη μια χρησιμοποιεις τη φραση το supra ειναι καλο για το κοστος τους (αρα δεν ειναι καλο για υψηλοτερα απο το κοστος τους) - εγω αυτο καταλαβαινω - απο την αλλη λες "Είμαι της γνώμης ότι δεν χρειάζεται κάποιος να σκάσει μια περιουσία για καλώδια για να έχει σωστό ήχο και να μην επηρεάζουν σημαντικά τα μηχανήματα μας, υπάρχουν τίμιες εταιρίες που έχουν άριστα προϊόντα χωρίς να ματώνεις οικονομικά.."

Τελικα ποια ειναι η χρυση τομη κοστους για καλωδιο ethernet και ποιο καλωδιο ethernet χρησιμοποιεις εσυ ως το τελικο που συνδεεται στο eversolo και το θεωρεις την καλυτερη δυνατη επιλογη?

Last edited:
..

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, σκέψου πόσο θα στοιχιζε αυτό το Switch αν το είχε φτιάξει μια "τάδε" εταιρία του Audio και πόσο θα το κοστολογουσαν...
Πρόχειρα μπορώ να σου πω ,ότι ένα switch που υπάρχει στην αγορά και παίζει άριστα,σύμφωνα με αυτούς που το άκουσαν,
κάνει με το τροφοδοτικό του κανά 1600αρι.
Δεν τρώω ένα μαγκάλι κάρβουνα καλύτερα.😁
Όσοι έχουν την οικονομική ευχέρεια,καλά κάνουν και το παίρνουν.
Εγώ αρκουμαι στο ταπεινό Netgear.
Τώρα που μου έδωσε και το τροφοδοτικακι του ,το καλό ,το πρόστυχο ο Vlad ...ποιος με πιάνει 🍻😸

σκέψου πόσο θα στοιχιζε αυτό το Switch αν το είχε φτιάξει μια "τάδε" εταιρία του Audio και πόσο θα το κοστολογουσαν...

Τέλος πάντων, συζητήσεις πάνω σε αυτά μπορούμε να κάνουμε άπειρες...
Πόσο θα στοίχιζε;
Περίπου τρία χιλιάρικα (3.000)!!! 😲
Παράδειγμα τιμολόγησης εδώ.
Και Review από εδώ.

Διαβάζοντας, ξαναβρίσκουμε τα "Ρολόγια Φούρνου" (OCXO) που τα ανακαλύπτουμε και τα σχολιάζουμε εδώ, σε παραδίπλα νήμα.

Καινούργιες γνώσεις που πρέπει να αφομοιώσουμε. Και είναι δικαιολογημένη στο μεταξύ κάθε αντίδραση, ώσπου να βρούμε σε ποιό βαθμό ισχύουν και μας επηρρεάζουν.

Απο τη μια χρησιμοποιεις τη φραση το supra ειναι καλο για το κοστος τους (αρα δεν ειναι καλο για υψηλοτερα απο το κοστος τους) - εγω αυτο καταλαβαινω - απο την αλλη λες "Είμαι της γνώμης ότι δεν χρειάζεται κάποιος να σκάσει μια περιουσία για καλώδια για να έχει σωστό ήχο και να μην επηρεάζουν σημαντικά τα μηχανήματα μας, υπάρχουν τίμιες εταιρίες που έχουν άριστα προϊόντα χωρίς να ματώνεις οικονομικά.."

Τελικα ποια ειναι η χρυση τομη κοστους για καλωδιο ethernet και ποιο καλωδιο ethernet χρησιμοποιεις εσυ ως το τελικο που συνδεεται στο eversolo και το θεωρεις την καλυτερη δυνατη επιλογη?
Η Χρυσή τομή για ένα καλώδιο Ethernet έχει αναλογία ανάλογα το κόστος του και δυνατοτήτων του συστήματος, και ανάλογα τις απαιτήσεις του κατόχου του συστήματος..
Σε μικρού κόστους συστήματα χρησιμοποιούμε φθηνά σχετικά καλώδια, σε μέσα πιο ακριβά και πάει λέγοντας..
Δεν έχει καμία σημασία το καλώδια χρησιμοποιώ εγώ (αν και το έχω αναφέρει), δεν είμαι ο κανόνας, τα καλώδια που χρησιμοποιώ είναι ματσαρισμενα για τα δικά μου Setup..
(Και δεν είναι ακριβά, σύμφωνα με αυτά που πληρώνουν οι Hiend τύποι)...
Λύσεις υπάρχουν για τα πάντα, μην μου πεις να προτείνω καλώδια, δεν θα το κάνω γιατί σέβομαι το χρήμα του καθενός μας..
Μπορώ να σου πω ότι έχω στεναχωρεθει που ο Μιχάλης πήρε το Supra από εμένα και τελικά δεν του άρεσε, αυτό είναι ένας παράγοντας που δεν προτείνω καλώδια..
Αν κάποια στιγμή γίνουν δοκιμές και με καλέσουν, ευχαρίστως να φέρω καλώδια να δοκιμάσετε, και θα κρίνετε σύμφωνα με το δικό σας κριτήριο..
Δεν είναι δική μου δουλειά να λέω πάρε αυτό το καλώδιο,σκοτώνει κλπ...
Αυτά είναι για άλλους, όχι για εμένα..
Το πώς στήνω εγώ τα δικά μου Setup δεν έχει σχέση με τα υπόλοιπα..
Τα στήνω σύμφωνα με το πώς θέλω να ακούω εγώ, πίστεψε με όπου έχω βοηθήσει σε στήσιμο Setup έχει πολύ καλά αποτελέσματα...
Το Audio είναι πολύ δύσκολο κομμάτι, υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες, δεν είναι καθόλου απλα τα πράγματα και δυστυχώς εκεί "ματώνει" ο αγοραστής/ακροατής..

• Like
Reactions: Th.ARvan

Ναι, το supra για τα 50? ευρώ που κοστίζει είναι τίμιο, δεν είναι hiend cable όμως...
(Για εμένα πάντα)

Μπορείς να ανέβεις παραπάνω χωρίς να ξεβρακωθεις οικονομικά σε ένα άλλο καλώδιο που όντως αξίζει...
Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να δώσεις 1000 ευρώ για να πάρεις ένα αξιοπρεπές καλώδιο...
Που βρίσκεις το περίεργο σε αυτά που αναφέρω;

Πρόχειρα μπορώ να σου πω ,ότι ένας διακόπτης που υπάρχει στην αγορά και παίζει άριστα,σύμφωνα με αυτούς που το άκουσαν,
κάνει με το τροφοδοτικό του κανά 1600άρι.
Δεν τρώω ένα μαγκάλι κάρβουνα καλύτερα.😁
Όσοι έχουν την οικονομική ευχέρεια,καλά κάνουν και το παίρνουν.
Εγώ αρκούμαι στο ταπεινό Netgear.
Τώρα που μου έδωσε και το τροφοδοτικάκι του ,το καλό ,το πρόστυχο ο Vlad ...ποιος με πιάνει🍻😸
Μια χαρά συμφωνώ μαζί σου..
Ο καθένας πρέπει να προχωρήσει η όχι μέχρι τα όρια του...
Το θέμα είναι σε αυτά τα όρια που ορίζεις να βρίσκεις τις καλύτερες λύσεις..😉

• Like
Reactions: mdvq
Πόσο θα στοίχιζε;
Περίπου τρία χιλιάρικα (3.000)!!! 😲
Παράδειγμα τιμολόγησης εδώ.
Και Review από εδώ.

Διαβάζοντας, ξαναβρίσκουμε τα "Ρολόγια Φούρνου" (OCXO) που τα ανακαλύπτουμε και τα σχολιάζουμε εδώ, σε παραδίπλα νήμα.

Καινούργιες γνώσεις που πρέπει να αφομοιώσουμε. Και είναι δικαιολογημένη στο μεταξύ κάθε αντίδραση, ώσπου να βρούμε σε ποιό βαθμό ισχύουν και μας επηρρεάζουν.
Να ξέρεις ότι όταν ένα επώνυμο Hiend προϊόν βγαίνει στην αγορά, το συνολικό κόστος για τον κατασκευαστή του είναι στο 1/4 τοις τιμής του προϊόντος στην λιανική...
Από εκεί και πέρα καταλαβαίνεις τι παίζει..
Τα πιο πολλά λεφτά σε ένα μηχάνημα τα έχει η έρευνα και η τελική υλοποίηση..
Μετά είναι το σασί και μετά τα υλικά, στην συνέχεια το κέρδος του κατασκευαστή, των μεσαζόντων κλπ...

Ναι, το supra για τα 50? ευρώ που κοστίζει είναι τίμιο, δεν είναι hiend cable όμως...
(Για εμένα πάντα)

Μπορείς να ανέβεις παραπάνω χωρίς να ξεβρακωθεις οικονομικά σε ένα άλλο καλώδιο που όντως αξίζει...
Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να δώσεις 1000 ευρώ για να πάρεις ένα αξιοπρεπές καλώδιο...
Που βρίσκεις το περίεργο σε αυτά που αναφέρω;
Κοιταξε το περιεργο ειναι το εξης. Οτι διαβαζω πολλες συγκρισεις με supra και αλλα καλωδια μεχρι 500-600 ευρω και το βγαζουν καλυτερο. Επισης το επιβεβαιωνω στο συστημα μου και μπορω τουλαχιστον για το supra να καταλαβω οτι αντιλαμβανομαστε το ιδιο πραγμα με τους reviewers/users . Εγω δεν το συνεκρινα με αλλα υψηλης τιμης ethernet αλλα η συγκριση μου περιελαμβανε audioquest και qed καλωδια ethernet αλλα και τυπικα.

Αρα ποσο σιγουρο ειναι οτι θα πιασουν τοπο τα λεφτα μου αν ανεβω και αλλο? Αν πρεπει να παρω Shunyata η SOTM Cat 7 που κοστιζουν γυρω χιλιαρικο για να το ξεπερασω δεν το κανω. Αυτο ομως λενε οι συγκρισεις που εχουν γινει, οτι πρεπει να ανεβεις σε τετοιες τιμες.

Ακομα και το audioquest vodka δε το βγαζει ιδιαιτερα καλυτερο απο το supra.

Το wireworld starlight το λενε fatiguing και bright το audioquest cinnamon καλο αλλα χειροτερο απο το supra, το viablue το λενε για θολο μπασο και κουραστικο.

Οποτε το ρισκο ειναι πολυ μεγαλο για ενα πολυ αβεβαιο αποτελεσμα.
Δηλαδη το ευρος εως 300-400 ευρω δε μου προσφερει καμια εγγυηση οτι θα παρω καλυτερο ηχο.

Last edited:
Πολλές ασαφείς αναφορές χωρίς να αναφέρονται κάποια παραδείγματα. Ποια είναι η τίμια τιμή, ποια καλώδια θεωρούνται value for money, ασχέτως με το αν ταιριάζουν σε όλα τα συστήματα, κλπ.

Το Supra στα 50€ είναι φθηνό, ποια είναι τελικά τα High End που δεν χρειάζεται να πουλήσεις το νεφρό σου για να τα αγοράσεις;

Κοιταξε το περιεργο ειναι το εξης. Οτι διαβαζω πολλες συγκρισεις με supra και αλλα καλωδια μεχρι 500-600 ευρω και το βγαζουν καλυτερο. Επισης το επιβεβαιωνω στο συστημα μου και μπορω τουλαχιστον για το supra να καταλαβω οτι αντιλαμβανομαστε το ιδιο πραγμα με τους reviewers/users . Εγω δεν το συνεκρινα με αλλα υψηλης τιμης ethernet αλλα η συγκριση μου περιελαμβανε audioquest και qed καλωδια ethernet αλλα και τυπικα.

Αρα ποσο σιγουρο ειναι οτι θα πιασουν τοπο τα λεφτα μου αν ανεβω και αλλο? Αν πρεπει να παρω Shunyata η SOTM Cat 7 που κοστιζουν γυρω χιλιαρικο για να το ξεπερασω δεν το κανω.

Το wireworld starlight το λενε fatiguing και bright το audioquest cinnamon καλο αλλα χειροτερο απο το supra, το viablue το λενε για θολο μπασο αλλα και αυτο κουραστικο.

Οποτε το ρισκο ειναι πολυ μεγαλο για ενα πολυ αβεβαιο αποτελεσμα.
Δηλαδη το ευρος εως 300-400 ευρω δε μου προσφερει καμια εγγυηση οτι θα παρω καλυτερο ηχο.
Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λες και δεν αμφισβητώ ότι σου έχει "κάτσει" καλά το Supra στο σύστημα σου..
Το έχεις συγκρίνει όμως με καλώδια που είναι κοντά σε κόστος με αυτό, όχι με ακριβά καλώδια...
Το παράδειγμα που αναφέρεις για το Shunyata είναι ακραίο, δεν μπορείς να συγκρίνεις ένα καλώδιο του 50ρικου με το άλλο, η διαφορά σε κόστος είναι χαοτική χωρίς να σημαίνει όμως ότι το ακριβό είναι το τέλειο, δεν υπάρχει τέλειο καλώδιο..
Καλό θα ήταν αν θες την γνώμη μου,(όχι μόνο εσύ), να μην παρασυρεστε από τα reviews του διεθνούς τύπου...
Έχουν δει πολλά τα μάτια και άκουσει τα αυτιά μου...
Δεν θέλω να μπω σε αυτή την κουβέντα δημόσια για τους reviewers...
Που και αυτοί δεν φταίνε στο κάτω κάτω από την στιγμή που τους "πιέζουν " οι εταιρίες ώστε να γράψουν καλά πράγματα για το προϊόν τους, η δουλειά τους είναι, κάπως πρέπει να ζήσουν και αυτοί..
Αν έγραφαν τις πραγματικές αλήθειες, δεν θα ήταν reviewers, άνεργοι θα ήταν..😁

Πολλές ασαφείς αναφορές χωρίς να αναφέρονται κάποια παραδείγματα. Ποια είναι η τίμια τιμή, ποια καλώδια θεωρούνται value for money, ασχέτως με το αν ταιριάζουν σε όλα τα συστήματα, κλπ.

Το Supra στα 50€ είναι φθηνό, ποια είναι τελικά τα High End που δεν χρειάζεται να πουλήσεις το νεφρό σου για να τα αγοράσεις;
Επειδή το σχόλιο σου πάει σε εμένα, σταματώ να μιλώ αφού είμαι ασαφής..
Καλή συνέχεια, μπορείτε να σβήσετε τα γραφόμενα μου από την στιγμή που είναι άκυρα, ζητώ συγγνώμη για την ασάφεια που δείχνω στο Avclub, δεν θα επαναληφθεί!!! 😉
Το σχόλιο σου δείχνει ότι "χαλάω" τα νήματα, οπότε δεν έχει νόημα να γράφω..

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λες και δεν αμφισβητώ ότι σου έχει "κάτσει" καλά το Supra στο σύστημα σου..
Το έχεις συγκρίνει όμως με καλώδια που είναι κοντά σε κόστος με αυτό, όχι με ακριβά καλώδια...
Το παράδειγμα που αναφέρεις για το Shunyata είναι ακραίο, δεν μπορείς να συγκρίνεις ένα καλώδιο του 50ρικου με το άλλο, η διαφορά σε κόστος είναι χαοτική χωρίς να σημαίνει όμως ότι το ακριβό είναι το τέλειο, δεν υπάρχει τέλειο καλώδιο..
Καλό θα ήταν αν θες την γνώμη μου,(όχι μόνο εσύ), να μην παρασυρεστε από τα reviews του διεθνούς τύπου...
Έχουν δει πολλά τα μάτια και άκουσει τα αυτιά μου...
Δεν θέλω να μπω σε αυτή την κουβέντα δημόσια για τους reviewers...
Που και αυτοί δεν φταίνε στο κάτω κάτω από την στιγμή που τους "πιέζουν " οι εταιρίες ώστε να γράψουν καλά πράγματα για το προϊόν τους, η δουλειά τους είναι, κάπως πρέπει να ζήσουν και αυτοί..
Αν έγραφαν τις πραγματικές αλήθειες, δεν θα ήταν reviewers, άνεργοι θα ήταν..😁
Εγω μιλησα για τις συγκρισεις που εχουν κανει ανθρωποι και ακουσαν ολες τις κατηγοριες.

Τα φορουμ ακομα και το forum της dcs που ειναι πλουσιοι οι κατοχοι γραφουν πολλα θετικα για το supra και αρκετοι το χρησιμοποιουν.

Ειναι τοσες πολλες οι θετικες αναφορες γι αυτο το καλωδιο απο ανθρωπους που εχουν καλα συστηματα που υπαρχει ενα pattern που δεν μπορει να αγνοηθει.

Το μονο που μπορω να καταλαβω ειναι η διπλη γειωση που υπαρχει στο supra που καποιοι diy people την εβγαλαν απο την μια πλευρα γιατι τους δημιουργουσε ground loop low level μεταξυ των σασι των συσκευων οποτε δεν λειτουργουσε προβλεπομενα το καλωδιο.

Αλλα η πλειονοτητα λεει ειναι πολυ καλο τελεία. Οχι για τα λεφτα του, γενικα ειναι πολυ καλο.

Πχ https://dcs.community/t/what-ethernet-cable-are-you-using-into-you-streamer/882/12

1771501503494.png

Εγω μιλησα για τις συγκρισεις που εχει κανει ανθρωποι και ακουσαν ολες τις κατηγοριες.

Τα φορουμ ακομα και το forum της dcs που ειναι πλουσιοι οι κατοχοι γραφουν πολλα θετικα για το supra και αρκετοι το χρησιμοποιουν.

Ειναι τοσες πολλες οι θετικες αναφορες γι αυτο το καλωδιο απο ανθρωπους που εχει καλα συστηματα που υπαρχει ενα pattern που δεν μπορει να αγνοηθει.

Το μονο που μπορω να καταλαβω ειναι η διπλη γειωση που υπαρχει στο supra που καποιοι diy people την εβγαλα απο την μια πλευρα γιατι τους δημιουργησε ground loop low level μεταξυ των σασι των συσκευων οποτε δεν λειτουργησε προβλεπομενα το καλωδιο.

Αλλα η πλειονοτητα λεει ειναι πολυ καλο τελεια. Οχι για τα λεφτα του, γενικα ειναι πολυ καλο.
Οκ, εφ'όσον είναι τέλειο καλώδιο δεν υπάρχει νόημα παραπάνω έρευνας ώστε να "βρεθεί" καλύτερο καλώδιο από το Supra..
Εγώ σαν κάτοχος το είχα και το απέριψα..🙂

Η Χρυσή τομή για ένα καλώδιο Ethernet έχει αναλογία ανάλογα το κόστος του και δυνατοτήτων του συστήματος, και ανάλογα τις απαιτήσεις του κατόχου του συστήματος..
Σε μικρού κόστους συστήματα χρησιμοποιούμε φθηνά σχετικά καλώδια, σε μέσα πιο ακριβά και πάει λέγοντας..
Δεν έχει καμία σημασία το καλώδια χρησιμοποιώ εγώ (αν και το έχω αναφέρει), δεν είμαι ο κανόνας, τα καλώδια που χρησιμοποιώ είναι ματσαρισμενα για τα δικά μου Setup..
(Και δεν είναι ακριβά, σύμφωνα με αυτά που πληρώνουν οι Hiend τύποι)...
Λύσεις υπάρχουν για τα πάντα, μην μου πεις να προτείνω καλώδια, δεν θα το κάνω γιατί σέβομαι το χρήμα του καθενός μας..
Μπορώ να σου πω ότι έχω στεναχωρεθει που ο Μιχάλης πήρε το Supra από εμένα και τελικά δεν του άρεσε, αυτό είναι ένας παράγοντας που δεν προτείνω καλώδια..
Αν κάποια στιγμή γίνουν δοκιμές και με καλέσουν, ευχαρίστως να φέρω καλώδια να δοκιμάσετε, και θα κρίνετε σύμφωνα με το δικό σας κριτήριο..
Δεν είναι δική μου δουλειά να λέω πάρε αυτό το καλώδιο,σκοτώνει κλπ...
Αυτά είναι για άλλους, όχι για εμένα..
Το πώς στήνω εγώ τα δικά μου Setup δεν έχει σχέση με τα υπόλοιπα..
Τα στήνω σύμφωνα με το πώς θέλω να ακούω εγώ, πίστεψε με όπου έχω βοηθήσει σε στήσιμο Setup έχει πολύ καλά αποτελέσματα...
Το Audio είναι πολύ δύσκολο κομμάτι, υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες, δεν είναι καθόλου απλα τα πράγματα και δυστυχώς εκεί "ματώνει" ο αγοραστής/ακροατής..
Ελευθεριε,
Με στεναχωρείς που στεναχωριέσαι 😁
Καταρχήν το καλώδιο ΔΕΝ το έχω ακούσει στο σύστημα μου.
Μετά, δεν με υποχρεωσες να το πάρω.
Το ήθελα και το πήρα.
Ήθελα να έχω ένα οικονομικό,επώνυμο,σοβαρής εταιρείας καλώδιο και αυτό με κάλυπτε απόλυτα.
Ο φίλος steadyshot,όταν το έβαλε στο σύστημα του,είχε άριστες εντυπώσεις.
Οπότε ,το ίδιο μπορεί να έχω και γω στο δικό μου.
Άσε που ήθελα ένα καλώδιο και για την Κρήτη.
Εγώ είμαι μέσος ακροατής που αρκουμαι,να παίζει το σύστημα μου καθαρά, δυνατά και με επάρκεια μπάσου.
Εδώ είμαι ικανοποιημένος με ένα panduit της πλάκας που έχω στο τελευταίο μέτρο από το switch στο Eversolo και δέκα μέτρα no name από το πλαίσιο,από το ρούτερ στο switch.
Λες να με χαλάσει το Supra?🍻
Μη με ρωτήσεις γιατί δεν έχω βάλει το καλό πακακι ,τα καλώδια ρεύματος- ethernet που έχω ΗΔΗ στο σπίτι, στο Eversolo, στα ενεργά, στο ρούτερ και στο switch .
Εκεί θα στεναχωρηθω , γιατί θα μου θυμίζεις πόσο κοπριτης είμαι 😄😄

Οκ, εφ'όσον είναι τέλειο καλώδιο δεν υπάρχει νόημα παραπάνω έρευνας ώστε να "βρεθεί" καλύτερο καλώδιο από το Supra..
Εγώ σαν κάτοχος το είχα και το απέριψα..🙂
Αν με ρωτας αν ειμαι ικανοποιημενος και αν θα αλλαζα κατι λεω ναι ειμαι και δε θα αλλαζα. Αλλα αν βρισκαμε κατι σε λογικο κοστος που ειχε πιθανοτητες θα το δοκιμαζα απο περιεργεια!

Η ενσταση μου ηταν στο "καλο για τα λεφτα" ηθελα προτασεις να αντιπαραβαλλεις . Οχι να μου πεις απλα δε σου αρεσε. Να μου πεις δε μου αρεσε αλλα μου αρεσε αυτο με 50 ευρω παραπανω πχ και θεωρω οτι αξιζει τον κοπο γι'αυτο και γι'αυτο τον λογο.

Δεν παιρνει καποιος στον λαιμο του κανενα οταν λεει τις αποψεις του και τις αιτιολογει. Ευθυνη εχει μονο αυτος που αγοραζει και οχι αυτος που προτεινει.

Επειδή το σχόλιο σου πάει σε εμένα, σταματώ να μιλώ αφού είμαι ασαφής..
Καλή συνέχεια, μπορείτε να σβήσετε τα γραφόμενα μου από την στιγμή που είναι άκυρα, ζητώ συγγνώμη για την ασάφεια που δείχνω στο Avclub, δεν θα επαναληφθεί!!! 😉
Το σχόλιο σου δείχνει ότι "χαλάω" τα νήματα, οπότε δεν έχει νόημα να γράφω..
Δεν υπάρχει καμία μομφή, θα περίμενα να διαβάσω κάποιες χειροπιαστές προτάσεις. Αλλιώς τι νόημα έχει; Περιμένω να διαβάσω αλήθειες από πραγματικούς χομπίστες και όχι reviewers.

Δεν υπάρχει καμία μομφή, θα περίμενα να διαβάσω κάποιες χειροπιαστές προτάσεις. Αλλιώς τι νόημα έχει; Περιμένω να διαβάσω αλήθειες από πραγματικούς χομπίστες και όχι reviewers.
Εμενα βασικα μονο αυτο με τραβαει στο φορουμ εδω. Η ανθρωπινη και υποκειμενικη αποψη που τεινει να χαθει στη "νεα" μοδα του "ASR"

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Τα καλώδια είναι μεγάλο κεφάλαιο.
Για αρχή ας θεωρήσουμε δεδομένο ότι αλλάζει ο ήχος αλλάζοντας καλώδια, αλλιώς δεν θα είχε νόημα η συζήτηση.

IMHO, καλώδια αλλάζουμε αφού έχουμε φέρει τον ήχο μας εκεί που θέλουμε με τα μηχανήματά μας. Και ας το κάνουμε με τα μαύρα καλώδια των συσκευασιών ή αυτά που πουλάνε στα καλάθια!
Αφού λοιπόν καταλήξουμε ότι ο ήχος μας αρέσει, δεν ενοχλεί, δεν έχει προβλήματα κάπου, τότε ξεκινάμε να δοκιμάζουμε καλώδια.
Από εκεί και πέρα, τα καλώδια έχουν κατά βάση 2 χαρακτήρες.
Έναν που απλά θα σου καθαρίσει τον ήχο, θα παίρνεις περισσότερες λεπτομέρειες, θα σου στήσουν πιο σωστά τη στερεοφωνική εικόνα κλπ.
Και έναν που θα σου αλλάξει τον χαρακτήρα, προσθέτοντας χαμηλό, υψηλές κλπ.
Για εμένα, ο πρώτος δρόμος είναι ο σωστός αν θέλεις να δώσεις σεβαστό ποσό για καλώδια.
Στον δεύτερο είναι πολύ πιθανό το καλώδιο να πάει κουβά στην επόμενη αναβάθμιση του συστήματός σου.

Αν είναι επιθετικά τα πρίμα και δώσουμε 1000€ για καλώδιο που τα μαλακώνει, πολύ πιθανό στην επόμενη αναβάθμιση να ακούγονται θολά.
Αλλά ο καθένας εννοείται ότι ακολουθεί το δικό του δρόμο και πληρώνει για αυτόν.

10-15% της τιμής του συστήματος.
Αν το ψηφιακό σου κομμάτι κοστίζει 1k, μία τίμια τιμή για τα καλώδιά του θα ήταν τα 100-150€.
Π.χ. το Startech και το Nexans είναι value for money γιατί φτάνεις πάνω από το 90% αυτού που θα φτάσεις με κάποιο δεκαπλάσιας τιμής και αν το πετάξεις δεν θα σε πονέσει.
Δηλαδή αν σου πω "πάρε με 15€ το startech να το δοκιμάσεις" και τελικά δεν σου αρέσει θα με κυνηγάς;
Ε, βάλε το στο PC σου αν δεν σου αρέσει στο streamer σου στην τελική. 😂

Σταμάτα και εσύ μωρέ παρεξηγιάρη! Ώχου! Με ποιον θα τσακωνόμαστε μετά αν δεν γράφεις; 😂

Αν με ρωτας αν ειμαι ικανοποιημενος και αν θα αλλαζα κατι λεω ναι ειμαι και δε θα αλλαζα. Αλλα αν βρισκαμε κατι σε λογικο κοστος που ειχε πιθανοτητες θα το δοκιμαζα απο περιεργεια!

Η ενσταση μου ηταν στο "καλο για τα λεφτα" ηθελα προτασεις να αντιπαραβαλλεις . Οχι να μου πεις απλα δε σου αρεσε. Να μου πεις δε μου αρεσε αλλα μου αρεσε αυτο με 50 ευρω παραπανω πχ και θεωρω οτι αξιζει τον κοπο γι'αυτο και γι'αυτο τον λογο.

Δεν παιρνει καποιος στον λαιμο του κανενα οταν λεει τις αποψεις του και τις αιτιολογει. Ευθυνη εχει μονο αυτος που αγοραζει και οχι αυτος που προτεινει.

Πρέπει να καταλαβαίνουμε ότι αν κάποιος κάνει προτασεις προϊόντων που έχουν κάποιο κόστος και μετά αγοράσει κάποιος αυτά τα προϊόντα και δεν του κάτσουν, τι γίνεται;
Ποιος είναι υπεύθυνος; Ποιος είναι ο τίμιος;
Αυτός που δεν προτείνει η αυτός που λέει πάρε αυτό, σκίζει..

Θα σου πω μια ιστορία...
Κάποτε ένας τύπος είχε αγοράσει καινούργια κάποια καλώδια Siltech τα οποία δεν του έκατσαν στο σύστημα του μετά από όσα είχε διαβάσει από τα Reviews και από γνώμες φίλων κλπ..
Όταν είχα όμως αυτόν τον άνθρωπο με τα καλώδια στο χέρι, να κλαπεί πραγματικά με δάκρυα έξω από τον αντιπρόσωπο και να τον παρακαλάει να τα πάρει πίσω και ο αντιπρόσωπος να μην τα παιρνει πίσω, (2 ημερών καλώδια), και ο άνθρωπος να είναι απελπισμένος, μετά από αυτό, ορκίστηκα να μην ξανά προτείνω ποτέ τίποτα σε ότι αφορά τα καλώδια... Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον πόνο αυτού του ανθρώπου..
Μια φορά μίλησα για ένα καλώδιο ρεύματος το οποίο είναι και φθηνό εδώ στο φόρουμ και το μετάνιωσα, δεν το ξανακανω...
Αν αυτό είναι αρνητικό για εμένα, αυτό είναι..
Δεν αλλάζω τις απόψεις μου..
Προτιμώ να σταματήσω να γράφω και απλά να παρακολουθώ από μακριά..
Βέβαια θα μου πεις πια είναι η συνεισφορά σου στο φόρουμ;
Ειναι αυτή που θεωρώ εγώ ιδανική για εμένα..😉

Τα καλώδια είναι μεγάλο κεφάλαιο.
Για αρχή ας θεωρήσουμε δεδομένο ότι αλλάζει ο ήχος αλλάζοντας καλώδια, αλλιώς δεν θα είχε νόημα η συζήτηση.

IMHO, καλώδια αλλάζουμε αφού έχουμε φέρει τον ήχο μας εκεί που θέλουμε με τα μηχανήματά μας. Και ας το κάνουμε με τα μαύρα καλώδια των συσκευασιών ή αυτά που πουλάνε στα καλάθια!
Αφού λοιπόν καταλήξουμε ότι ο ήχος μας αρέσει, δεν ενοχλεί, δεν έχει προβλήματα κάπου, τότε ξεκινάμε να δοκιμάζουμε καλώδια.
Από εκεί και πέρα, τα καλώδια έχουν κατά βάση 2 χαρακτήρες.
Έναν που απλά θα σου καθαρίσει τον ήχο, θα παίρνεις περισσότερες λεπτομέρειες, θα σου στήσουν πιο σωστά τη στερεοφωνική εικόνα κλπ.
Και έναν που θα σου αλλάξει τον χαρακτήρα, προσθέτοντας χαμηλό, υψηλές κλπ.
Για εμένα, ο πρώτος δρόμος είναι ο σωστός αν θέλεις να δώσεις σεβαστό ποσό για καλώδια.
Στον δεύτερο είναι πολύ πιθανό το καλώδιο να πάει κουβά στην επόμενη αναβάθμιση του συστήματός σου.

Αν είναι επιθετικά τα πρίμα και δώσουμε 1000€ για καλώδιο που τα μαλακώνει, πολύ πιθανό στην επόμενη αναβάθμιση να ακούγονται θολά.
Αλλά ο καθένας εννοείται ότι ακολουθεί το δικό του δρόμο και πληρώνει για αυτόν.

10-15% της τιμής του συστήματος.
Αν το ψηφιακό σου κομμάτι κοστίζει 1k, μία τίμια τιμή για τα καλώδιά του θα ήταν τα 100-150€.
Π.χ. το Startech και το Nexans είναι value for money γιατί φτάνεις πάνω από το 90% αυτού που θα φτάσεις με κάποιο δεκαπλάσιας τιμής και αν το πετάξεις δεν θα σε πονέσει.
Δηλαδή αν σου πω "πάρε με 15€ το startech να το δοκιμάσεις" και τελικά δεν σου αρέσει θα με κυνηγάς;
Ε, βάλε το στο PC σου αν δεν σου αρέσει στο streamer σου στην τελική. 😂

Σταμάτα και εσύ μωρέ παρεξηγιάρη! Ώχου! Με ποιον θα τσακωνόμαστε μετά αν δεν γράφεις; 😂
Το γέλιο είναι για σένα που γουστάρεις τους τσακωμούς 🤣

• Haha
  • Like
Reactions: vlad66 and Tzimisce