Περί καλωδίων ο λόγος...

Δες του λίγο χρόνο. Θαύματα δε γίνονται αλλα ξέρεις οτι κανει δουλεια. Σοβαρή. Σε δυο τρεις μερες μας ξαναλές.
Και ναι. Προφανώς και το wireworld θα ειναι και τότε καλυτερο... Όσο να ναι, την ξέρουν τη δουλειά τους και ειναι διαφορετικη απο αυτη της nexans.
Όσο και να στρώσει, μακριά θα είναι από το Wireworld..

Δεν μπορώ να σου απαντήσω.. και γω στην αρχή ήμουν δύσπιστος.

Αλλά να μεταδίδονται καλύτερα τα data μετά από στρώσιμο του ethernet μου φαίνεται υπερβολικά "βαρύ" για να το χωνέψω.
Δεν είναι θέμα Data, άλλου είναι το έργο..
Ο καλός αγωγός πάντα λέει την αλήθεια...

Από την στιγμή που υπάρχει καλώδιο υπάρχει και ρεύμα....λίγο... πολύ... υπάρχει.
Άρα , αφού στρώνει το ένα γιατί να μην στρωνει και το άλλο?
Οι τύποι που ασχολούνται με δίκτυο ,τηλεφωνία ,συναγερμούς κλπ ,ξες πως είναι η επίσημη επαγγελματική τους ιδιότητα?
Ηλεκτρολόγοι -ηλεκτρονικοί ΑΣΘΕΝΏΝ ρευμάτων 😄
Δεν είναι θέμα στρωσιματος...

• Like
Reactions: mdvq
Έχω διαβάσει επανειλημμένα στο διαδίκτυο ότι για ήχο,το καλύτερο ethernet είναι τo cat 6a.
Όταν σιαξεις το nexans cat 6a,θα έχουμε ιδία γνώμη.
Και έτσι θα ξέρουμε , τουλάχιστον εμείς που ΔΕΝ διαθέτουμε το ποσόν που κοστίζει το wireworld,προς τα πού θα κινηθούμε .
Δυστυχώς για να ακούσεις μουσική (όπως πρέπει), πρέπει να τα σκάσεις...
Δεν γίνεται ένα καλώδιο τύπου Nexans να πιάσει ένα καλώδιο σε απόδοση σαν το Wireworld...
Η Wireworld βγάζει και το Platinum, εκεί να δεις πόσο καλύτερο είναι από το Starlight,
Βεβαια εγώ μετά από δοκιμές έχω καταλήξει, και δεν τα αλλάζω με τίποτα αυτά που έχω, (είναι ότι καλύτερο έχω και έχουμε ακούσει σε Ethernet cables)

Tώρα έβαλα στην εξίσωση και το έτοιμο nexans cat6A , πιο πολύ για την σύγκριση με το cat7 που έφτιαξα..

Θα έχει ενδιαφέρον αν ισχύει αυτό που λέγεται ότι για μας είναι καλύτερο το cat6A

Στην περίπτωση που όντως το 6Α βγει καλύτερο από το cat7 , θα φτιάξω δικό μου cat6A με καλύτερα βύσματα και τότε ξανά κόντρα με το starlight ....

• Like
Reactions: Θρησκος
Στην περίπτωση που όντως το 6Α βγει καλύτερο από το cat7 , θα φτιάξω δικό μου cat6A με καλύτερα βύσματα και τότε ξανά κόντρα με το starlight ....
Έχεις μαζοχιστικές τάσεις! 😮
Χαρά στο κουράγιο σου! 🙃
Έχω μία τρελλή ιδέα. Αν έχεις κανένα έτοιμο καλώδιο Cat6e κουλούρα 10-20 m, θα μπορούσες να το δοκιμάσεις; Έτσι όπως είναι. Έχω το λόγο μου που ρωτάω.

Έχεις μαζοχιστικές τάσεις! 😮
Χαρά στο κουράγιο σου! 🙃
Φτιάχνω ήδη δικό μου cat6A , σιγά μη περιμένω να κάνω πρώτα δοκιμή το ετοιματζίδικο...

Έχω μία τρελλή ιδέα. Αν έχεις κανένα έτοιμο καλώδιο Cat6e κουλούρα 10-20 m, θα μπορούσες να το δοκιμάσεις; Έτσι όπως είναι. Έχω το λόγο μου που ρωτάω.
Cat6e δεν έχω

Με ρωτάς αν έχω κουλούρα 10 με 20 μέτρα;;;

Είναι δυνατόν να έχω τέτοια ποσότητα στο οτιδήποτε ;;;

Έχει παραγγείλει ο @ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ καλώδιο για το streamer του άλλου.
Θα πάει την οικογενειακή συνδρομή σε άλλη διάσταση.

Εχθές λοιπόν κάναμε κάποιες δοκιμές με τον @vlad66 .
Πρώτη δοκιμή, το πιο "μπασάτο" αλλά και καθαρό ethernet που είχα δοκιμάσει, το startech των 15€ (τα τρία μέτρα) VS του Viablue on steroids. Με braided καλτσούλα και τα top telegartner.
Η διαφορά ξεκάθαρη υπέρ του Viablue, που έδωσε στον ήχο λεπτομέρεια, υφές, ησυχία και μικροδυναμικά. Και μία ιδέα ότι επεκτάθηκαν τα άκρα χωρίς όμως να τονιστούν. Ότι έδωσε και το κόκκινο wireworld δηλαδή. Σε τι ποσοστό δεν καθίσαμε να το βάλουμε σε κόντρα γιατί είχαμε και άλλο. Το κόστος αυτού, από το audiophonics, το καλώδιο (3 μέτρα) + τα βύσματα + η καλτσούλα με τα θερμοσυστελώμενα κάπου στα 120-130€.

Μετά έγινε αλλαγή του δεκάμετρου που πάει από το modem μου στο router που μοιράζει internet σε όλο το σπίτι με το Nexans που έφτιαξε ο Βλαδίμηρος. Κόστος ~34€ τα 10 μέτρα (με τα βύσματα και την καταραμένη κάλτσα).
Ενώ το Viablue ΔΕΝ έπαιξε ωραία από την πρώτη στιγμή και κάπου με άγχωσε, εδώ χάθηκε η μπάλα.
Έδωσε ξεκάθαρα σώματα και χαμηλό από το πρώτο δευτερόλεπτο και μας έκανε να κοιταζόμαστε και να ξυνόμαστε με απορία.
Αρκετές αλλαγές για να είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι placebo αλλά συνεχίσαμε να ρωτάμε "γιατί" και να ξυνόμαστε.
Αφού πλυθήκαμε αρκετές φορές αλλά η φαγούρα δεν έφευγε, το Nexans έμεινε επάνω να στρώνει και να δούμε τι θα κάνει μετά από κάποιες ώρες.
Έχω αφήσει και τα παλιά καλώδια παράλληλα για να γίνεται εύκολα η δοκιμή και γάντια δίπλα στο router για να αλλάζω το nexans και να μη με πιάνει φαγούρα.

Αυτό κόστισε (χοντρά χοντρά) 1€ το μέτρο το καλώδιο, 1€ το μέτρο η καταραμένη κάλτσα και κάπου 7€ το κάθε βύσμα.
Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο στον ήχο που η κάλτσα έχει υαλοβάμβακα και οι κολλήσεις στις θωρακίσεις έχουν γίνει με μόλυβδο. Επίσης δεν ξέρω αν η θωράκιση είναι από αμίαντο ή είναι περασμένο και με κανένα ραδιενεργό υλικό κατευθείαν από τις αποθήκες του Τσερνόμπιλ! Πολλά έχουν δει τα μάτια μου μα αυτό μου φέρνει τρόμο! 😂

Εχθές λοιπόν κάναμε κάποιες δοκιμές με τον @vlad66 .
Πρώτη δοκιμή, το πιο «μπασάτο» αλλά και καθαρό ethernet που είχα δοκιμάσει, το startech των 15€ (τα τρία μέτρα) VS του Viablue on steroids. Με braided καλτσούλα και τα top telegartner.
Η διαφορά ξεκάθαρη υπέρ του Viablue, που έδωσε στον ήχο λεπτομέρεια, υφές, ψυχία και μικροδυναμικά. Και μία ιδέα ότι επεκτάθηκαν τα άκρα χωρίς όμως να τονιστούν. Ότι έδωσε και το κόκκινο wireworld δηλαδή. Σε τι ποσοστό δεν καθίσαμε να το βάλουμε σε κόντρα γιατί είχαμε και άλλο. Το κόστος αυτού, από το audiophonics, το καλώδιο (3 μέτρα) + τα βύσματα + η καλτσούλα με τα θερμοσυστελλόμενα κάπου στα 120-130€.

Μετά έγινε αλλαγή του δεκάμετρου που πάει από το modem μου στο router που μοιράζει internet σε όλο το σπίτι με το Nexans που έφτιαξε ο Βλαδίμηρος. Κόστος ~34€ τα 10 μέτρα (με τα βύσματα και την καταραμένη κάλτσα).
Ενώ το Viablue ΔΕΝ έπαιξε ωραία από την πρώτη στιγμή και κάπου με άγγιξε, εδώ χάθηκε η μπάλα.
Έδωσε ξεκάθαρα σώματα και χαμηλό από το πρώτο δευτερόλεπτο και μας έκανε να κοιταζόμαστε και να ξυνόμαστε με απορία.
Αρκετές αλλαγές για να είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι placebo αλλά συνεχίζουμε να ρωτάμε "γιατί" και να ξυνόμαστε.
Αφού πλυθήκαμε πολλές φορές αλλά η φαγούρα δεν έφευγε, το Nexans έμεινε επάνω να στρώνει και να δούμε τι θα κάνει μετά από κάποιες ώρες.
Έχω αφήσει και τα παλιά καλώδια παράλληλα για να γίνεται εύκολα η δοκιμή και γάντια δίπλα στο router για να αλλάζω το nexans και να μη με πιάνει φαγούρα.

Αυτό κόστισε (χοντρά χοντρά) 1€ το μέτρο το καλώδιο, 1€ το μέτρο η καταραμένη κάλτσα και κάπου 7€ το κάθε βύσμα.
Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο στον ήχο που η κάλτσα έχει υαλοβάμβακα και οι κολλήσεις στις θωρακίσεις έχουν γίνει με μόλυβδο. Επίσης δεν ξέρω αν η θωράκιση είναι από αμίαντο ή είναι περασμένο και με κανένα ραδιενεργό υλικό κατευθύνεται από τις αποθήκες του Τσερνόμπιλ! Πολλά έχουν δει τα μάτια μου μα αυτό μου φέρνει τρόμο!😂
Τελικά το Viablue με τα Nexans πως παίζει; Αξίζει;

Τελικά το Viablue με τα Nexans πως παίζει; Αξίζει;
Φυσικά !

Υπάρχει πιθανότητα να χτυπάει κατακούτελα το κόκκινο wireworld.

Αν κάποτε φτιάξω ίδιο Viablue αλλά στο ένα μέτρο μήκος, θα το πιστοποιήσουμε και αυτό.

Αλλά εδώ που τα λέμε, αν (πρέπει) να φτιάξω ίδιο Viablue, αυτό θα πρέπει να είναι στα 3 μέτρα και όχι στο 1 μόνο και μόνο για να δούμε αν χτυπάει το wireworld...

Έχουμε μπει για τα καλά στο γαϊτανάκι με τα Ethernet cables και κάποτε πρέπει να βγούμε....

2,5 ώρες μου πήρε να ντύσω το nexans cat7 με την βιομηχανική κάλτσα που φέρνει τρελή φαγούρα στα χέρια...

IMG_20260211_173209.jpg

Χιλιοστό χιλιοστό, πόντο πόντο...

Αλλά κάλτσα και αγωγός έγιναν ένα σώμα πολύ μεγάλης αντοχής.

2,5 ώρες μου πήρε να ντύσω το nexans cat7 με την βιομηχανική κάλτσα που φέρνει τρελή φαγούρα στα χέρια...

View attachment 266858

Χιλιοστό χιλιοστό, πόντο πόντο...

Αλλά κάλτσα και αγωγός έγιναν ένα σώμα πολύ μεγάλης αντοχής.
To Nexans είναι CAT6α ή CAT7; Η κάλτσα είναι απαραίτητη;

To Nexans είναι CAT6α ή CAT7; Η κάλτσα είναι απαραίτητη;
Αυτό το 10μετρο όπως γράφω είναι cat7

Η κάλτσα στα nexans που πωλούνται με το μέτρο ατερμάτιστα είναι απαραίτητη γιατί το εξωτερικό περίβλημα των αγωγών είναι μεν αρκετά σκληρό, αλλά "σπάει" εύκολα για να μπορεί ο εκάστοτε τεχνικός να το κόψει εκεί που θέλει χωρίς τον κίνδυνο να τραυματίσει την θωράκιση ή κάποιον αγωγό εσωτερικά.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος αν το καλώδιο χτυπηθεί ή πατηθεί να "σπάσει" ή να ραγίσει.. και αν γίνει αυτό, κάποια στιγμή οι αγωγοί με την θωράκιση θα μείνουν "στον αέρα".

Η συγκεκριμένη κάλτσα (κάπως αλλιώς την λένε στα βιομηχανικά) , είναι τεράστιας αντοχής και χρησιμοποιείται σε πολλούς τομείς.

Επίσης φέρει πολύ μεγάλη αντίσταση στην φωτιά και έχει πολύ μεγάλη αντοχή στην θερμοκρασία.

Δεν θυμάμαι ακριβώς τα νούμερα, αλλά είναι πολύ υψηλά.

Φυσικά !

Υπάρχει πιθανότητα να χτυπάει κατακούτελα το κόκκινο wireworld.

Αν κάποτε φτιάξω ίδιο Viablue αλλά στο ένα μέτρο μήκος, θα το πιστοποιήσουμε και αυτό.

Αλλά εδώ που τα λέμε, αν (πρέπει) να φτιάξω ίδιο Viablue, αυτό θα πρέπει να είναι στα 3 μέτρα και όχι στο 1 μόνο και μόνο για να δούμε αν χτυπάει το wireworld...

Έχουμε μπει για τα καλά στο γαϊτανάκι με τα Ethernet cables και κάποτε πρέπει να βγούμε....
Ρωτάω διότι θέλω ένα 5μετρο, αν αξίζει το Viablue να το τσιμπήσω..
Επειδή το έχετε εσείς και το ακούτε και εμπιστεύομαι την γνώμη σας ..

• Like
Reactions: vlad66
Αυτό το 10μετρο όπως γράφω είναι cat7
Υπάρχει μεγάλη διαφορά με το 6a;
Η κάλτσα στα nexans που πωλούνται με το μέτρο ατερμάτιστα είναι απαραίτητη γιατί το εξωτερικό περίβλημα των αγωγών είναι μεν αρκετά σκληρό, αλλά "σπάει" εύκολα για να μπορεί ο εκάστοτε τεχνικός να το κόψει εκεί που θέλει χωρίς τον κίνδυνο να τραυματίσει την θωράκιση ή κάποιον αγωγό εσωτερικά.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος αν το καλώδιο χτυπηθεί ή πατηθεί να "σπάσει" ή να ραγίσει.. και αν γίνει αυτό, κάποια στιγμή οι αγωγοί με την θωράκιση θα μείνουν "στον αέρα".

Η συγκεκριμένη κάλτσα (κάπως αλλιώς την λένε στα βιομηχανικά) , είναι τεράστιας αντοχής και χρησιμοποιείται σε πολλούς τομείς.

Επίσης φέρει πολύ μεγάλη αντίσταση στην φωτιά και έχει πολύ μεγάλη αντοχή στην θερμοκρασία.

Δεν θυμάμαι ακριβώς τα νούμερα, αλλά είναι πολύ υψηλά.
Και που τη βρίσκουμε; υπάρχει κάποιο λινκ;

Μείνετε μακριά από τη συγκεκριμένη κάλτσα!
Υπάρχουν άλλες, λίγο πιο μεγάλες για να περνάνε πιο εύκολα και χωρίς υαλοβάμβακα.

Ρωτάω διότι θέλω ένα 5μετρο, αν αξίζει το Viablue να το τσιμπήσω..
Επειδή το έχετε εσείς και το ακούτε και εμπιστεύομαι την γνώμη σας ..

Αν σου αρέσει το τεμπεραμέντο του Wireworld, είναι στο ίδιο στυλ. Μόνο που τις πρώτες ώρες δεν ακούγεται, βγαίνει πολύ "λαμπρό".
Μέχρι το επόμενο Σάββατο θα το ακούσει και το υπόλοιπο gang, οπότε θα γράψουν και αυτοί.

Ε, το nexans τσίμπα το, 0.80€ το μέτρο έχει. Απλά είναι χοντρό και δεν παίρνει τα απλά βύσματα, θέλει ότι πιο χοντρό βρεις.
Με 10 μέτρα είναι σαν να έβαλα 4 υπογούφερ στο σαλόνι και 1 στην κουζίνα (νόμιζα και στο μπάνιο προς στιγμήν αλλά ήταν ο μικρός)!

Υπάρχει μεγάλη διαφορά με το 6a;
Καθόλου μεγάλη διαφορά.
Περισσότερο θέμα γούστου.
Υπάρχει όμως και αυτό είναι από τα "παράξενα".
Για να καταλάβεις, το 3μετρο που έχω από το router στο switch, είναι cat6A και δεν έχω σκοπό να φτιάξω το ίδιο σε cat7.

Και που τη βρίσκουμε; υπάρχει κάποιο λινκ;
Δεν υπάρχει λινκ, δεν πουλάει λιανική...

Μη ρωτήσεις πως μου έδωσε...
(Του άφησα και φέσι 3,5€ και κάποια στιγμή θα πάω από εκεί για υλικά που μπάνισα και θα τον ξεχρεώσω)

Πες μου τι θες να στο φτιάξω και να στο στείλω τσάμπα βρε συ !!

Θέλεις 1 μέτρο cat6A ή cat7 που έχω έτοιμα;;

Θέλεις το 3μετρο cat6A που έχω τώρα συνδεδεμένο;;

Τι θες;; πέστο και θα γίνει !!

Μείνετε μακριά από τη συγκεκριμένη κάλτσα!
Υπάρχουν άλλες, λίγο πιο μεγάλες για να περνάνε πιο εύκολα και χωρίς υαλοβάμβακα.

Αν σου αρέσει το τεμπεραμέντο του Wireworld, είναι στο ίδιο στυλ. Μόνο που τις πρώτες ώρες δεν ακούγεται, βγαίνει πολύ "λαμπρό".
Μέχρι το επόμενο Σάββατο θα το ακούσει και το υπόλοιπο gang, οπότε θα γράψουν και αυτοί.

Ε, το nexans τσίμπα το, 0.80€ το μέτρο έχει. Απλά είναι χοντρό και δεν παίρνει τα απλά βύσματα, θέλει ότι πιο χοντρό βρεις.
Με 10 μέτρα είναι σαν να έβαλα 4 υπογούφερ στο σαλόνι και 1 στην κουζίνα (νόμιζα και στο μπάνιο προς στιγμήν αλλά ήταν ο μικρός)!
Ποιο Nexans απ''ολα λες; Και είναι τόσο μπασατο... (Αυτό ίσως δημιουργήσει πρόβλημα σε εμένα), δεν έχει ισορροπία με το υπόλοιπο φάσμα;
Πες αν θες δυο λόγια για το Viablue, το μόνο Wireworld ethernet που έχω ακούσει είναι το Platinum (ασημένιο), δεν έχω εμπειρία από το κόκκινο..