Εχθές λοιπόν κάναμε κάποιες δοκιμές με τον
@vlad66 .
Πρώτη δοκιμή, το πιο «μπασάτο» αλλά και καθαρό ethernet που είχα δοκιμάσει, το startech των 15€ (τα τρία μέτρα) VS του Viablue on steroids. Με braided καλτσούλα και τα top telegartner.
Η διαφορά ξεκάθαρη υπέρ του Viablue, που έδωσε στον ήχο λεπτομέρεια, υφές, ψυχία και μικροδυναμικά. Και μία ιδέα ότι επεκτάθηκαν τα άκρα χωρίς όμως να τονιστούν. Ότι έδωσε και το κόκκινο wireworld δηλαδή. Σε τι ποσοστό δεν καθίσαμε να το βάλουμε σε κόντρα γιατί είχαμε και άλλο. Το κόστος αυτού, από το audiophonics, το καλώδιο (3 μέτρα) + τα βύσματα + η καλτσούλα με τα θερμοσυστελλόμενα κάπου στα 120-130€.
Μετά έγινε αλλαγή του δεκάμετρου που πάει από το modem μου στο router που μοιράζει internet σε όλο το σπίτι με το Nexans που έφτιαξε ο Βλαδίμηρος. Κόστος ~34€ τα 10 μέτρα (με τα βύσματα και την καταραμένη κάλτσα).
Ενώ το Viablue ΔΕΝ έπαιξε ωραία από την πρώτη στιγμή και κάπου με άγγιξε, εδώ χάθηκε η μπάλα.
Έδωσε ξεκάθαρα σώματα και χαμηλό από το πρώτο δευτερόλεπτο και μας έκανε να κοιταζόμαστε και να ξυνόμαστε με απορία.
Αρκετές αλλαγές για να είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι placebo αλλά συνεχίζουμε να ρωτάμε "γιατί" και να ξυνόμαστε.
Αφού πλυθήκαμε πολλές φορές αλλά η φαγούρα δεν έφευγε, το Nexans έμεινε επάνω να στρώνει και να δούμε τι θα κάνει μετά από κάποιες ώρες.
Έχω αφήσει και τα παλιά καλώδια παράλληλα για να γίνεται εύκολα η δοκιμή και γάντια δίπλα στο router για να αλλάζω το nexans και να μη με πιάνει φαγούρα.
Αυτό κόστισε (χοντρά χοντρά) 1€ το μέτρο το καλώδιο, 1€ το μέτρο η καταραμένη κάλτσα και κάπου 7€ το κάθε βύσμα.
Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο στον ήχο που η κάλτσα έχει υαλοβάμβακα και οι κολλήσεις στις θωρακίσεις έχουν γίνει με μόλυβδο. Επίσης δεν ξέρω αν η θωράκιση είναι από αμίαντο ή είναι περασμένο και με κανένα ραδιενεργό υλικό κατευθύνεται από τις αποθήκες του Τσερνόμπιλ! Πολλά έχουν δει τα μάτια μου μα αυτό μου φέρνει τρόμο!