Περί καλωδίων ο λόγος...

Ο Λάκης έχει πάρει ένα καλώδιο που είχα αναφέρει παλιότερα, στείλε του μήνυμα να σου πει εντυπώσεις..
Αν θες να μιλήσουμε για αυτό εδώ δεν έχω θέμα..
Τώρα αν θες προτάσεις μεχρι 100 ευρώ το μέτρο έχω διάφορα στο μυαλό μου..
Ε μα ναι.

Ε μα ναι.
Όλοι ξέρουν ότι έχω μια μεγάλη αγάπη στα Neotech..
Από την στιγμή που τα έχεις δοκιμάσει και σου αρέσουν πάρε το Neotech που ανέφερες..
Σε άλλες προτάσεις τώρα ,αν και φώναζα το πρωί ότι δεν θέλω να προτείνω καλώδια, αλλά αλλαξα γνώμη και ας πουν ότι θέλουν θα σου έλεγα τα εξής:

Elecaudio 361B, φθηνό, occ, εξαιρετικό για εμένα.. Αυτό έχω στο δικό μου Switch και στο τροφοδοτικό του Reclock μου..
Τερματισμενο με βύσματα Viborg, (υβρίδιο, Σουκο 501G η 503G και IEC 501R η 503R)..
Με αυτόν τον συνδιασμό βυσμάτων το καλώδιο σκοτώνει, θέλει όμως πολύ πολύ πολύ στρώσιμο, άρα υπομονή..
Είναι μια συνταγή που δουλεύει άψογα, αν θες βέβαια το τερματίζεις και με 501-501G πάνω κάτω, (δεν γνωρίζω τον χαρακτήρα του συστήματος σου για να σου πω με σιγουριά).

Άλλο πιο πάνω σε τιμή είναι το Ramm Audio Amadeus 5 mkll, αρκετά καλό και αυτό για το κόστος του μεντα βύσματα που προτείνω..

Μετά πας σε Oyaide Tunami, το άσπρο ή το μαύρο, (και εκεί δεν ξέρω πως παίζει το σύστημα σου για να σου πω με σιγουριά πιο σου κάνει)..

Αν και με το Elecaudio θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος, δεν χρειάζεται να πας σε πιο ακριβό..

Τα Viborg βύσματα εισάγονται πια από την Lounge 64, πάρε τηλέφωνο να σου πουν τιμές, ο Βιργίλιος είναι εξαιρετικό παιδί, πες ότι σε στέλνω εγώ.

Ότι άλλο θες ρωτά με..

Καλού κακού να έχεις πρόχειρο ένα δοκιμαστικό να βρεις σε ποιο σασί σου έβαλε τη φάση. 😂
Λύσαμε το πρόβλημα της γείωσης στο δίκτυο που είχα τα τελευταία 2-3 χρόνια....

Θησαυρός ο Γιώργος ! :love:

Έχει κανένας το κίτρινο Wireworld Ethernet cable σε μεγάλο μήκος να πει πως παίζει;
(Γιατί το μήκος παίζει ρόλο)

Έχω ένα δίμετρο η τρίμετρο δεν θυμάμαι όταν πάω σπίτι που το μετρήσω, καλό καλώδιο με αρκετή Ενέργεια και λεπτομέρεια αν θέλεις στο δανείζω να το ακούσεις
Ευχαριστώ πολύ, αν είναι 3 μέτρο πιστεύω να με φτάσει οριακά..
Αν είναι πιο κάτω δεν φτάνει με τίποτα..

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Εχει βγει σχετικα προσφατα η εκδοση 10 για ολα τα ethernet της wireworld και στο chroma το κιτρινο υπαρχει η 10 . Πριν υπηρχε η 8. Για ποια εκδοση μιλατε?

Αγορασα το audioquest forest coax 1.5m το οποιο προτιμω απο το προηγουμενο audioquest cinnamon coax 1.5m γιατι μου αρεσει ο πιο smooth και ζεστος ηχος και η πιο ορισμενη σκηνη. Το κακο ειναι με το mxn 10 οτι δεν μπορω να ριξω μειωσω την ενταση στις ψηφιακες εξοδους, αλλιως μου αρεσει πιο πολυ το dac του attessa. Ισως πουλησω ενα δευτερο ζευγαρι audioquest pearl 1.5m ethernet μαζι με το audioquest red river rca 1m και ενα audioquest pearl optical 1.5m και να το δοκιμασω

Last edited:
Εχει βγει σχετικα προσφατα η εκδοση 10 για ολα τα ethernet της wireworld και στο chroma το κιτρινο υπαρχει η 10 . Πριν υπηρχε η 8. Για ποια εκδοση μιλατε?

Αγορασα το audioquest forest coax 1.5m το οποιο προτιμω απο το προηγουμενο audioquest cinnamon coax 1.5m γιατι μου αρεσει ο πιο smooth και ζεστος ηχος και η πιο ορισμενη σκηνη. Το κακο ειναι με το mxn 10 οτι δεν μπορω να ριξω μειωσω την ενταση στις ψηφιακες εξοδους, αλλιως μου αρεσει πιο πολυ το dac του attessa. Ισως πουλησω ενα δευτερο ζευγαρι audioquest pearl 1.5m ethernet μαζι με το audioquest red river rca 1m και ενα audioquest pearl optical 1.5m και να το δοκιμασω

Έχω κι εγώ ένα forest από χάρισμα αλλά είναι κοντό και δεν έχει κάτσει μέχρι στιγμής ευκαιρία να το χρησιμοποιήσω κάπου.

Την ένταση στην ψηφιακή έξοδο γιατί να θες να την μειώσεις; Δεν έχει ο attessa volume control;
Άσε που όταν υπάρχει η δυνατότητα να μειώνεις την ένταση της ψηφιακής εξόδου, αυτό έχει τεράστια συνέπεια στον ήχο. Γιατί να μειώσεις το δυναμικό εύρος των bit;

Έχω κι εγώ ένα forest από χάρισμα αλλά είναι κοντό και δεν έχει κάτσει μέχρι στιγμής ευκαιρία να το χρησιμοποιήσω κάπου.

Την ένταση στην ψηφιακή έξοδο γιατί να θες να την μειώσεις; Δεν έχει ο attessa volume control;
Άσε που όταν υπάρχει η δυνατότητα να μειώνεις την ένταση της ψηφιακής εξόδου, αυτό έχει τεράστια συνέπεια στον ήχο. Γιατί να μειώσεις το δυναμικό εύρος των bit;
Εχει αλλα πχ μπορει καποια tracks να ειναι δυνατα και να μη μπορω να κανω fine tune το volume οπως θελω. Αλλωστε παντα οι ενισχυτες θελουν λιγο ανοιγμα στο volume για να αποδωσουν καλυτερα. Αρα μια καλη υλοποιηση ψηφιακης μειωσης στο transport δινει το headroom τοσο για αποφυγη intersample overs για peaks κοντα στα 0dbfs σε καποιες ηχογραφησεις ( μονο η benchmark εχει ενσωματωσει στα dacs της headroom γι'αυτο) αλλα και καλυτερο fine tune του gain staging για να μπορεις να ανοιξεις πιο πολυ την ενταση στον ενισχυτη ωστε να εισαι παντα στο ιδανικο ευρος λειτουργιας του. Και αυτο χωρις να ειναι ουσιαστικη η επιρροη της μειωσης εντασης του ηχου πχ σε επιπεδο 32 bit floating point η επιδραση ειναι πολυ χαμηλοτερα απο το noise floor του ιδιου του dac ! (δεν μιλαμε να μειωσεις πολυ, πχ 2-4 db αναλογα)

• Like
Εχει αλλα πχ μπορει καποια tracks να ειναι δυνατα και να μη μπορω να κανω fine tune το volume οπως θελω. Αλλωστε παντα οι ενισχυτες θελουν λιγο ανοιγμα στο volume για να αποδωσουν καλυτερα. Αρα μια καλη υλοποιηση ψηφιακης μειωσης στο transport δινει το headroom τοσο για αποφυγη intersample overs για peaks κοντα στα 0dbfs σε καποιες ηχογραφησεις ( μονο η benchmark εχει ενσωματωσει στα dacs της headroom γι'αυτο) αλλα και καλυτερο fine tune του gain staging για να μπορεις να ανοιξεις πιο πολυ την ενταση στον ενισχυτη ωστε να εισαι παντα στο ιδανικο ευρος λειτουργιας του. Και αυτο χωρις να ειναι ουσιαστικη η επιρροη της μειωσης εντασης του ηχου πχ σε επιπεδο 32 bit floating point η επιδραση ειναι πολυ χαμηλοτερα απο το noise floor του ιδιου του dac ! (δεν μιλαμε να μειωσεις πολυ, πχ 2-4 db αναλογα)

Αγαπητέ, αυτό που κάνεις είναι σκότωμα για τον ήχο. Ειδικά επειδή μιλάμε και για ενισχυτή που έχει όπως όλοι οι σύγχρονοι ενισχυτές λογαριθμικό ποτενσιόμετρο, ακριβώς για να έχεις περισσότερη ακρίβεια ρύθμισης σε χαμηλή στάθμη δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις.

Να φανταστείς, εγώ ακόμα και σε ηχεία bluetooth προσπαθώ να δουλεύω την ένταση στο ηχείο επάνω και όχι στην πηγή. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση ακούγεται η διαφορά στα δυναμικά.

Οκ, εκτός αν μιλάμε για χαλαρή ακρόαση...

Προτείνω το YY Audio το οποίο πήρε ο @vlad66 και το χρησιμοποιώ ακόμη.Πολυ καλό και με το μικρότερο δυνατό ρίσκο.
Περίμενα με ανυπομονησία τις σχετικές παρατηρήσεις σου. Διότι η τιμή είναι χώμα. Και αν είναι πραγματικά καλό θα χρειαστώ 7-8 κομμάτια.
Αν μπορείς δώσε κι' άλλες λεπτομέρειες.

Διάβασα με ενδιαφέρον σχετικά με τα Ludic. Η τεχνολογία και το υλικό τους (χαλκός 6N, κρυογένεση και τεφλόν διηλεκτρικό) τα κάνουν πολύ υποσχόμενα. Η τιμή μάλλον προσιτή. (150/180 ευρώ περίπου το 2μετρο αναλόγως το μοντέλο). Τα φέρνει στην Ελλάδα η Ακουστική Κρήτης (Γλυφάδα). Οπότε είναι εύκολη μία ερώτηση αν δίνουν προς δοκιμή.
(Βέβαια εγώ ενδιαφέρομαι για 8 κομμάτια, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα)...

Περίμενα με ανυπομονησία τις σχετικές παρατηρήσεις σου. Διότι η τιμή είναι χώμα. Και αν είναι πραγματικά καλό θα χρειαστώ 7-8 κομμάτια.
Αν μπορείς δώσε κι' άλλες λεπτομέρειες.

Διάβασα με ενδιαφέρον σχετικά με τα Ludic. Η τεχνολογία και το υλικό τους (χαλκός 6N, κρυογένεση και τεφλόν διηλεκτρικό) τα κάνουν πολύ υποσχόμενα. Η τιμή μάλλον προσιτή. (150/180 ευρώ περίπου το 2μετρο αναλόγως το μοντέλο). Τα φέρνει στην Ελλάδα η Ακουστική Κρήτης (Γλυφάδα). Οπότε είναι εύκολη μία ερώτηση αν δίνουν προς δοκιμή.
(Βέβαια εγώ ενδιαφέρομαι για 8 κομμάτια, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα)...
Προσθετω και αυτο για το ludic aesir

1771578927447.png

• Like

Δεν υπάρχει ιδανική υλοποίηση ψηφιακής εξασθένισης σήματος. Πάντα κάτι (που δεν πρέπει) θα χάνεις.

Όπως είπε και ο Pleo, αν μιλάμε για χαλαρές ακροάσεις, μπορεί να μην σε ενοχλεί.

Αλλά όταν κυνηγάς να πάρεις το 100% από το σύστημά σου, αν κόψεις 2-3 db ψηφιακά θα ακουστεί.

Δεν παίζει ρόλο αν η επεξεργασία γίνεται στα 32bit. Όταν κάνεις DSP πάντα χάνεις.

• Like
Reactions: Λάκης
Δεν χανεις ουσιαστικα τιποτα (αν ειναι προσεγμενη η ψηφιακη εξασθενηση) και κερδιζεις καθαρα transients και πιο ομαλο ηχο με πιο πολυ βαθος . Εαν στο dac σας χαμηλωνετε την ενταση καποια db, εφοσον διαθετετε εξωτερικο dac, ολα καλα . Εαν ομως εχεις transport και πηγαινει απευθειας στο dac fixed volume (σε εμενα στο ενσωματωμενο dac στον attessa) χωρις εξασθενηση τοτε δεν ειναι ιδανικο. Ακουγεται καλυτερα με μια μικρη εξασθενηση.

Πχ τα περισσοτερα dac θα κανουν overshoot κατα 3 db οταν το reconstruction filter δεχτει σημα κοντα στα 0dbfs . Αυτο θα δημιουργησει παραμορφωση στιγμαια σε ενα transient peak αν αυτο φτανει σε αυτα τα επιπεδα στην ηχογραφηση. Στον πραγματικο κοσμο μονο καλο κανει το headroom. Μη το μπλεκετε με dsp για eq. Εδω εξυπηρετει αλλο πραγμα.

Last edited:
Αν έχεις διακριτό transport και dac το μόνο σωστό σενάριο είναι να πηγαίνει στο dac χωρίς ενδιάμεσο attenuation.

Αν πρέπει να κάνεις ψηφιακό attenuation, αυτό πρέπει να γίνει στο σημείο που μπορεί να γίνει με τις λιγότερες δυνατό απώλειες. Το που ακριβώς είναι αυτό έχει να κάνει με το πως το υλοποιεί το streamer σου και πως (αν) το dac σου.