Περί καλωδίων ο λόγος...

Χαιρετω εκ μερους της AST! Θα ηθελα να τονισω οτι πλεον παραγουμε συρμα σε καθαροτητες 6Ν3+ και 6Ν8-7Ν τα οποια προσφερουν πραγματικα μοναδικο ηχο. Πελατες μας απο διαφορες χωρες τα εχουν συγκρινει με ολα τα γνωστα συρματα της αγορας και επιβεβαιωσαν οτι ειναι οτι καλυτερο υπαρχει. Επισης προσφερουμε και ετοιμα συναρμολογημενα αναλογικα καλωδια, interconnect και ηχειων, με απλες τοπολογιες, κι αυτα με εξαιρετικα reviews. Ειμαστε στη διαθεση σας για οτι αλο θελετε να μαθετε.
Οι αγωγοί που λέτε υπάρχουν στην σελίδα σας;..

Να το πάω λίγο στα ethernet καλώδια.Το νεοαφιχθέν switch(αυτό που φτιάχτηκε-ιδιοκατασκεή-εδώ στο AV και καμία 25αριά νοματέοι το παραγγείλαμε)που απέκτησα μπήκε ανάμεσα σε router και streamer.
Οι αποστάσεις και των τριών πολύ μικρές.Μάλιστα το streamer μπορεί να μπει και πάνω στο switch,οπότε μιλάμε για
καλώδιο μεταξύ τους ακόμα και 10cm,αντε και ένα 50cm από router στο switch.Υπάρχει λόγος να ασχοληθώ με ποιότητα
καλωδίων ethernet για τέτοια μήκη,ή βάζω ότι έχω και τέρμα.
Επίσης το μήκος παίζει ρόλο?
Στα αναλογικά το ξέρουμε,όσο πιο κοντά ,τόσο πιο καλά(γενικώς μιλώντας),εδώ τι έχουμε?
Εχει σημασια. Όσο πιο μικρά τόσο λιγότερο σκουπίδια μαζεύουν. Αλλα πρώτη προτεραιότητα ειναι η αποφυγή επαφής με καλωδια ρεύματος και αναλογικά. Και προφανώς ενα καλύτερα θωρακισμένο καλωδιο ειναι καλυτερο. Και ως προς τους αγωγούς, ισχύει πανω κατω οτι ισχύει και στα αναλογικά. Ρεύμα περνάει...

Εγω δηλωνω -και ειμαι- ασχετος.
Εμενα ολα τα ιδια μου ακουγονται.. Καποιοι λενε οτι εντοπιζουν διαφορες και ξοδευουν περιουσιες.
Το καταθετω απλα για να υπαρχει, ΔΕΝ ειμαι σε θεση να κανω αξιολογηση.

Κυκλοφορεί πολύ τελευταία αυτή η μπούρδα και έχει εξηγηθεί. 😉
Υπάρχουν 3 ειδών τύποι.
Αυτοί που ακούνε διαφορές, αυτοί που δεν ακούνε και οι ηλίθιοι που προσπαθούν να αποδείξουν στους άλλους ότι ξέρουν καλύτερα.

Να έχεις δώσει έναν σκασμό λ7 για να πάρεις τα καλύτερα καλώδια και να έρχεται ένας τυπάς και να λέει ότι έχει το ίδιο αποτέλεσμα με …μπανάνα.. ε, πάει πολύ!

(ειλικρινά τώρα, με μπανάνα? 😳😵‍💫🤓)

• Like
  • Haha
Reactions: vlad66 and trav
Να έχεις δώσει έναν σκασμό λ7 για να πάρεις τα καλύτερα καλώδια και να έρχεται ένας τυπάς και να λέει ότι έχει το ίδιο αποτέλεσμα με …μπανάνα.. ε, πάει πολύ!

(ειλικρινά τώρα, με μπανάνα? 😳😵‍💫🤓)
Την μπανάνα και στο κλουβι του!
Παρέα με τον Μέγα Ναπολέοντα και ολους τους άλλους.

• Haha
Reactions: vlad66 and leonkoum
παραβιάζεις τον Νο1 κανόνα σου!
"άκουσες????? άμα δεν άκουσες πως κρίνεις?" :P
Δεν παραβιαζω κανέναν κανόνα μου όταν κτυπώ την "ανωμαλια" εν τη γενέσει της.
Άλλως τε,έχω κάνει κι εγώ ανάλογες "ανωμαλιες" στα νιατα μου άρα μιλώ εκ των έσω.

Αν εσύ άκουσες διαφορά με το καλώδιο που πήρες σε νοιάζει αν στο δικό του σύστημα αυτός δεν ακούει διαφορά ούτε με μπανάνες;

Με φρουτα ?

Μπανάνες και λάσπη.

• Like
Reactions: vlad66
Δοκιμή το Bitner S/FTP cat6A , μαζί με το LANmark (nexans) S/FTP cat7 τα οποία είναι κλώνοι κυριολεκτικά.

IMG_20260219_131344.jpg

IMG_20260220_152641.jpg

Τα βύσματα είναι από το ali και μου άρεσαν πάρα πολύ στην ευκολία τερματισμού.

IMG_20260223_130234.jpg

Στα 3 μέτρα και τα 2, μπήκαν στην θέση του 3μετρου που έχω από το router προς το switch (LANmark UTP cat6A)

Δεν άκουσα καμία αξιοσημείωτη διαφορά με το δικό μου, μια υποψία καλύτερης "ροής" σίγουρα οφείλεται στο ότι το δικό μου έχει γράψει άπειρες ώρες ενώ τα άλλα 2 πρώτη φορά μπαίνουν σε λειτουργία.

Μεταξύ τους δε, ούτε υποψία διαφοράς...

Παρέα με τα δύο 3μετρα έφτιαξα και ένα 5μετρο LANmark UTP cat6A ίδιο ακριβώς με το δικό μου και όλα μαζί θα ταξιδέψουν για την Γερμανία .

Αυτό το UTP με τον χαρακτηριστικό πλαστικό σταυρό που τρέχει μέσα στο καλώδιο,

IMG_20260210_232011.jpg

, το θεωρώ κορυφαίο σε σχέση με τα άλλα σε θέμα αντοχής στον χρόνο...

Όμως είναι και το πιο δύσκολο στην κατασκευή εξαιτίας του μονωμένου και από τις 2 πλευρές του foil.

Έτσι λοιπόν πρέπει να καθαριστεί πολύ καλά η μόνωση στο παχύ αλουμινόχαρτο για να έρθει σε επαφή με το βύσμα.

IMG_20260211_001359.jpg

Η παραπάνω φωτογραφία είναι από την κατασκευή του δικού μου 3μετρου..

Για τον φίλο μου τον Κώστα όμως, σκέφτηκα να το προχωρήσω ένα βήμα παραπέρα...

Αφού καθάρισα καλά την μόνωση στο παχύ αλουμινόχαρτο, πρόσθεσα χάλκινο πλέγμα για καλύτερη επαφή με το βύσμα:

IMG_20260222_032044.jpg

Μετά η τυπική διαδικασία...

IMG_20260220_161327.jpg

IMG_20260220_161543.jpg

IMG_20260220_161718.jpg

IMG_20260220_161920.jpg

Δεν το έβαλα να το ακούσω.. 5 μέτρα είναι πολλά και δεν υπάρχει λόγος να τα κάνω όλα άνω κάτω εδώ μέσα...

Το πέρασα (όπως όλα) από το tester και τέλος...

Παρέα με τα δύο 3μετρα έφτιαξα και ένα 5μετρο LANmark UTP cat6A ίδιο ακριβώς με το δικό μου και όλα μαζί θα ταξιδέψουν για τη Γερμανία .

Αυτό το UTP με το χαρακτηριστικό πλαστικό σταυρό που τρέχει μέσα στο καλώδιο,

View attachment 267132

Όμως είναι και το πιο δύσκολο στην κατασκευή λόγω του μονωμένου και από τις 2 πλευρές του foil.

Έτσι λοιπόν πρέπει να καθαριστεί πολύ καλά η ένωση στο παχύ αλουμινόχαρτο για να έρθει σε επαφή με το βύσμα.

View attachment 267133

Για τον φίλο μου τον Κώστα όμως, σκέφτηκα να προχωρήσω ένα βήμα παραπέρα...

Αφού καθάρισα καλά την ένωση στο παχύ αλουμινόχαρτο, πρόσθεσα χάλκινο πλέγμα για καλύτερη επαφή με το βύσμα:

View attachment 267134

Μετά την τυπική διαδικασία...

View attachment 267135

View attachment 267136

View attachment 267137

View attachment 267138

Δεν το έβαλα να το ακούσω.. 5 μέτρα είναι πολλά και δεν υπάρχει λόγος να κάνω όλα αυτά κάτω εδώ μέσα...

Πιο καλό παιδί μου θα φτιάξει ένα 4μετρο;
Οποιο κρίνεται ότι σας αρέσει ηχητικά...
Καλτσα δεν θέλω απ' έξω, θα βάλω δικιά μου..

Παρέα με τα δύο 3μετρα έφτιαξα και ένα 5μετρο LANmark UTP cat6A ίδιο ακριβώς με το δικό μου και όλα μαζί θα ταξιδέψουν για την Γερμανία .

Αυτό το UTP με τον χαρακτηριστικό πλαστικό σταυρό που τρέχει μέσα στο καλώδιο,

View attachment 267132

Όμως είναι και το πιο δύσκολο στην κατασκευή εξαιτίας του μονωμένου και από τις 2 πλευρές του foil.

Έτσι λοιπόν πρέπει να καθαριστεί πολύ καλά η μόνωση στο παχύ αλουμινόχαρτο για να έρθει σε επαφή με το βύσμα.

View attachment 267133

Για τον φίλο μου τον Κώστα όμως, σκέφτηκα να το προχωρήσω ένα βήμα παραπέρα...

Αφού καθάρισα καλά την μόνωση στο παχύ αλουμινόχαρτο, πρόσθεσα χάλκινο πλέγμα για καλύτερη επαφή με το βύσμα:

View attachment 267134

Μετά η τυπική διαδικασία...

View attachment 267135

View attachment 267136

View attachment 267137

View attachment 267138

Δεν το έβαλα να το ακούσω.. 5 μέτρα είναι πολλά και δεν υπάρχει λόγος να τα κάνω όλα άνω κάτω εδώ μέσα...

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις άβαταρ.
2254.jpg

Πιο καλό παιδί μου θα φτιάξει ένα 4μετρο;
Οποιο κρίνεται ότι σας αρέσει ηχητικά...
Καλτσα δεν θέλω απ' έξω, θα βάλω δικιά μου..
Βρε πολύ ευχαρίστως να σου φτιάξω, αλλά αν τερματίσει το καλώδιο χωρίς να περαστεί κάλτσα πριν, ξέχνα την μετά....

Θα ξηλώσεις βύσμα, θα ταλαιπωρήσεις μαχαίρια, μόνωση, αγωγούς κλπ γιατί;;

Για να βάλεις κάλτσα αργότερα μετά την κατασκευή ;;;

Γιατί δεν θέλεις το βιομηχανικό γυαλομέταξο ;;;;

Είναι τέρας αντοχής και άσχημο στην όψη δεν το λες....

Αν περιμένεις και λίγο, ο δαιμόνιος mdvq ανακάλυψε ελληνικής κατασκευής βύσμα το οποίο είναι εφάμιλλο(*) του Rolls-Royce που πήρε ο Tzimisce από την Γαλλία !
(*) Έτσι λέει ο προμηθευτής τουλάχιστον.. δεν το έχουμε δει ακόμα, το περιμένουμε....

Η πρόταση μου στο καλώδιο είναι το LANmark UTP cat6A λόγω του πλαστικού σταυρού, παρά την δυσκολία του στην κατασκευή

Βρε πολύ ευχαρίστως να σου φτιάξω, αλλά αν τερματίσει το καλώδιο χωρίς να περαστεί κάλτσα πριν, ξέχνα την μετά....

Θα ξηλώσεις βύσμα, θα ταλαιπωρήσεις μαχαίρια, μόνωση, αγωγούς κλπ γιατί;;

Για να βάλεις κάλτσα αργότερα μετά την κατασκευή ;;;

Γιατί δεν θέλεις το βιομηχανικό γυαλομέταξο ;;;;

Είναι τέρας αντοχής και άσχημο στην όψη δεν το λες....

Αν περιμένεις και λίγο, ο δαιμόνιος mdvq ανακάλυψε ελληνικής κατασκευής βύσμα το οποίο είναι εφάμιλλο(*) του Rolls-Royce που πήρε ο Tzimisce από την Γαλλία !
(*) Έτσι λέει ο προμηθευτής τουλάχιστον.. δεν το έχουμε δει ακόμα, το περιμένουμε....

Η πρόταση μου στο καλώδιο είναι το LANmark UTP cat6A λόγω του πλαστικού σταυρού, παρά την δυσκολία του στην κατασκευή
Για να μην ταλαιπωρηθεις να περνάς κάλτσα..
Επειδή είναι δύσκολη, (απ' ότι έχεις αναφέρει)...

Μπορώ να περιμένω λίγο δεν έχω θέμα μέχρι να το φτιάξεις και να μπουν τα βύσματα που βρήκε ο Μιχάλης..

Ότι θες φτιάξε αρκεί να παίζει καλά σε σχέση με όσα έχετε δοκιμάσει..

Αν δεν σε πειράζει 5μετρο θα ήθελα για να έχω χώρο ελεύθερα.. μην είναι οριακή η φάση..

• Like
Reactions: vlad66
Για να μην ταλαιπωρηθεις να περνάς κάλτσα..
Επειδή είναι δύσκολη, (απ' ότι έχεις αναφέρει)...
Δεν με πειράζει η ταλαιπωρία.
Το αποτέλεσμα ανταμείβει, χαίρεσαι να το βλέπεις μετά...

Μπορώ να περιμένω λίγο δεν έχω θέμα μέχρι να το φτιάξεις και να μπουν τα βύσματα που βρήκε ο Μιχάλης..

Ότι θες φτιάξε αρκεί να παίζει καλά σε σχέση με όσα έχετε δοκιμάσει..

Αν δεν σε πειράζει 5μετρο θα ήθελα για να έχω χώρο ελεύθερα.. μην είναι οριακή η φάση..
Και γω έχω μεγάλη περιέργεια για τα βύσματα.. λίγη υπομονή....

Καθόλου δεν με πειράζει.. 5μετρο nexans UTP cat6A λοιπόν ;)

Δεν με πειράζει η ταλαιπωρία.
Το αποτέλεσμα ανταμείβει, χαίρεσαι να το βλέπεις μετά...

Και γω έχω μεγάλη περιέργεια για τα βύσματα.. λίγη υπομονή....

Καθόλου δεν με πειράζει.. 5μετρο nexans UTP cat6A λοιπόν ;)
Σ' ευχαριστώ πολύ!