Περί καλωδίων ο λόγος...

Όσο υπάρχουν λύσεις σαν αυτή: https://www.skroutz.gr/s/28216348/908S-Kollitiri-Reymatos-80W.html

δεν υπάρχουν δικαιολογίες..
Δεν είχα υπόψη μου κάτι τέτοιο..

Το ότι είναι "no name" με φοβίζει να πω την αλήθεια..

Και οι αλλαγές στις μύτες;; υπάρχουν γι'αυτό μύτες;;

Στα jbc έχω 2-3 μύτες και για το antex ολόκληρη συλλογή που αρχίζει από μύτη πάχους γουρουνότριχας..
Αν ξεχαστείς και την ακουμπήσεις ζεστή στο "stand" του κολλητηριού, στράβωσε και μάλλον την κλαις...

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Δεν θα έλεγα ότι ισχύει αυτό..
Έχω δύο καλώδια πολύ γνωστής εταιρίας και αγαπημένης μου, το ένα χάλκινο, το άλλο ασημένιο, και έχουν ακριβός την ίδια διατομή αγωγών..
Σχεδον ολοι αυτο κανουν. Αλλα δεν ειναι αυτο που εννοω.
Ακουγονται το ιδιο τονικα και τα δυο που εχεις? Δεν φανταζομαι . Εκανα το πειραμα εκατονταδες φορες και ποτέ δεν ακουγονταν το ιδιο τονικα, εκτος και εαν το ασημενιο ηταν πιο λεπτο.

Μα το καλάι σε νοιάζει να λιώσεις, όχι το καλώδιο. Μόνο η θερμοκρασία τήξης του καλάι σε νοιάζει. Και από εκεί και πέρα, όσο λιγότερο χρόνο σου πάρει τόσο το καλύτερο. Χωρίς όμως να κάψεις τα διηλεκτρικά.
Αν διαβασες προσεκτικα, το καλωδιο μου εκαψε , οχι το διηλεκτρικο. Ξερω , ακουγεται καπως , αλλα με τα ματια μου το ειδα , εγω κολλουσα :D
Κατα τα αλλα, συμφωνω με οσα λεμε ολοι εδω για τη θεωρια. Απλα ως παθων πραττω οπως πιστευω καλυτερα .

Δεν διαφωνώ, αλλά αν είναι να αγοράσεις 3-4 επώνυμα κολλητήρια σε διαφορετικά βατ (γιατί ούτε των 7W ούτε των 25W θα σε καλύψουν), καλύτερα να πάρεις έναν σταθμό κάπως επώνυμο.

Τα ίδια και λιγότερα θα σου στοιχίσει.
Έναν σταθμό θα τον ήθελα, αλλά οι καλοί ξεκινάνε από τα 300€...

Μας έβγαλες τώρα και συ το switch... πάει ο σταθμός....

Ξέχασα και τον φορητό παλμογράφο.. πότε θα το πάρω αυτό ;;; :LOL:

Ακούγονται το ιδιο τονικα και τα δυο που εχεις; Δεν φαντάζομαι . Εκανα το πειραμα εκατονταδες φορες και ποτε δεν ακουγονταν το ιδιο τονικα, εκτος και εαν το ασημενιο ηταν πιο λεπτο.
Καταλαβαίνω τι λες, όμως δεν γίνεται να είναι τα ίδια τονικά αυτά τα δύο..
Πιστεύω ότι και ποιο λεπτό να είναι το ασημένιο πάλι δεν θα είναι τονικά ίδιο με το χάλκινο, δεν γίνεται..

Ακουγονται το ιδιο τονικα και τα δυο που εχεις? Δεν φανταζομαι . Εκανα το πειραμα εκατονταδες φορες και ποτέ δεν ακουγονταν το ιδιο τονικα, εκτος και εαν το ασημενιο ηταν πιο λεπτο.
Δηλαδη, να το πω διαφορετικα, το ασημι ως γνωστον ειναι καλυτερος αγωγος.
Ομως ακουγεται και καλυτερα, υπο προυποθεσεις. Αυτο.

• Like
Reactions: Θρησκος

Εχω παρκάρει και εγώ στο καλαθι του κινέζου για πάνω από ένα χρόνο το παρακάτω...αξίζει ?? Στα 34 ευρώπουλα ?

Εχω παρκάρει και εγώ στο καλαθι του κινέζου για πάνω από ένα χρόνο το παρακάτω...αξίζει ?? Στα 34 ευρώπουλα ?

Στα 34€ μάλλον ναι

Μήπως πρέπει να το χτυπήσω και γω ;;;

Δεν διαφωνώ, αλλά αν είναι να αγοράσεις 3-4 επώνυμα κολλητήρια σε διαφορετικά βατ (γιατί ούτε των 7W ούτε των 25W θα σε καλύψουν), καλύτερα να πάρεις έναν σταθμό κάπως επώνυμο.

Τα ίδια και λιγότερα θα σου στοιχίσει.
Ουτε εγω διαφωνω μαζι σου :D
Απλα εκεινο τω 7w το πηρα αναγκαστικα για μια και μονο δουλεια . Αντε αργοτερα να εκανα αλλες 4-5 .
Ναι , ενας πολυ καλος επωνυμος σταθμος ειναι το ορθοτερο.
Ή εν παση περιπτωσει , οσο γινεται καλυτερος για τις αναγκες του καθενος .

Last edited:

Ψιλο-εγγυημένοι και σε εξαιρετική τιμή είναι αυτοί: https://www.aliexpress.com/item/400...om:|x_object_id:4001105645307|_p_origin_prod:

Έχω κι εγώ έναν τέτοιο εδώ και αρκετά χρόνια, για δεύτερο. Αδιανόητο VFM.

Αν ξεκίναγα τώρα αυτός θα ήταν ο πρώτος μου σταθμός κόλλησης.

• Like
Reactions: vlad66
Ήσυχους τους αφήνουμε.. αλλά να αφήσουμε ασχολίαστο καλώδιο των 11.000£ ;;;
Ναι.
Σχολιαζεις καθε υπερκοστολογημενο προιόν που υπαρχει;
Μιλαμε για χιλιαδες προιοντα.
Σκεψου το εξης, υπαρχουν ελαχιστοι που θα δωσουν αυτα τα ποσα και το κανουν εις γνωση τους,
τουλαχιστον οι περισσοτεροι.
Αυτοι αγοραζουν ακριβα προιοντα για να ειναι οι μονοι που τα εχουν, ειναι θεμα στατους.
Επισης, η εταιρεια που θα εισπραξει το υπερκερδος θα μπορεσει να ''κλεισει'' αλλες οικονομικες τρυπες,
θα μπορεσει να κανει αρ εν ντι, στην ουσια αυτοι οι πελατες αποτελουν εμμεσοι χορηγοι.

Τόσα χρόνια, δεν έχεις ρωτήσει τον φίλο σου που το έχει και έχει "στρώσει" χιλιάδες καλώδια;
Οχι γιατί δεν μου έχει κατάσταση, αν θέλω να στρώσω κάτι γρήγορα του βάζω γεννήτρια, ροζ θόρυβο σε διάφορες συχνότητες και στρώνεται πολύ πιο γρήγορα..
Αφού ξέρεις ότι η απόδοση πάνω στο στρώσιμο έχει σκαμπανεβάσματα συνέχεια...

Ειδικά το "στρωτηρι" είναι το πιο εύκολο να δοκιμαστεί για το αν φέρνει αποτέλεσμα: παίρνεις ένα καινούργιο ζευγάρι καλώδια και στρώνεις μονό το ένα. Τα συνδέεις στο στερεοφωνικό σου και βάσεις μια καλή μονοφωνικη ηχογράφηση. Αν ακούς το ίδιο αποτέλεσμα δεξιά/αριστερά το στρωτηρι δε δουλεύει.

Άκου τώρα και αυτό και πες μου την γνώμη σου,για τις μεσαίες.
Εχεις ακούσει ποτέ τρομπέτα από κοντά?....δίπλα σου?
Αν ναι ,γνωρίζεις ότι για πλάκα σου σκίζει τα αυτιά, από την τσιριδα.
Αν λοιπόν πάρεις ένα καλώδιο και σου "στρώσει" την τρομπέτα ώστε να είναι υποφερτή,είναι καλό ή κακό ???
Εστρωσαν οι μεσαίες ή τις χαντακωσες??
Ας αγοράζουμε λοιπόν αυτό που μας ευχαριστεί τα αυτακια μας και σε αφήσουμε αυτές τις σαχλαμάρες περί "πιο κοντά στο "αληθινό "
Χαμπαρι δεν έχουμε πάρει πως ακούγεται πραγματικά το Χ όργανο,γιατί πχ η κάθε κιθάρα έχει τον ήχο της.
Σε προσκαλώ μια βραδιά στην περιβόητη "μπακάλα" στην Δραπετσώνα ,όπου φιλαράκια μαζεύονται τρωγοπινουν και παίζουν ελληνική μουσική.
Πολλές φορές παίζουν και τέσσερις κιθάρες μαζί ,2 μπουζούκια, ένας δύο μπαγλαμάδες,ένα τουμπερλεκι και κάτι τριλιες που συνήθως μου τις δίνουν εμένα γιατί δεν ξέρω τι μου γίνεται από όργανα 😀
Φυσικά όλα αυτά unplugged.
Και οι τέσσερις κιθάρες έχουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΌ ήχο.
Τους έχω ηχογραφήσει με ένα φορητό tascam dr40 και μόνο εγώ ξέρω ποια παίζει τι.
Αυτά τα έχω μεταφέρει και σε σιντακια.
Όταν λοιπόν ακούσεις την κιθάρα των 3000 ευρώ του Γιώργου και την Yamaha του Νίκου,είναι τα σώβρακα με της γραβάτες.
Η μία έχει τεράστιο ήχο η άλλη έχει στεγνό και στακατο.
Ηθελα να ήξερα τι σύγκριση μπορεί να γίνει αν ακούσεις το ίδιο τραγούδι,εκτελεσμένο με την μια και την άλλη κιθάρα.
Αν,λέμε αν ,πάρεις ένα καλώδιο που ευνοεί τις μεσαίες θα λασπωσει η μία κιθάρα και θα ευνοηθεί η άλλη.
Αν πάρεις ένα που τις κόβει θα ακουστεί σαν ντενεκες η Yamaha και θα την γλυτώσει η ακριβή.
Εφόσον δεν ξέρεις πια κιθάρα παίζει,λάθος συμπεράσματα θα βγάλεις,για το καλώδιο.
Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση?
Αφήνουμε κατά μέρος της hiendαδικες και χρυσαυτιαδικες προσεγγίσεις και παίρνουμε ότι αρέσει στα δικά μας αυτιά.
Πάρε μια γεύση..
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Μεγάλε, τα είπες όλα! :)
Μόνο όποιος έχει έλθει σε επαφή με ζωντανούς μουσικούς και έχει πραγματοποιήσει ηχογραφήσεις, θα νοιώσει αυτά που γράφεις! 🫠
Θυμάμαι ότι στην Μπακάλα βρεθήκαμε για πρώτη φορά μετά από πρόσκληση δικιά σου! 😌
Δεν ήξερα ότι το μαγαζί συνεχίζει ακόμα. Μπράβο!
Να περνάτε λοιπόν καλά, θα τα δώ και θα τ' ακούσω όλα τα βιντεάκια που έχεις ανεβάσει. 😘

Επιφυλάσσομαι να επανέλθω και να πω κι' εγώ τη γνώμη μου. Μη ...χαθούν και δεν καταγραφούν οι "πολύτιμες σκέψεις" μου! 😁

Nordost ασημένιο δεν υπάρχει.Χαλκος επαργυρος.Υπηρχε ένα ασημένιο όμως καταργήθηκε όπως καταργείται και το made in USA αρχής γενομένης από την σειρά Leif 3.
Άσχετο.Μολις είδα στον Ασπρόπυργο ολοκαίνουριο κατάστημα του χώρου.Ηχοεπιλογη.

Nordost ασημένιο δεν υπάρχει.Χαλκος επαργυρος.Υπηρχε ένα ασημένιο όμως καταργήθηκε όπως καταργείται και το made in USA αρχής γενομένης από την σειρά Leif 3.
Άσχετο.Μολις είδα στον Ασπρόπυργο ολοκαίνουριο κατάστημα του χώρου.Ηχοεπιλογη.
Μάλιστα,έπεσε το μάτι μου-που αλλου;-στα καλώδια Signal Projects που φέρνει.Λετε να είναι ακριβά;

Καλώδια χρησιμοποιούνται κατά εκατομμύρια χιλιόμετρα σε όλο τον πλανήτητ γη. Σε υπερυψηλής τεχνολογίας εφαρμογές: διαστημικές-αμυντικής βιομηχανίας-studio ηχογράφησης-αναπαραγωγή 8Κ video-super cars/formula 1 κ.λ.π κ.λπ
Δεν σαν κάνει εντύπωση ότι οι μόνοι που ασχολούνται με τις υποτιθέμενες τρομερές διαφορές μεταξύ τους είναι οι HiEnd-άδες "ειδικοί" κατασκευαστές και οι ακουο-σχολιαστές-κριτικοί; Και κανένας άλλος από τις προαναφερθείσες υψηλής τεχνολογίας εφαρμογές; Εκεί βρίσκουν το κατάλληλο καλώδιο με τις δεδομένες προδιαγραφές και τέλος!

• Like
Reactions: christos56