Άκου τώρα και αυτό και πες μου την γνώμη σου,για τις μεσαίες.
Εχεις ακούσει ποτέ τρομπέτα από κοντά?....δίπλα σου?
Αν ναι ,γνωρίζεις ότι για πλάκα σου σκίζει τα αυτιά, από την τσιριδα.
Αν λοιπόν πάρεις ένα καλώδιο και σου "στρώσει" την τρομπέτα ώστε να είναι υποφερτή,είναι καλό ή κακό ???
Εστρωσαν οι μεσαίες ή τις χαντακωσες??
Ας αγοράζουμε λοιπόν αυτό που μας ευχαριστεί τα αυτακια μας και σε αφήσουμε αυτές τις σαχλαμάρες περί "πιο κοντά στο "αληθινό "
Χαμπαρι δεν έχουμε πάρει πως ακούγεται πραγματικά το Χ όργανο,γιατί πχ η κάθε κιθάρα έχει τον ήχο της.
Σε προσκαλώ μια βραδιά στην περιβόητη "μπακάλα" στην Δραπετσώνα ,όπου φιλαράκια μαζεύονται τρωγοπινουν και παίζουν ελληνική μουσική.
Πολλές φορές παίζουν και τέσσερις κιθάρες μαζί ,2 μπουζούκια, ένας δύο μπαγλαμάδες,ένα τουμπερλεκι και κάτι τριλιες που συνήθως μου τις δίνουν εμένα γιατί δεν ξέρω τι μου γίνεται από όργανα

Φυσικά όλα αυτά unplugged.
Και οι τέσσερις κιθάρες έχουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΌ ήχο.
Τους έχω ηχογραφήσει με ένα φορητό tascam dr40 και μόνο εγώ ξέρω ποια παίζει τι.
Αυτά τα έχω μεταφέρει και σε σιντακια.
Όταν λοιπόν ακούσεις την κιθάρα των 3000 ευρώ του Γιώργου και την Yamaha του Νίκου,είναι τα σώβρακα με της γραβάτες.
Η μία έχει τεράστιο ήχο η άλλη έχει στεγνό και στακατο.
Ηθελα να ήξερα τι σύγκριση μπορεί να γίνει αν ακούσεις το ίδιο τραγούδι,εκτελεσμένο με την μια και την άλλη κιθάρα.
Αν,λέμε αν ,πάρεις ένα καλώδιο που ευνοεί τις μεσαίες θα λασπωσει η μία κιθάρα και θα ευνοηθεί η άλλη.
Αν πάρεις ένα που τις κόβει θα ακουστεί σαν ντενεκες η Yamaha και θα την γλυτώσει η ακριβή.
Εφόσον δεν ξέρεις πια κιθάρα παίζει,λάθος συμπεράσματα θα βγάλεις,για το καλώδιο.
Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση?
Αφήνουμε κατά μέρος της hiendαδικες και χρυσαυτιαδικες προσεγγίσεις και παίρνουμε ότι αρέσει στα δικά μας αυτιά.
Πάρε μια γεύση..