Περί καλωδίων ο λόγος...

Δυστυχώς Δημήτρη ,αυτή είναι μια πραγματικότητα και πολλοί μπαίνουν στο τριπάκι της "αναβάθμισης" περιφερειακών ,γιατί δεν μπορούν να αναβαθμίσουν τις κύριες συσκευές ή απλά ¨καποιοι" τους πείθουν να τα αγοράσουν ως ουσιαστική αναβάθμιση
Δηλ αν εγω ξοδέψω για το Wiim Ultra 100-150 euro για usb και αλλα 100 για καλώδιο ethernet θα φθάσω σχεδόν την μισή αξία του ,και αμφιβάλω αν θα υπάρξει βελτίωση Ευτυχώς που σαν τροφοδοσία εχει "οκταράκι" οπότε δεν θα ξοδευτούν αλλα 100 για καλώδιο τροφοδοσίας .
Η αμφιβολία πλέον είναι υπέρ του επιτιθέμενου κι όχι υπέρ του αμυνόμενου όπως πριν.

Παίδες, τα πράγματα είναι απλά.
Αν πας σε έκθεση του εξωτερικού, ειδικά προς ανατολή και στήσεις ένα σύστημα των 30-40.000€, ακόμη και τον καλύτερο ήχο στην έκθεση να έχεις, θα πίνεις καφέδες μόνος σου στο δωμάτιο. Δεν θα κάνουν καν τον κόπο να μπουν να το ακούσουν.
Το ότι θα ακολουθήσεις τη φιλοσοφία των άλλων εταιριών και θα προσφέρεις στην τιμή που ζητάει η αγορά εκεί κάποιο προϊόν σε κάνει απατεώνα;
Ή θα το παίξεις έντιμος και θα κλείσεις την πόρτα σε εκείνη την αγορά;
Ισχύει

Στα αυτιά τους τα καλώδια των 10.000€ μπορεί να ακούγονται όπως σε εμάς τα καλώδια των 10€.
Ε, θα κάτσεις τώρα να κάνεις συγκρίσεις σε καλώδια των 3€ με καλώδια των 10€; Πιθανόν να μη τους νοιάζει κιόλας!
Εμάς μιας νοιάζει όμως και εμείς κρίνουμε το καλώδιο των 10.000€ (έστω υποθετικά αφού ούτε που το έχουμε δει), σαν τιμή προς απόδοση.

@vlad66 σκέψου ότι έρχεται ένας σαουδάραβας και σου λέει "Εγώ θα σου αγοράσω ένα εργοστάσιο για να μου βελτιώνεις MK2 και θα σου δίνω 500.000€ το μήνα".
Θα θεωρούσες τον εαυτό σου απατεώνα αν δεχόσουν; Ή θα σε ένοιαζε πόσο θα τα πουλούσε μετά;
Άστοχο παράδειγμα.
Το ΜΚ2 είναι ολόκληρη συσκευή..

Φυσικά θα δεχόμουν γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν πραγματική επανάσταση !
Φαντάσου το ΜΚ2 να παίζει όπως ένα κορυφαίο audiophile πικάπ , να έχει δυνατότητα συνεργασίας με ότι κεφαλή βάλει ο νους στο 100% και ταυτόχρονα να έχει τις ίδιες δυνατότητες στο DJing και καλύτερη αντοχή στην σκληρή χρήση ;;
Πόσα Hiend πικάπ ξέρεις να μπορούν να το κάνουν αυτό ;;
Κανένα !!
Άρα μιλάμε για ένα επαναστατικό προϊόν και ο Σαουδάραβας αφέντης δικαιολογημένα θα το πούλαγε σε υπερ υψηλή τιμή...
και επειδή ότι του πω θα είναι "ευαγγέλιο" και θα μου κάνει τεμενάδες, θα έφτιαχνα κάποια βοηθητικά περιφερειακά εξαρτήματα από χρυσό ή πλατίνα , θα βάζαμε και μερικά διαμάντια εδώ και κει και να η σειρά προτεραιότητας για να το αγοράσουν..

(Και μετά ξύπνησα...) :ROFLMAO:

Αν δεν υπάρχει κάτι άλλο να αγοράσει, καλό θα είναι αυτά τα λεφτά να τα δώσει στην φροντίδα του χώρου του..

Όταν λέμε ότι τα 100.000€ είναι το 5% του συστήματός του θα μιλάμε για ένα σύστημα των 2.000.000€ .
Πιθανόν σε ένα σπίτι κάποιων δεκάδων (αν όχι εκατοντάδων) εκατομμυρίων ευρώ.
Ή θα έχει dedicated χώρο, απόλυτα φροντισμένο για να ακούει μουσική ή απλά δεν θα τον νοιάζει και θα αγοράζει ότι πιο ακριβό.
Πιθανόν να το πάρει επειδή είναι άσπρο και πάει με την συλλογή από άσπρα super cars που έχει στο γκαράζ του.

Η αμφιβολία πλέον είναι υπέρ του επιτιθέμενου κι όχι υπέρ του αμυνόμενου όπως πριν.
Ουτε επιτιθέμενοι υπάρχουν ,ούτε αμυνόμενοι .
Αν εγώ στο Wiim Ultra αξίας κάπου 350 ευρώ ,ρίξω 200-250 σε καλώδια γιατί πιστεύω ότι θα γίνει Τ8 ,το πρόβλημα είναι δικό μου ή απλώς κάποιος με έπεισε ότι θα γίνει κάτι σαν το Τ8 .Σε κάθε περιπτωση το πρόβλημα είναι δικό μου και με κάτι τέτοια χαίρονται οι κατασκευαστες και οι αντιπρόσωποι

Δυό δεκάρες Λόγια...
Όντως, αν μιλάμε για ένα λογικά "χτισμένο" σύστημα.

Αλλά δεν είναι όλα τα συστήματα λογικά "χτισμένα".

Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που οι κάτοχοι έχουν επενδύσει πιο πολλά σε αξεσουάρ παρά σε συσκευές.
@Sonorus
Πέτρο, περιμένω πότε θα πάρεις τη "σκούπα", να μεταφέρεις όλα τα off-topic στο καλωδιονήμα. 😁

Μέχρι τότε θα προσπαθήσω να πω με "λίγα" λόγια τη γνώμη μου.

Υπάρχουν μηχανήματα κυριολεκτικά πανάκριβα που αξίζουν το κόστος τους μέχρι την τελευταία δεκάρα. Δεν είναι ακριβώς μηχανήματα. Είναι ασκήσεις επιστήμης και τεχνολογίας. Οι κατασκευαστές οδηγούν τη σχεδίαση στα όρια που η επιστήμη και η τεχνολογία σήμερα μπορούν να φθάσουν. Ο σκοπός δεν είναι να πωληθούν (αν και μερικά κομμάτια θα δοθούν). Είναι η έρευνα. Και τα αποτελέσματα της περνάνε στα πιο κάτω, τα "γήϊνα" μηχανήματα που μπορεί περισσότερος κόσμος να χαρεί.

Θα αναφέρω δύο μόνο (υπάρχουν κι' άλλα).
Wilson Audio WAMM Master Chronosonic κόστους περίπου 685-700.000 δολλάρια το ζεύγος.
Και το Magico M9 κόστους περίπου 820-830.000 δολλαρια το πλήρες set.
Μένω γοητευμένος, όταν διαβάζω πόση επιστήμη και τεχνολογία έχει εφαρμοστεί. Και τι δε θα'δινα, να μπορούσα κάπου να τ' ακούσω και να ζήσω μερικά 24ωρα με αυτά!

Δεν υπάρχουν θαύματα. Ούτε μυστικά. Οι τεχνολογίες και τα υλικά είναι όλα φανερά. Τίποτα κρυμμένο.
Αλλά όποιος άλλος είναι "μάγκας", αν μπορεί, ας το κάνει.

Να δούμε τώρα και τα καλώδια;
Δεν υπάρχει υλικό, ούτε τεχνολογία που να δικαιολογεί 11.000/m για ένα καλώδιο Ethernet. Τα υλικά είναι συγκεκριμένα. Το Taylon δεν είναι τίποτε άλλο από ένα καλό διηλεκτρικό. Άντε να'ναι λίγο καλύτερο. Και οι τεχνολογίες; Τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά οι πλέξεις, ή θωράκιση, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα γνωστά από χρόνια. Έχει παρέλθει ο πρώτος καιρός που παρατηρούσαμε τις αλλαγές στον ήχο από την επίδραση των καλωδίων και αγνοουσαμε τις αιτίες. Τώρα πια ξέρουμε αρκετά.

Τέτοια τιμή σε Ethernet δεν δικαιολογείται. Ακόμα κι' αν ήταν φτιαγμένο από χρυσό!
Ας δούμε τώρα κάτι άλλο. Η Chord Electronics, σεβαστή και αξιόλογη κατά τα άλλα εταιρεία, τιμολογεί το κορυφαίο της DAC, το Dave περίπου 15000€. Το δεύτερο της στη σειρά το Hugo TT 2 στα 6600€ περίπου. Και το Ethernet στα 11000€. Δηλαδή είναι προτιμότερο να πάρουμε το καλώδιο και όχι ένα από τα καλά της DAC?

Δεν υπάρχει πραγματικός λόγος για αυτή την τιμολόγηση, πάρα μόνο το μάρκετινγκ. Και καλά κάνουν. Η προκλητική και παράλογη τιμή δημιουργεί συζητήσεις γυρω από το όνομα της Chord. Όπως τώρα εμείς, καλή ώρα!

Για τους άπιστους Θωμάδες. Υπάρχουν ανάμεσα μας (αρκετοί) φανατικοί των καλωδίων. Έχουν δοκιμάσει καλώδια, έχουν διαπιστώσει διαφορές και λίγο-λίγο έγιναν φανατικοί υποστηρικτές των καλωδίων. Για τα αναλογικά έχουν κάποιο δίκιο. Εκεί παρατηρούνται οι μεγαλύτερες διαφορές. Όταν επεκτείνουν τη σκέψη τους και στα ψηφιακά, εκεί μπορούν να κάνουν πολύ μεγάλο λάθος.

Στα ψηφιακά υπάρχει όριο. Πέρα απ' αυτό δεν μπορεί να βελτιωθεί ο ήχος, όσο και να χτυπιόμαστε (και το κεφάλι μας στον τοίχο! 😅).
Ποιό είναι αυτό το όριο. Στα καλώδια Ethernet το βρισκουμ εύκολα.
Παίζουμε ή αντιγράφουμε και παίζουμε ένα CD, από το σύστημα μας, όπως είναι, χωρίς καμμία σύνδεση με το δίκτυο.
Μετά παίζουμε το ίδιο CD συνδεμένοι με το δίκτυο, αλλά από άλλη θέση (π.χ. NAS). Αλλάζουμε καλώδιο δικτύου. Εντοπίζουμε διαφορά;
Αλλάζουμε πάλι καλώδιο.
Όταν καταφέρουμε να μη βρίσκουμε καμμία διαφορά, εκεί είναι το όριο.
Είτε με καλώδιο των 3 ευρώ, είτε των 33000 ευρώ, άμα το βρούμε, το όριο είναι εκεί και δεν πάει παραπάνω, ότι και να κάνουμε!

Υ.Γ.1 Αν κάποιος νοιώθει καλά αγοράζοντας πολύ ακριβά καλώδια, ουδέν πρόβλημα! Εμείς εδώ συζητάμε ορθολογικά. Όταν όμως ο ενδιαφερόμενος νοιώθει καλά μονο με τα ακριβά καλώδια, ποιοί είμαστε εμείς, να του το χαλάσουμε; 😁

Υ.Γ.2 Σας γράφει άνθρωπος που έχει κι' αυτός δώσει πολλά χρήματα για καλώδια. Να μη νομίζετε, δηλαδή! 😜

Όταν λέμε ότι τα 100.000€ είναι το 5% του συστήματος του θα μιλάμε για ένα σύστημα των 2.000.000€ .
Πιθανόν σε ένα σπίτι κάποιων δεκάδων (αν όχι εκατοντάδων) εκατομμυρίων ευρώ.
Ή θα έχω αφιερωμένο χώρο, απόλυτα φροντισμένο για να ακούει μουσική ή απλά δεν θα τον νοιάζει και θα αγοράζει ότι πιο ακριβό.
Πιθανόν να πάρει επειδή είναι άσπρο και πάει με τη συλλογή από άσπρα super cars που έχει στο γκαράζ του.
Ισχύει.

Αν εγώ στο Wiim Ultra αξίας κάπου 350 ευρώ ,ρίξω 200-250 σε καλώδια γιατί πιστεύω ότι θα γίνει Τ8 ,το πρόβλημα είναι δικό μου ή απλώς κάποιος με έπεισε ότι θα γίνει κάτι σαν το Τ8 .Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα είναι δικό μου και με κάτι τέτοιο χαίρονται οι κατασκευαστές και οι αντιπρόσωποι
Ούτως ή άλλως το Wimm ultra δεν πρόκειται να γινειT8 τεχνικά διότι το T8 είναι άλλο μηχάνημα με διαφορετικό σκοπό και άλλα ποιοτικότερα υλικά κατασκευής και σχεδίασης, άρα λογικό δεν υπάρχει λόγος να δαπανηθεί ένα τέτοιο ποσό για καλώδια..
Το κάθε μηχάνημα είναι στην κατηγορία του, και το Wimm ultra είναι άψογο για το κόστος του..

Αυτο είναι ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι, δαπανούν υπερβολικά λεφτά σε καλώδια, αξεσουάρ, νομίζοντας ότι το Cinquecento θα γίνει Fiat coupe σε επιδόσεις...

Αυτο είναι ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι, δαπανούν υπερβολικά λεφτά σε καλώδια, αξεσουάρ, νομίζοντας ότι το Cinquecento θα γίνει Fiat coupe σε επιδόσεις...

Σκέψου όμως ότι ένα καλώδιο δεν κάνει τόσο αίσθηση στη γυναίκα από ότι ένα καινούργιο ηχείο! 😂

Έναν συντηρητή κρασιών πήρα και μου στοίχησε όσο ο συντηρητής + ένα στεγνωτήριο!
Αν πάω να αλλάξω ηχεία ή ενισχυτή με βλέπω με ανακαίνιση κουζίνας!

Ενώ ένα καλωδιάκι το περνάς όταν λείπει και δεν το καταλαβαίνει ποτέ!

Σκέψου όμως ότι ένα καλώδιο δεν κάνει τόσο αίσθηση στη γυναίκα από ότι ένα καινούργιο ηχείο! 😂

Έναν συντηρητή κρασιών πήρα και μου στοίχησε όσο ο συντηρητής + ένα στεγνωτήριο!

Και μια κεφαλή στο πικάπ (ή 3 😉 )

Ναι, συμφωνώ..😁

• Haha
Reactions: Tzimisce
Η βελτίωση είναι σαφής με το συγκεκριμένο καλώδιο, διότι αν η αλλαγή θερμοκρασία στο δωμάτιο
κατά την διάρκεια της ακρόασης μεταβληθεί κατά 20 βαθμούς κελσίου (π.χ από 10 σε 30),
τότε θα μεταβληθεί η φάση μόνο 0,018 μοίρες (50ppm).
Αντίθετα με κακό τεφλόν και για το ίδιο θερμοκρασιακό εύρος, η μεταβολή θα είναι 0,18 μοίρες (500ppm).
Συμπερασματικά ωφελημένοι βγαίνουν όσοι έχουν δωμάτιο ακρόασης του οποίου η θερμοκρασία μεταβάλλεται κατά 20 βαθμούς κελσίου
στην διάρκεια της ακρόασης (π.χ ξεκινάς με αμπέχονο και καταλήγεις με φανελάκι ή είχες ζέστη και έγινε διαρροή υγρού αζώτου από τον γείτονα
που πειραματίζεται έντονα στο πεδίο κατάψυξης πεθεράς).
Αντίθετα αν η θερμοκρασία είναι σταθερή, τότε η φάση δεν μεταβάλλεται σε κανένα από αυτά τα καλώδια.
Ίσως συμφέρει ένα καλό σύστημα θέρμανσης - ψύξης που θα έχει σταθερή θερμοκρασία και θα ωφεληθούν και τα υπόλοιπα μηχανήματα.

Αν εγώ στο Wiim Ultra αξίας κάπου 350 ευρώ ,ρίξω 200-250 σε καλώδια γιατί πιστεύω ότι θα γίνει Τ8 ,το πρόβλημα είναι δικό μου ή απλώς κάποιος με έπεισε ότι θα γίνει κάτι σαν το Τ8 .Σε κάθε περιπτωση το πρόβλημα είναι δικό μου και με κάτι τέτοια χαίρονται οι κατασκευαστες και οι αντιπρόσωποι
Ε,τώρα κανεις την τρίχα,τριχιά.
Επιτιθέμενος είναι ο δοκιμάσας και αποφανθεις.Δοκιμασες;
Αμυνόμενος είναι ο μη δοκιμασας και πιθανολογησας.
Αυτό που δεν έχεις καταλάβει είναι πως με τα stock καλώδια δεν ακούς Wiim όπως κι εγώ δεν άκουσα το a6 και ύστερα το T8.
Αφού άκουσα το a6 με τα stock usb και ρεύματος και έκλαψα τα χρήματα που έδωσα γι αυτο,άρχισα τις δοκιμές καλωδίων.
3 usb(150€,300€,600€)με το πρώτο να είναι μακράν καλύτερο από τα τρια όμως και τα τρία ήταν πολύ ανώτερα του stock usb.
6 ρεύματος(120€,685€,290€,420€,700€,700€)με το τελευταιο να είναι καλύτερο όλων όμως και τα 6 έστειλαν το stock απέναντι στο γήπεδο για να κάνουν σχοινακι οι γυναικείες ομάδες.
Τι θέλω να πω με όλα αυτά;Πως όλες οι συσκευές "ακούν" στα καλώδια.Δεν χρειάζεται να κάνετε υπερβολές.Αφηστε τις σε μένα.

Ε,τώρα κανεις την τρίχα,τριχιά.
Επιτιθέμενος είναι ο δοκιμάσας και αποφανθεις.Δοκιμασες;
Αμυνόμενος είναι ο μη δοκιμασας και πιθανολογησας.
Αυτό που δεν έχεις καταλάβει είναι πως με τα stock καλώδια δεν ακούς Wiim όπως κι εγώ δεν άκουσα το a6 και ύστερα το T8.
Αφού άκουσα το a6 με τα stock usb και ρεύματος και έκλαψα τα χρήματα που έδωσα γι αυτο,άρχισα τις δοκιμές καλωδίων.
3 usb(150€,300€,600€)με το πρώτο να είναι μακράν καλύτερο από τα τρια όμως και τα τρία ήταν πολύ ανώτερα του stock usb.
6 ρεύματος(120€,685€,290€,420€,700€,700€)με το τελευταιο να είναι καλύτερο όλων όμως και τα 6 έστειλαν το stock απέναντι στο γήπεδο για να κάνουν σχοινακι οι γυναικείες ομάδες.
Τι θέλω να πω με όλα αυτά;Πως όλες οι συσκευές "ακούν" στα καλώδια.Δεν χρειάζεται να κάνετε υπερβολές.Αφηστε τις σε μένα

Δικαιώμα σου και επιλογή σου /
Εγω όταν θέλω να κάνω δοκιμές προτιμώ να τις κάνω π.χ με τροφοδοτικά [αν υπάρχει η δυνατότητα ] ή με άλλο μηχανάκι
Δυστυχώς είσαι "φρέσκος" και δεν έχει τύχει να ακούσεις τα όσα είχε γραψει ο Κόγιας για καλώδια τοστιέρας πριν 10 και πλέον χρόνια Μπορεί να τα έγραφε καθ υπερβολή ,αλλά περείχαν μεγάλη δόση αλήθειας .
Βέβαια ο καθένας εχει δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του

Εγω όταν θέλω να κάνω δοκιμές προτιμώ να τις κάνω π.χ με τροφοδοτικά [αν υπάρχει η δυνατότητα ] ή με άλλο μηχανάκι
Δυστυχώς είσαι "φρέσκος" και δεν έχει τύχει να ακούσεις τα όσα είχε γραψει ο Κόγιας για καλώδια τοστιέρας πριν 10 και πλέον χρόνια Μπορεί να τα έγραφε καθ υπερβολή ,αλλά περείχαν μεγάλη δόση αλήθειας .
Έτερον,εκατερον.Το τροφοδοτικο δεν αποκλείει τα καλωδια.
Όσο για το καλώδιο τοστιερας,που βρίσκεται ώστε να το διαβάσω;

Επειδή τον κ.Κογια τον έχω διαβάσει αρκετά και σε διπλανό site, θα ήθελες να μου πεις για τα καλώδια τοστιερας;

Συμφωνώ μαζί σου ότι καλύτερα είναι να αλλάξεις τροφοδοτικό σε ένα μηχάνημα όταν αυτό είναι εφικτό, ή να πας σε ένα πιο ανώτερο, αλλά ο Παναγιώτης έχει δίκιο σε κάποια πράγματα..
Δεν ακούς τις πραγματικές δυνατότητες των μηχανημάτων (ανεξάρτητου κόστους) αν δεν τα φροντίσεις με καλύτερης ποιότητας καλώδια από αυτά τα άθλια στοκ που έρχονται μαζί με τις συσκευές..
Δεν μιλάω για υπερβολές, δηλαδή να είναι ποιο ακριβά τα καλώδια από ένα μηχάνημα, άλλα καλώδια που να μπορούν όντως να αναδειχθεί ένα μηχάνημα..

Έτερον,εκατερον.Το τροφοδοτικο δεν αποκλείει τα καλωδια.
Όσο για το καλώδιο τοστιερας,που βρίσκεται ώστε να το διαβάσω;
Μιλάει για τον κ. Κόγια που γράφει και στο διπλανό site που (ξέρεις)...