Περί καλωδίων ο λόγος...

Περί Καλωδίων ...Ερωτήσεις
Αγαπητοί Καλωδιάδες,
Έχετε αγοράσει και φτιάξει πολλά καλώδια,​
Αλλά δε βοηθάτε καθόλου εμάς που έχουμε λιγότερη εμπειρία από σας.
(Με κάποιες εξαιρέσεις...)

Γκρινιάζετε για υλικά, το χαλκό, το ασήμι, το ρόδιο, αλλά τίποτα δε λέτε.
Πέστε μας με απλά λόγια ποια καλώδια σας αρέσουν ανά κατηγορία καλωδίου και τιμής.

Με συγκεκριμένες προτάσεις, π..χ.:
Καλώδια ρεύματος:
-Οικονομικής κατηγορίας το Α.​
-Μεσαίας κκατηγορίας το Β.​
-Υψηλής κατηγορίας το Γ.​

Interconnects, Καλώδια ηχείων παρομοίως.

Πόσο δύσκολο είναι να γράψετε λίγα λόγια, όπως τα νοιώθετε;
Όχι πολλά: "Έχω δοκιμάσει τούτο κι' εκείνο το καλώδιο σ' αυτή την κατηγορία και μου άρεσε"!

Δεν αναλαμβάνετε καμμία ευθύνη στο κάτω-κάτω, μεγάλα παιδιά είμαστε!
Κύριε Προϊστάμενε ευπειθώς αναφέρω ότι επιλογή μου εδώ και δεκαετίες είναι τα καλώδια του Keith Aschenbrenner (...προσβάσιμα τότε) και τα Belden.

Last edited:
  • Wow
Reactions: Sonus Naturalis
Αν σε μια ηλεκτρικη εγκατασταση σπιτιου οι πριζες ηταν απο καθαρο χαλκο, μετα απο καποιο χρονικο διαστημα, λογω μαλακοτητας του χαλκου και ευκολης φθορας και παραμορφωσης απο το βαλε-βγαλε τα σουκο , τιποτα δεν θα δουλευε στο σπιτι.
Οι κατασκευαστες πριζων και βυσματων δεν ειναι ανοητοι , εξυπνοι επιστημονες ειναι και δεν ρισκαρουν την ασφαλεια του κοσμου , ή τη φημη τους σαν κατασκευαστες που ειναι. Γι αυτους, η ποσοτητα του μεταλου για μια πριζα η βυσμα, ειναι τοσο μικρη και το κοστος σχεδον μηδεν.
Ο μπρουντζος δεν χρησιμοποιειται τυχαια (οπως και αλλα μιγματα μεταλλων προς ενισχυση της αντοχης και ασφαλειας βυσματων και πριζων ρευματος). Υπαρχουν σοβαροι λογοι , καποιοι απο αυτους τους λογους αφορουν την ιδια τη ζωη των χρηστών και την ποιοτητα της.

Η Oyaide και η Furutech ειναι οι πρωτες που μπηκαν σε αυτο το παιγχνιδι. Ειναι σοβαρες και αξιοπιστες εταιρειες. Υπαρχουν και αλλες.
Τωρα δεν χρειαζεται να γνωριζουμε πως και γιατι επιδρουν ολοι αυτοι οι παραγοντες. Ελλειψει ερευνων μονο εικασιες μπορουν να γινουν.
Το σιγουρο ειναι οτι καθε μεταλλο και συνδυασμος μεταλλων εχει τον δικο του χαρακτηριστικο ηχο
αναλογως και το σημειο της αλυσιδας, αλλο ο μπρουτζος στο ρευμα αλλο στο σημα.
Και επειδη αυτος ο χαρακτηρας θα επιδρασει στον χαρακτηρα του συστηματος το μονο που μενει ειναι οι δοκιμες.
Απο την μικρη μου πειρα αυτες οι επεμβασεις, κατοπιν ψαξιματος, αξιζουν τα λεφτα τους.

Οσον αφορα την οξειδωση των OYAIDE που αναφερε ο Θρησκος , χρησιμοποιω OYAIDE 20 χρονια τωρα, ουδεποτε μου ετυχε κατι τετοιο, και καποια απο τα demo στη δουλεια μου θα τα χρησιμοποιησα ή δανεισα , χιλιαδες φορες .

Κύριε Προϊστάμενε ευπειθώς αναφέρω ότι εδώ και δεκαετίες τα καλώδια του Keith Aschenbrenner (...προσβάσιμα τότε) και τα Belden μου δίνουν απλόχερα ότι επιθυμώ.
Προϊστάμενος; -Ποτε! ❎
Συνοδοιπόρος; -Πολύ ευχαρίστως! 🤝 ☺️

Τάμπυ και Σπότυ πλακώθηκαν για την θέση στον τελικό...

Ο Τάμπυ είναι αυτός που κοιτάει με μίσος τον Σπότυ που δεν φαίνεται (και λόγω χρώματος αφού είναι κατάμαυρος σαν μαύρος πάνθηρας)

IMG_20251230_180250.jpg

Ο Σπότυ κέρδισε και έδιωξε από την ζεστή θέση τον Τάμπυ..

IMG_20251230_180257.jpg

IMG_20251230_180828.jpg

Που κολλάει η "μάχη" των γατιών μου με το νήμα ;;

Κάτι τέτοιο μου θύμισε η "κόντρα" του Λευτέρη με τον Παναγιώτη... :LOL:

Τάμπυ και Σπότυ πλακώθηκαν για την θέση στον τελικό...

Ο Τάμπυ είναι αυτός που κοιτάει με μίσος τον Σπότυ που δεν φαίνεται (και λόγω χρώματος αφού είναι κατάμαυρος σαν μαύρος πάνθηρας)

View attachment 263541

Ο Σπότυ κέρδισε και έδιωξε από την ζεστή θέση τον Τάμπυ..

View attachment 263542

View attachment 263543

Κάτι τέτοιο μου θύμισε η "κόντρα" του Λευτέρη με τον Παναγιώτη... :LOL:
Πάρε class d που παραμένει "πάγος" και δεν θα υπάρξει ξανά καυγάς.

Και αφού πήγες -πολύ σωστά - στις μπόρνες των ηχείων ,ας πάμε λίγο παραμέσα να δούμε την εσωτερική καλωδίωση ....
Οσον αφορά τον χρυσό και τον λευκόχρυσο ,το ιδανικό είναι να γίνει επιχάλκωση ,επινικέλωση και επιροδίωση .Δυστυχώς οι αναθυμιάσεις από την επινικέλωση είναι πάρα πολλές και την καθιστούν δύσκολη .Και υπάρχει χρωματική διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα μεταξύ επιχρωμίωσης και επινικέλωσης ,αλλά δεν θυμάμαι τώρα ποιό από τα δύο δίνει πιο φωτεινή επιφάνεια και πιο στιλπνή

Ναι εκεί πολλές φορές επειδή το καλώδιο δεν έχει διακριτικά επάνω του πολλοί νομίζουν ότι είναι του κιλού, ενώ δεν είναι. Τουλάχιστον στα σοβαρά ηχεία.

Και μπορούμε να το πάμε και παρακάτω. Ας πούμε το νήμα που χρησιμοποιείται για την κατασκευή κεφαλών πικάπ.

Γενικά έχει πολύ πράμα... . Αλλά εντάξει εγώ δεν ασχολούμαι με καλώδια, γιατί ξέρω ότι άμα μπω στο τριπάκι θα ψωνίσω όπως και να έχει, γιατί μπορεί να αμφισβητηθεί η αποτελεσματικότητα της αλλαγής, αλλά η ευκολία της δεν αμφισβητείται.
Ίσως θα είχε ενδιαφέρον να το δούμε σε ένα διάγραμμα αυτό. Πόση αλλαγή vs πόσο εύκολα.

• Like
Reactions: petronik
Περί Καλωδίων ...Ερωτήσεις
Αγαπητοί Καλωδιάδες,
έχετε αγοράσει και φτιάξει πολλά καλώδια,​
Αλλά δε βοηθάτε καθόλου εμάς που έχουμε λιγότερη εμπειρία από εσάς.
(Με κάποιες εξαιρέσεις...)

Γκρινιάζετε για υλικά, το χαλκό, το ασήμι, το ρόδιο, αλλά τίποτα δε λέτε.
Πέστε μας με απλά λόγια ποια καλώδια σας αρέσουν ανά κατηγορία καλωδίου και τιμής.

με συγκεκριμένες προτάσεις, π..χ.:
Καλώδια ρεύματος:
-Οικονομικής κατηγορίας το Α.​
-Μεσαίας κκατηγορίας το Β.​
-Υψηλής κατηγορίας το Γ.​

Interconnects, Καλώδια ηχείων παρομοίως.

Πόσο δύσκολο είναι να γράψετε λίγα λόγια, όπως τα νοιώθετε;
Όχι πολλά: " Έχω δοκιμάσει τούτο κι' εκείνο το καλώδιο σ' αυτή την κατηγορία και μου άρεσε "!

Δεν αναλαμβάνετε καμμία ευθύνη στο κάτω-κάτω, μεγάλα παιδιά ε

Τάμπυ και Σπότυ πλακώθηκαν για τη θέση στον τελικό...

View attachment 263541

Ο Σπότυ κέρδισε και έδιωξε από την ζεστή θέση του Τάμπυ..

View attachment 263542

View attachment 263543

Κάτι τέτοιο μου θύμισε η «κόντρα» του Λευτέρη με τον Παναγιώτη... :LOL:
Κόντρες δεν κάνω ποτέ εγώ με τον φίλο μου Παναγιώτη..
Εντάξει, τι να κάνουμε, έχει τα κολλήματα του...
Πάντως εύκολα μπορώ να του γκρεμίσω όλη την θεωρία του διότι ποτέ δεν έχει κάνει έρευνα πάνω σε ένα καλώδιο, πάντα το έπαιρνε έτοιμο και έβγαζε τα συμπεράσματά του ..
Επισής του έχει κολλήσει ότι μόνο με βύσματα Ροδίου παίζουν τα καλώδια, κάτι που είναι εντελώς άκυρο, απλά του αρέσει αυτή η χροιά, των Ροδίων..
Κι εμένα μου αρέσει αλλά με μέτρο, χρησιμοποιώ διάφορα βύσματα Ροδίου στο σύστημα μου είτε σε συσκευές είτε σε καλώδια αλλά πάντα μετά από πολλές δοκιμές μέχρι να καταλήξω..
Κάτι που με εκνεύρισε στον Παναγιώτη ήταν ότι όμως έβγαλε μλκα για ένα καλώδιο που δεν έχει ιδέα τι είναι, πως παίζει, από το είναι φτιαγμένο κ.λπ..
Δεν μπήκε καν στον κόπο να ρωτήσει 5 πράγματα, έτσι απλά έβγαλε ένα συμπέρασμα, πόσο άκυρο όλο αυτό..
Τελος πάντων, Κλάιν Μάιν, σιγά μην κατσω να τσακωθω σοβαρα με καποιον για καλωδια..

• Like
Reactions: vlad66

Πάρε class d που παραμένει "πάγος" και δεν θα υπάρξει ξανά καυγάς.

Class D και ATC ;;;;

Χμ.... δύσκολα τα πράγματα...

Άλλωστε δεν με νοιάζει το τι κάνουν τα γατιά μου στις "κόντρες" τους... άμα δεν δω αίμα δεν επεμβαίνω.. και αίμα δεν "κυλάει" ποτέ στους τσακωμούς τους...

Class D και ATC ;;;;

Χμ.... δύσκολα τα πράγματα...

Άλλωστε δεν με νοιάζει το τι κάνουν τα γατιά μου στις "κόντρες" τους... άμα δεν δω αίμα δεν επεμβαίνω.. και αίμα δεν "κυλάει" ποτέ στους τσακωμούς τους...
Αν είναι καλό το class d μια χαρά θα ματσαρει με τα ATC..
Γιατί έχετε παρεξηγήσει τα Class d;

Αν είναι καλό το class d μια χαρά θα ματσαρει με τα ATC..
Γιατί έχετε παρεξηγήσει τα Class d;

Δεν το "χώνεψα" ποτέ !!

Όπου και αν άκουσα class D κάτι με χάλαγε...

Μπορεί να μην έχω ακούσει καλό συνδυασμό , μπορεί να είμαι κολλημένος...

Όπως και να'χει ενισχυτή δεν θέλω να αλλάξω , και δεν με απασχολεί το ζήτημα...

• Like
Reactions: economides
Δεν το "χώνεψα" ποτέ !!

Όπου και αν άκουσα class D κάτι με χάλαγε...

Μπορεί να μην έχω ακούσει καλό συνδυασμό , μπορεί να είμαι κολλημένος...

Όπως και να'χει ενισχυτή δεν θέλω να αλλάξω , και δεν με απασχολεί το ζήτημα...
Ναι, δεν διαφωνώ στην κουβέντα σου, πιθανόν να μην άκουσες σωστό μάτσαρισμα το δέχομαι..
Εξ'αλλου άμα σου αρέσει η τάξη ΑΒ παραπάνω καλά κάνεις..
Η κάθε τάξη έχει την χάρη της..

• Like

Αν υπηρχε ενα καλυτερο θα το επαιρναν ολοι απ'την αρχη και θα ξεμπερδευαν.
Το να παρεις ενα υποτιθεμενο καλυτερο απο καποιο αλλο και να κλαις τα λεφτα σου,
δεν ειναι εργο σοφου ανδρος.
Αμα κανει δουλεια το φτηνο, τοτε παιρνεις και το ακριβοτερο αργοτερα, αν οχι, εχεις γλυτωσει τα χειροτερα.
Είναι έργο σοφωτατου ανδρος διότι θα το δοκιμάσεις πρώτα στο σύστημά σου όπως έγραψα πριν.
Οι σοφωτατοι θα το αγοράσουν άμεσα.
Οι υπόλοιποι ανήκουν στις εξής κατηγορίες:
Αυτοι που θ' αρχίσουν τις "εκπτώσεις" σε μοντέλο,μήκος,βύσματα και τελικά δεν θ' αγοράσουν το ίδιο καλώδιο που δοκίμασαν.
Αυτοί που θα προσπαθήσουν να διαψευσουν τ' αυτιά τους ώστε να μην το αγοράσουν.
Τέλος,οι ναι μεν αλλά,οι οποίοι θα προσπαθήσουν να πετύχουν την ίδια απόδοση με πιο φθηνα καλωδια,μπλέκοντας σε ένα ατελείωτο γαϊτανάκι με αμφίβολο αποτέλεσμα.

νήμα ...μεταλλουργών :P

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Αμ πως 😁
Ορίστε και αποδείξεις.!
Τι την έχουμε τη ΑΙ...
"""""""""""""""""

Όχι, τα δύο υλικά δεν έχουν την ίδια αγωγιμότητα και, παραδόξως, ο φωσφορούχος μπρούντζος έχει χαμηλότερη ηλεκτρική αγωγιμότητα από τον απλό μπρούντζο.
Παρόλο που ο φωσφορούχος μπρούντζος θεωρείται "ανώτερο" υλικό για Hi-Fi και επαγγελματικές εφαρμογές, η υπεροχή του δεν οφείλεται στο πόσο καλά περνάει το ρεύμα μέσα από τη μάζα του, αλλά στη μηχανική του συμπεριφορά.
"''"""""""""""

Και κάτι ακόμη ,ο μπρούτζος προέρχεται από την ανάμειξη χαλκού ,και κασσιτέρου σε διάφορες αναλογίες ,αναλογα με τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί ο κατασκευαστής να έχει,οπότε στην ουσία δεν μιλούμε για ¨ενα " μέταλλο ,αλλά για τις διάφορες εκδόσεις του

• Like