Περί καλωδίων ο λόγος...

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Δεν υπάρχει καμία μομφή, θα περίμενα να διαβάσω κάποιες χειροπιαστές προτάσεις. Αλλιώς τι νόημα έχει; Περιμένω να διαβάσω αλήθειες από πραγματικούς χομπίστες και όχι reviewers.
Εμενα βασικα μονο αυτο με τραβαει στο φορουμ εδω. Η ανθρωπινη και υποκειμενικη αποψη που τεινει να χαθει στη "νεα" μοδα του "ASR"

Εχετε και οι δυο δικιο . Ομως δεν ειναι ευκολο (οπως ειπε και ο Λευτερης , ή αυτο αφησε να νοηθει και σωστα νομιζω ) , διοτι οι επιλογες μας συνηθως γινονται μετα απο δοκιμες και αφορουν το συστημα και το γουστο μας.
Επιππλεον , αυτο που εγραψε ο Δημητρης στο #932 για τα ethernet που μιλατε , περιπλεκει ακομα περισσοτερο την πιθανοτητα / δυνατοτητα μιας προτασης για καλωδιο. Αν ηταν για αναλογικη χρηση , θα ηταν πολυ πιο ευκολα τα πραγματα και οι προτασεις.

Last edited:
Πρέπει να καταλαβαίνουμε ότι αν κάποιος κάνει προτασεις προϊόντων που έχουν κάποιο κόστος και μετά αγοράσει κάποιος αυτά τα προϊόντα και δεν του κάτσουν, τι γίνεται;
Ποιος είναι υπεύθυνος; Ποιος είναι ο τίμιος;
Αυτός που δεν προτείνει η αυτός που λέει πάρε αυτό, σκίζει..

Θα σου πω μια ιστορία...
Κάποτε ένας τύπος είχε αγοράσει καινούργια κάποια καλώδια Siltech τα οποία δεν του έκατσαν στο σύστημα του μετά από όσα είχε διαβάσει από τα Reviews και από γνώμες φίλων κλπ..
Όταν είχα όμως αυτόν τον άνθρωπο με τα καλώδια στο χέρι, να κλαπεί πραγματικά με δάκρυα έξω από τον αντιπρόσωπο και να τον παρακαλάει να τα πάρει πίσω και ο αντιπρόσωπος να μην τα παιρνει πίσω, (2 ημερών καλώδια), και ο άνθρωπος να είναι απελπισμένος, μετά από αυτό, ορκίστηκα να μην ξανά προτείνω ποτέ τίποτα σε ότι αφορά τα καλώδια... Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον πόνο αυτού του ανθρώπου..
Μια φορά μίλησα για ένα καλώδιο ρεύματος το οποίο είναι και φθηνό εδώ στο φόρουμ και το μετάνιωσα, δεν το ξανακανω...
Αν αυτό είναι αρνητικό για εμένα, αυτό είναι..
Δεν αλλάζω τις απόψεις μου..
Προτιμώ να σταματήσω να γράφω και απλά να παρακολουθώ από μακριά..
Βέβαια θα μου πεις πια είναι η συνεισφορά σου στο φόρουμ;
Ειναι αυτή που θεωρώ εγώ ιδανική για εμένα..😉
Ο πονος του προηλθε λυπαμαι που του λεω απο την νοητικη του αδυναμια να καταλαβει οτι καθε αγορα τετοια ενεχει ρισκο, οσα θετικα και να διαβασει.

Ακομα και ηχεια high end να παρεις μπορει να μη παιξουν καλα στο χωρο σου η με τα μηχανηματα σου.

Αρα ναι μεν λυπηρο, αλλα εφοσον δεν μπορουσε να παρει το ρισκο και να υποστηριξει την αγορα του με χασουρα αν δε του καθοταν δεν επρεπε εξ αρχης να προβει σε τετοια αγορα

Το γέλιο είναι για σένα που γουστάρεις τους τσακωμούς 🤣

Μα δεν έχει πλάκα αλλιώς! 😂

Μια φορά μίλησα για ένα καλώδιο ρεύματος το οποίο είναι και φθηνό εδώ στο φόρουμ και το μετάνιωσα, δεν το ξανακανω...

Ήταν με επιροδιομένα βύσματα ή από τους κατιμάδες που δεν βάζει στο σύστημά του ο Παναγιώτης που να τον πληρώνεις;

Ο πονος του προηλθε λυπαμαι που του λεω απο την νοητικη του αδυναμια να καταλαβει οτι καθε αγορα τετοια ενεχει ρισκο, οσα θετικα και να διαβασει.

Ακομα και ηχεια high end να παρεις μπορει να μη παιξουν καλα στο χωρο σου η με τα μηχανηματα σου.

Αρα ναι μεν λυπηρο, αλλα εφοσον δεν μπορουσε να παρει το ρισκο και να υποστηριξει την αγορα του με χασουρα αν δε του καθοταν δεν επρεπε εξ αρχης να προβει σε τετοια αγορα
Είναι δύσκολα τα μονοπάτια του Audio, έχω δει ανθρώπους (ανδρόγυνα), φίλους να χωρίζουν μετά από αγορές προϊόντων επειδή ο άνδρας ήταν "άρρωστος" με το Hiend...
Είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος ώστε να μην προτείνω μηχανήματα, καλώδια, ηχεία κλπ...
Κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει πίσω από κάθε σπίτι..
Τέλος πάντων αυτά δεν αφορούν το νήμα, απλά είμαι πολύ επιφυλακτικός στο θέμα καλωδίων, δηλαδή να προτείνω σίγουρες συνταγές..
Εξ'αλλου δεν γίνεται αυτό από την στιγμή που δεν ξέρω το πως παίζει το σύστημα του καθενός μας, πως παίζει ο χώρος του, πιο είναι το γούστο του κλπ..

• Like
Reactions: steadyshot
Πρέπει να καταλαβαίνουμε ότι αν κάποιος κάνει προτασεις προϊόντων που έχουν κάποιο κόστος και μετά αγοράσει κάποιος αυτά τα προϊόντα και δεν του κάτσουν, τι γίνεται;
Ποιος είναι υπεύθυνος; Ποιος είναι ο τίμιος;
Αυτός που δεν προτείνει η αυτός που λέει πάρε αυτό, σκίζει..

Θα σου πω μια ιστορία...
Κάποτε ένας τύπος είχε αγοράσει καινούργια κάποια καλώδια Siltech τα οποία δεν του έκατσαν στο σύστημα του μετά από όσα είχε διαβάσει από τα Reviews και από γνώμες φίλων κλπ..
Όταν είχα όμως αυτόν τον άνθρωπο με τα καλώδια στο χέρι, να κλαπεί πραγματικά με δάκρυα έξω από τον αντιπρόσωπο και να τον παρακαλάει να τα πάρει πίσω και ο αντιπρόσωπος να μην τα παιρνει πίσω, (2 ημερών καλώδια), και ο άνθρωπος να είναι απελπισμένος, μετά από αυτό, ορκίστηκα να μην ξανά προτείνω ποτέ τίποτα σε ότι αφορά τα καλώδια... Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον πόνο αυτού του ανθρώπου..
Αν αυτό είναι αρνητικό για εμένα, αυτό είναι..
Δεν αλλάζω τις απόψεις μου..
Προτιμώ να σταματήσω να γράφω και απλά να παρακολουθώ από μακριά..
Βέβαια θα μου πεις πια είναι η συνεισφορά σου στο φόρουμ;
Ειναι αυτή που θεωρώ εγώ ιδανική για εμένα..😉
Δεν σου ζήτησε κανείς να σταματήσεις να γράφεις.

Μα δεν έχει πλάκα αλλιώς! 😂

Ήταν με επιροδιομένα βύσματα ή από τους κατιμάδες που δεν βάζει στο σύστημά του ο Παναγιώτης που να τον πληρώνεις;
Ήταν υβριδικό, στον τερματισμό βυσμάτων και εκεί ο Παναγιώτης στραβωσε..🤣🤣🤣

• Haha
Reactions: vlad66 and Tzimisce
Είναι δύσκολα τα μονοπάτια του Audio, έχω δει ανθρώπους (ανδρόγυνα), φίλους να χωρίζουν μετά από αγορές προϊόντων επειδή ο άνδρας ήταν "άρρωστος" με το Hiend...
Είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος ώστε να μην προτείνω μηχανήματα, καλώδια, ηχεία κλπ...
Κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει πίσω από κάθε σπίτι..
Τέλος πάντων αυτά δεν αφορούν το νήμα, απλά είμαι πολύ επιφυλακτικός στο θέμα καλωδίων, δηλαδή να προτείνω σίγουρες συνταγές..
Εξ'αλλου δεν γίνεται αυτό από την στιγμή που δεν ξέρω το πως παίζει το σύστημα του καθενός μας, πως παίζει ο χώρος του, πιο είναι το γούστο του κλπ..
Και γω πιστευω οτι το high end δεν ειναι υγιες σπορ για τους μη εχοντες αναλογα εισοδηματα. Αλλα και γενικα δεν πιστευω οτι ειναι υγιες σπορ ακομα για τους εχοντες πολυ μεγαλα εισοδηματα(εκτος αν αγορασαν μια φορα και εχουν το ιδιο συστημα για χρονια). Δε θα το αναλυσω τωρα ομως...

Υπαρχουν πολυ ποιοτικα hi fi εως 10-15χιλ που θα σου κρατησουν πολλα χρονια και αν χαλασει κατι μπορεις να αντικαταστησεις με οχι πολυ προσπαθεια.

Αλλα ο καθε ενηλικας ειναι υπευθυνος να φιλτραρει αποψεις και κρισεις που γινονται απο τον καθε ενα βασει των δεδομενων . Ομως αν δε μοιραζομαστε συγκεκριμενες εμπειριες, οχι με απολυτο τροπο, αλλα ως συγκεκριμενες εμπειριες τι νοημα εχει. Δεν εχει νοημα να αυτολογοκρινομαστε για να μην παρασυρουμε καποιον που δεν εχει κριση. Δεν ειναι δικη μας ευθυνη αυτο.

Δηλαδη τοσο σιγουρος εισαι οτι δεν θα σε περιμενουν καποιοι αλλοι στη γωνια ?
:ROFLMAO:

Δεν με περιμένουν στη γωνία, εγώ τους έχω standby.
Μόλις χαλαρώσουμε με τα καλώδια θα αναθερμάνω το νήμα "Παίζουν μουσική οι AV ενισχυτές;"

Ήταν υβριδικό, στον τερματισμό βυσμάτων και εκεί ο Παναγιώτης στραβωσε..🤣🤣🤣

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το νήμα και θα καταλάβεις πως κρατάω ζεστή τη ΔΟ. 😂

Δεν σου ζήτησε κανείς να σταματήσεις να γράφεις.
Όταν μιλάς για κάποιον ότι μιλάει με ασάφειες και γενικολογίες, είναι σαν να του λες μεγάλε άραξε...
Κόψε το γράψιμο, και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό...
Δεν έχω κανένα θέμα αν ενοχλώ να σταματήσω να γράφω, μπορώ να παρακολουθώ τα πράγματα που με ενδιαφέρουν χωρίς να γράφω..😉
Τουλάχιστον γουστάρω που 3-4 άτομα εδω στο φόρουμ έχουν σωστή επικοινωνία και σεβασμό σε εμένα..

Όταν μιλάς για κάποιον ότι μιλάει με ασάφειες και γενικολογίες, είναι σαν να του λες μεγάλε άραξε...
Κόψε το γράψιμο, και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό...
Δεν έχω κανένα θέμα αν ενοχλώ να σταματήσω να γράφω, μπορώ να παρακολουθώ τα πράγματα που με ενδιαφέρουν χωρίς να γράφω..😉
Τουλάχιστον γουστάρω που 3-4 άτομα εδω στο φόρουμ έχουν σωστή επικοινωνία και σεβασμό σε εμένα..
Ο λόγος έχει και αντίλογο. Facts of life. Τώρα τα υπόλοιπα που γράφεις δεν ισχύουν. Το φόρουμ δεν περιορίζει κανένα που δεν παραβαίνει τον κανονισμό

• Like
Reactions: Pleo and steadyshot
Και γω πιστευω οτι το high end δεν ειναι υγιες σπορ για τους μη εχοντες αναλογα εισοδηματα. Αλλα και γενικα δεν πιστευω οτι ειναι υγιες σπορ ακομα για τους εχοντες πολυ μεγαλα εισοδηματα(εκτος αν αγορασαν μια φορα και εχουν το ιδιο συστημα για χρονια). Δε θα το αναλυσω τωρα ομως...

Υπαρχουν πολυ ποιοτικα hi fi εως 10-15χιλ που θα σου κρατησουν πολλα χρονια και αν χαλασει κατι μπορεις να αντικαταστησεις με οχι πολυ προσπαθεια.

Αλλα ο καθε ενηλικας ειναι υπευθυνος να φιλτραρει αποψεις και κρισεις που γινονται απο τον καθε ενα βασει των δεδομενων . Ομως αν δε μοιραζομαστε συγκεκριμενες εμπειριες, οχι με απολυτο τροπο, αλλα ως συγκεκριμενες εμπειριες τι νοημα εχει. Δεν εχει νοημα να αυτολογοκρινομαστε για να μην παρασυρουμε καποιον που δεν εχει κριση. Δεν ειναι δικη μας ευθυνη αυτο.
Ναι αλλά στην πρώτη στραβή, αρχίζει το ματς...
Πάντα έτσι γίνεται..
Καλύτερα να φιλάς τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά..
Ειδικά εγώ που δεν έχω γνωριστεί με κανέναν από τα μέλη από κοντά, εκτός του Μιχάλη που πήρε το Supra.

Αν είχα γνωρίσει κόσμο από εδώ από κοντά θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, είναι ένα σοβαρό κριτήριο για εμένα αυτό..

Δεν είμαι κανένα τυχαίο άτομο στον χορό του Audio και γι'αυτό με σέβονται όσοι με γνωρίζουν...
Ο καθένας μπορεί να ρωτήσει για εμένα και να μάθει τι παίζει με την πάρτη μου..

Σε προσωπικό επίπεδο έχω δύο supra (εισαγωγικά) ,ένα optical και ένα usb που μου έστειλε ο Μιχάλης.
Και τα δύο λειτούργησαν θετικά στο σύστημά μου ,του έδωσαν μια όμορφη bold χροιά /διάσταση ,όπως θέλετε πείτε το, με καλό μπάσο /δυναμικά και υψηλές που δεν κούραζαν.
Ένα starlight 7 coax που έχω το βρίσκω κουραστικό και σκέφτομαι να το αλλάξω κάποια στιγμή και να πάω σε αντίστοιχο supra. (Γιατί όχι).
Αλλά μην παίρνετε την άποψη μου στα σοβαρά, δεν είμαι καλωδιάκιας.

Αλλά μην παίρνετε την άποψη μου στα σοβαρά, δεν είμαι καλωδιάκιας.

Την άποψή σου δεν την παίρνουμε στα σοβαρά λόγω της μουσικής που ακούς αλλά επειδή σε αγαπάμε δεν σου το λέμε για να μη σε πληγώσουμε.

Την άποψή σου δεν την παίρνουμε στα σοβαρά λόγω της μουσικής που ακούς αλλά επειδή σε αγαπάμε δεν σου το λέμε για να μη σε πληγώσουμε.
Εσύ κάπου πουλάς ένα cd player αλλά με τόσο Diana Krall που έχει παίξει στις δοκιμές θα έχει χαζέψει το καψερό.

2000.gif

Εσύ κάπου πουλάς ένα cd player αλλά με τόσο Diana Krall που έχει παίξει στις δοκιμές θα έχει χαζέψει το καψερό.

Μπα, ευτυχώς δεν το πήρε κανείς γιατί το άνοιξα και είχε μέσα το CD από τα Στρουμφάκια που το έψαχνα!

• Like
Reactions: Haagenti
Μπα, ευτυχώς δεν το πήρε κανείς γιατί το άνοιξα και είχε μέσα το CD από τα Στρουμφάκια που το έψαχνα!
Θα το έπαιρνα εγώ αλλά φτιάχνω σοβαρό σύστημα και δεν έχω όρεξη για πισωγυρίσματα και πειραματισμούς. :)

• Haha
Reactions: Tzimisce