Περί καλωδίων ο λόγος...

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Ούτε με δώρο τα στρουμφάκια δεν το ξανασκέφτεσαι;
Με δισκογραφία των Stryper;
Που τους θυμήθηκες αυτούς, ούτε και οι ίδιοι δεν θυμούνται την ύπαρξή τους.
Άσε με τώρα, δοκιμάζω καλώδια.

Attachments

• IMG_20260219_152055.jpg
    IMG_20260219_152055.jpg
    1.2 MB · Views: 8
ΕΥΛΟΓΗCON!
Πες μου ότι μόνο εγώ αγόραζα πατάτες προ youtube!

Ωραία γραμματοσειρά btw.
Σαν χαλασμένη δερμάτινη καρέκλα.

• Haha
Reactions: vlad66
Ο λόγος έχει και αντίλογο. Facts of life. Τώρα τα υπόλοιπα που γράφεις δεν ισχύουν. Το φόρουμ δεν περιορίζει κανένα που δεν παραβαίνει τον κανον

Σε προσωπικό επίπεδο έχω δύο supra (εισαγωγικά) ,ένα optical και ένα usb που μου έστειλε ο Μιχάλης.
Και τα δύο λειτούργησαν θετικά στο σύστημά μου ,του έδωσαν μια όμορφη bold χροιά /διάσταση ,όπως θέλετε πείτε το, με καλό μπάσο /δυναμικά και υψηλές που δεν κούραζαν.
Ένα starlight 7 coax που έχω το βρίσκω κουραστικό και σκέφτομαι να το αλλάξω κάποια στιγμή και να πάω σε αντίστοιχο supra. (Γιατί όχι).
Αλλά μην παίρνετε την άποψη μου στα σοβαρά, δεν είμαι καλωδιάκιας.
Το coaxial Supra, Trico νομίζω λέγεται είναι καλό καλώδιο και θα σου ταιριάξει εφ' όσον έχεις και άλλα Supra στο σύστημα σου

• Like
Reactions: Haagenti
ΕΥΛΟΓΗCON!
Πες μου ότι μόνο εγώ αγόραζα πατάτες προ youtube!

Ωραία γραμματοσειρά btw.
Σαν χαλασμένη δερμάτινη καρέκλα.
Μόνο εσύ αγόραζες πατάτες στις προ YouTube εποχές.
Εμείς αγοράζαμε δισκάρες σαν την παρακάτω.
Τσέκαρε σε καμία πλατφόρμα.

Attachments

• IMG_20260219_155040.jpg
    IMG_20260219_155040.jpg
    1.3 MB · Views: 10
  • Haha
Reactions: Tzimisce
Πρέπει να καταλαβαίνουμε ότι αν κάποιος κάνει προτασεις προϊόντων που έχουν κάποιο κόστος και μετά αγοράσει κάποιος αυτά τα προϊόντα και δεν του κάτσουν, τι γίνεται;
Ποιος είναι υπεύθυνος; Ποιος είναι ο τίμιος;
Αυτός που δεν προτείνει η αυτός που λέει πάρε αυτό, σκίζει..

Θα σου πω μια ιστορία...
Κάποτε ένας τύπος είχε αγοράσει καινούργια κάποια καλώδια Siltech τα οποία δεν του έκατσαν στο σύστημα του μετά από όσα είχε διαβάσει από τα Reviews και από γνώμες φίλων κλπ..
Όταν είχα όμως αυτόν τον άνθρωπο με τα καλώδια στο χέρι, να κλαπεί πραγματικά με δάκρυα έξω από τον αντιπρόσωπο και να τον παρακαλάει να τα πάρει πίσω και ο αντιπρόσωπος να μην τα παιρνει πίσω, (2 ημερών καλώδια), και ο άνθρωπος να είναι απελπισμένος, μετά από αυτό, ορκίστηκα να μην ξανά προτείνω ποτέ τίποτα σε ότι αφορά τα καλώδια... Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον πόνο αυτού του ανθρώπου..
Μια φορά μίλησα για ένα καλώδιο ρεύματος το οποίο είναι και φθηνό εδώ στο φόρουμ και το μετάνιωσα, δεν το ξανακανω...
Αν αυτό είναι αρνητικό για εμένα, αυτό είναι..
Δεν αλλάζω τις απόψεις μου..
Προτιμώ να σταματήσω να γράφω και απλά να παρακολουθώ από μακριά..
Βέβαια θα μου πεις πια είναι η συνεισφορά σου στο φόρουμ;
Ειναι αυτή που θεωρώ εγώ ιδανική για εμένα..😉
Παντως εμενα μου εκατσε μια χαρα αυτο το φτηνο καλωδιο ρευματος και ξαναπηρα.

Πρέπει να καταλαβαίνουμε ότι αν κάποιος κάνει προτασεις προϊόντων που έχουν κάποιο κόστος και μετά αγοράσει κάποιος αυτά τα προϊόντα και δεν του κάτσουν, τι γίνεται;
Ποιος είναι υπεύθυνος; Ποιος είναι ο τίμιος;
Αυτός που δεν προτείνει η αυτός που λέει πάρε αυτό, σκίζει..

Θα σου πω μια ιστορία...
Κάποτε ένας τύπος είχε αγοράσει καινούργια κάποια καλώδια Siltech τα οποία δεν του έκατσαν στο σύστημα του μετά από όσα είχε διαβάσει από τα Reviews και από γνώμες φίλων κλπ..
Όταν είχα όμως αυτόν τον άνθρωπο με τα καλώδια στο χέρι, να κλαπεί πραγματικά με δάκρυα έξω από τον αντιπρόσωπο και να τον παρακαλάει να τα πάρει πίσω και ο αντιπρόσωπος να μην τα παιρνει πίσω, (2 ημερών καλώδια), και ο άνθρωπος να είναι απελπισμένος, μετά από αυτό, ορκίστηκα να μην ξανά προτείνω ποτέ τίποτα σε ότι αφορά τα καλώδια... Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον πόνο αυτού του ανθρώπου..
Μια φορά μίλησα για ένα καλώδιο ρεύματος το οποίο είναι και φθηνό εδώ στο φόρουμ και το μετάνιωσα, δεν το ξανακανω...
Αν αυτό είναι αρνητικό για εμένα, αυτό είναι..
Δεν αλλάζω τις απόψεις μου..
Προτιμώ να σταματήσω να γράφω και απλά να παρακολουθώ από μακριά..
Βέβαια θα μου πεις πια είναι η συνεισφορά σου στο φόρουμ;
Ειναι αυτή που θεωρώ εγώ ιδανική για εμένα..😉
Ο άνθρωπος που αναφέρεις έπεσε σε κακό επαγγελματία. Είναι τέτοιο το χόμπι μας που όποιος εμπορεύεται μηχανήματα ήχου πρέπει να είναι προετοιμασμένος για πολλές αλλαγές και επιστροφές. Αλλιώς να το κλείσει και να πάει να ψήνει σουβλάκια.

• Like
Reactions: Sonorus
Μπαίνω εμβολιμος λίγο στη θεωρητική συζήτηση για να ζητήσω άποψη για σχετικά οικονομικό καλώδιο ρεύματος για το switch. έχω διαθέσιμους χρυσούς ακροδέκτες neotech και ελπίζω να τους χρησιμοποιήσω . Οι οποίοι όμως παρότι είναι σαφώς λιγότερο γλυκεροί και πιο δυναμικοί σε σχέση με τους αντίστοιχους iego που έχουν περάσει από τα χέρια μου συνεχίζουν σε αντίστοιχο μοτό. Αν μπορείτε προτείνετε κάτι σε διατομή τύπου 2,5 καρέ. Που να μη χρειάζεται να γίνει υπερπαραγωγή για την περιστροφή και το κούμπωμα του... πρώτη σκέψη το 3003g της neotech αλλα αφενός τσούζει λίγο και αφετέρου το παλιότερο το οποιο εχω στον avr ηθελε ροδιο για να στρώσει.

Και ενώ τα αναλογικά καλώδια κάνουν μόνο φιλτράρισμα, δηλαδή μπορούν μόνο να μειώσουν μέρος του φάσματος (να αφαιρέσουν πληροφορία), η συνέργεια των ψηφιακών καλωδίων με τις συσκευές μπορεί κυριολεκτικά να προσθέσει πληροφορία (που δεν θα έπρεπε να υπάρχει).
Οκ με τα αναλογικα, καμία αντίρρηση... αλλα με τα ψηφιακά?
Πως γίνεται να προσθέσουν πληροφορία που δεν υπάρχει?
εκτός αν "επιπλέον πληροφορία" εννούμε "επιπλέον θόρυβο" ????

Τα ψηφιακά αλλάζουν το noise signature που καταλήγει στο DAC και διαφορετικές υλοποιήσεις DAC αντιδρούν διαφορετικά στα διάφορα είδη θορύβου.
Π.χ. αν ο θόρυβος καταλήξει να αυξήσει το phase noise του ρολογιού, το dac chip θα καταλήξει να βγάζει διαφορετικό (και περισσότερο) THD. Αυτό είναι κυριολεκτικά "επιπλέον πληροφορία", και αλλάζει τον χαρακτήρα του.

Μπορεί όμως η σχεδίαση του dac να είναι τέτοια που ο αυξημένος θόρυβος να δημιουργεί μεγαλύτερο (πιο ακουστό) πρόβλημα επηρεάζοντας την τροφοδοσία Vref του dac chip, οπότε να έχεις "λιγότερο μαύρο" background στη μουσική.

Υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί. Ο αυξημένος θόρυβος δεν είναι άμεσα ακουστός. Πάντα επηρεάζει "πλαγίως" την απόδοση της συσκευής.

Αν φτάσει να βγαίνει και από τα ηχεία ως ακουστός θόρυβος έχουμε πια τρομερό πρόβλημα. Κάτι δεν λειτουργεί σωστά πια.

Ο άνθρωπος που αναφέρεις έπεσε σε κακό επαγγελματία. Είναι τέτοιο το χόμπι μας που όποιος εμπορεύεται μηχανήματα ήχου πρέπει να είναι προετοιμασμένος για πολλές αλλαγές και επιστροφές. Αλλιώς να το κλείσει και να πάει να ψήνει σουβλάκια.
Δεν έχεις άδικο, όμως υπάρχουν πολλοί σαν αυτόν...

Μπαίνω εμβολιμος λίγο στη θεωρητική συζήτηση για να ζητήσω άποψη για σχετικά οικονομικό καλώδιο ρεύματος για το switch. έχω διαθέσιμους χρυσούς ακροδέκτες neotech και ελπίζω να τους χρησιμοποιήσω . Οι οποίοι όμως παρότι είναι σαφώς λιγότερο γλυκεροί και πιο δυναμικοί σε σχέση με τους αντίστοιχους iego που έχουν περάσει από τα χέρια μου συνεχίζουν σε αντίστοιχο μοτό. Αν μπορείτε προτείνετε κάτι σε διατομή τύπου 2,5 καρέ. Που να μη χρειάζεται να γίνει υπερπαραγωγή για την περιστροφή και το κούμπωμα του... πρώτη σκέψη το 3003g της neotech αλλα αφενός τσούζει λίγο και αφετέρου το παλιότερο το οποιο εχω στον avr ηθελε ροδιο για να στρώσει.
Μέχρι πόσα λεφτά το μέτρο;

Τα ψηφιακά αλλάζουν το noise signature που καταλήγει στο DAC και διαφορετικές υλοποιήσεις DAC αντιδρούν διαφορετικά στα διάφορα είδη θορύβου.
Π.χ. αν ο θόρυβος καταλήξει να αυξήσει το phase noise του ρολογιού, το dac chip θα καταλήξει να βγάζει διαφορετικό (και περισσότερο) THD. Αυτό είναι κυριολεκτικά "επιπλέον πληροφορία", και αλλάζει τον χαρακτήρα του.

Μπορεί όμως η σχεδίαση του dac να είναι τέτοια που ο αυξημένος θόρυβος να δημιουργεί μεγαλύτερο (πιο ακουστό) πρόβλημα επηρεάζοντας την τροφοδοσία Vref του dac chip, οπότε να έχεις "λιγότερο μαύρο" background στη μουσική.

Υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί. Ο αυξημένος θόρυβος δεν είναι άμεσα ακουστός. Πάντα επηρεάζει "πλαγίως" την απόδοση της συσκευής.

Αν φτάσει να βγαίνει και από τα ηχεία ως ακουστός θόρυβος έχουμε πια τρομερό πρόβλημα. Κάτι δεν λειτουργεί σωστά πια.
Σωστά, πάντως δεν έχω συναντήσει Dac ακόμα και πολύ φθηνό που να έχει τέτοια θέματα..

Μόνο εσύ αγόραζες πατάτες στις προ YouTube εποχές.
Εμείς αγοράζαμε δισκάρες σαν την παρακάτω.
Τσέκαρε σε καμία πλατφόρμα.

Έβαλα Satyricon "Walk the Path of Sorrow" πριν λίγο στον @Γιώργος Κουν. ...

Το άκουσε όλο, δεν το έβαλε στα πόδια !!! :LOL:

• Haha
Reactions: Tzimisce
Έστω οτι μένουμε στα 100 περίπου.
Ο Λάκης έχει πάρει ένα καλώδιο που είχα αναφέρει παλιότερα, στείλε του μήνυμα να σου πει εντυπώσεις..
Αν θες να μιλήσουμε για αυτό εδώ δεν έχω θέμα..
Τώρα αν θες προτάσεις μεχρι 100 ευρώ το μέτρο έχω διάφορα στο μυαλό μου..

Έβαλα Satyricon "Walk the Path of Sorrow" πριν λίγο στον @Γιώργος Κουν. ...

Το άκουσε όλο, δεν το έβαλε στα πόδια !!! :LOL:
Ο Γιώργης είναι γνωστός για την ιωβεια υπομονή του και την απέραντη ευγένεια του.😁