Περί καλωδίων ο λόγος...

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Αν δεν σκοπεύεις να το τερματίσεις audiophile-wise δεν έχει νόημα.
Δημήτρη ,η γραμμή [3χ 4 ] εχει τραβηχτεί εδώ και χρόνια ,τώρα σκοπευω να κάνω ενα πολύπριζο diy με βιομηχανικές πρίζες π.χ mennekes ή κάτι αντίστοιχο ,με ξεχωριστη καλωδιώση σε κάθε σούκο που να καταλήγει σε αστερα .Απλά πράγματα δηλαδή .Στα τρελά μου κέφια να βάλω εσωτερική καλωδίωση belden 19364 .Κάπως ετσι το σκέφτομαι
Απλή -στιβαρή και ασφαλή κατασκευή θέλω

Το συμπέρασμα ύστερα από τις πρώτες ώρες ακροασης είναι πως το Neotech neet-1008 είναι αποκάλυψη!
Το έχω δοκιμάσει ξανά μεν,ως τμημα "πακετου" καλωδίων δε.Επισης,τότε χρησιμοποιήθηκε και το dac το οποίο δεν υπάρχει τώρα.
300 ώρες μέχρι να "στρώσει" είναι πολλές;
Περιμένω ν' ακούσω και το Nexans.Ο Βλαδίμηρος εργάζεται για μένα και τον ευχαριστώ δημοσίως.
Όχι μόνο ο Βλαδίμηρος, αλλά και ο mdvq !!

Σήμερα μου έδωσε τα πρώτα δείγματα από τα βύσματα, τις επόμενες μέρες πιστεύω να έρθουν και τα δικά μας (εσύ, Λευτέρης και γω)

IMG_20260226_171938.jpg

8€ (7,99 για την ακρίβεια), μου θυμίζει πολύ το telegartner των 25€ (από audiophonics) , ίσως να είναι λίγο πιο "ελαφρύ" σαν κατασκευή.

Η εταιρεία που το εισάγει(*) και το εμπορεύεται με το όνομα της είναι η Central Telecom
Λινκ δεν μπορώ να βάλω τώρα, είμαι στην δουλειά και γράφω από κινητό..

IMG_20260226_213854.jpg

(*) Σιγά μην είναι ελληνικά όπως γράφει το Barcode (520.....)
Μακάρι να ήταν, αλλά τι φτιάχνουμε εμείς πέρα από φραπέδες ;;;;

• Like
Reactions: Tzimisce
Μία άλλη σκέψη: Να μπει υποπίνακσς μετά τον πίνακα. Και με audio grade ασφάλεια βεβαίως-βεβαίως!
Και 25 μετρα καλώδιο χαλκού 6Ν ,γιατί το απλό ηλεκτρολογικό που έχω βάλει ,μάλλον δεν βοηθάει και πολύ στην έκταση των υψηλών Πέραν τούτου περνάει και από το μπαλκόνι και κρυώνει λίγο καθώς το πιάνει ο βαρδάρης

To link που χρωστάω :

Αυτοί απ'ότι έχω καταλάβει πουλάνε μόνο χονδρική και σε επικοινωνία με τηλ σε "στέλνουν" στα μαγαζιά στα οποία έχουν δώσει το προϊόν το οποίο σε ενδιαφέρει..

Στην προκειμένη περίπτωση "Καυκάς" , που δεν είναι και ο πιο ...αξιόπιστος στις υποσχέσεις του....

Ελπίζω Παναγιώτη & Λευτέρη να μην κάνουμε μαύρα μάτια για τα δικά μας...

Δημήτρη ,η γραμμή [3χ 4 ] εχει τραβηχτεί εδώ και χρόνια ,τώρα σκοπευω να κάνω ενα πολύπριζο diy με βιομηχανικές πρίζες π.χ mennekes ή κάτι αντίστοιχο ,με ξεχωριστη καλωδιώση σε κάθε σούκο που να καταλήγει σε αστερα .Απλά πράγματα δηλαδή .Στα τρελά μου κέφια να βάλω εσωτερική καλωδίωση belden 19364 .Κάπως ετσι το σκέφτομαι
Απλή -στιβαρή και ασφαλή κατασκευή θέλω

Αν ο στόχος σου είναι να φτιάξεις μια-και-έξω καλώδια και να μην δοκιμάζεις συνέχεια διαφορετικά, μπορείς να κάνεις ότι είχα κάνει και εγώ.

Το καλώδιο που έρχεται (από τον πίνακα ή από πρίζα) καταλήγει πάνω σε 3 μπάρες διανομής. Από εκεί φεύγουν καλώδια με IEC στα άκρα τους. Ούτε θηλυκές πρίζες ούτε τίποτα.

Αλλά και καμία ευελιξία για δοκιμές.

1772143240702.png

• Love
Reactions: vlad66
Μία άλλη σκέψη: Να μπει υποπίνακσς μετά τον πίνακα. Και με audio grade ασφάλεια βεβαίως-βεβαίως!

Και αυτό παίζει, βεβαίως.

Τώρα που βρήκαμε και τα audio grade ρελέ διαφυγής έχει ακόμα περισσότερο νόημα.

Τελικά το μονοφασικό ρελέ κάνει γύρω στο πεντακοσάρικο.
Μη νομίζετε, για έναν φίλο έμαθα.. 😏

• Haha
Reactions: vlad66 and Tzimisce
Αν ο στόχος σου είναι να φτιάξεις μια-και-έξω καλώδια και να μην δοκιμάζεις συνέχεια διαφορετικά, μπορείς να κάνεις ότι είχα κάνει και εγώ.

Το καλώδιο που έρχεται (από τον πίνακα ή από πρίζα) καταλήγει πάνω σε 3 μπάρες διανομής. Από εκεί φεύγουν καλώδια με IEC στα άκρα τους. Ούτε θηλυκές πρίζες ούτε τίποτα.

Αλλά και καμία ευελιξία για δοκιμές.

View attachment 267397

Τι είναι αυτός ο χαμός ρε φίλε ;;;

Και νόμιζα ότι μόνο ο δικός μου πάγκος είναι δρέλο.... :ROFLMAO: :ROFLMAO: