Περί καλωδίων ο λόγος...

Κι ομως ακριβως αυτο λενε!
Ολα τα καλωδια ειναι το ιδιο, βαλε ενα απο πορτατιφ και εισαι μια χαρα.
Αμα πας και μια βολτα σε διπλανο φορουμ θα δεις οτι, μπορει και να σε μπαναρουν αν πεις πως ακους διαφορες.
Πεφτουν σαν κοπαδι επανω σου και σε βγαζουν τρελο.
Εγώ όμως έβγαλα τρελλούς τους "διπλανούς".Όταν μου ζητουσαν ως προϋπόθεση μετρήσεις ώστε να δοκιμασουν καλωδια τα οποία τους δάνειζα,τους ζητούσα μετρήσεις των μαύρων καλωδίων τους.
Τελικά,ο their master's voice παραδέχθηκε πως άκουσε διαφορές στα καλώδια.Χρειαστηκε όμως να τον ρωτήσω 4 φορές ώστε να απαντήσει.

Τώρα πήρα 6 μέτρα Neotech STDCT-14 για να στήσω πολύμπριζο...
Να στρώσει πρώτα και βλέπουμε 😂
Στο πολυμπριζο έπρεπε να έπαιρνες το SOCT 12...😁
Δεν ρωτάς τον ειδικό..😂

Υπάρχει και άλλο OCC που παίζει καλά..😁😉

• Haha
Reactions: Tzimisce
Αυτος ειναι του πολύκλωνου :LOL:
Το καλύτερο χάλκινο της Neotech για καλωδίωση είναι το μονόκλωνο soct-12.Το χρησιμοποιώ σε βραχυκυκλωτηρες ηχειων.Υπαρχει και ασημένιο μονόκλωνο όμως έχει πολλαπλασια τιμη και δεν πιανει σε διατομή το χάλκινο.

Αν δοκιμάσεις, διαφορετικά, καλώδια, σ ένα σύστημα υψηλής ανάλυσης, θα ακούσεις διαφορές στον ήχο, βάσει της προσπάθειας του κάθε κατασκευαστή στην δημιουργία των καλωδίων. Αν ακούσεις τα ίδια καλώδια σ ένα σύστημα που δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες είναι πολύ πιθανόν να μην ακούσες διαφορές. Η διαφορά κάθε φορά ειναι στο σεταπ της δοκιμής και όχι στα αυτιά ή στις εμμονές της κάθε θεωρίας

• Like
Reactions: vlad66
Αν δοκιμάσεις, διαφορετικά, καλώδια, σε ένα σύστημα υψηλής ανάλυσης, θα ακούσεις διαφορές στον ήχο, βάσει της προσπάθειας του κάθε κατασκευαστή στη δημιουργία των καλωδίων. Αν ακούσεις τα ίδια καλώδια σ ένα σύστημα που δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες είναι πολύ πιθανόν να μην ακούσεις διαφορές. Η διαφορά κάθε φορά είναι στο σετάπ της δοκιμής και όχι στα αυτιά ή στις εμμονές της κάθε θεωρίας
Σωστό, εν μέρει..
Ναι, όσο καλύτερο είναι ένα σύστημα τόσο πιο έντονες θα είναι οι διαφορές καλωδίων, όμως και τα χαμηλού κόστους συστήματα ακούν στις αλλαγές καλωδίων..
Δεν υπάρχει μηχάνημα που να μην "ακούει" σε αλλαγές καλωδίων, ανεξάρτητα του κόστους τους..

• Like
Reactions: anop and tio4711
Γιατί; Ισα ίσα που είναι εύκολο στην τοποθέτηση..
Όπου το στρίψεις κάθετε μόνο του..

Nαι αλλά από την άλλη το μονόκλωνο ταλαιπωρεί την σύσφιξη των επαφών και η επιφάνεια επαφής είναι μικρότερη σε σχέση με το πολύκλωνο το οποίο θα "απλώσει" κάτω από την πίεση.

Καλά έκανε και πήρε το πολύκλωνο κατά την γνώμη μου.

• Like
Reactions: Tzimisce
Μονόκλωνο σε πολύμπριζο και τόσο χοντρό είναι σκέτη καταστροφή.
Αν θέλεις θα σου δώσω το τηλέφωνο γνωστού ο οποίος καλωδιωσε το πολυπριζο του με soct-12.Θα σου πει πως η καταστροφή ήταν πιο πριν με το soct -16.Συγκριτικα,έτσι;

Ναι αλλά από την άλλη το μονόκλωνο ταλαιπωρεί τη σύγχυση των επαφών και η επιφάνεια επαφής είναι μικρότερη σε σχέση με το πολύκλωνο το οποίο θα «απλώσει» κάτω από την πίεση.

Καλά έκανε και πήρε το πολύκλωνο κατά τη γνώμη μου.
Δεν συμφωνώ, υπάρχουν τρόποι για όλα...😉

Στο μονόκλωνο by default θα έχεις χειρότερη επαφή στους διανεμητές και στα schuko.

Μιλάμε για απλή φυσική.
Ακόμη και ακροχιτώνια να μπουν θα έχουμε σημειακή επαφή.
Το οποίο δημιουργεί arcs.
Επίσης δεν γίνεται αυτό που έχω στο μυαλό μου, να περάσω διπλή καλωδίωση στη πρίζα του ενισχυτή.

Στο μονόκλωνο by default θα έχεις χειρότερη επαφή στους διανεμητές και στα schuko.

Μιλάμε για απλή φυσική.
Ακόμη και ακροχιτώνια να μπουν θα έχουμε σημειακή επαφή.
Το οποίο δημιουργεί arcs.
Επίσης δεν γίνεται αυτό που έχω στο μυαλό μου, να περάσω διπλή καλωδίωση στη πρίζα του ενισχυτή.
Δεν ισχύει αυτό που λες για τους μονοκλωνους αγωγούς...

Τι εννοείς αυτό με τον ενισχυτή;