Dimosthenis
Supreme Member
- 17 June 2006
- 3,277
Αυτό το 'πρόβλημα' μπορεί να λυθεί με 2 όμοιους τελικούς (ή 4 monoblocks) καλωδιωμένους με τα 'επίμαχα' καλώδια always on και ένα καλό patch-by για εναλλαγή της καλωδίωσης των ηχείων.
Θα κάνει όμως ίδια 'ζημιά' και στα δύο κυκλώματα οπότε το αποτέλεσμα δεν θα επηρεασθεί.Το switch θα μας κάνει μεγαλύτερη ζημιά, ειδικά όταν αυτό παρεμβάλεται ανάμεσα στους ενισχυτές και τα ηχεία. Εδώ οι διαφορές είναι σημαντικές και φοβάμαι ότι θα "φιμώνονται" οι όποιες διαφορές υπάρχουν στα καλώδια ρεύματος.
Πολύ καλή και 'ευφυής' ιδέα.Όμως τί καλώδιο θα μπεί στο out για να συνδεθεί απευθείας στον ενισχυτή όπως λες παραπάνω...Θα 'αλλάξει' (υποτίθεται) τη συμπεριφορά των input καλωδίων που αυτά μας ενδιαφέρουν...Για μένα η καλύτερη λύση είναι αυτή :
1. Να φτιάζουμε έναν αντάπτορα που θα περιλαμβάνει στην είσοδο 2 εξαιρετικής ποιότηατας πρίζες IEC (Male) και ένα IEC (Female) στην έξοδο που θα συνδέεται απευθείας στον ενισχυτή.
Tα καλώδια ρεύματος θα είναι συνδεδεμένα στις εισόδους του αντάπτορα και θα μπορούμε να κάνουμε τους εξής συνδιασμούς:
a) ακρόαση και των δυο καλωδίων συνδεδεμένα εν παραλλήλω (Α//Β)
β) Ακρόαση μόνο του καλωδίου Α
γ) Ακρόαση μόνο του καλωδιου Β
Θα κάνει όμως ίδια 'ζημιά' και στα δύο κυκλώματα οπότε το αποτέλεσμα δεν θα επηρεασθεί.
Τεν καταλαβαίνει...Δηλ υπάρχει περίπτωση να εξαλειφθούν τελείως οι διαφορές ή να επηρεασθεί διαφορετικά το ένα κύκλωμα από το άλλο???Φοβάμαι το ενδεχόμενο της "φίμωσης" της διαφοράς των καλωδίων ρεύματος όταν θα παρεμβάλεται ένας διακόπτης στο καλώδιο των ηχείων.
Φίλε μου McZab, αφετηρία της σοφίας είναι η περιέργεια και προϋπόθεσή της η επιβεβαίωση. Είσαι;
Τεν καταλαβαίνει...Δηλ υπάρχει περίπτωση να εξαλειφθούν τελείως οι διαφορές ή να επηρεασθεί διαφορετικά το ένα κύκλωμα από το άλλο???
''Όποιος πέρασε από το περίπτερο της Nordost κατά τη διάρκεια του HiEnd Show φέτος θα θυμάται ότι αυτή η απλή αλλαγή καλωδίων ρεύματος (και ηχείων σε άλλη φάση) έγινε μπροστά στα "αυτιά" πολλών και κανένας δεν βρέθηκε να μην ακούσει διαφορά ανάμεσα στα διάφορα καλώδια και της ίδιας εταιρείας αλλά και σε άλλα. Άσχετα από το ποιο άρεσε περισσότερο, διαφορές παρατηρήθηκαν.
Προφανώς δεν έχει διάθεση συμμετοχής όποιος δεν χρειάζεται επιβεβαίωση από άλλους για το τι ακούει.''
Συμφωνώ απολύτος με τον φίλο McZab, παρ'όλα αυτά δηλώνω και εγώ συμμετοχή εφ'όσον η δοκιμή γίνει εντός Αττικής και η ημερομηνία βολεύει.
Και ίσως μπορέσω να φέρω και μερικά καλώδια ρεύματος για να βοηθήσω το τέστ.
Για μένα η καλύτερη λύση είναι αυτή :
1. Να φτιάζουμε έναν αντάπτορα που θα περιλαμβάνει στην είσοδο 2 εξαιρετικής ποιότηατας πρίζες IEC (Male) και ένα IEC (Female) στην έξοδο που θα συνδέεται απευθείας στον ενισχυτή.
Tα καλώδια ρεύματος θα είναι συνδεδεμένα στις εισόδους του αντάπτορα και θα μπορούμε να κάνουμε τους εξής συνδιασμούς:
a) ακρόαση και των δυο καλωδίων συνδεδεμένα εν παραλλήλω (Α//Β)
β) Ακρόαση μόνο του καλωδίου Α
γ) Ακρόαση μόνο του καλωδιου Β
Mr Christos καλό το σύστημα αλλά δε μας λες αν συμμετάσχεις στην 'τυφλή διαδικασία αξιολογησης'.Νομίζω ότι η παρουσία σου θα κάνει πολυφωνικότερο το πάνελ.(το εννοώ).Ούτως άλλως τε είπαμε το test δε θα είναι μόνο blind αλλά και anonymus.Αυτό τουλάχιστον προτείνω εγώ για 'ευνόητους' λόγους.(μην αγχωθούμε κι όλας).Πήραμε και ένα φιλμάκι (κάνετε κλικ στην κάμερα...) αλλά δεν θυμαμαι αν λέει κάτι σχετικό...
Room 230
Burmester B-50 speakers (€20,000) driven by Burmester 032 integrated amp(s) (€11,500), using Clearaudio Balance Reference phono stage (€3,900), Clearaudio Anniversary/Clearaudio 'Unify' 14"/Clearaudio 'Stradivari' analogue set-up (€6,000/1,650/2,500) and Burmester CD-061 CDplayer (€8,200). Wiring ic/sp.c by Nordost Valhalla/Nordost Valhalla (€3,100/5,800). Price Total: €68,850.
(από το website - δεν δίνω link γιατί ενοχλεί κάποιον 'προύχοντα' του Φορουμ...)
Παιδιά, εγώ τα τεστ τα έχω κάνει προ αμνημονεύτων ετών και μαζοχιστής δεν είμαι που έχω πληρώσει για ηλεκτρικά καλώδια... (τηρουμένων των αναλογιών και του υπόλοιπου 'ηλεκτρολογικού περιβάλλοντος', όπως έχω γράψει κι εγώ και ο Τζωρτζάκης βεβαίως-βεβαίως...)Mr Christos καλό το σύστημα, αλλά δε μας λες αν συμμετάσχεις στην 'τυφλή διαδικασία αξιολογησης'. Νομίζω ότι η παρουσία σου θα κάνει πολυφωνικότερο το πάνελ (το εννοώ).
Ούτως η άλλως το είπαμε, το test δε θα είναι μόνο blind αλλά και anonymus.
Αυτό τουλάχιστον προτείνω εγώ για 'ευνόητους' λόγους (μην αγχωθούμε κι όλας).
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.