Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Ο “συγκριτής” καλωδίων ρεύματος ετέθη σε παραγωγική λειτουργία.

..................

Ένα νούμερο θέλω να μου πει στο τέλος της ακρόασης από το 0 έως το 20.
Nothing more nothing less.

Αντε , για να ανάψουν λίγο τα αίματα

Θα πέσει πολύ γέλιο!!! :flipout:

Αμ τά λεγα εγώ, τά λεγα για το γέλιο που θα πέσει...Γι αυτό και επιμένω εκτός από blind το test να είναι και anonymus...
http://avclub.gr/index.php?posts/168817/
Συγχαρητήρια king για την κατασκευή....(Εδώ να είσαι και θα δεις ότι θα σου την βγάλουν άχρηστη την εφεύρεση, ότι και καλά επηρεάζει τη harhala -συγνώμη valhala ήθελα να πω- της κόβει τις χροιές της βάζει 'πέπλο' και της πνίγει τον αέρα...εδώ να είσαι και θα δεις).......

Last edited:
Δηλαδη, ολοκληρη η βιομηχανια κατασκευης καλωδιων ρευματος που προοριζονται για μηχανες αναπαραγωγης ηχου, ειναι μια μουφα? Αυτα τα καλωδια τα αγοραζουν μονο οι σαλεμενοι? Δεν υπαρχουν μετρησεις oπως αυτες του John Atkinson?

Last edited:
Ο Ken Isiwata της Marantz το είχε πει καθαρά: "Στον χώρο του hi-fi ο καθένας μπορεί να πουλήσει οτιδήποτε θέλει σε οποιαδήποτε τιμή θέλει. Ακόμα και ένα κομμάτι καλώδιο. Σκεφτείτε να ήθελαν να κάνουν το ίδιο οι εταιρίες που παράγουν λευκές ηλεκτρικές συσκευές (πλυντήρια, ψυγεία, κουζίνες κλπ.)"
:grandpa:

Ο Ken Isiwata της Marantz το είχε πει καθαρά: "Στον χώρο του hi-fi ο καθένας μπορεί να πουλήσει οτιδήποτε θέλει σε οποιαδήποτε τιμή θέλει. Ακόμα και ένα κομμάτι καλώδιο. Σκεφτείτε να ήθελαν να κάνουν το ίδιο οι εταιρίες που παράγουν λευκές ηλεκτρικές συσκευές (πλυντήρια, ψυγεία, κουζίνες κλπ.)"
:grandpa:

Δηλαδη, ολοκληρη η βιομηχανια κατασκευης καλωδιων ρευματος που προοριζονται για μηχανες αναπαραγωγης ηχου, ειναι μια μουφα? Αυτα τα καλωδια τα αγοραζουν μονο οι σαλεμενοι? Δεν υπαρχουν μετρησεις oπως αυτες του John Atkinson? Ενα μηχανημα οταν τροφοδοτηθει με 2 διαφορετικα καλωδια, δινει τις ιδιες μετρησεις?

Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Φέρε μας ρε Έκτωρα κανένα μπουκάλι 'τριπλής' που πουλάει εκείνο το παληκάρι στο λιμάνι (Αριστείδης αν θυμάμαι καλά) και κανένα Μοσχάτο Αλεξανδρείας για να γιορτάσουμε το αποτέλεσμα του blind test.....

Ευχαρίστως.

Τριπλής θα φτιάξω και με τα παιδιά της τρίτης στο εργαστήριο που θα κάνουμε όταν φτάσουμε στις αλκοόλες. Αν θέλεις φέρνω και απ'αυτό.

Παιδιά μην βιάζεστε να βγάλετε πρόχειρα συμπεράσματα, Οι διαφορές με τα καλώδια μπορεί να είναι και τεράστιες. Εγώ απλά είπα ότι θα γελάσουμε δεν είπα αν άκουσα διαφορες ή αλλαγές στον ρυθμό ή στις χροιες του κοματιού που άκουσα .
Θα γελάγαμε έτσι κι αλλιώς όπως πάντα, κάνουμε και τίποτα άλλο ?

Ευχαρίστως.

Τριπλής θα φτιάξω και με τα παιδιά της τρίτης στο εργαστήριο που θα κάνουμε όταν φτάσουμε στις αλκοόλες. Αν θέλεις φέρνω και απ'αυτό.
Τι μου θύμισες... Καλοκαίρι 2006... τριπλής με ... διπλής άνευ ... αστακομακαρονάδες .... βουτιές κάτω απ' τους Καβείρους με ατέλειωτες διαύγειες και κρυφτούλι με 10 κιλες Σερανίδες...χρυσά λιβάδια...άσε θα μελαγχολήσω...ακούω και Marlena Shaw...ότι πρέπει...

Ρε συ ONGAKU, την ήπιες όλη την τσικουδιά από την Ιεράπετρα μόνος σου ?
Γιατί μας το παίζεις τουρίστας στα νησιά και δε μας προσκαλείς να τη δοκιμάσουμε ?

Περιμένεις να μας καλέσει ο Κώστας ο Κόγιας στο Βόλο ?

Ακολουθεί διάλογος μεταξύ Ι.Κ και Κ.Κ :

- Ι.Κ Ρε συ Κώστα έχει καλά τσιπουράδικα στο Βόλο ?

-Κ.Κ Μπα λίγα πράγματα, από την Αθήνα φέρνουν το τσίπουρο.

-Ι.Κ Κουρεία έχει τουλάχιστον ?

-Κ.Κ Πολλά και καλά, για ελάτε κατά πάνω !!

Θαύμα. Παναγιώτη, αν είναι ανακοινώσιμο, πες μας το σύστημά σου, και αν μπορείς και έχεις τη διάθεση να μας υποδεχθείς για αυτήν τη δοκιμή. Έτσι, μ' ένα σμπάρο, δύο γάντια. Προτείνω να συμμετάσχεις ως ακροατής, ο Larry ως μάρτυρας κι εγώ ως δεκανέας αλλαγής.

Κωστα για να μη τα ξαναγραφω το συστημα μου ειναι αυτο:http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=8601

Re: Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Με κίνδυνο να γίνω βαρετός επαναλαμβάνω οτι το θέμα δεν είναι ποιό καλώδιο προτιμούμε. Μην κολλάτε εκεί, δεν θα βγεί άκρη με τίποτα.

Το θέμα είναι αν απλώς υπάρχουν ακουστικές διαφορές στο "τελευταίο μέτρο καλωδίου ηλ. ρεύματος".

Και αυτό κάνει τα πράγματα πολύ πιό απλά. Ένα σύστημα αποδεκτής απο όλους ποιότητας και τίποτε άλλο. Ούτε τι καλώδια έχει η ηλ. εγκατάσταση, ούτε να λαδώσουμε τον τοπικό υπεύθυνο της ΔΕΗ να μας δώσει "καθαρό ρεύμα" για κανα δύωρο.

Μακάρι να συμμετείχα κι εγώ αλλά απο αύριο μέχρι τέλη Ιουνίου θα είμαι στη Λήμνο. Άν βέβαια ή μαϊμού ψειριστεί υπερβολικά και οργανωθεί για μετά τον Ιούνιο μέσα κι εγώ.

Προσωπικα πιστευω οτι δε τιθεται θεμα για το αν υπαρχει η οχι ακουστικη διαφορα. Εχω ακουσει με τα αυτια μου διαφορες σε καλωδια. Οποτε για μενα υπαρχει διαφορα. Για καποιον που δεν την ακουει, δεν υπαρχει.

Τωρα αν δεν τεκμηριωνεται επιστημονικα αυτη η διαφορα, αυτο με προβληματιζει αφανταστα. Μηπως πρεπει να ομιλουμε για θαυμα:angel:

Τωρα αν δεν τεκμηριωνεται επιστημονικα αυτη η διαφορα, αυτο με προβληματιζει αφανταστα. Μηπως πρεπει να ομιλουμε για θαυμα:angel:

Εσύ φιλαράκ έχεις magnepan ναούμε... -bye-

Eάν όντως υπάρχει διαφορά, εννοώ ακουστή διαφορά, θα τεκμηριώνεται και επιστημονικά. Εδώ η επιστήμη τεκμηριώνει ακόμα και τις μη ακουστές διαφορές, θα κολλήσει στις ακουστες ?