Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Re: Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Μανώλη, στο βιβλίο του ο Σ. Αντωνόπουλος εξετάζει το φαινόμενο ή την αναγκαιότητα ανεύρεσης της "σωστής" φάσης σε μετασχηματιστές τροφοδοσίας για εφαρμογές audio ?

Περιγράφει τη λύση για τη θεραπεία του προβλήματος ή όχι ?

Οπως ανέφερα ρητά , στο βίβλίο του έχει τήν μέθοδο και ουσιαστικά ολες τίς αναγκαιότητες , ΟΧΙ όμως με βάση το audio
Αν διαβάσεις με προσοχή το πτώτο μου μήνυμα σε αυτό το thread θα καταλάβεις οτιτο βιβλίο του κ Αντωνόπουλου , προηγήθηκε τής γνωριμίας μου μαζί του , οπότε οι συζητήσεις και η ερευνα ειναι μετά .

δεν ειχα καταλαβει πως η παρουσια του κ. Κογια ηταν απαραιτητη για να φανει αν υπαρχουν ή οχι οι διαφορες.

Ο Κόγιας προκάλεσε αρχικά τον GeorgePyr για το blind test και μάλιστα με το καλώδιο της τοστιέρας που θα έφερνε μαζί του. Ο GeorgePyr δέχτηκε την πρόκληση "σηκώνοντας το περιβόητο γάντι" και δήλωσε το παρών σαν μέλος του πάνελ . Αυτό για την ιστορία.

Ας οργανώσουν τώρα ένα blind test οι δυο τους. Εγώ και valhala σας βρήκα και τον χώρο που θα γινοταν το test αλλά δυστυχώς η συνέχεια είναι γνωστή. Σας υπενθυμίζω ότι άλλη εναλλακτική λύση για τον χώρο δεν υπήρχε. Εγώ ζήτησα συγγνώμη από τους ανθρώπους που είχαν όλη την καλή διάθεση να μας φιλοξενήσουν και γιατί όχι και να ρισκάρουν .

Κάποιοι μάλιστα το είχαν προβλέψει ότι το blind test δεν θα γινόταν τελικά.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακ

Θεωρώ απίθανο ο συναρμολογητής να ακολουθεί το βήμα 1. Πιστεύω ότι ελάχιστοι επαγγελματίες ασχολούνται με το θέμα της σωστής φάσης. Σωστή με την έννοια της σωστής ηχητικά φάσης.

Ουσιαστικά δέν έχεις άδικο , πάντως οι μισές σχεδον συσκευές που έχουν πέσει στα χέρια μου , ήταν ψαγμένες στο θέμα αυτό . (βέβαια αν φύγει το βήμα 2 μένει το βήμα 1 όπου σίγουρα είναι 50-50 , αλλά τέλος πάντων ας μήν θεωρήσουμε οτι , εμείς ανακαλύψαμε τον τροχό .....)
Τα παλιότερα πάντως χρόνια , οπου κάθε ενισχυτικό δέν έβγαινε στήν παραγωγή σε 48 ώρες , αλλά χρειαζόντουσαν μήνες , αρκετοί κατασκευαστές είχαν και ενδεικτικό για τήν φάση και διακόπτη αναστροφής τής φάσης (στο ρεύμα - για να εξηγούμαστε ) .
Μάλιστα υπήρχε μιά εποχή (κάπου στο 1987-97 ) οπου το 90% τώ κιθαριστικών ενισχυτών ήταν εφοδιασμένοι με τέτοιο διακόπτη για το ρεύμα που ανέστρεφε το πρωτεύον (κάτι θά ήξεραν κι αυτοί ε..? )

Τέλος πάντων , σημασία έχει οτι γενομένης τής συζησησης ο καθε ερασιτέχνης - χομπίστας που παρακολουθεί και διαβάζει μπορεί να πειραματιστεί με τήν σύνδεση , έστω και με τήν απλή αναστροφή του πρωτεύοντος τυλίγματος και να διαπιστώσει αν τελικώς ακούει ή οχι διαφορές .....άλλωστε τσάμπα είναι ...

Εκείνο που θα πρέπει να προβληματίσει τον σκεπτόμενο χομπίστα , είναι οτι : ΑΝ τελικώς (καλώς) δοκίμαζε καλώδια και (συμφωνώ ) ακουγε διαφορές , άραγε ..σε όλα τα καλώδια ήξερε οτι συνέδεε με τον ιδιο τρόπο τήν φάση ή σχεδόν σε κάθε αλλαγή καλωδίου , ήταν τυχαία και η σύνδεση τής φάσης ..???

....μου φαίνεται οτι το παιχνίδι αυτό (το χόμπυ αυτό δηλαδή) , μετά τήν φάση τής συνειδητοποίησης , θελει λιγουλάκι πιο πολύ σκέψη και σημειώσεις , γιατί καλό και το ταξίδι , αλλά κάποτε , κάπου πρέπει να φτάσουμε ...

Last edited:
Να με συγχωρείτε πολύ, αλλά η ανακοίνωση μιας ημερομηνίας, έτσι ξερά, από κάποιον καταστηματάρχη δεν αποτελεί προγραμματισμό οποιασδήποτε εκδήλωσης. Ευχαριστώ τον κ. Μιχαήλο για τη διάθεση, αλλά ο καθορισμός ημερομηνίας, εκ των πραγμάτων, πρέπει να αποτελέσει κοινή συνισταμένη του διαθεσίμου χρόνου όλων όσων εξεδήλωσαν ενδιαφέρον. Αν λέω κάτι παράλογο, πείτε μου να ξέρω...

Kώστα δεν κανόνισα εγώ την ημερομηνία.Απλώς μου προτάθηκε και συμφώνησα.Ούτε προγραμμάτισα κάτι εγώ!:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Οπως ανέφερα ρητά , στο βίβλίο του έχει τήν μέθοδο και ουσιαστικά ολες τίς αναγκαιότητες , ΟΧΙ όμως με βάση το audio
Αν διαβάσεις με προσοχή το πτώτο μου μήνυμα σε αυτό το thread θα καταλάβεις οτι το βιβλίο του κ Αντωνόπουλου , προηγήθηκε τής γνωριμίας μου μαζί του , οπότε οι συζητήσεις και η ερευνα ειναι μετά .

Ας περιμενουμε λοιπόν την νέα έκδοση του βιβλίου που θα περιλαμβάνει και εφαρμογες για audio.
Το φαινόμενο πάντως και έχει εξηγηθεί και εξαλείφεται πλήρως.

Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Kώστα δεν κανόνισα εγώ την ημερομηνία.Απλώς μου προτάθηκε και συμφώνησα.Ούτε προγραμμάτισα κάτι εγώ!:grinning-smiley-043

Καλημέρα Γιάννη. Λοιπόν, στο avclub εκεί που καμιά φορά νομίζουμε ότι είμαστε μόνοι μας τελικά όλοι είναι μεσα και μας παρακολουθούν :BDGBGDB55:

Γιάννη σωστή η παρέμβαση. Σου ζήτησα ένα Σαββατο προς το τέλος του μήνα Απριλίου και εσύ μας πρότεινες το Σάββατο 28/4.
Μετά την ανακοίνωση αυτή, δεν διαφώνησε κανένας οπότε όλα έβαιναν κανονικώς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind

Ουσιαστικά δέν έχεις άδικο , πάντως οι μισές σχεδον συσκευές που έχουν πέσει στα χέρια μου , ήταν ψαγμένες στο θέμα αυτό . (βέβαια αν φύγει το βήμα 2 μένει το βήμα 1 όπου σίγουρα είναι 50-50 , αλλά τέλος πάντων ας μήν θεωρήσουμε οτι , εμείς ανακαλύψαμε τον τροχό .....)
Τα παλιότερα πάντως χρόνια , οπου κάθε ενισχυτικό δέν έβγαινε στήν παραγωγή σε 48 ώρες , αλλά χρειαζόντουσαν μήνες , αρκετοί κατασκευαστές είχαν και ενδεικτικό για τήν φάση και διακόπτη αναστροφής τής φάσης (στο ρεύμα - για να εξηγούμαστε ) .
Μάλιστα υπήρχε μιά εποχή (κάπου στο 1987-97 ) οπου το 90% τώ κιθαριστικών ενισχυτών ήταν εφοδιασμένοι με τέτοιο διακόπτη για το ρεύμα που ανέστρεφε το πρωτεύον (κάτι θά ήξεραν κι αυτοί ε..? )

Τέλος πάντων , σημασία έχει οτι γενομένης τής συζησησης ο καθε ερασιτέχνης - χομπίστας που παρακολουθεί και διαβάζει μπορεί να πειραματιστεί με τήν σύνδεση , έστω και με τήν απλή αναστροφή του πρωτεύοντος τυλίγματος και να διαπιστώσει αν τελικώς ακούει ή οχι διαφορές .....άλλωστε τσάμπα είναι ...

Εκείνο που θα πρέπει να προβληματίσει τον σκεπτόμενο χομπίστα , είναι οτι : ΑΝ τελικώς (καλώς) δοκίμαζε καλώδια και (συμφωνώ ) ακουγε διαφορές , άραγε ..σε όλα τα καλώδια ήξερε οτι συνέδεε με τον ιδιο τρόπο τήν φάση ή σχεδόν σε κάθε αλλαγή καλωδίου , ήταν τυχαία και η σύνδεση τής φάσης ..???

....μου φαίνεται οτι το παιχνίδι αυτό (το χόμπυ αυτό δηλαδή) , μετά τήν φάση τής συνειδητοποίησης , θελει λιγουλάκι πιο πολύ σκέψη και σημειώσεις , γιατί καλό και το ταξίδι , αλλά κάποτε , κάπου πρέπει να φτάσουμε ...

Συμφωνώ με όλα. Πρακτικά πρέπει να βρεθεί ο καλύτερος συνδιασμός φάσεων σε όλα τα μηχανήματα της αλυσίδας. Από κάπου όμως πρέπει να ξεκινήσει ο χομπίστας και το ποιο απλό είναι αυτό που λες κι εσύ, με την αλλαγή της φάσης μόνο του πρωτεύοντος,

Είναι τελικά πολύ δύσκολο να μπορούν όλοι την Χ ημερομηνία που θα οριστεί. Ολο και κάποιος δεν θα μπορεί εκείνη την ημέρα. Ομως με αυτή τη λογική δεν θα μπορούμε μελλοντικά να κάνουμε κάποια αντίστοιχη δοκιμή.

Μόνο παρακαλώ όχι άλλα καλώδια μέχρι να περάσει η κρίση. Eχουν τσακωθεί όλα τα forums για τα καλώδια .

Last edited:
Το χειρότερο απ' 'όλα είναι ότι ο Κόγιας δέχτηκε αυτή την περίοδο μια εντελώς άδικη και απάνθρωπη κριτική από τον πρόεδρο του ACA. Toν καταλαβαίνω τον Κώστα απόλυτα. Κι εγώ στη θέση του νομίζω ότι θα έκανα το ίδιο. Δεν θα κατέβαινα Αθήνα μετά απ' όλα αυτά.

Τουλάχιστον να είμαστε αγαπημένοι και με τα καλώδια θα τα βρούμε κάποα στιγμή. Δεν είναι κρίμα να χαλάμε τις καρδιές μας για άψυχα αντικείμενα ;;;

Toν Κόγια, και οι άπστοι αλλά και οι πιστοί των καλωδίων τον αγαπούν. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Last edited:
μανωλη υπαρχη διαφορα οταν αντιστρεφουμε το πρωτευων με οταν αντιστρεφουμε το δευτερευων;

εαν ναι ποια ειναι η σωστη συνδεση στο δευτερευων η προσθετικη η η αφαιρετικη;

Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Το χειρότερο απ' 'όλα είναι ότι ο Κόγιας δέχτηκε αυτή την περίοδο μια εντελώς άδικη και απάνθρωπη κριτική από τον πρόεδρο του ACA. Toν καταλαβαίνω τον Κώστα απόλυτα. Κι εγώ στη θέση του νομίζω ότι θα έκανα το ίδιο. Δεν θα κατέβαινα Αθήνα μετά απ' όλα αυτά.

Τουλάχιστον να είμαστε αγαπημένοι και με τα καλώδια θα τα βρούμε κάποα στιγμή. Δεν είναι κρίμα να χαλάμε τις καρδιές μας για άψυχα αντικείμενα ;;;

Toν Κόγια, και οι άπστοι αλλά και οι πιστοί των καλωδίων τον αγαπούν. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Εχεις δικιο φιλε, δεν νομιζεις ομως οτι το να εισαι μονιμα ισοπεδωτικος παρουσιαζοντας τα ολα ανουσια και ομοια ειναι λιγο εως πολυ προκλητικο και ειδικα σε μια κατηγορια που λεγεται hi-end?Δεν εχω τιποτα με τον Κωστα αλλα ειλικρινα πολλες φορες δεν καταλαβαινω αυτη του την σταση.Για παραδειγμα εγω και παρα πολλοι αλλοι ξερουμε εαν υπαρχουν ηχητικες διαφορες αναμεσα σε καλωδια οπως ειμαι σιγουρος κι εσυ (INTERNET KING)
οπως κι οτι το πικαπ παιζει καλυτερα απο το cd κτλ κτλ κτλ... σαν μεσο αναπαραγωγης, δεν χρειαζεται να το πολυφυλοσοφουμε το θεμα.Ομως με μερικες απαντησεις του Κωστα μας παρουσιαζει ολους εμας σαν κουφους και αμυαλους που σκαμε ενα σωρο λεφτα σε καλωδια κτλ και επαναλαμβανω σε μια κατηγορια που λεγεται hi-end!!!Προς τι ολα αυτα? Προσπαθει να μας βαλει μηπως στον σωστο δρομο? Ειλικρινα δεν καταλαβαινω.Προσωπικα στο δικο μου συστημα δεν χρειαζομαι ουτε blind για να ακουσω οποιαδηποτε διαφορα ειτε στη φαση ειτε σε καλωδιο ουτε επισης και γυναικα μου.Και ειλικρινα μην αρχισουν μερικοι να λενε - φυσικα αυτος επαγγελματιας ειναι τι θα πει? - γιατι εσυ τουλαχιστον με ξερεις και προσωπικα.
Ειλικρινα επαναλαμβανω οτι δεν εχω τιποτα με τον Κυριο Κογια.Ο καθενας ειναι ελευθερος σε ενα ελευθερο φορουμ να λεει την αποψη του και αυτο κανουμε, αλλα πρεπει ολοι μας να σεβομαστε την αγαπη - "ψωνιο" μερικων για το αντικειμενο...

Last edited:
μανωλη υπαρχη διαφορα οταν αντιστρεφουμε το πρωτευων με οταν αντιστρεφουμε το δευτερευων;

Ναι υπάρχει γιατί ακόμα και να αντιστρέψεις το πρωτεύον δέν ξέρεις τήν αρχική σχέση μεταξύ τους

εαν ναι ποια ειναι η σωστη συνδεση στο δευτερευων η προσθετικη η η αφαιρετικη

Πηγαίνεις για να μετρήσεις τήν περίπτωση με τήν μικρότερη τάση , προσθετική πολικότητα
;

Γειά σου ρε Μπάκ !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Προσωπικα στο δικο μου συστημα δεν χρειαζομαι ουτε blind για να ακουσω οποιαδηποτε διαφορα ειτε στη φαση ειτε σε καλωδιο ουτε επισης και γυναικα μου.Και ειλικρινα μην αρχισουν μερικοι να λενε - φυσικα αυτος επαγγελματιας ειναι τι θα πει? - γιατι εσυ τουλαχιστον με ξερεις και προσωπικα.
Ειλικρινα επαναλαμβανω οτι δεν εχω τιποτα με τον Κυριο Κογια.Ο καθενας ειναι ελευθερος σε ενα ελευθερο φορουμ να λεει την αποψη του και αυτο κανουμε, αλλα πρεπει ολοι μας να σεβομαστε την αγαπη - "ψωνιο" μερικων για το αντικειμενο...

Ούτε εγώ Γιάννη χρειάζομαι ένα blind test, και μάλιστα πιστεύω ότι καταβάλλοντας έντονη προσπάθεια να ακούσεις τις διαφορές, αλλάζει εντελώς και ο μηχανισμός αντίληψης της ανθρώπινης ακοής. ¨Ένα αντίστοιχο κλασικό παράδειγμα είναι αυτό με τον εκτελεστή του πέναλτυ στο ποδόσφαιρο. Οι καλύτεροι παίχτες έχουν χάσει τα ποιο σημαντικά πέναλτυ για την ομάδα τους. Συνεπώς κάτω από ψυχολογική πίεση τα αποτελέσματα εύκολα αντιστρέφονται.
Σε αυτό το γεγονός και μόνο βασίζονται ορισμένοι και προκαλούν τους υπόλοιπους .
Πρακτικά κανένα blind rest δεν μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα ειδικά όταν οι διαφορές είναι μικρές. Στα καλώδια ρεύματος οι διαφορές είναι όντως μικρές και μάλιστα αυτές διαμορφώνονται από σύστημα σε σύστημα και από ακροατή σε ακροατή. Δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να έχουν την ίδια αντίληψη στα ακουστικά ερεθίσματα που δέχονται από το περιβάλλον.
Τις διαφορές τις αντιλαμβάνεσαι όταν είσαι χαλαρός και απλώς θέλεις να ακούσεις μουσική για να ευχαριστηθείς. Αν κάτι δεν κάθεται σωστά με τα καλώδια τότε απλώς το αποτέλεσμα σε ενοχλεί. Αυτό συμβαίνει όταν πραγματικά σε ενδιαφέρει και το θέμα την ποιότητας και είσαι και γενικώς ψαγμένος με το θέμα των καλωδίων ή έχεις την ικανότητα ακούγοντας ένα σύστημα να καταλάβεις αμέσως τι είναι αυτό που μπορεί να φταίει .
Αν δεν μας ενδιαφέρει το θέμα της ποιότητας ή δεν αντέχουμε οικονομικά το υψηλό κόστος του HiEnd απλώς να μην ασχολούμαστε με την συγκεκριμένη κατηγορία συστημάτων εφόσον δεν μας εκφράζει γιατί υπάρχει κίνδυνος στο τέλος να μας δημιουργηθεί ακόμα και κόμπλεξ κατωτερότητας ή να νοιώθουμε στερημένοι και είναι κρίμα.

Όταν κάποιος προκαλεί τον οποιονδήποτε πρέπει να είμαστε σε θέση να καταλάβουμε κατ’ αρχάς γιατί το κάνει.

Θέλω επίσης να συμπληρώσω τα εξής:

Το υψηλό κόστος μιας συσκευής ή ενός καλωδίου δεν είναι πάντα το ζητούμενο. Υπάρχουν υλικά με χαμηλό κόστος που πραγματικά ακούγονται πολύ καλά για τα χρήματά τους. Πολλοί μένουν εκεί και άλλοι βαδίζουν προς τον καλύτερο ήχο. Είναι δικαίωμα το καθενός να πάει όπου θέλει.

Εγώ, το έχω ξαναπεί άλλωστε, δεν ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που έχουν διαθέσει ένα υψηλό ποσόν για το ηχητικό σύστημα. Εχω μάθει να ακούω μουσική και με ένα απλό ηχητικό σύστημα αρκεί να μου αρέσει το μουσικό θέμα που ακούω. Μου αρέσει επίσης να κατασκευάζω ο ίδιος μηχανήματα ακόμα και καλώδια. π.χ τα καλώδια ιδιοκατασκευής των ηχείων μου συμπεριφέρονται άριστα στο δικό μου σύστημα οπότε γιατί να τα αλλάξω ;

Χαίρομαι τους ανθρώπους που έχουν ανέβει ψηλά, είτε αυτό λέγεται HiEnd είτε πολύ καλο HiFi.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Αν δεν μας ενδιαφέρει το θέμα της ποιότητας ή δεν αντέχουμε οικονομικά το υψηλό κόστος του HiEnd απλώς να μην ασχολούμαστε με την συγκεκριμένη κατηγορία συστημάτων εφόσον δεν μας εκφράζει γιατί υπάρχει κίνδυνος στο τέλος να μας δημιουργηθεί ακόμα και κόμπλεξ κατωτερότητας ή να νοιώθουμε στερημένοι και είναι κρίμα.

Όταν κάποιος προκαλεί τον οποιονδήποτε πρέπει να είμαστε σε θέση να καταλάβουμε κατ’ αρχάς γιατί το κάνει.

Αδικείς τώρα αυτούς που ασχολούνται με το hi-end αλλά δεν θέλουν να βάλουν το καλώδιο ρεύματος στις παραμέτρους του... Δηλαδή αν λανσαριστεί η μόδα του "μαρμάρινου θρόνου" σαν θέση ακρόασης (έτσι ωστε να μην μεταφέρονται δευτερογενείς κραδασμοί/δονήσεις στον εγκέφαλο κατά την ακρόαση), θα πρέπει όσοι ασχολούνται με το hi-end να πάρουν κι από ένα τέτοιο θρόνο ή αν δεν μπορουν λογω χρημάτων ή χώρου, τότε να μην ασχολούνται με την κατηγορία ? Το παράδειγμα του θρόνου είναι δείγμα καθ' υπερβολήν βέβαια... (είναι ?)

Αδικείς τώρα αυτούς που ασχολούνται με το hi-end αλλά δεν θέλουν να βάλουν το καλώδιο ρεύματος στις παραμέτρους του... Δηλαδή αν λανσαριστεί η μόδα του "μαρμάρινου θρόνου" σαν θέση ακρόασης (έτσι ωστε να μην μεταφέρονται δευτερογενείς κραδασμοί/δονήσεις στον εγκέφαλο κατά την ακρόαση), θα πρέπει όσοι ασχολούνται με το hi-end να πάρουν κι από ένα τέτοιο θρόνο ή αν δεν μπορουν λογω χρημάτων ή χώρου, τότε να μην ασχολούνται με την κατηγορία ? Το παράδειγμα του θρόνου είναι δείγμα καθ' υπερβολήν βέβαια... (είναι ?)
Ειναι!!!:grinning-smiley-043

Εκ πρώτης οψης θα συμφωνήσω με το θέμα ουσία versus μοδα ή versus marketing .
Και θα γράψω πολύ σύντομα 1-2 σκέψεις
...Αν τελικά Ηχος Hi End , είναι εκείνος που μπορεί να επιτευχθεί απο ένα ακριβό σύστημα σε ένα πολύ καλό χώρο με καλό στήσιμο και καλό ματσάρισμα "τσουμπλεκιών" ,τότε κάνοντας μιά απλή αναγωγή βλέπουμε οτι το καθοριστικό σημείο ΔΕΝ είναι το κόστος/αξία και μόνο αυτή
Ετσι λοιπόν ακόμα και μιά τυχαία παραμετροποίηση ένος πολύ φθηνότερου συστήματος σε ένα Καλύτερο χώρο , με Καλύτερο στήσιμο και καλύτερα ματσαρισμένα τσουμπλέκια , μπορεί να αποδώσει , πιθανά οχι όπως το πρωταρχικά ακριβό με τέλεια παραμετροποίηση , αλλά πιθανά πολύ καλύτερα απο το 90% τών υπολοίπων ακριβοτέρων συστημάτων τα οποία θα είναι ..παραμελημένα ? παραπεταμμένα ? , αματσάριστα ? , κακοστημένα ? σε κακούς χώρους ?

Γι αυτό λοιπόν πιστεύω οτι δέν θα πρέπει να είναι το θέμα κόστους ο οδηγός
Νομίζω οτι ένας πρωταρχικός οδηγός είναι η δυνατότητα προσσέγγισης ρεαλιστικών εντάσεων , χωρίς εξάρσεις , σε ολο το φάσμα χωρίς ακουστική κούραση για το 95% τής δισκοθήκης

Αρα μπορεί ο οποιοσδήποτε (έστω με ένα μέσο κόστος που δέν θα είναι μεγαλύτερο απο ένα άλλο οποιδήποτε χόμπυ σε βάθος χρόνου ) να ασχοληθεί με αυτό που αποκαλείται Hi End , αρκεί να ασχοληθεί πραγματικά και οχι για φιγούρα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!

Οχι, κάθε άλλο. Ο ψαγμένος χαϊεντάς θα κάτσει στον μαρμάρινο θρόνο, θα ακούσει μουσική, κι αν του αρέσει ο ήχος περισσότερο από πριν τότε γιατί όχι μπορεί και να τον αγοράσει.
Το κακό είναι να κάθεσαι μια ζωή σε σκαμνάκια και να έχεις άποψη για τους μαρμάρινους θρόνους ή να κατηγορείς αυτούς που κάθονται σε αυτούς.

Υ.Γ Τα καλώδια δεν είναι μόδα και είναι εντελώς λάθος να πιστεύετε ότι όσοι τα αγοράζουν τα αγοράζουν για να πηγαίνουν με τη μόδα. Πάντα έπαιζαν και θα εξακολουθούν να παίζουν σημαντικό ρόλο στον ήχο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακ

Υ.Γ Τα καλώδια δεν είναι μόδα και είναι εντελώς λάθος να πιστεύετε ότι όσοι τα αγοράζουν τα αγοράζουν για να πηγαίνουν με τη μόδα. Πάντα έπαιζαν και θα εξακολουθούν να παίζουν σημαντικό ρόλο στον ήχο.

Χρησιμοποίησα λανθασμένα την λέξη μόδα... Δεν εννοούσα το "fashion" όπως το εξέλαβες, αλλά το "mainsteam"... δηλαδή την έννοια "της τάσης και της προδιάθεσης του καταναλωτή να κινηθεί προς..."
Και φυσικά δεν αναφερόμαστε συλλήβδην στα hifi καλώδια, αλλά μόνο στα ρεύματος... Εννοείται ότι τα καλώδια ηχείων και interconnect εξαιρούνται...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind

Χρησιμοποίησα λανθασμένα την λέξη μόδα... Δεν εννοούσα το "fashion" όπως το εξέλαβες, αλλά το "mainsteam"... δηλαδή την έννοια "της τάσης και της προδιάθεσης του καταναλωτή να κινηθεί προς..."
Και φυσικά δεν αναφερόμαστε συλλήβδην στα hifi καλώδια, αλλά μόνο στα ρεύματος... Εννοείται ότι τα καλώδια ηχείων και interconnect εξαιρούνται...

Ούτε τάση υπάρχει ούτε προδιάθεση. Ακούς 40 καλωδια ρεύματος και αποφασίζεις ποια από αυτά θα αγοράσεις. Το ίδιο κάνεις και με τα υπόλοιπα καλώδια και τα μηχανήματα. Είναι τόσο απλά τα πράγματα και το έχετε κάνει το θέμα μεσανατολικό ζήτημα. Το HiEnd και το HiFι θέλει αρκετό ψάξιμο γιατί διαφορετικά πετάς τα λεφτα σου με κακές αγορες και τελικά τα πληρώνεις διπλά και τριπλά.

Last edited: