Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

"The Results

The total number of correct answers was 73 out of 149, which amounts to 49% accuracy. That is no more accurate than flipping a coin, and therefore, no statistically significant detection of power cable differences.

Test participants were asked to rate themselves as to how much of an audiophile they considered themselves to be. The scale was 1 to 5 where 1 = “I’m not an audiophile at all” and 5 = “I’m a hardcore tweak.” (“Tweak” is the word Manny chose; I would not have used such terminology, which I find belittling in this context). The self-proclaimed hardcore audiophiles got 48% correct; the rest got 50% correct. Again, no significant differences based on whether or not a listener felt he was an audiophile or not.

Using the blind ABX protocol, we failed to hear any differences between an assortment of generic power cords and Nordost Valhalla."

:flipout: :flipout:

Έλα, έλα, μην τα βάζεις αυτά ρε Πέτρο, θα τρομάξεις τον κόσμο και δε θα έχουμε "hiendάδες" στο τεστ. :flipout: :flipout:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Έλα, έλα, μην τα βάζεις αυτά ρε Πέτρο, θα τρομάξεις τον κόσμο και δε θα έχουμε "hiendάδες" στο τεστ.

Μα, δεν το βλεπω να γινεται κανα test και γι'αυτο ανεβασα αυτα τα links.

Παντως, αν ημουν ενας απο αυτους που θεωρουν οτι ακουν, αξιολογες μαλιστα, διαφορες, θα ειχα σκιστεί για να γινει αυτο το test. Δε θα αφηνα τον εαυτο μου ετσι ευκολα να τον χαρακτηριζουν ως ψυχασθενη. Ομως, οφειλω να πω πως στο συστημα μου, κανοντας τις αλλαγες στο καλωδιο ρευματος του CDP μονος μου, νομιζω πως ακουω καποιες διαφορες και μαλιστα προς το καλυτερο. Αλλα δεν ειμαι και σιγουρος, μιας και η αυθυποβολη παντα υπαρχει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

"The Results

The total number of correct answers was 73 out of 149, which amounts to 49% accuracy. That is no more accurate than flipping a coin, and therefore, no statistically significant detection of power cable differences.

Test participants were asked to rate themselves as to how much of an audiophile they considered themselves to be. The scale was 1 to 5 where 1 = “I’m not an audiophile at all” and 5 = “I’m a hardcore tweak.” (“Tweak” is the word Manny chose; I would not have used such terminology, which I find belittling in this context). The self-proclaimed hardcore audiophiles got 48% correct; the rest got 50% correct. Again, no significant differences based on whether or not a listener felt he was an audiophile or not.

Using the blind ABX protocol, we failed to hear any differences between an assortment of generic power cords and Nordost Valhalla."

Έλα, έλα, μην τα βάζεις αυτά ρε Πέτρο, θα τρομάξεις τον κόσμο και δε θα έχουμε "hiendάδες" στο τεστ. :flipout: :flipout:

Τους εχετε διωξει προ πολλου.....ξερολες....-bye-

Από το HometheaterHiFi :

Editor's Note: The National Research Council, in Canada, conducted research that indicated untrained listeners were just as good as trained listeners at detecting differences in sound quality, so the notion of developing listening skills is not necessarily valid.

Aπό το ίδιο πάλι :

Με λίγα λόγια περί ορέξεως κολοκυθοπιτάκια. Ο καθένας ακούει όπως του αρέσει και όπως αισθάνεται πιο άνετα να ακούει μουσική. Αν το καλώδιο ρεύματος των 1000 και βάλε ευρώ προσφέρει ηρεμία και ασφάλεια ας είναι.
Κανένας όμως δεν μπορεί να πει πως η κακή ποιότητα του ήχου συνεπάγεται και κακή ποιότητα της μουσικής. Από την άλλη καλός ήχος δεν συνεπάγεται και καλή μουσική. Αν ακούω από ένα τρανζιστοράκι ραδιόφωνο σημαίνει ότι δεν ακούω μουσική, ή μήπως το ραδιόφωνο λόγω περιορισμένου εύρους συχνοτήτων, 15ΚHz γαρ , δεν είναι μουσική;:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Τους εχετε διωξει προ πολλου.....ξερολες....-bye-

Δεν υπάρχουν ξερόλες στο hobby μας...
Είπαμε: όλα είναι Μαύρη Μαγεία!
Δεν το ψάχνεις, δε διαβάζεις. Σκας, τα σκας και κλείνεις τα μάτια και ακούς - ή νομίζεις ότι ακούς!
(Κάτι σαν το "σκάσε και κολύμπα", μόνο που εδώ σκας και τα σκας).

Last edited:
Μπααααα...
Υπάρχουν ξερόλες χαιεντάδες και ξερόλες αντιχαιεντάδες.
Απλά οι ξερόλες χαιεντάδες δεν ανέχονται (ως συνήθως...) μεγαλύτερους ξερόλες απ´τους εαυτούς τους και την κάνανε.
Πάντως οι ξερόλες αντιχαιεντάδες δεν σκάνε ούτε τα σκάνε.:antlers:

Μπααααα...
Υπάρχουν ξερόλες χαιεντάδες και ξερόλες αντιχαιεντάδες.
Απλά οι ξερόλες χαιεντάδες δεν ανέχονται (ως συνήθως...) μεγαλύτερους ξερόλες απ´τους εαυτούς τους και την κάνανε.
Πάντως οι ξερόλες αντιχαιεντάδες δεν σκάνε ούτε τα σκάνε.:antlers:

Και για να τελειώνουμε:

Το να είσαι αντιχαϊεντάς είναι προνόμιο, που οι χαϊεντάδες δεν μπορούν να αγοράσουν, γιατί πρέπει να... μην πληρώσουν. :D

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Ναι....καλά.

Ενώ εσύ δεν ισοπεδώνεις ένα από τα σημαντικότερα κανάλια επικοινωνίας-πληροφόρησης που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα....

Και για πιο λόγο παρακαλώ;

Για την software-ική συμπίεση μουσικής... :rolleyes:

Την συμπίεση στην οποία έχεις υποβάλει την ζωή σου προσπαθώντας να εξαγνίσεις αυτό που δεν έχει καμμία σημασία να εξαγνιστεί....την έχεις αντιληφθεί;

Καλό να ασχολούμαστε με τις "συμπιέσεις" που έχουν πραγματική σημασία.

Οι υπόλοιπες (νομίζω) οτι είναι απλές νευρώσεις.

Βρε αδερφέ με συγχωρείς αλλά η κατηγορία δεν λέγεται "Ψυχανάλυση", λέγεται "HiEnd". Αν έχεις φτάσει να θεωρείς "νεύρωση" το να μην ακούει κάποιος mp3, μάλλον είσαι σε λάθος κατηγορία (τουλάχιστον) διότι ούτε στο HiFi δεν στέκεται η άποψή σου. Αν εσύ "τη βρίσκεις" με τα mp3 ή με φορητό ραδιοφωνάκι μπράβο σου δυο φορές που έχεις γλιτώσει πολύ χρόνο και ακόμα πιο πολύ χρήμα.
Άσε όμως τον καθένα να ψαχτεί όπως θέλει ειδικά όταν δεν μπαίνει αυτός στα χωράφια σου αλλά εσύ στα δικά του. Δεν είμαι HiEnd fan και δεν πιστεύω στο διαχωρισμό (για λόγους που δεν είναι της παρούσης) αλλά η υποβάθμιση και η ισοπέδωση έχουν και όρια που μερικοί τα έχουν ξεπεράσει νομίζω.
Μήπως όλοι
να ξαναδιαβάσουν ποιο είναι το θέμα του thread για να αποκτήσει ξανά ενδιαφέρον?

Last edited:
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς...
Αλλά όπως παίζει το λαμπάτο Advance MCD-203 τα mp3s δεν παίζουν άλλα players ούτε τα audio CDs...
:award:

Αλλά όπως παίζει το λαμπάτο Advance MCD-203 τα mp3s δεν παίζουν άλλα players ούτε τα audio CDs...

Φαντάσου το λαμπάτο Cary τι θα παίζει...

Το 'λαμπάτο Advance MCD-203' ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΠΑΤΟ....
χρησιμοποιεί τις λάμπες 2χ 12ΑΧ7 σαν buffer και τΙς .... ξαναρίχνει σε τρανζιστοράτη έξοδο... Αλλά τί σκ... ξαναμπλέκομαι και ξαναμπαίνω εδώ ... Ας όψεται η τρέλλα ... Γεια τώρα γατί είμαι και 'εν ώρα εργασίας' ....

Λοιπόν η ιστορία με το HiEnd και την ολοκληρωτική του απαξίωση από κάποιους, μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον τύπο που οδηγώντας ένα Yugo σταματάει στο φανάρι δίπλα σε μια Ferrari και ρωτάει τον κάτοχό της:
-Δεν μου λες ρε φίλε είναι καλό αυτό το αμάξι τώρα?
-Από τα καλύτερα.
-Σε ρωτάω γιατί δεν έχω δει και πολλά να κυκλοφορούν...
Παιδιά άλλο είναι να μην χρειάζεσαι Ferrari, άλλο να μην έχεις χρήματα να την αγοράσεις και άλλο να νομίζεις ότι το Yugo είναι καλύτερο γιατί...καίει λιγότερο.
On topic τώρα...
Το καλώδιο που έβαλα στο 50άρι όχι μόνο έφερε ακουστές διαφορές αλλά ήθελε και στρώσιμο. Σε μεγάλο βαθμό λύθηκε το πρόβλημα με τα τσιριχτά πρίμα πάντως και πριν βιαστούν κάποιοι να με πουν τρελό σας λέω ότι δεν έγινε καμμία άλλη αλλαγή στο σύστημα.