Φίλε ευχαριστώ για την επισήμανση του συγκεκριμένου λογισμικού.
Το εγκατέστησα και είδα ότι το latency ήταν μόνιμα πάνω από 8000 μs.
Σε αναζήτηση της αιτίας, διαπίστωσα ότι απλά σβήνοντας το ασύρματο δίκτυο του υπολογιστή (στην ουσία δεν το χρειάζομαι) έριξε το latency σε επίπεδα κάτω του 100 μs!
3TB μουσικής ωρέ Μιχάλη? Και τα ακούς όλα ρε φίλε?
Οχι Αντώνη δεν είναι όλοι οι σκληροί γεμάτοι μουσική... στην ουσία απο τον έναν 1TB (f/w) ακουω απλά είπα πως υπάρχουν και οι υπόλοιποι....Εγω παντως πριν φυγω απο Ελλαδα πηρα ενα σκληρο 4TB, εχω γεματα τα 3 και κατι και ειμαι μια χαρα, γιατι να εχεις πολλους για μουσικη ??
Με usb2 στο router και να φανταστώ και 100αρι δίκτυο ή wireless όχι gigabit,
Και με το μέγεθος των αρχείων/βιβλιοθηκών σήμερα
Καλά έκανες και είχες παράπονα ταχύτητας ΙΜΗΟ.
Παρόλα αυτά ακόμα και έτσι – για αναπαραγωγή- μπορεί κάτι να κερδίσεις σε σχέση με το να είχες τους δίσκους πάνω στο ίδιο usb hub με το dac.
Ένα σημερινό NAS καλά θα κάνει να γεμίζει Gbit.
Επιβεβαιώνω του λόγου το αληθές!Two years ago in a AVClub meeting in my house with at least 30 participants we audiotioned 4 DACs (EmmLabs, Weiss, Wyred4sound and Antelope) and we experienced more differences when we changed players between Amarra and Pure Music than we experienced changing Dacs !! (Sonus Naturalis had made an extensive comment on that at the forum)
και εγώ segate go flex έχω 2Χ1ΤΒ αν μπορούσα να βρω μόνο την βάση του home θα ήταν τέλειο!!Συμφωνώ απόλυτα...
Εγώ έχω έναν Seagate Go Flex 3T , επάνω στο Air Ties 5453
και τώρα είδα ότι έχω και εγώ USB επάνω...
Πάντως αυτά τα δύο δεν ήταν ακριβή λύση (στα 300 ευρώ περίπου νομίζω και τα δύο) και τα έχω πάνω από ένα χρόνο τώρα και δουλεύουν άψογα... άσε που σταματήσανε τα περίεργα με το adsl modem router της HOL...
Η ταχύτητα πρέπει να είναι καλύτερη από το να έχεις συνδεδεμένο ένα USB δίσκο επάνω στο router...
Αφού επανήλθαμε στο off topic λοιπόν,να πω κι εγώ πως στα δικά μου βιολιά,SSD Vs NAS,η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του πρώτου ακουστικά με πολλά ερωτηματικά όμως εάν ήταν καν διαφορά.
Στα υπόλοιπα,(ταχύτητα,ευχρηστία,κλπ..),ο SSD πολύ μπροστά όμως.
(Ομολογώ πως δεν σας πίστευα,πίστευα πως όλη αυτή η διαδρομή θα είχε κόστος έναντι των 20 cm της εσωτερικής σύνδεσης,η δοκιμή όμως ήταν διαφωτιστική.)
Και πάλι ευχαριστώ.
Θέλοντας και μη, για να μας κάνετε να χωρίζουμε το νήμα. :damnyou:Για να επανέλθουμε στα off topic :smash: νομίζω πως στο Mac o firewire δίσκος δεν "επιβαρύνει" το συστημα τόσο οσο ενας USB σε PC!!
Ετσι δεν είναι;
- | Are external USB hard drives fast enough to use with Orpheus? |
Answer:USB 2.0 has a maximum bandwidth of 480Mbit/s (60MB/s), whereas FireWire 400 has a maximum bandwidth of 400Mbit/s (50MB/s). However, differences in the way data is stored to disc mean that FireWire hard drives often perform better than USB hard drives. For example, these benchmarks suggest that a USB 2.0 drive can write at a rate of 27MB/s and read at 33MB/s. Are these speeds sufficient for Orpheus operation? Suppose you are recording on all inputs of Orpheus at 192kHz, and your DAW is set up to record 24-bit, uncompressed AIFF files. You will need to write (10 channels) x (192,000 samples) x (3 bytes per sample) every second. This is just under 6MB/s. Similarly, if you play back all outputs of Orpheus at 192kHz, you will need to read (12 channels) x (192,000 samples) x (3 bytes per sample) every second. This is just under 7MB/s. This means that USB 2.0 hard drives are more-than capable of streaming data with Orpheus at even the highest sample rates. |
Σαφώς και δεν μοιράζεται πουθενά αλλου η θύρα f/w...In order to guarantee that drop-outs do not occur, we recommend that you do not share the FireWire bus with other devices.
Optimizing your Windows PC for audio
Ε, ναι ... να τα λέμε αυτά!!!!:award:Mac rulez ρεϊ... :music-smiley-005:
Οκ διάβασα και άλλες παρανοήσεις στα πιο πάνω ποστς...
Ο λόγος του NAS δεν είναι για ταχύτητα...
Είναι για:
1. Μείωση κατανάλωσης ρεύματος στο pc Που είναι συνδεδεμένο το DAC (μειωμένο για SSD)
2. Μείωση ηλεκτρομαγνητικής εκπομπής (δεν ισχύει για SSD)
3. Mείωση κραδασμών (δεν ισχύει για SSD)
4. Μείωση κατανάλωση πόρων και αποσυμφόρηση του SATa
Και για τους SSD... (έχουν πάμπολλα πλεονεκτήματα , και εγώ χρησιμοποιώ) είναι ασύμφοροι οικονομικά για να έχετε επάνω μεγάλες database...
Οπότε καλύτερα ένας μικρός SSD επάνω στο pc για το λογισμικό... και φτηνότεροι απλοί δίσκοι(ος) στο NAS...
Πάντως για μένα η διαφορά σε ήχο από USB δίσκο απάνω στο pc, με δίσκο επάνω στο NAS ήταν χαώδης... απόρησα πως άκουγα ένα δύο χρόνια που τα είχα στημένα έτσι...