Περί ορίων ταχύτητας (διάσπαση από θέμα Εισιτηρίων)

. Δηλαδή για να γνωρίζουμε όλοι ότι είμαστε γενικώς "παράνομοι", όχι άδικοι, προσέξτε, αλλά παραβάτες μιας κείμενης διάταξης.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου και παρανομεί κάποιος και ασκεί ''βία'' εμποδίζοντας κάποιον τρίτο. Πχ όταν παρακάρει σε πεζοδρόμιο και δυσχεραίνει (αντικειμενικά) την κίνηση των πεζών ή όταν παρκάρει σε στροφή λεωφορείου και καθυστερεί εποχούμενους και επιβάτες.
Η βαρύτητα της τιμωρίας όμως δεν διαβαθμίζεται ανάλογα όπως θα έπρεπε.

Aν θέλουν να μας προστατεύσουν να βγούν με τα περιπολικά στους δρόμους και να κόβουν βόλτες.
Αν συναντάς περιπολικό κάθε τρεις και λίγο θες δε θες το σκέφτεσαι να κάνεις μ@λ@κία.
Οπως όλοι ξέρετε βέβαια δεν είναι αυτός ο πρωταρχικός τους στόχος.
Μην χάνουνε και τα bonus τα παιδιά.

Οι απαγορεύσεις υπάρχουν, και είναι πολλές. Ακόμη και εκεί που δεν δικαιολογείται να υπάρχουν....

...Τείνω να πιστέψω πως οι τόσο εκτεταμένες απαγορεύσεις υπάρχουν ιδίως για να ενεργοποιηθούν όταν χρειαστεί. Δηλαδή όταν βγει το όργανο να γράψει. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να αλλάξει σελίδα στο μπλοκάκι και να βγάλει το καπάκι από το στιλό, είναι δεδομένο ότι έχουμε παραβεί -κάτι. Δηλαδή για να γνωρίζουμε όλοι ότι είμαστε γενικώς "παράνομοι", όχι άδικοι, προσέξτε, αλλά παραβάτες μιας κείμενης διάταξης. Κατάλοιπα της λογικής "αποφασίζουμε και διατάζουμε" υπάρχουν πολλά ακόμη.

Συμφωνώ απόλυτα. Και δυστυχώς μόνο κατάλοιπα δεν είναι. Η αστυνομία αποκλειστικά με αυτή την λογική λειτουργεί.

Με την πρώτη ευκαιρία θα σας ανεβάσω φώτο από την διαδρομή αυτή για να γελάσετε...

Πληροφοριακά , καμία κρατική υπηρεσία δεν έχει κάποιο μητρώο για τις πινακίδες ... οπότε είναι άγνωστο που υπάρχουν λάθος πινακίδες και που δεν υπάρχουν καθόλου ... Επίσης δεν είναι δουλειά της τροχαίας να μαζέψει τις πινακίδες , αλλά του Δήμου , ή κάποιας εταιρίας μετά από διαγωνισμό ...

Νομίζω πως υπάρχει τηλέφωνο τουλάχιστον για την Αττική ώστε να γίνονται αναφορές παλιών "χαμένων" πινακιδών , αλλά δεν ξέρω πόσο καιρό κάνουν για να την αλλάξουν ...

Re: Απάντηση: Περί ορίων ταχύτητας (διάσπαση από θέμα Εισιτηρίων)

Aν θέλουν να μας προστατεύσουν να βγούν με τα περιπολικά στους δρόμους και να κόβουν βόλτες.
Αν συναντάς περιπολικό κάθε τρεις και λίγο θες δε θες το σκέφτεσαι να κάνεις μ@λ@κία.
Οπως όλοι ξέρετε βέβαια δεν είναι αυτός ο πρωταρχικός τους στόχος.
Μην χάνουνε και τα bonus τα παιδιά.

Η λογική της μετάθεσης ευθυνών είναι συνήθης για τον ''Ελληναρά'' που λέγαμε παραπάνω.
Φίλε Κώστα μην το παίρνεις σαν προσωπική μομφή , αφορμή παίρνω από τα λόγια σου.

Προσωπικά το θεωρώ πολύ μειωτικό για τον εαυτό μου να πρέπει να ''εξαναγκάζομαι'' σε υπεύθυνη και νομοταγή (με την καλή έννοια) με την απειλή του ''Χωροφύλακα'' και να μην το κάνω φυσικά και αβίαστα.
Ας σκεφτούμε πόσοι από εμάς περιμένουμε σε κόκκινο φανάρι στις 3:00 τη νύχτα και χωρίς κανένα αυτοκίνητο να φαίνεται όσο φτάνει το μάτι.

Last edited:
Νίκο, ο συγκεκριμένος δρόμος ανήκει στο ΥΠΕΧΩΔΕ, έγινε διάνοιξη του πριν τους Ολυμπιακούς, έγινε με διάζωμα και 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση, πεζοδρόμια κλπ.

Τις πινακίδες απλά τις μετακίνησαν κατά την διάνοιξη, δεν έκαναν τίποτε άλλο.

Το έχουμε αναφέρει στην τροχαία πολλάκις αλλά και αυτοί κάνουν τους κουφούς.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου και παρανομεί κάποιος και ασκεί ''βία'' εμποδίζοντας κάποιον τρίτο. Πχ όταν παρακάρει σε πεζοδρόμιο και δυσχεραίνει (αντικειμενικά) την κίνηση των πεζών ή όταν παρκάρει σε στροφή λεωφορείου και καθυστερεί εποχούμενους και επιβάτες.
Η βαρύτητα της τιμωρίας όμως δεν διαβαθμίζεται ανάλογα όπως θα έπρεπε.

Δεν σχολίασα τις περιπτώσεις αυτές.
Και φυσικά οι Έλληνες παραβαίνουν ασύστολα τις διατάξεις του ΚΟΚ.

Είπα ότι άλλο θέμα αυτό, και άλλο η πληθώρα των πέραν λογικής απαγορεύσεων. Εκτός εάν θεωρείς ότι το όριο των 50 σε ευθύγραμμο τμήμα μεγάλου πλάτους μη διασταυρούμενο με δευτερεύουσες οδούς, έχει νόημα. Δεν είναι κατοικημένη περιοχή αυτό, απλώς τυγχάνει να βρίσκεται εντός των ορίων ενός πολεοδομικού συγκροτήματος. Προφανώς κάποιοι κατανοούν ελλιπώς την ελληνική.

Δεν σχολίασα τις περιπτώσεις αυτές.
Και φυσικά οι Έλληνες παραβαίνουν ασύστολα τις διατάξεις του ΚΟΚ.

Είπα ότι άλλο θέμα αυτό, και άλλο η πληθώρα των πέραν λογικής απαγορεύσεων. Εκτός εάν θεωρείς ότι το όριο των 50 σε ευθύγραμμο τμήμα μεγάλου πλάτους μη διασταυρούμενο με δευτερεύουσες οδούς, έχει νόημα. Δεν είναι κατοικημένη περιοχή αυτό, απλώς τυγχάνει να βρίσκεται εντός των ορίων ενός πολεοδομικού συγκροτήματος. Προφανώς κάποιοι κατανοούν ελλιπώς την ελληνική.

Παρενθετικά ανέφερα τα παραπάνω.
Όσον αφορά τα περί ελλιπούς κατανόησης της ελληνικής , διευκρίνησε σε παρακαλώ αν έχουν συγκεκριμένο αποδέκτη.

Παρενθετικά ανέφερα τα παραπάνω.
Όσον αφορά τα περί ελλιπούς κατανόησης της ελληνικής , διευκρίνησε σε παρακαλώ αν έχουν συγκεκριμένο αποδέκτη.

Όχι ρε συ, προς Θεού! Δεν εννοώ κάποιον από εδώ! Καλά, θα έλεγα ποτέ τέτοιο πράγμα!?

Το πώς ερμηνεύουν το "κατοικημένη περιοχή" οι θέτοντες τα όρια εννοώ!
Ο,τιδήποτε είναι εντός των -ευρύτατων- ορίων του πολεοδομικού συγκροτήματος, είναι "κατοικημένη περιοχή". Πχ η νέα οδός της "δυτικής εισόδου" της Θεσσαλονίκης, με 4 λωρίδες ανά κατεύθυνση, στηθαία, διαχωριστικό μεγάλου εύρους, μελετημένες εξόδους κλπ, μέχρι πρότινος είχε το απίστευτο όριο των 50 χλμ! Μετά ξεστραβώθηκαν κάποιοι και το έκαναν 80 -ή 90, δεν θυμάμαι. Γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να διήρχετο από το σημείο όχημα και να τηρούσε το -απαράδεκτο- όριο! Να ρωτήσω και τον συνάδελφό μου πόσο πήγαινε στο σημείο?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί ορίων ταχύτητας (διάσπαση από θέμα Εισιτηρίων)

Η λογική της μετάθεσης ευθυνών είναι συνήθης για τον ''Ελληναρά'' που λέγαμε παραπάνω.
Φίλε Κώστα μην το παίρνεις σαν προσωπική μομφή , αφορμή παίρνω από τα λόγια σου.

Προσωπικά το θεωρώ πολύ μειωτικό για τον εαυτό μου να πρέπει να ''εξαναγκάζομαι'' σε υπεύθυνη και νομοταγή (με την καλή έννοια) με την απειλή του ''Χωροφύλακα'' και να μην το κάνω φυσικά και αβίαστα.
Ας σκεφτούμε πόσοι από εμάς περιμένουμε σε κόκκινο φανάρι στις 3:00 τη νύχτα και χωρίς κανένα αυτοκίνητο να φαίνεται όσο φτάνει το μάτι.

Δυστυχώς τα πράγματα είναι έτσι.
Ο Έλληνας πρέπει να εξαναγκαστεί για να σκεφτεί την ασφάλειά του και την ασφάλεια των γύρω του.

Οποιος φίλος με βλέπει να βάζω ζώνη ασφαλείας μου λέει το κλασσικό:
''ΤΙ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΗ ΖΩΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΔΩ''.

Ειλικρινά τέτοιου είδους λογικές με βγάζουν απο τα ρούχα μου.

για την ιστορία να σας πω ότι πλήρωσα μόνο 30 ευρά , μετά από κλήση που έφτασε να γράφει κάνα 700αρι ευρώ γιατί μετά από εποικοδομητικό διάλογο με τον χωροφύλακα θέλησε να κοτσάρει και επικίνδυνη οδήγηση ,, , , γίνανε πολλά ευτράπελα μέχρι σε σημείο να πάρω το αυτοκίνητο να φύγω και να με κυνηγάνε , το αυτοκίνητο ήτανε μπούνια φορτωμένο με βαλίτσες από το αεροδρόμιο και με συνεπιβάτη που είχε μετέβη απο Ελβετία φρέσκο-εγχειρισμένο στην καρδιά ...... ο οποίος στο τέλος αναγκάστηκε να τους πετάξει στα μούτρα τα χαρτιά του νοσοκομείου απο την Ελβετία σαν τους ανάπηρους στο τρένο :bang: ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ !!
το όχημα είναι super sport turbo .... hynday atos 999 cc !!

Όχι ρε συ, προς Θεού! Δεν εννοώ κάποιον από εδώ! Καλά, θα έλεγα ποτέ τέτοιο πράγμα!?

Επειδή ήμουν σε πολλά ταμπλώ ταυτόχρονα όταν έγραφα υπέθεσα ότι δεν κατάλαβα κάτι από τα προηγούμενα και μου την ''είπες''.
Φυσικά εξεπλάγην ...ιδιαιτέρως διότι είσαι από τους τελευταίους εδώ μέσα που θα περίμενα τέτοια συμπεριφορά.
Δέξου τη συγνώμη μου διότι σε αδίκησα.:blush:

Mε τα λογια δεν αλλαζει τιποτα .Ουτε αυτο το εισπρακτικο καθεστως αλλα ουτε λυνονται και τα υπολοιπα προβληματα.Αρα το μονο που μενει ειναι καποιος να υπακουει σε αυτα τα ορια οσο και γελοια και αν του φαινεται.Μερικα ειναι γελοια , μερικα μπορει να του σωσουν τη ζωη.Αυτο που ειναι σιγουρο γελοιο ειναι να παρακαλαει τον καθε τροχαιο και να σκαρφιζεται ενα σωρο δικαιολογιες για να γλυτωσει το προστιμο.Και εγω το εχω κανει και εξακολουθω να λεω οτι ειναι γελοιο.Και προτιμω πια να πηγαινω με 20 χλμ στην σουπερ ντουπερ/εθνικη οδο παρα να καθομαι να κλαιγομαι για την κληση.Και ας κανω και χιλια χρονια να φτασω στο σπιτι μου. Και ακομα πιο μιζερια ειναι η προσπαθεια για δικαιολογηση της παραβασης. Καλυτερα να πει καποιος..ναι παιρνω το ρισκο , και αν με σταματησουν δεν γ@ θα πληρωσω και τελος.Απλα πραγματα..τα υπολοιπα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε.

Στα 17 χρονια που κατοικω στη Γερμανια,δυο φορες με σταματησε στο δρομο η αστυνομια για υπερβαση του οριου ταχυτητος.Την πρωτη φορα ηταν μετα τα μεσανυχτα καθως ημουν μονη στο αυτοκινητο και βιαζομουν να επιστρεψω στο σπιτι...Μεσα στο σκοταδι της αουτομπαν,βλεπω ξαφνικα πισω μου κατι ν αναβοσβηνει αλλα δεν αντιλαμβανομουν τοτε -δεν ειχα εμπειρια ακομη-:flipout: οτι θα επρεπε να του δωσω σημασια,ωσπου κολλησαν το περιπολικο πισω μου με την φωτεινη επιγραφη :"Παρακαλω σταματηστε!"

Αυτο που φοβομουν,εγινε πραγματικοτητα...Κατεβασα πολυ λιγο το παραθυρο,του εδωσα τα απαραιτητα εγγραφα...με ρωτησε αν ηξερα το λογο που με σταματησαν...απαντησα καταφατικα...συνεχισε λεγοντας πως το οριο των 70χω ταχυτητας λιγο εξω απο την πολη εχει τη σημασια του...απαντησα πως το κατανοω,οτι εχει δικαιο,αλλα βιαζομουν πολυ να φτασω στο σπιτι μου,,,κτλ κτλ...Μου εδωσε τα χαρτια μου πισω και μου ευχηθηκε καλο δρομο....

Την δευτερη φορα που με ακολουθησαν με πολιτικο αυτοκινητο,με σταματησαν με την ιδια επιγραφη,την οποια ομως εβγαλαν απο το παραθυρο και μ αιφνιδιασαν στο φαναρι του χωριου μου.Δεν "αντισταθηκα",ομολογησα οτι βιαζομουν να παρω τα παιδια απο το σχολειο,αρνηθηκα να δω τα "πειστηρια"τους -με βιντεοσκοπουσαν-,ειπα πως τους εμπιστευομαι....να κανουν αυτο που πρεπει,,,ρωτησα για το χρηματικο ποσο που θα επρεπε να πληρωσω...ποσους ποντους μου "δωριζουν" κτλ κτλ.....Ακομα περιμενω να μου στειλουν την κληση....Εχουν περασει οκτω χρονια απο τοτε περιπου...

Μεγαλη κατανοηση εχω αποκομισει απο την γερμανικη αστυνομια...Respekt!:driver::adore:

Aπιθανο!

Aπο τη χθεσινη εφημεριδα: Eνας Βαυαρος προχθες κατευθυνθηκε προς τις φυλακες του Μοναχου, ιππευοντας μια καμηλα,επειδη δεν πληρωσε την παραβαση των 25 για παρανομο παρκαρισμα και του επιβληθηκε η τιμωρια μιας ημερας κρατηση στη φυλακη.

«Μ αυτον τον τροπο θελω να υποδηλωσω στην εισαγγελεια, οτι θα πρεπει να υπαρχουν πολλοι γαιδαροι ή και καμηλες μεσα στην υπηρεσια της,στις αρχες της,καθως..... για να εισπραξουν 25 επιβαλλουν ποινη φυλακισης μιας ημερας,η οποια ομως κοστιζει τον φορολογουμενο πολιτη 140 περιπου ευρω»,ειπε....

Last edited:
Στα 17 χρονια που κατοικω στη Γερμανια,δυο φορες με σταματησε στο δρομο η αστυνομια για υπερβαση του οριου ταχυτητος.Την πρωτη φορα ηταν μετα τα μεσανυχτα καθως ημουν μονη στο αυτοκινητο και βιαζομουν να επιστρεψω στο σπιτι...Μεσα στο σκοταδι της αουτομπαν,βλεπω ξαφνικα πισω μου κατι ν αναβοσβηνει αλλα δεν αντιλαμβανομουν τοτε -δεν ειχα εμπειρια ακομη-:flipout: οτι θα επρεπε να του δωσω σημασια,ωσπου κολλησαν το περιπολικο πισω μου με την φωτεινη επιγραφη :"Παρακαλω σταματηστε!"

Αυτο που φοβομουν,εγινε πραγματικοτητα...Κατεβασα πολυ λιγο το παραθυρο,του εδωσα τα απαραιτητα εγγραφα...με ρωτησε αν ηξερα το λογο που με σταματησαν...απαντησα καταφατικα...συνεχισε λεγοντας πως το οριο των 70χω ταχυτητας λιγο εξω απο την πολη εχει τη σημασια του...απαντησα πως το κατανοω,οτι εχει δικαιο,αλλα βιαζομουν πολυ να φτασω στο σπιτι μου,,,κτλ κτλ...Μου εδωσε τα χαρτια μου πισω και μου ευχηθηκε καλο δρομο....

Την δευτερη φορα που με ακολουθησαν με πολιτικο αυτοκινητο,με σταματησαν με την ιδια επιγραφη,την οποια ομως εβγαλαν απο το παραθυρο και μ αιφνιδιασαν στο φαναρι του χωριου μου.Δεν "αντισταθηκα",ομολογησα οτι βιαζομουν να παρω τα παιδια απο το σχολειο,αρνηθηκα να δω τα "πειστηρια"τους -με βιντεοσκοπουσαν-,ειπα πως τους εμπιστευομαι....να κανουν αυτο που πρεπει,,,ρωτησα για το χρηματικο ποσο που θα επρεπε να πληρωσω...ποσους ποντους μου "δωριζουν" κτλ κτλ.....Ακομα περιμενω να μου στειλουν την κληση....Εχουν περασει οκτω χρονια απο τοτε περιπου...

Μεγαλη κατανοηση εχω αποκομισει απο την γερμανικη αστυνομια...Respekt!:driver::adore:

Επαθα την πλακα μου..τι κατανοηση ...αυτοι δηλαδη ειναι τρεις χειροτεροι απο τους δικους μας !!!

Εμπειρία απο "ελληνάρες" οδηγους

7χμ απο το ηρακλειο προς αγ. νικόλαο βρισκονται τα κρατικά ΚΤΕΟ. Ειναι ακριβώς επανω στην εθνική και καθως ειναι το μονο σημείο επι της εθνικής οδου που θεωρειται κόμβος και δεν ειναι ανισόπεδος, η σημανση ξεκινά απο πολύ νωρίς και απο τις 2 κατευθύνσεις. η σημανση αναγράφει τα 50 χαω σαν οριο ταχύτητας, ειναι δρόμος μίας λωρίδας με διπλή διαχωριστική στην μέση, η λ. ασφαλείας θεωρειται λωρίδα επιβράδυνσης για την εισοδο στα ΚΤΕΟ και ως εκ τουτου απαγορευεται η εισοδος σε αυτή αν δεν εχεις σκοπο την εισοδο στο ΚΤΕΟ. (αφου η προέκτασή της μετά το ΚΤΕΟ ειναι λωρίδα επιτάχυνσης)

Αν κάνεις το μοιραίο "λάθος" να υπακουσεις στην διαγράμιση και στην σήμανση (λάθος που απολαμβάνω να κάνω) οι απο πισω ξεκινάνε τα εξής:

>φωτα (αν ειναι νύχτα)
>κόρνες (αν ειναι ημέρα) αλλά και φωτα.
αντικανονικό προσπέρασμα απο αριστερά αλλά και απο....δεξιά!!!!
>μουντζες κατα την διάρκεια των επικίνδυνων ελιγμών
περασμα μπροστα απο το ΚΤΕΟ (κόμβο) με 100χαω

και συνήθως, την εχει στημένη μια οκτάβια στο ΚΤΕΟ με το ρανταράκι, και , τους στολίζει ενα περιπολικό στο 500μ. πιο κάτω παρκινγκ με τα αντίστοιχα πλημμελήματα....