Περί photoshop, πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας... όλες οι εκδόσεις

Re: Photoshop αλλαγή χρώματος

Να ρωτησω κατι αλλο:
Πως μπορουμε να βαλουμε ενα χρωμα σε μια ασπρομαυρη tiff φωτο στο Photoshop? Με ενδιαφερει ειδικα η αντικατασταση του ασπρου (πχ. σε κοκκινο).
ευχαριστω

ειχα ακριβως την ίδια ιδέα πριν λίγο καιρό και ιδου οι πειραματισμοι μου.

ειχα ακριβως την ίδια ιδέα πριν λίγο καιρό και ιδου οι πειραματισμοι μου.

Φανταστική προσπάθεια! (ιδιαίτερα η τελευταία)

Δεν εκανα αλλαγη, αλλα δοκιμασα αφαιρεση... κομματακι δυσκολο μου φανηκε... -bye-

attachment.php

Attachments

• 2009-09-22 16-00-15 - IMG_2352web.jpg
    2009-09-22 16-00-15 - IMG_2352web.jpg
    102 KB · Views: 587
Re: Περί photoshop

Εγκατεστησα το color efex pro 3.0... εχει κατι σημαντικο που θα μπορουσα να χρησιμοποιω σε καθε επεξεργασια ή ειναι απλως μερικα επιπλεον φιλτρα απο τα ηδη υπαρχοντα στο photoshop?

Εγκατεστησα το color efex pro 3.0... εχει κατι σημαντικο που θα μπορουσα να χρησιμοποιω σε καθε επεξεργασια ή ειναι απλως μερικα επιπλεον φιλτρα απο τα ηδη υπαρχοντα στο photoshop?

τα pro contrast και contrast color range ΙΜΗΟ ειναι αρκετα χρησιμα....

Σε ευχαριστω... υπαρχει κανενα κουμπι που να κανει reset τις ρυθμισεις ή κραταει στη μνημη παντα τις τελευταιες?

νομιζω κανει reset σε καπιες στανταρ ρυθμισεις καθε φορα που κλεινεις το photoshop....

Δεν ξέρω αν υπάρχει καλύτερος τρόπος αλλα έτσι το κάνω εγώ.
Ανοίγω την φωτογραφία που θέλω με το Photoshop ζουμάρω στο 100% και μετά κάνω ένα κροπ τέτοιο ώστε να παραμένει ολόκληρο ορατό εντός της οθόνης.

Απάντηση: Re: Περί photoshop

Με ποιο εργαλειο στο φωτοσοπ, μπορουμε να λευκανουμε τα δοντια?

Με το sponge tool αφοιρούμε την χροιά (κιτρινίλα) έχοντας χαμηλή τιμή για να το ελέγχουμε και μετά με το dodge tool τη φωτεινότητα, πάλι με χαμηλή τιμή, περίπου 10.

Eγκατεστησα και το Lightroom 2. Εχει κατι να προσφερει παραπανω απο το φωτοσοπ ή μονο χωρο πιανει στο δισκο?

Επισης παρατηρησα, οτι μετα την επεξεργασια μιας φωτογραφιας με το Lightroom και το export σε μορφη jpg, απο 2ΜΒ γινεται περιπου 6ΜΒ. Ειναι φυσιολογικη αυτη η αυξηση μεγεθους?

Eγκατεστησα και το Lightroom 2. Εχει κατι να προσφερει παραπανω απο το φωτοσοπ ή μονο χωρο πιανει στο δισκο?

Το Lightroom ουσιαστικά είναι για να διαχειρίζεσαι της φωτογραφίες σου, να τις εισάγεις στο pc από την κάρτα, να τις κατηγοριοποιείς, να τις εκτυπώνεις και να τους κάνεις ένα πρωτογενή και απλό "ρετουσάρισμα". Όχι πως δεν έχει δυνατά εργαλεία για post processing αλλά όχι τόσα πολλά όσο το Photoshop. Είναι για μιά απλή επεξεργασία των φωτογραφιών μας.
Αν θέλεις να μπλέξεις με layers και λοιπά περίπλοκα πας στο Photoshop.
Εγώ πάντως με αυτό περνάω τις φωτογραφίες στον υπολογιστή, κάνω κάποιες πρώτες αλλαγές με το Lightroom και αν θέλω κάτι παραπάνω κάνω τη φωτογραφία edit με το Photoshop και κάνω τις αλλαγές μου.

Μου εχει κολύσει η επιλογή εργαλείων στο hand tool και δεν μπορώ να επιλέξω αλλη εντολη για εργαλείο.
Καμια βοήθεια please

Απάντηση: Re: Περί photoshop

Μου εχει κολύσει η επιλογή εργαλείων στο hand tool και δεν μπορώ να επιλέξω αλλη εντολη για εργαλείο.
Καμια βοήθεια please

Γνωστό bug του cs, κλείνεις το πρόγραμμα και το ανοίγεις πάλι.
Δοκίμασε επίσης να πατήσεις το Τab αριστερά - πατωντας το μία φορά εξαφανίζονται τα tools.

Απάντηση: Περί photoshop

Πως σας φαινεται αυτη η προσποθεια απομονωσης και καπως αναγλυφης υφης ?
attachment.php

Attachments

• parn.jpg
    parn.jpg
    165.2 KB · Views: 65
Last edited: