Περί photoshop, πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας... όλες οι εκδόσεις

Ειμαι του επαγγελματος και σε χρηση CS4 (ναι, νομιμου) το Photoshop εχει πλεον σημαντικες διαφορες αναλογα με την καρτα γραφικων.

Απο τις δοκιμες που εκανα (και εψαξα) προτιμω NVidia, γιατι τρεχουν καλυτερα OpenGL. Εχω δει αναλογες αναφορες στο net. Ιδανικα να εχει και πολλη μνημη, μιας και πλεον το αρχειο φορτωνεται στην καρτα...

Βελτιστη λυση μια Quadro (αλλα το κοστος ειναι υψηλο). Για οικονομικη λυση θα προτεινα μια 9600 ή 9800 με μπολικη μνημη.

Μιας και το "οικονομικο" ειναι υποκειμενικο, εαν σε παιρνει παρε μια απο την καινουρια σειρα (GTS250 και πανω) με οσο περισσοτερη μνημη μπορεις (αλλα ειναι ακριβες ακομη....).

Η λυση του SLi δεν εχω καταφερει να βρω καποιον που αναφερει (με δυο φτηνες 9600 ,πχ)...

Σιγουρα NVidia... οχι ATi - ATi για το HTPC!!! (δεν δουλευω για αυτους, απλα τρεχω ενα γραφειο και εχω δοκιμασει μπολικες λυσεις!!!).

Στο CS4 δεν θα δεις διαφορα εαν δεν επιλεξεις αναλογα settings - οταν το προωτοτρεξεις, θα σε ειδοποιησει! Ειναι καταπληκτικο - γενικοτερα - ολο το πακετο...

καλο ψαξιμο.

Απάντηση: Re: φθηνή κάρτα γραφικών για Photoshop?

Ειμαι του επαγγελματος και σε χρηση CS4 (ναι, νομιμου) το Photoshop εχει πλεον σημαντικες διαφορες αναλογα με την καρτα γραφικων.

Απο τις δοκιμες που εκανα (και εψαξα) προτιμω NVidia, γιατι τρεχουν καλυτερα OpenGL ...
Μετά από αυτό το μήνυμα, δεν χρειάζεται να συμπληρώσω κάτι. Αυτό που λέει για τις nVidia και το Open GL, είναι σωστό. :smileJap:

Photoshop αλλαγή χρώματος

Απευθύνομαι στους γνώστες της παρέας γιατί έχω κολλήσει με μία εικόνα.
Η φωτό είναι η παρακάτω.
Θέλω να γίνει μαυρόασπρο το background και κόκκινο το τριαντάφυλλο.
Κόκκινο με μαύρες σκιές.
Κάποια βοήθεια;

Attachments

• rose.jpg
    rose.jpg
    47.1 KB · Views: 53
Re: Photoshop αλλαγή χρώματος

Γεια σου φιλε Σωτηρη,

Υπαρχουν πολλοι τροποι στο photoshop, ακολουθουν 2...

[Α]
1. Menu "Select" -> Color Range. Επιλεγεις την περιοχη (με κλικ) και συναφεις με shift-κλικ. ΟΚ.
2. CTRL-U (απο το μενου Image -> adjustments -> Hue/Saturation) και αλλαζεις το χρωμα αναλογα.
3. Select - > Inverse για αντιστροφη της επιλογης και παλι CTRL-U για αλλαγη χρωματος.

[Β]
Με λασο επιλεγεις την περιοχη που θες και παμε παλι CTRL-U

Η αληθεια ειναι πως για να πετυχεις την καταπληκτικη τονικοτητα ενος τριανταφυλλου... μαλλον θα παιδευτεις, εαν δεν εισαι πολυ καλος στο Photoshop...

Για δοκιμασε....

Καλη εξερευνηση.

Απάντηση: Photoshop αλλαγή χρώματος

Λοιπόν μια γρήγορη προσέγγιση είναι η παρακάτω. Δυστυχώς το έντονο κοντράστ στο τριαντάφυλλο "έκαψε" αρκετες λεπτομέρειες

Με το magnetic lasso που σε αυτήν την περιπτωση λειτουργεί τέλεια λόγω της έντονης αντίθεσης, ξεγυρίζουμε το λουλούδι.Μετα Select>inverse και αποχρωματίζουμε το φόντο.
Μετά πάλι Select>inverse.
Απο την μπάρα εργαλείων επιλέγουμε το πινέλο (Brush tool)
Στην παλλέτα των χρωμάτων δίνουμε μια τιμή CMYK C=15, M=100, Y=100, K=5 που είναι περίπου το χρώμα του τριαντάφυλλου. Εδώ εννοείται πως μπορουμε να παιξουμε και με άλλες τιμές.
Σην επάνω property bar tou photoshop επιλέγουμε Mode=Color για να αντικαταστήσουμε το χρωμα χωρίς να επηρεαστεί η φωτεινότητα, Opacity=100 & Flow=100.
Με μαλακές κινήσεις βάβουμε το λουλούδι.
Επειδή το κοντράστ είναι έντονο χρησιμοποιούμε τα Levels για να ισορροπήσουμε όσο γίνεται την εικόνα και το Burn tool για να επαναφέρουμε κάπως τις λεπτομέρειες στα highlights .

attachment.php

Attachments

• rose.jpg
    rose.jpg
    139.9 KB · Views: 659

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Και κάτι τελευταίο.
Το smart object τι κάνει ακριβώς;

To smart objects είναι πραγματικά έξυπνo! :D καθώς επιτρέπει τη μεταβολή μεγέθους ενός αντικειμένου όταν χρησιμοποιούμε layers χωρίς απώλεια ποιότητας.
Ένα κατατοπιστικό tutorial

http://www.youtube.com/watch?v=VtM-BhYDtRc

Να ρωτησω κατι αλλο:
Πως μπορουμε να βαλουμε ενα χρωμα σε μια ασπρομαυρη tiff φωτο στο Photoshop? Με ενδιαφερει ειδικα η αντικατασταση του ασπρου (πχ. σε κοκκινο).
ευχαριστω

ειχα ακριβως την ίδια ιδέα πριν λίγο καιρό και ιδου οι πειραματισμοι μου.

ειχα ακριβως την ίδια ιδέα πριν λίγο καιρό και ιδου οι πειραματισμοι μου.

Φανταστική προσπάθεια! (ιδιαίτερα η τελευταία)

Δεν εκανα αλλαγη, αλλα δοκιμασα αφαιρεση... κομματακι δυσκολο μου φανηκε... -bye-

attachment.php

Attachments

• 2009-09-22 16-00-15 - IMG_2352web.jpg
    2009-09-22 16-00-15 - IMG_2352web.jpg
    102 KB · Views: 587
Re: Περί photoshop

Εγκατεστησα το color efex pro 3.0... εχει κατι σημαντικο που θα μπορουσα να χρησιμοποιω σε καθε επεξεργασια ή ειναι απλως μερικα επιπλεον φιλτρα απο τα ηδη υπαρχοντα στο photoshop?

Εγκατεστησα το color efex pro 3.0... εχει κατι σημαντικο που θα μπορουσα να χρησιμοποιω σε καθε επεξεργασια ή ειναι απλως μερικα επιπλεον φιλτρα απο τα ηδη υπαρχοντα στο photoshop?

τα pro contrast και contrast color range ΙΜΗΟ ειναι αρκετα χρησιμα....

Σε ευχαριστω... υπαρχει κανενα κουμπι που να κανει reset τις ρυθμισεις ή κραταει στη μνημη παντα τις τελευταιες?

νομιζω κανει reset σε καπιες στανταρ ρυθμισεις καθε φορα που κλεινεις το photoshop....

Δεν ξέρω αν υπάρχει καλύτερος τρόπος αλλα έτσι το κάνω εγώ.
Ανοίγω την φωτογραφία που θέλω με το Photoshop ζουμάρω στο 100% και μετά κάνω ένα κροπ τέτοιο ώστε να παραμένει ολόκληρο ορατό εντός της οθόνης.