Περί photoshop, πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας... όλες οι εκδόσεις

Re: Περί photoshop

Μπορείς πάντα να επεξεργαστείς μιά φορά ώστε να φέρεις το άγαλμα εκεί που θές να το σώσεις, να το κάνεις μετά άλλη μία με το δέντρο εκεί που θές και μετά να τα συνδιάσεις στο Photoshop.

Πολυ δουλεια μου φαινεται... θα το πρασινισω ολο, και θα περιμενω μηπως αλλαξουν λαμπα...:operator:

Ανοιγοντας ενα αρχειο RAW με το CS4, ανοιγει με το adobe camera RAW και μου δινει καποιες επιλογες επεξεργασιας. Αν πατησω κατω δεξια το Open Image, μου ανοιγει τις επιλογες που ειναι και για τα JPG (και κλεινει το adobe camera RAW).

Υπαρχει καποιο κουμπι που να με επαναφερει στο Adobe Camera RAW?

Μια και μιλάμε για RAW, έχω πολλές φωτογραφίες από canon σε .CR2, και παρόλο που έχω το plug-in, δεν μπορώ να τις ανοίξω..Τι πρέπει να κάνω?

Ανοιγοντας ενα αρχειο RAW με το CS4, ανοιγει με το adobe camera RAW και μου δινει καποιες επιλογες επεξεργασιας. Αν πατησω κατω δεξια το Open Image, μου ανοιγει τις επιλογες που ειναι και για τα JPG (και κλεινει το adobe camera RAW).

και εμενα με ενδιαφερει αυτο. Anybody?

εμένα με το open image πάντως μου ανοίγει το raw στο photoshop.

εμένα με το open image πάντως μου ανοίγει το raw στο photoshop.

Ακριβως, αυτο που ρωταω ειναι αν υπαρχει καποιο κουμπι που να ανοιγει το RAW (οσο εισαι στο Photoshop) με το Adobe Camera RAW χωρις να χρειαζεται να βγεις και να μπεις απο την αρχη.

Επισης, αν ξερει καποιος, τι ρυθμισεις και σε ποιο πινακα πρεπει να κανω για να εχω 18% γκρι ως φοντο?

Οι ρυθμισεις "φωτεινοτητας" στο φωτοσοπ
Brightness/Contrast
Highlights/Shadows
Levels
Curves
κτλ
εχουν την ιδια επιδραση σε διαφορετικο βαθμο ή ειναι κατι ξεχωριστο το καθε ενα?
Δηλαδή, ενδεχεται να χρειαζεται να πειραξουμε ολα τα παραπανω σε μια φωτογραφια ή επιλεγουμε ενα μονο?

Απάντηση: Περί photoshop

Tα πιο αποτελεσματικά είναι τα Levels και μετά τα Curves γιατί επιτρέπουν πιο λεπτομερή και ακριβή ρύθμιση απο το Brightness/Contrast.
Το Highlights/Shadows είναι διαφορετικό, επηρεάζει τις φωτεινές και σκοτεινές περιοχές της εικόνας επαναφέροντας -σε ένα βαθμό- τυχόν χαμένες λεπτομέρειες.

Aφού με το Levels φέρουμε την εικόνα σε αποδεκτό επίπεδο φωτεινότητας, εάν και εφόσον είναι απαραίτητο χρησιμοποιούμε το Highlights/Shadows

Mια προτεινόμενη ρύθμιση για να ξεκινήσει κανείς είναι η παρακάτω

attachment.php

Attachments

• shad_high.jpg
    shad_high.jpg
    132.8 KB · Views: 123
Last edited:

Οκ, σε ευχαριστω Billy, επιβεβαιωσες αυτα που διαβαζα δεξια και αριστερα.

Απο οτι εχω καταλάβει λοιπον, με τα Levels οριζουμε σωστα το μαυρο και το ασπρο στην εικονα μας και εξαλειφουμε πιθανες αποχρωσεις ενω με τα Curves φτιαχνουμε το κοντραστ.

Τα Highlights/shadows οπως σωστα λες ειναι για να βγαλουμε λεπτομερειες αν χρειαζεται.

Να ρωτησω παλι... το Clarity τι διαφορα εχει με το sharpenning? Τα χρησιμοποιουμε επισης και τα δυο ή αλληλοκαλυπτονται?

Και μια μικρη αναφορα για τη διαφορα Vibrance και Saturation....????

καλο και το photoshop, δοκιμασατε ποτε το after effects για επεξεργασια φωτογραφιας εχει ακριβως ολες τις ιδιοτητες του Photoshop Kαι επιπλεον απειρα χρωματικα εφφε αφου μπορεις να προσθεσεις κατεβαζοντας τα η επισης να εκμεταλευτεις αυτα που εχει , σιγουρα τοσα δεν εχει το photoshop συν οτι φτιαχνεις 3d photo

http://www.videocopilot.net/tutorial/virtual_3d_photos/
http://www.videocopilot.net/tutorial/advanced_sky_replacement/
http://www.videocopilot.net/tutorial/day_to_night_conversion/
http://www.videocopilot.net/tutorials/blemish_removal/

Να ρωτησω παλι... το Clarity τι διαφορα εχει με το sharpenning? Τα χρησιμοποιουμε επισης και τα δυο ή αλληλοκαλυπτονται?

Και μια μικρη αναφορα για τη διαφορα Vibrance και Saturation....????

Ilia δες πληροφοριες εδω
http://books.google.com/books?id=cr...a=X&oi=book_result&ct=result&resnum=2#PPP1,M1

ειναι προεπισκοπηση απο το πολυ καλο βιβλιο του Marty Evening γαι το photoshop CS4. Στην σελ 178 μιλαει για το clarity. Mε δυο λογια ειναι localized contrast in the midtone areas.

Το vibrancy δεν το τσεκαρα αλλα εξ οσων γνωριζω απο το aperture ειναι παρομοιο με το saturation αλλα δεν εχει καμια (η ελαχιστη) επιδραση στα skin tones.

Στην σελ 178 μιλαει για το clarity. Mε δυο λογια ειναι localized contrast in the midtone areas.

Το vibrancy δεν το τσεκαρα αλλα εξ οσων γνωριζω απο το aperture ειναι παρομοιο με το saturation αλλα δεν εχει καμια (η ελαχιστη) επιδραση στα skin tones.

Ευχαριστω Νικο. Δυστυχως, μετα τη σελ. 179 οπου θα επεξηγουσε και το Vibrance vs Saturation λειπουν οι σελιδες. Φανταζομαι ομως οτι θα ειναι κατι αναλογο με το Clarity/sharpenning...

http://photoshopnews.com/2007/05/31/about-camera-raw-41/

αφορα την εκδοση 4,1 αλλα δεν πρεπει να έχει αλλάξει κάτι.

Γενικά βρίσκω οτι τι ACR έχει πολυ δυνατά εργαλεία για μια πρωτη επεξεργασία και σε μενα τουλάχιστον φαίνονται και πολύ βολικά. Μέχρι το σημείο που να κάνω τα πρώτα (και οχι μόνο) βήματα επεξεργασίας ακόμη και των jpeg με το ACR (open as ... open as ... camera raw). Βασικά το αρχισα επειδή σχεδόν ποτε δεν είμαι ευχαριστημένος με το WB των jpeg μου αλλά στην πορεία βρήκα οτι το 90% αυτών που θέλω (sharpening, local & global contrast, shadow-highlight recovery, chroma denoise, saturation-vibrancy) γινονται αριστα στο ACR (ισως και καλύτερα και πιό έυκολα απο το PS).

Αντίθετα βρίσκω να υστερεί σε σχέση με αλλους raw converters στο βασικό κομμάτι δηλ. το demosaic και την ακρίβεια απόδωσης των χρωμάτων. Αν και αυτό το τελευταιο πρέπει να έχει βελτιωθεί στις εκδόσεις 5.ΧΧ με την χρήση camera profiles.

Ilias ... η ισχύς εν τη ... αντε βρε να βρεθούμε να τα σκαλίσουμε μαζι γιατι και εγώ μόνος δεν τα καταπιάνομαι πιά και αρχιζω να μένω πίσω.

Photoshop αλλαγή χρώματος

Απευθύνομαι στους γνώστες της παρέας γιατί έχω κολλήσει με μία εικόνα.
Η φωτό είναι η παρακάτω.
Θέλω να γίνει μαυρόασπρο το background και κόκκινο το τριαντάφυλλο.
Κόκκινο με μαύρες σκιές.
Κάποια βοήθεια;

Attachments

• rose.jpg
    rose.jpg
    47.1 KB · Views: 53
Re: Photoshop αλλαγή χρώματος

Γεια σου φιλε Σωτηρη,

Υπαρχουν πολλοι τροποι στο photoshop, ακολουθουν 2...

[Α]
1. Menu "Select" -> Color Range. Επιλεγεις την περιοχη (με κλικ) και συναφεις με shift-κλικ. ΟΚ.
2. CTRL-U (απο το μενου Image -> adjustments -> Hue/Saturation) και αλλαζεις το χρωμα αναλογα.
3. Select - > Inverse για αντιστροφη της επιλογης και παλι CTRL-U για αλλαγη χρωματος.

[Β]
Με λασο επιλεγεις την περιοχη που θες και παμε παλι CTRL-U

Η αληθεια ειναι πως για να πετυχεις την καταπληκτικη τονικοτητα ενος τριανταφυλλου... μαλλον θα παιδευτεις, εαν δεν εισαι πολυ καλος στο Photoshop...

Για δοκιμασε....

Καλη εξερευνηση.

Απάντηση: Photoshop αλλαγή χρώματος

Λοιπόν μια γρήγορη προσέγγιση είναι η παρακάτω. Δυστυχώς το έντονο κοντράστ στο τριαντάφυλλο "έκαψε" αρκετες λεπτομέρειες

Με το magnetic lasso που σε αυτήν την περιπτωση λειτουργεί τέλεια λόγω της έντονης αντίθεσης, ξεγυρίζουμε το λουλούδι.Μετα Select>inverse και αποχρωματίζουμε το φόντο.
Μετά πάλι Select>inverse.
Απο την μπάρα εργαλείων επιλέγουμε το πινέλο (Brush tool)
Στην παλλέτα των χρωμάτων δίνουμε μια τιμή CMYK C=15, M=100, Y=100, K=5 που είναι περίπου το χρώμα του τριαντάφυλλου. Εδώ εννοείται πως μπορουμε να παιξουμε και με άλλες τιμές.
Σην επάνω property bar tou photoshop επιλέγουμε Mode=Color για να αντικαταστήσουμε το χρωμα χωρίς να επηρεαστεί η φωτεινότητα, Opacity=100 & Flow=100.
Με μαλακές κινήσεις βάβουμε το λουλούδι.
Επειδή το κοντράστ είναι έντονο χρησιμοποιούμε τα Levels για να ισορροπήσουμε όσο γίνεται την εικόνα και το Burn tool για να επαναφέρουμε κάπως τις λεπτομέρειες στα highlights .

attachment.php

Attachments

• rose.jpg
    rose.jpg
    139.9 KB · Views: 659

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Και κάτι τελευταίο.
Το smart object τι κάνει ακριβώς;

To smart objects είναι πραγματικά έξυπνo! :D καθώς επιτρέπει τη μεταβολή μεγέθους ενός αντικειμένου όταν χρησιμοποιούμε layers χωρίς απώλεια ποιότητας.
Ένα κατατοπιστικό tutorial

http://www.youtube.com/watch?v=VtM-BhYDtRc