Περί photoshop, πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας... όλες οι εκδόσεις

Re: Photoshop CS5

$600 κανει το upgrade απο Design Premium CS4! κλέφτες!!!
ελα ομως που παλι θα τα σκασουμε....

Re: Απάντηση: Photoshop CS5

...και ένα ευχάριστο βιντεάκι με τις δυνατότητες του content aware fill....
"Aggressive learning capability" Χαχαχαχαχαχα!!!!
:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Εκείνο που περιμένω να δω (και θα το κάνω την επόμενη Τετάρτη) είναι πώς λειτουργεί το εργαλείο για την εξαφάνιση των παραμορφώσεων των φακών. Διότι αν μπορεί να εξαφανίσει (με προφίλ) όλες τις γεωμετρικές παραμορφώσεις ή ακόμη καλύτερα και τις παραμορφώσεις από το σήκωμα της μηχανής προς τα πάνω, τότε... το πήρα αμέσως.

Έχω και εγώ γνωστούς που το έχουν βάλει προ-παραγγελία.
Θα προσπαθήσω να σας ενημερώσω και για της δυνατότητες αξιοποίησης της κάρτας γραφικών ως ‛συνεπεξεργαστή’ για διάφορες διεργασίες. Ειδή από την cs4 αξιοποιούνταν μέσω openGL αν και με πολλούς περιορισμούς (λ.χ. δεν αξιοποιούσαν όλη την μνήμη της κάρτας γραφικών).

Η Adobe ειναι απαραδεκτη - ακομη δεν εχουν ισιωσει κανενα bug του Photoshop CS4 (αλλα ουτε και των υπολοιπων προγραμματων της σειρας) και τολμαει να μας πλασαρει το επομενο.

Κανενα σοβαρο γραφειο, δε μπορει να λειτουργει με γεματα bugs προγραμματα και να κανει και αναβαθμιση καθε ανοιξη.

Πραγματικα, περιμενω να δω ποτε θα γινει debugging και update στα Photoshop / Illustrator / Fireworks CS4... (μαλλον ποτε)...

Τα προγραμματα ειναι σχεδον ολα σε μορφη XX.00.00 (ουτε minor updates, δηλαδη).

Re: Περί photoshop

Ρε παιδια, στο φωτοσοπ 4, εχω ανοικτα διαφορα layers... και θελω να χρησιμοποιησω καποιο απο τα tools... πως το κανω?

Πρεπει να κανω flatten και μετα νεο background copy? Μεχρι τωρα μονο ετσι μπορω... υπαρχει αλλος τροπος χωρις να πρεπει να κλεισω τα layers που εχω ηδη ανοικτα?

Δοκιμασα κανοντας new adjustment layer αλλα δεν φαινονται οι αλλαγες που κανω με τα tools.

Για πειτε γιατι κολλησα... (με οσο το δυνατον λεπτομερειες παρακαλω...).

Φτιαχνω ενα layer με συγκεκριμενες διαστασεις (για να τυπωσω σε συγκεκριμενο μεγεθος).
Πως μπορω να ριξω επανω μια φωτο και να κεντραρει σε αυτο το layer ωστε να ισαπεχει απο τα ακρα του?

Ρε παιδια, στο φωτοσοπ 4, εχω ανοικτα διαφορα layers... και θελω να χρησιμοποιησω καποιο απο τα tools... πως το κανω?

Πρεπει να κανω flatten και μετα νεο background copy? Μεχρι τωρα μονο ετσι μπορω... υπαρχει αλλος τροπος χωρις να πρεπει να κλεισω τα layers που εχω ηδη ανοικτα?

Δοκιμασα κανοντας new adjustment layer αλλα δεν φαινονται οι αλλαγες που κανω με τα tools.

Για πειτε γιατι κολλησα... (με οσο το δυνατον λεπτομερειες παρακαλω...).

Να καταλαβω...τι ειδους layers εχεις ανοικτα ; Με φωτογραφιες η λαυερς για διορθωση φωτογραφιας; Γιατι οταν επεξεργαζομαστε μια φωτογραφια ανοιγουμε layers ξεχωριστα για brightness , ξεχωριστα για levels κ.ο.κ
Και τι εννοεις tool? Οποιο layer επιλεξεις και πατησεις το tool σε αυτο θα "πιασει" κιολας..
Εκτος αν δεν καταλαβα σωστα τι θες να κανεις

Φτιαχνω ενα layer με συγκεκριμενες διαστασεις (για να τυπωσω σε συγκεκριμενο μεγεθος).
Πως μπορω να ριξω επανω μια φωτο και να κεντραρει σε αυτο το layer ωστε να ισαπεχει απο τα ακρα του?

τωρα προχειρα που το κοιταξα....μονο αν βαλεις το show grid & show rulers αριστερα απο το ποσοστο % του ζοομ.
ετσι το layer οσο το μετακινεις μετακινειται πανω στο grid και ειναι πιο ευκολο να το κεντραρεις μιας και εχεις κ τον χαρακα.
CS4_test.jpg

δεν βρηκα κατι αλλο μεχρι στιγμης..

λαυερς για διορθωση φωτογραφιας; Γιατι οταν επεξεργαζομαστε μια φωτογραφια ανοιγουμε layers ξεχωριστα για brightness , ξεχωριστα για levels κ.ο.κ

Ακριβως αυτα τα layers εννοω... να πω οτι μιλαω για το CS4, γιατι εχει καποιες διαφορες με το 3.
Με τα tools, εννοω πχ το εργαλειο dodge ή το burn ή το clone stamp.

Πχ. επεξεργαζομαι τη φωτογραφια και εχω ανοιξει layers curves, levels, saturation κ.α.
και θελω να κανω μια τοπικη διορθωση με το dodge... τι ακριβως πρεπει να κανω?

Μεχρι στιγμης μονο κανοντας flatten και νεο background copy (σερνοντας το background στο create new layer). Μολις σημερα βρηκα και οτι χωρις να κανεις φλατεν, κανοντας μονο νεο background copy (κατω απο τα λευερς επεξεργασιας levels, curves κτλ) και σερνοντας το τελευταιο background copy που εχω κανει...

Επισης προσφατως βρηκα και το να δημιουργω νεο Layer πατωντας cntrl + shift + alt + e.

Πολυ μπερδεμα τα λευερς τα μπακγκραουντ οι μασκες και ολα αυτα... το καθε ενα και διαφορετικη δουλεια κανει και ειναι και πολλα....

τωρα προχειρα που το κοιταξα....μονο αν βαλεις το show grid & show rulers αριστερα απο το ποσοστο % του ζοομ.
ετσι το layer οσο το μετακινεις μετακινειται πανω στο grid και ειναι πιο ευκολο να το κεντραρεις μιας και εχεις κ τον χαρακα.
CS4_test.jpg

δεν βρηκα κατι αλλο μεχρι στιγμης..

Εψαξα στο net λιγο και βρηκα κατι που μου δουλευει.
Θα το ανεβασω μολις εχω προσβαση στο PC μου, γιατι τωρα γραφω (οπως σχεδον στο 95% των περιπτωσεων) απο ενα netbook το οποιο φυσικα δεν σηκωνει PS για να κανω ενα screenshot και να σου δειξω.
1000 ευχαριστω που ασχοληθηκες παντως. Μια μπυρα FIX κερασμενη απο μενα !!! :ADFADF1:

Ακριβως αυτα τα layers εννοω... να πω οτι μιλαω για το CS4, γιατι εχει καποιες διαφορες με το 3.
Με τα tools, εννοω πχ το εργαλειο dodge ή το burn ή το clone stamp.

Πχ. επεξεργαζομαι τη φωτογραφια και εχω ανοιξει layers curves, levels, saturation κ.α.
και θελω να κανω μια τοπικη διορθωση με το dodge... τι ακριβως πρεπει να κανω?

Μεχρι στιγμης μονο κανοντας flatten και νεο background copy (σερνοντας το background στο create new layer). Μολις σημερα βρηκα και οτι χωρις να κανεις φλατεν, κανοντας μονο νεο background copy (κατω απο τα λευερς επεξεργασιας levels, curves κτλ) και σερνοντας το τελευταιο background copy που εχω κανει...

Επισης προσφατως βρηκα και το να δημιουργω νεο Layer πατωντας cntrl + shift + alt + e.

Πολυ μπερδεμα τα λευερς τα μπακγκραουντ οι μασκες και ολα αυτα... το καθε ενα και διαφορετικη δουλεια κανει και ειναι και πολλα....

γιατι μπερδευεσαι ;
εχεις το αρχικο background και εχεις αλλα 5 layers με saturation , br , levels etc etc...
αν θες πχ να χρησιμοποιησεις το magic tool or dodge tool τοτε επιλεγεις απο τα λαυερς το background και οχι απτα αλλα που αφορουν την διορθωση.
Εκτος αν θελεις σε καθε layer ξεχωριστα να χρησιμοποιησεις αντιστοιχα εργαλεια και να φτιαξεις μασκα καθε επιπεδου..

@etsap : προτιμαω σουβλακια :P:P

αν θες πχ να χρησιμοποιησεις το magic tool or dodge tool τοτε επιλεγεις απο τα λαυερς το background

Ωραια, αν ομως θελω να χρησιμοποιησω και δευτερο tool, παλι θα παω στο ιδιο background layer? Δεν μπορω γιατι -πιθανως- εχω χρησιμοποιησει και το opacity οποτε το δευτερο tool δε θα μπορω να το εφαρμοσω οπως θελω...

εκει τι κανω?

Μαλλον απο το ηδη επεξεργασμενο background layer δημιουργω καινουργιο, σερνοντας το στο create new layer....???????

opacity γιατι να χρησιμοποιησεις στο layer του background?

πες μου ακριβως τι θελεις να κανεις...η ενα παραδειγμα ας πουμε.

Κανω πχ. dodge με οπασιτυ στη βουρτσα 100% για να βλεπω τι κανω και να εχω εντονο αποτελεσμα και μετα το χαμηλωνω απο το οπασιτυ του λευερ για να το φερω εκει που θελω...

Μόλις παρέλαβα το CS5 Extended version
ολόφρεσκο στο κουτί του!!

Θα το εγκαταστήσω μέσα στο Σ/Κ και βλέπουμε..Εντυπώσεις από βδομάδα!