Περί photoshop, πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας... όλες οι εκδόσεις

Re: Περί photoshop

Και σε μενα το κανει αυτο... δεν το πολυεψαξα γιατι δεν το χρησιμοποιω και τοσο πλεον, αλλα νομιζω οτι βαζει καποιες ρυθμισεις επανω στο raw ως default... δηλαδη, Blacks στο +5, brightness στο +50, contrast στο +25, το διαγραμμα του κοντραστ στο medium αντι στο linear.

Μια αλλη υποψια που εχω, ειναι οτι προσωρινα φορτωνει το jpg (που θα εδινε η μηχανη) και μετα φορτωνει το raw.

να σου πω και το προγραμμα της Canon ομως φορτωνει το Raw αλλα οχι ετσι!

καποιες αλλες απαντησεις αν χρειαζεσαι ειναι εδω http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=39731.0 ,
αλλα δεν εβγαλα ακρη ουτε ετσι...

Παίδες problem.

Τα NEF της D90 πλέον δεν μου τα ανοίγει το photoshop (της D60 τα ανοίγει κανονικά)....

Βγάζει μήνυμα ότι δεν είναι σωστός ο τύπος του αρχείου...

Καμιά ιδέα?

Απάντηση: Περί photoshop

Jim στην άνω μπάρα εργαλείων πήγαινε Ηelp>updates και εγκατέστησε το ενημερωμένο Adobe Raw.

Θελεις JIM software update για να βλεπει πλεον το photoshop σου ολους τους τυπους RAW αρχειων, ακομα κ τους πιο καινουριους

πωπω, και εγω ακομα στο cs3 ειμαι:))
υπαρχει αυτο στο cs4, η ειναι του 5 μονο?
παντως κανει καλη δουλεια

Jim στην άνω μπάρα εργαλείων πήγαινε Ηelp>updates και εγκατέστησε το ενημερωμένο Adobe Raw.

Θελεις JIM software update για να βλεπει πλεον το photoshop σου ολους τους τυπους RAW αρχειων, ακομα κ τους πιο καινουριους

Thanx παίδες. Αύριο θα το δω...:ernaehrung004:

Photoshop CS5

Απο μια ματιά που έριξα στο photoshop CS5 είναι καταπληκτικό. Οι πρώτες βασικές αλλαγές που είδα είναι πιο γρήγορο, στο Adobe Camera Raw (ver.6) πολύ καλό εργαλείο noise reduction και στο photoshop το content aware (!!!!) και νέα εργαλεία...

Re: Photoshop CS5

$600 κανει το upgrade απο Design Premium CS4! κλέφτες!!!
ελα ομως που παλι θα τα σκασουμε....

Re: Απάντηση: Photoshop CS5

...και ένα ευχάριστο βιντεάκι με τις δυνατότητες του content aware fill....
"Aggressive learning capability" Χαχαχαχαχαχα!!!!
:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Εκείνο που περιμένω να δω (και θα το κάνω την επόμενη Τετάρτη) είναι πώς λειτουργεί το εργαλείο για την εξαφάνιση των παραμορφώσεων των φακών. Διότι αν μπορεί να εξαφανίσει (με προφίλ) όλες τις γεωμετρικές παραμορφώσεις ή ακόμη καλύτερα και τις παραμορφώσεις από το σήκωμα της μηχανής προς τα πάνω, τότε... το πήρα αμέσως.

Έχω και εγώ γνωστούς που το έχουν βάλει προ-παραγγελία.
Θα προσπαθήσω να σας ενημερώσω και για της δυνατότητες αξιοποίησης της κάρτας γραφικών ως ‛συνεπεξεργαστή’ για διάφορες διεργασίες. Ειδή από την cs4 αξιοποιούνταν μέσω openGL αν και με πολλούς περιορισμούς (λ.χ. δεν αξιοποιούσαν όλη την μνήμη της κάρτας γραφικών).

Η Adobe ειναι απαραδεκτη - ακομη δεν εχουν ισιωσει κανενα bug του Photoshop CS4 (αλλα ουτε και των υπολοιπων προγραμματων της σειρας) και τολμαει να μας πλασαρει το επομενο.

Κανενα σοβαρο γραφειο, δε μπορει να λειτουργει με γεματα bugs προγραμματα και να κανει και αναβαθμιση καθε ανοιξη.

Πραγματικα, περιμενω να δω ποτε θα γινει debugging και update στα Photoshop / Illustrator / Fireworks CS4... (μαλλον ποτε)...

Τα προγραμματα ειναι σχεδον ολα σε μορφη XX.00.00 (ουτε minor updates, δηλαδη).

Ρε παιδια, στο φωτοσοπ 4, εχω ανοικτα διαφορα layers... και θελω να χρησιμοποιησω καποιο απο τα tools... πως το κανω?

Πρεπει να κανω flatten και μετα νεο background copy? Μεχρι τωρα μονο ετσι μπορω... υπαρχει αλλος τροπος χωρις να πρεπει να κλεισω τα layers που εχω ηδη ανοικτα?

Δοκιμασα κανοντας new adjustment layer αλλα δεν φαινονται οι αλλαγες που κανω με τα tools.

Για πειτε γιατι κολλησα... (με οσο το δυνατον λεπτομερειες παρακαλω...).