Περί photoshop, πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας... όλες οι εκδόσεις

Re: Περί photoshop

Δηλαδή πέρα από την 6300 έχει και δικιά του κάρτα γραφικών δηλαδή, ενσωματωμένη στη cpu; Υποθέτω την HD 3000 της Intel. Νομίζω βρέθηκε ο φταίχτης. Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις την ενσωματωμένη κάρτα από το bios, μάλλον αυτή δημιουργεί το πρόβλημα.
.

Επειδη αυτο περι δυο καρτων και μη καλης λειτουργιας το ειχα ξανακουσει, αλλα και επειδη δεν το κατεχω το αθλημα, με τα παρακατω χαρακτηριστικα, ειμαι ενταξει λετε (ειναι απο το system info του φωτοσοπ)?

Adobe Photoshop Version: 13.0 (13.0 20120315.r.428 2012/03/15:21:00:00) x64
Operating System: Windows NT
Version: 6.2
System architecture: Intel CPU Family:6, Model:10, Stepping:9 with MMX, SSE Integer, SSE FP, SSE2, SSE3, SSE4.1, SSE4.2, HyperThreading
Physical processor count: 4
Logical processor count: 8
Processor speed: 2195 MHz
Built-in memory: 8084 MB
Free memory: 6162 MB
Memory available to Photoshop: 7106 MB
Memory used by Photoshop: 71 %
Image tile size: 128K
Image cache levels: 4
OpenGL Drawing: Enabled.
OpenGL Drawing Mode: Advanced
OpenGL Allow Normal Mode: True.
OpenGL Allow Advanced Mode: True.
OpenGL Allow Old GPUs: Not Detected.
Video Card Vendor: ATI Technologies Inc.
Video Card Renderer: Radeon (TM) HD 7670M

Video Card Number: 2
Video Card: Radeon (TM) HD 7670M
OpenCL Unavailable

Ποσες καρτες εχω τελικα?

Video Card Caption: Radeon (TM) HD 7670M
Video Card Memory: 1024 MB
Video Rect Texture Size: 16384

Video Card Number: 1
Video Card: Intel(R) HD Graphics 4000
OpenCL Unavailable

Video Mode:
Video Card Caption: Intel(R) HD Graphics 4000
Video Card Memory: 1024 MB

Untitled.jpg

Untitled.jpg

Re: Περί photoshop

Δύο έχεις, πάντως το Photoshop φαίνεται να χρησιμοποιεί την AMD χωρίς να βλέπω κάποιο πρόβλημα, όπως αυτό που είχα εδώ με τη δικιά μου AMD.

Adobe Photoshop and Premiere Elements - Αξίζει;

Παίδες μια και αποφάσισα λίγο να ξεστραβωθώ σε θέματα post processing και επίσης θέλω να πειραματιστώ σε video, και μια και είμαι στο Αμέρικα που δεν επιτρέπει δωρεάν "δοκιμές" προγραμμάτων μέχρι να αποφασίσεις τι σου ταιριάζει περισσόττερο...

...βλέπω ότι στο site της Adobe υπάρχει το πακέτο των Photoshop Elements και Premiere Elements με ένα αρκετά ευτελές ποσό ($120 και για τα δύο) για φοιτητές.

Ευτελές ή όχι, παραμένει ένα ποσό, και θέλω τη γνώμη σας πριν τα σκάσω, θεωρείτε ότι θα καλύψει και τις δύο ανάγκες μου; (Χαλαρή επεξεργασία φωτογραφίας, λίγο HDR πειράματα, κατασκευή και μοντάζ ταινιών σε ερασιτεχνικό επίπεδο, συγχρονισμός ήχου, μουσική, απλά εφέ);;;

Re: Adobe Photoshop and Premiere Elements - Αξίζει;

Το Lightroom είναι ένα πρόγραμμα για να διαχειρίζεσαι τις φωτογραφίες σου και να κάνεις και την μετατροπή απο RAW.
Το Photoshop είναι ο βασιλιάς της επεξεργασίας. Μετατρέπεις τα RAW, τα επεξεργάζεσαι, κάνεις resize και ότι χρειάζεσαι. Αντίστοιχα το Premiere για video.

Το Photoshop θεωρώ οτι είναι το μόνο αναντικατάστατο απο όλα αυτά. Το premiere είναι εξαιρετικό εργαλείο, αλλά πρέπει να τα κάνεις όλα μόνος σου. Αν θες να έχεις και τπτ έτοιμους τίτλους ή εφε μπορείς να δείς και άλλα προγράμματα (γιαττο Hitfilm έτρεχε μια προσφορά για δωρεάν μέχρι κάποια στιγμή τον φεβρουάριο, δες μηπως προλαβαίνεις).

Το Elements είναι απλοποιημένο Photoshop. Δεν ξέρω ποια εργαλεία έχουν κρατήσει, αλλά αν λάβεις υπ' όψη σου ότι ακόμα και σήμερα δουλεύω το Photoshop 7 και δεν το έχω εξαντλήσει, πιστεύω ότι ένα σύγχρονο Elements είναι αρκετό.
Τα Adobe Elements το δίνουν με ειδική τιμή και εταιρίες υπολογιστών όταν είναι προεγκατεστημένο, αλλά και εταιρίες scanner δωρεάν με την αγορά της συσκευής. Δες κι αθτό τον συνδυασμό.

Απάντηση: Adobe Photoshop and Premiere Elements - Αξίζει;

τα Capture One, Lightroom, Aperture etc, είναι για λιγότερες μετατροπές (αρκετές μεν) σε πολλές φωτό, κατάλογο κλπ, non destructive.

Το Photoshop κάνει τα πάντα όλα, (βάζεις χέρι, compositing, retouching) είναι layer based, κυρίως σε μια φωτό/εικόνα τη φορά.
Υπάρχουν και εκει batch proccess εργαλεία φυσικά για αυτοματοποιημένες τροποποιήσεις.

Δηλ, μπορει τα βασικά να τα διορθώσεις στο adobe raw, lightroom κλπ και μετα να στειλεις τη φωτό στο PS για περισσότερες λεπτομέρειες πιο ολοκληρωτικές αλλαγές,
αν και τα άλλα (LR etc) έχουν εντάξει αρκετά εργαλεία τοπικού ελέγχου στις τελευταίες version τους.

Ευχαριστώ παιδιά,

δηλαδή αν κατάλαβα καλά το Photoshop Elements επί της ουσίας για έναν ερασιτέχνη αρκεί, ακόμα κι όταν αυτός μάθει κάποια πράγματα παραπάνω και μπορεί να κάνει λίγο σοβαρότερη δουλειά, ενώ το Lightroom ουσιαστικά καλύπτεται κι αυτό από το Elements.

Απάντηση: Adobe Photoshop and Premiere Elements - Αξίζει;

Αναφερόμουν στο κανονικό Photoshop, to Elements δε γνωρίζω τί περιορισμούς έχει...

Παντως, για φωτογραφια, δεν εχω διαβασει ποτε και πουθενα καποιον να αναφερεται στο elements... ουτε κι εγω ξερω τι κανει και τι δεν κανει... αντιθετως το λαιτρουμ, δουλευεται και επαγγελματικα...
Το DPP που συνοδευει καθε μηχανη κανον, ειναι (πολυ) καλο για τα βασικα... αν και το λαιτρουμ στα 100 ευρω που το ξεστοκαραν τελευταια, δειχνει ευκαιρια.

Για βιντεο δεν ξερω τιποτα...

To Lightroom κάνει πράγματα στα RAW αρχεία που δεν μπορεί να κάνει το Photoshop, αλλά δεν έχει ποικιλία στις δυνατότητες επεξεργασίας. Μπορείς να διορθώσεις την υπερέκθεση ή την υποέκθεση εντυπωσιακά, τη θερμοκρασία χρώματος, να κροπάρεις την φωτογραφία χωρίς να πετάξεις αυτό που δεν φαίνεται, αλλά μέχρι εκεί. Το Photoshop Elements έχει περιορισμένα εργαλεία, αλλά απ' ότι έχω δει είναι αρκετά καλά για ερασιτεχνική χρήση. Και έχει περιέργως καλύτερες δυνατότητες στο Export for Web. Απλά δεν ξέρω τις νέες εκδόσεις, όπως είπα μου αρκούν οι παλιότερες.

To Lightroom κάνει πράγματα στα RAW αρχεία που δεν μπορεί να κάνει το Photoshop,

Το Adobe Camera Raw (ACR) μέσω του οποίου γίνεται η μετατροπή των RAW στο Photoshop (το ACR είναι στην ουσία ενα plugin του Photoshop) έχει ακριβώς τα ίδια εργαλεία επεξεργασίας RAW με το Lightroom.

τα καλύτερα photoshop plug-in filters

ποιά θεωρείτε τα καλύτερα photoshop plug-in filters για enhancement, noise, sharpening?

Re: τα καλύτερα photoshop plug-in filters

Εγώ έχω βάλει σαν plugin το Topaz Denoise και μπορώ να πώ ότι είναι αρκετά καλό και με λίγη παραπάνω ενασχόληση κάνει πολύ καλή δουλειά.Η μείωση του θορύβου υπό προυποθέσεις είναι εξαιρετική.Δοκίμασέ το και πές μου την γνώμη σου.

Μια καλή λύση όλα-σε-ένα είναι το nik software (από την Google). Έχει όλα όσα μπορεί να χρειασθεί κανείς και χαμηλή σχετικά τιμή. Το denoise του δουλεύει αρκετά καλά ακόμα και στο auto, μπορείς βέβαια να πετύχεις καλύτερα αποτελέσματα αν ασχοληθείς λίγο. Τα υπόλοιπα είναι πολύ δημιουργικά, ειδικά αν τα χρησιμοποιήσεις με μέτρο.

Επίσης η OnOne δίνει αυτές τις μέρες τζάμπα φούλ άδεια για το Perfect Effects 8. Είναι μόνο δημιουργικά φίλτρα, αλλά αρκετά ενδιαφέροντα.

Τέλος το καλύτερο (κατά την γνώμη μου) φίλτρο θορύβου, το noise ninja δυστυχώς δεν κυκλοφορεί πλέον ως μεμονωμένο, αλλά είναι ενταγμένο στο photo ninja, έναν πλήρη επεξεργαστή raw.

το perfect effects 8 δεν το δίνει τζάμπα το επίσημο site. Τι κάνουμε τώρα?

ποιά θεωρείτε τα καλύτερα photoshop plug-in filters για enhancement, noise, sharpening?

Τι ακριβώς θες να κάνεις και δεν το κάνεις με τα φίλτρα του PS ?

Με το Photoshop CC 14 + η ζωή σου γίνεται πιο εύκολη δεν χρειάζεσαι επι πλέον plugin

Παιδια καλησπερα.Λεω να αρχισω την εκμαθηση του Photoshop.To εχω παρει πολη ζεστα το θεμα και οπως λενε στη ,αρχισα εδω & μερικες μερες το διαβασμα & την πρακτικη εξασκηση.Σημερα προσπαθησα να εξαλειψω απο μια φωτο κατι ανεπιθυμητο,αλλα δεν τα καταφερα.Αυριο θα ανεβασω την φωτο και θα ηθελα να με βοηθησετε να ξεκινησω απο αυτο.Γεια σας και ευχαριστω.