Περί photoshop, πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας... όλες οι εκδόσεις

Re: Απάντηση: Ξεκινημα στο Photoshop

Νομίζω ότι η απάντηση του Ντίνου είναι πλήρης, δεν χρειάζεται συμπλήρωμα.

Αυτό που πρέπει να αντιληφθείς, μια και είσαι καινούργιος, είναι ότι η γραμμή επιλογών αλλάζει ριζικά αν επιλεχθεί διαφορετικό εργαλείο. Κάθε εργαλείο έχει εκεί τις δικές του επιλογές.
Συμφωνω απολυτα.Απλα συγκρινω τα δικα μου με αυτα που μου ανεβαζουν οι φιλοι εδω,αφου εχουμε επιλεξει το ιδιο εργαλειο.Γι αυτο εχω απορια....

Εχμ... δουλεύεις Photoshop*?
Ποιά έκδοση?

Το παράθυρο για το Image Size στο Photoshop είναι το παρακάτω:

Screen_shot_2014_05_12_at_5_48_17_PM.png

* Ρωτάω γιατί εχω πολλαααααα χρόνια να δουλέψω Photoshop σε PC... μπορεί τα μενού να είναι ελαφρώς διαφορετικά...
Αλλιώς... μήπως δουλεύεις Photoshop Elements ή κάτι άλλο που δεν είναι το Photoshop ακριβώς?

Εχμ... δουλεύεις Photoshop*?
Ποιά έκδοση?

Το παράθυρο για το Image Size στο Photoshop είναι το παρακάτω:

Screen_shot_2014_05_12_at_5_48_17_PM.png

* Ρωτάω γιατί εχω πολλαααααα χρόνια να δουλέψω Photoshop σε PC... μπορεί τα μενού να είναι ελαφρώς διαφορετικά...
Αλλιώς... μήπως δουλεύεις Photoshop Elements ή κάτι άλλο που δεν είναι το Photoshop ακριβώς?

Στο About Photoshop βλεπω το εξης:Adobe Photoshop CC v.14.0 x32.

Το βίντεο παραπάνω περιγράφει τη χρήση του crop tool (shortcut C ή 5ο από πάνω) το οποίο μόλις επιλεγεί δίνει τις επιλογές που αναφέρει το βιβλίο που σε καθοδηγεί.

Υ.Γ. shortcut C σημαίνει ότι αν πατήσεις στο πληκτρολόγιο το κομβίο ( :wink1: ) C επιλέγεται το crop tool. Αν πατήσεις το Z επιλέγεται το zoom tool, το M το rectangular marquee tool κ.ο.κ.

Aviastos,oκ,αυτα ειναι απο τα πλεον κατανοητα.Τελευταια,εγω,ζητησα για το μενου IMAGE.Αλλο δειχνει εμενα και διαφορετικα τα αλλα Photoshop,,,

Απάντηση: Re: Ξεκινημα στο Photoshop

Το ξερω οτι υπαρχουν πολλα στο Youtube.Εχω ψαξει αρκετα.κατι παρομοιο δεν βρηκα.Στη φωτο που βαζω,θελω να φυγει η λεξη <<ΤΟ ΓΡΕΚΙ>>που ειναι κατω δεξια.Πως γινεται αυτο; ή δεν γινεται; Σας ευχαριστω.
Υ.Γ και οχι μονο ΤΟ ΓΡΕΚΙ,αλλα και ολο αυτο το πρασινο κυλινδρικο.

Ταιριαστό το θέμα με αυτόν που είναι στη φωτό πάντως! Μιλάμε για επεξεργασία φωτογραφίας, με τον Μουρούτη της μονταζιέρας της ΝΔ σε αυτήν! :Banane0:

Re: Απάντηση: Re: Ξεκινημα στο Photoshop

Ταιριαστό το θέμα με αυτόν που είναι στη φωτό πάντως! Μιλάμε για επεξεργασία φωτογραφίας, με τον Μουρούτη της μονταζιέρας της ΝΔ σε αυτήν! :Banane0:

Οπως το λες,,,,χαχα!

Παιδια καλησπερα.Εδω ειμαστε παλι.Εχω μια εικονα με την Βουλη των Ελληνων και μπροστα κινηση απο τροχοφορα.Θελω τη βοηθεια σας,ωστε να διωξουμε τα ταξι & 2 μηχανες που υπαρχουν εκει.Δηλαδη,να μας μεινει μονο το λεωφορειο και η Βουλη.Τιποτα αλλο.Ζηταω πολλα;;;
Σας ευχαριστω.
Βαζω & την εικονα--->

Last edited by a moderator:
Re: Ενα ποιο συνθετο θεμα για επεξεργασια στο Photoshop

Οπα,τι εγινε εδω;;;φυγανε ως δια μαγειας τα ταξι και οι μηχανες & μας εμεινε αυτο το Λονδρεζικο λεωφορειο;;;εγω,αλλο ειχα στην εικονα.με ποια εργαλεια φυγανε;;;;

Απάντηση: Ενα ποιο συνθετο θεμα για επεξεργασια στο Photoshop

Βασικα θελει πολυ δουλεια.
Δεν ειμαι κανενας φοβερος γνωστης, ισως γι αυτο το λεω.
Επειδη θες να αφαιρεσεις σχεδον την μιση φωτο η οποια εχει ενα συνθετο backround και οχι μια θαλασσα ή ουρανο πχ, το κανει πολυ δυσκολο.
Θα πρεπει λοιπον να διαλεξεις κομματια απο την φωτο (χρησιμοποιωντας το Rectangular Marquee Tool) καθαρα χωρις αυτοκινητα και μηχανακια και να τα κανεις duplex (πατωντας το control και alt, το επιλεγεις και το τοποθετεις εκει που θελεις).
Μετα με το Clone Stamp Tool να φτιαξεις αυτες τις ενωσεις δουλευοντας φυσικά με αρκετή μεγέθυνση.

Συγνώμη, διέφυγε της αντιλήψεώς μου...
Στα γρήγορα, το Βρετανικό λεωφορείο πάρθηκε από άλλη εικόνα, ξεγυρίζοντάς το.
Εγώ για πολύ πρόχειρα το έκανα με το lasso αλλά το σωστό ξεγύρισμα γίνεται με άλλους τρόπους...
Πχ το πενάκι, με alpha channel και brush... κλπ...

Μετά, το ταξί αριστερά θέλει δουλειά.
Παίρνεις απο διπλανά στοιχεία της φωτογραφίας και τα μεταφέρεις πάνω από το ταξί...
Θέλει επιμονή στην λεπτομέρεια και προσοχή ώστε ουσιαστικά να "ξανασυνθέσεις" το φόντο από πίσω του.
Εγώ το έκανα επίσης πολύ πολύ πρόχειρα με clone stamp tool αλλά και copy paste (σβήνοντας ή προσθέτοντας κάποια στοιχεία).

Η εικόνα που σου ανέβασα δεν είναι να την πάρεις σοβαρά.
Είναι προχειρότητα για να κάνω λίγο χαβαλέ.
Τέτοιου είδους επεξεργασίες θέλουν απλώς εμπειρία.
Την πρώτη δεν θα την περύχεις και θα ξοδέψεις και πολύ χρόνο.
Όσο δουλεύεις όμως, τα χέρια και το μάτι "λύνονται" και αρχίζει να γίνεται σωστά και σε αρκετά γρήγορους χρόνους πλέον.

Οκ παιδια...και αυτα που μου ειπατε,ειναι αρκετα.καθε μερα ολο και κατι μαθαινω.αυτο με την αφαιρεση των ταξι μπρος απο τη βουλη,το ειδα καπου που αυτος που το εκανε, ηταν πολυ εξπερ & με μεγαλη εμπειρια στο PS.Ελαχιστα καταλαβα με το βιντεο που ανεβασε.θα περασει καιρος-αν δεν βαρεθω-να εξασκηθω σε ποιο απλα πρωτα.Βιαζομαι καποιες φορες και μπαινω σε βαθια,αγνωστα μερη για μενα.τελος παντων,για την ωρα εχω διαθεση-ερασιτεχνικα παντα-και ασχολουμαι καποιες ωρες.Σας ευχαριστω & παλι.

Όπως είπε ο Σωτήρης, δοκίμασε με πιο εύκολα φόντα, όπω θάλασσα/ουρανός/λειβάδια...