Περί photoshop, πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας... όλες οι εκδόσεις

Re: Ενα ποιο συνθετο θεμα για επεξεργασια στο Photoshop

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η λειτουργία content aware που έχουν οι τελευταίες εκδόσεις. Ψάξε στο youtube και θα βρείς

Και πάλι θέλει δουλίτσα, αλλά έχεις κάτι πολύ λιγότερο χτυπητό να δουλέψεις στις προσθήκες που κάνει το PS.

Αλλιώς είναι πιο εύκολο να ξαναπάς Σύνταγμα και να ξαναβγάλεις τη φωτογραφία από το άλλο πεζοδρόμιο με πιο ευρυγώνιο φακό :p

Δημήτρη το content aware και η πλειοψηφία των "αυτοματοποιημένων" τέτοιων εργαλείων λειτουργούν σε σχετικά απλά tasks.
Σε πιο σύνθετα συνήθως δεν ασχολούμαστε καν μαζί τους.

Κατά τα άλλα, σαφώς και συμφέρει να ξανατραβηχτεί ή να καλυφθεί με θέμα από άλλη φώτο ( α λα βρετανικό λεωφορείο) από το να κάτσει κανείς να φτιάξει εξ' αρχής την μισή φώτο ουσιαστικά.

Παιδια καλησπερα.μη νομισετε οτι δεν πηγα χτες Αθηνα.Απο Πανεπιστημιου[αρχη με ομονοια],μεχρι πανω στη βουλη,τραβηξα πανω απο 250 φωτο.δεν εχω φωτ.μηχανη ομως.Εχω ενα καλο κινητο,μου βγαζει πολυ καλες φωτο.Σταθηκα στην κορυφη των σκαλοπατιων της πλ.Συνταγματος και τραβηξα απο εκει[το δρομο μεχρι τη βουλη],πανω απο 50 φωτο.Εννοειται με οτι τροχοφορο περνουσε.Φανταζεστε τωρα τι δουλεια εχω με ολες αυτες,,,,,

δεν αφήνεις τα βιβλία;
καλά για φωτογράφηση...αλλά για photoshop τα κόβω λίγο δύσχρηστα.
Ίσως ένα tutorial στα αγγλικά αλλά σε μορφή βίντεο να σε βοηθούσε πιο πολύ;
Έχεις βιβλίο για το CS6 ενώ έχεις την έκδοση CC 14. λογικό να υπάρχουν διαφορές στα μενού (τα εργαλεία κατά 95% είναι ίδια).
Διαφορετικά μήπως να έβρισκες την έκδοση CS6 για να είναι συνεπής με το βιβλίο σου;

<<...Έχεις βιβλίο για το CS6 ενώ έχεις την έκδοση CC 14. λογικό να υπάρχουν διαφορές στα μενού (τα εργαλεία κατά 95% είναι ίδια....>εχεις απολυτο δικιο.Τωρα που μπαινω στα <<βαθεια>> του PS βλεπω οτι οι διαφορες ειναι ελαχιστες.σε ευχαριστω πολυ.
Υ.Γ Τωρα ειδα την απαντηση σου.δεν ειχα ειδοποιηση,,,

Στα τελευταία Photoshop, υπάρχει ένα βολικό (αν και χοντροκομμένο και με κάπως τυχαία αποτελέσματα) που λέγεται Content aware και κάνει διάφορα χρήσιμα πράγματα

Στην περίπτωση σου, κάνε ένα χαλαρό (έχει σημασία) selection της περιοχής που θέλεις να εξαφανίσεις

grek1.jpg

Πήγαινε στο μενού Edit / Fill και στο παράθυρο που θα βγει διάλεξε το Content aware πάτα ΟΚ

grek2.jpg

και το αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσι.

grek3.jpg

Για αυτή τη φωτογραφία είναι ήδη αρκετό. :-p

Ε, άμα έχεις όρεξη, πάρε τη σφραγίδα και κόλα πραγματάκια από εδώ και από εκεί για να τα μπαλώσεις λίγο :)

grek4.jpg

Re: Περί photoshop

Δεν μπορω να ανεβασω φωτο απο το bridge στο flickr μεσω των export modules. Συνεχως ζηταει authorization και ποτε δεν συνδεεται. Εκανα ολα τα updates και μια απο τα ιδια. Στο google δεν βρισκω λυση, ουτε καν αναφορα... καμμια ιδεα?

Σε ευχαριστω, ειχα δει κατι περι αλλαγων στα πρωτοκολλα, αλλα παραειναι επιστημονικα και τεχνικα τα οσα διαβαζα... το περιεργο ειναι οτι το λαιτρουμ δουλευει κανονικα... δε νομιζω να πρεπει να μπλεχτω εγω ή ο οποιοσδηποτε χρηστης με κωδικες και άλλα τετοια... γι αυτο μου φαινεται περιεργο... οπως και το οτι δεν υπαρχουν πολλες αναφορες στο νετ... μαλλον δεν επηρεασε ολους τους χρηστες αυτη η αλλαγη...

Για να πω την αλήθεια, είσαι ο πρώτος άνθρωπος που άκουσα πως το κάνει μέσω του Bridge.
Οι περισσότεροι το κάνουν χειροκίνητα ή μέσω του Lightroom
Θέμα της Adobe είναι, θα το φτιάξει με … την ησυχία της :-p

Απάντηση: Re: Απλές επεμβάσεις με το Photoshop

Όχι πάνω απο 15 λεπτά, ίσως και λιγότερο.

Σημερα εκανα μια μεγαλη βολτα στα θεματα, εδω.Παντως,μπραβο σου Βασιλη.εκανες πληρη καθαρση του τοπιου & to clone stamp τα πηγε εξαιρετικα!

Παιδια καλησπερα.Θα σας ζηταω βοηθεια οταν <<κολαω>> και δεν βλεπω φως στο τουνελ[ας γελασουμε & λιγο με το φατσοβιβλιο που μπλεξαμε].Εχω το PS v.14.0,τελευταιες εκδοσεις,τωρα βλεπω οτι εχει βγει και το PS 2014.Λοιπον,εχω βγαλει καμποσες φωτο απο το ιδιο σημειο αλλα με κινηση μπροστα μου,πχ ανθρωποι περνανε,αυτοκινητα & δεν μπορω να παρω μια φωτο καθαρη του αντικειμενου που θελω.μεχρι εδω κατανοητος νομιζω.Τραβαω καμμια 10αρια φωτο,ερχομαι σπιτι,ανοιγω το PS ακολουθω οδηγιες που υπαρχουν απειρες στο Youtube,αλλα, ενω σε αλλες παλιοτερες εκδοσεις του PS υπηρχαν οι εντολες,στο δικο μου προγραμμα δεν τις βλεπω.Να γινω συγκεκριμενος:Βαζω λοιπον 5-6 φωτο απο εδω:File>scripts>Load files into stack>browse...βρισκω τις φωτο και μετα Loads Layer & ok.Δεν βλεπω ομως αυτα που θελω εγω & αυτα που βλεπω στα βιντεο του Youtube.Αυτο δηλαδη-->File>scripts>Statistics & απο το stack mode υπαρχει η επιλογη <<Median>>....Μηπως καταργησανε την εντολη στις τελευταιες εκδοσεις;;;Θα ηθελα οι εμπειροι φιλοι του PS εδω μεσα να μου λεγανε πως να χειριστω αυτο θο θεμα & αν υπαρχει κατι αλλο εναλλακτικα.Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Εντάξει... Δεν κοιτάνε να φτιάξουν το lightroom να μη σέρνεται... :P

New Features in Adobe Photoshop CC 2015

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.