Περί photoshop, πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας... όλες οι εκδόσεις

Το πρώτο δεν έχει καμιά σχέση με το δεύτερο. Το πρώτο μάλλον προκύπτει από χρωματιστή ομπρέλλα (μπρονζέ) και μάλιστα που φωτίζει από κοντινή απόσταση, άλλωστε φαίνεται ότι η λήψη δεν έχει γίνει με μικρό τηλεφακό. Η δεύτερη είναι μια συννεφιασμένη φωτο.

Μιάς και μιλάμε για Photoshop... Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση.
Ας υποθέσουμε οτι έχω 30 φωτογραφίες που πάνω τους θέλω να εφαρμόσω κάποιο συγκεκριμένο φίλτρο ή κάποια συγκεκριμένη επεξεργασία πχ unsharp mask +30.
Tί πρέπει να κάνω για να μην κάνω την ίδια διαδικασία 30 φορές;

Απάντηση: Re: πως να το πετύχω αυτό το αποτέλεμα με το photoshop?

Το πρώτο δεν έχει καμιά σχέση με το δεύτερο. Το πρώτο μάλλον προκύπτει από χρωματιστή ομπρέλλα (μπρονζέ) και μάλιστα που φωτίζει από κοντινή απόσταση, άλλωστε φαίνεται ότι η λήψη δεν έχει γίνει με μικρό τηλεφακό. Η δεύτερη είναι μια συννεφιασμένη φωτο.

μπράβο Βασίλη δάσκαλε !!
δώσε τις γνώσεις σου σε εμάς τους μαθητευόμενους!

Re: Απάντηση: πως να το πετύχω αυτό το αποτέλεμα με το photoshop?

μπορούμε να το πετύχουμε με cokin φίλτρο μπροστά στο φακό?

Βάζοντας ένα φίλτρο στο φακό μπορείς μόνο να αλλάξεις τη γενική απόχρωση. Αλλά εδώ η μισή συνταγή είναι να πετύχεις τις γυαλάδες και τις σκιές στο δέρμα. Χωρίς αυτές, η απόχρωση από μόνη της δεν θα δώσει μεταλλική εμφάνιση με τίποτα. Εδώ φαίνεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί μεγάλη κύρια φωτεινή πηγή (εκτός από τις βοηθητικές ή ανακλαστήρες για να απαλύνουν τις σκιές). Ένα φλάς μόνο του, ακόμα και εξωτερικό, θα έκανε πολύ μικρές-σκληρές γυαλάδες και επίσης σκληρές σκιές. Είτε με χρυσή ομπρέλλα όπως είπε και ο Βλάσης, είτε με φίλτρο μπροστά σε softbox ή απλούστερα με ένα μεγάλο χρυσό διαχυτικό ανακλαστήρα μπορείς να δώσεις μπρονζέ απόχρωση, (ή και ασημί αν θέλεις).
Στο photoshop μπορείς να κάνεις μετά χρωματικές διορθώσεις...

Νομίζω όμως ότι αν φωτίσεις για μεταλική όψη χωρίς απόχρωση είναι εφικτό να το χρωματίσεις σωστά μετά στο Photoshop -πιθανόν να έχει γίνει έτσι. Η διαδικασία που απαιτεί τη λιγότερη προσπάθεια για το ίδιο αποτέλεσμα είναι και η προτιμότερη. Προσωπικά προτιμώ όσο γίνεται λιγότερο photoshop.

EDIT: Επίσης όπως λένε οι ξένοι "less is more" είναι καλύτερα να είναι διακριτική η απόχρωση -όχι υπερβολική. Επίσης, καλό είναι να κρατήσεις το άσπρο, αχρωμάτιστο.

Υ.Γ Το σωστό μέϊκ-απ της κοπέλας παίζει και αυτό ρόλο.

Last edited:

Μιάς και μιλάμε για Photoshop... Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση.
Ας υποθέσουμε οτι έχω 30 φωτογραφίες που πάνω τους θέλω να εφαρμόσω κάποιο συγκεκριμένο φίλτρο ή κάποια συγκεκριμένη επεξεργασία πχ unsharp mask +30.
Tί πρέπει να κάνω για να μην κάνω την ίδια διαδικασία 30 φορές;
Μπάμπη θα δημιουργήσεις νέα action που θα την εφαρμόζεις όσες φορές θες. Eίναι μια καρτέλα κάπου στις δεξιές παλέτες αλλά μπορείς να τη βρεις και πάνω στη μπάρα. Λειτουργεί όπως οι μακροεντολές στο office...

μπορούμε να το πετύχουμε με cokin φίλτρο μπροστά στο φακό?
Δεν νομίζω να είναι τόσο αποτέλεσμα φίλτρου, όσο φωτισμού(έιδες ο ελεγχόμενος φωτισμός; ) ;)

Το photoshop δεν μπορεί να αντικαταστήσει με τρομερή επιτυχία τα φίλτρα και τους φωτισμούς.Στη 1η φωτό, δεν υπάρχουν σκιές,υπάρχουν όμως φωτεινές πηγές, και μάλιστα πολύ καλές.Η 2η είναι απλά ένα snapshot, χωρίς προετοιμασία φοβερή, δεν φαίνεται και πολύ "μπρούτζινο" το δέρμα.

Αν η νύφη θάλει να βγεί έτσι, χρειάζεται προετοιμασία, κατάλληλο φωτισμό και σωστό make up.

Μπάμπη θα δημιουργήσεις νέα action που θα την εφαρμόζεις όσες φορές θες. Eίναι μια καρτέλα κάπου στις δεξιές παλέτες αλλά μπορείς να τη βρεις και πάνω στη μπάρα. Λειτουργεί όπως οι μακροεντολές στο office...

τώρα τον φώτισες...:Banane0:
έτσι απλό είναι να το λες αλλά δύσκολο να το πετύχεις.

πάντως εγώ γιά να το πετύχω, το παίδευα ώρες...
οπότε θα τα είχα κάνει στον ίδιο χρόνο ένα ένα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: πως να το πετύχω αυτό το αποτέλεμα με το photoshop?

τώρα τον φώτισες...:Banane0:
έτσι απλό είναι να το λες αλλά δύσκολο να το πετύχεις.

πάντως εγώ γιά να το πετύχω, το παίδευα ώρες...
οπότε θα τα είχα κάνει στον ίδιο χρόνο ένα ένα.

djx33 σ' ευχαριστώ πολύ.
Φοβάμαι όμως οτι ο Δημήτρης έχει δίκιο. Για να το βρείς μόνος σου θα είναι γολγοθάς φαντάζομαι.
Το καλό είναι - απ' ότι καταλαβαίνω - οτι αυτό θα το κάνεις μιά φορά και μετά θα υπάρχει έτοιμο.

Photoshop CS2 και RAW?

Το photoshop CS2 είναι καλό για RAW? Εχω το προγραμματάκι της Pentax αλλα δεν ξέρω αν εχει τόσες πολλές δυνατότητες... Μπορώ να επεξεργαστώ τα RAW με το CS2 η να κοιτάξω να κατεβάσω κανένα άλλο?

Re: Photoshop CS2 και RAW?

Θελω να πω αν είναι καλό το photoshop για αυτήντην δουλειά η θα πάρω καλύτερα αποτελέσματα πιό εύκολα με άλλα προγράμματα. Αυτό το adobe RAW Converter πχ...

Απάντηση: Photoshop CS2 και RAW?

Για το raw converter δε ξερω, παντως το photoshop γενικα σαν σουιτα νομιζω ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει για image editing! Το θεωρω απιθανο να μη μπορεις να επεξεργαστεις RAW ικανοποιητικα!

Αν θες θειο απο την αμερικη για να σου φερει τη σουιτα (για mac ομως), εδω ειμαι!

το ACR που λες το οποιο ερχεται σαν plug in με το photoshop ειναι μια χαρα,!επεξεργασου πρωτα σε αυτο και μετα περνας και στο photoshop για να κανεις πραγματα που με το ACR δεν μπορεις να κανεις, οπως π.χ dodge & burn

Last edited:

Επειδή έχω το CS και όχι το CS2 δεν μπορώ να πω συγκεκριμένα, η κοινή λογική λέει όμως ότι αυτοί που επένδυσαν στην έρευνα για εξιδεικευμένους μετατροπείς RAW (γιατί παίζονται πολλά στην μετατροπή), θα πετυχαίνουν σίγουρα καλύτερα πράγματα από τους δημιουργούς του Photoshop που απλώς έβαλαν τη δυνατότητα αυτή για να εξυπηρετήσουν ως ένα βαθμό τους χρήστες. Οπότε από θέμα ποιότητας και δυνατοτήτων, είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να ψάξεις αλλού. Ρίξε μια ματιά στο www.photozone.de που ανέφερα προηγουμένως στο άλλο θέμα -περιγράφει πάνω από 10 raw converters.

Ευχαριστώ πολύ! Είναι οτι τώρα που το πέρας της εξεταστικής πλησιάζει και θα έχω λίγο χρόνο παραπάνω να αρχίσω να τραβάω λίγο RAW να δώ την διαφορά.

Re: photoshop- how to

Τράβηξα χθες κάποιες φωτογραφίες σε Raw για πρώτη φορά. Η Nikon έχει τα αρχεία αυτά σε .NEF μορφή.

Το πρόβλημα μου είναι πως δεν μπορώ να τα ανοίξω με το Photoshop 7. Το CaptureNX δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω γιατί είναι trial για 30 μέρες (με το ViewNX μπορώ να δω τις φωτογραφίες αλλά όχι για επεξεργασία).

Γιατί γίνεται αυτό? Να βάλω το CS3? Το έχω αλλά, έβαλα το 7 για να μην βαραίνει πολύ το PC.