Περί photoshop, πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας... όλες οι εκδόσεις

Re: photoshop- how to

Η αλήθεια είναι ότι τον Ιούνιο που θα το εγκαταστήσω, προβλέπω να έχω πολλές απορίες που θα το άνοιγα και εγώ το θέμα οπότε...

+1

Re: Απάντηση: photoshop- how to

Θα μπορούσε να γίνει sticky το συγκεκριμένο θέμα Βλάση;

Αν καθίσει κάποιος και γράψει ένα άρθρο για τα εισαγωγικά στο PS, ή για Layers, ή για μάσκες ή για ό,τι άλλο, φυσικά θα γίνει sticky.

παιδιά, το θέμα ps δεν έχει αρχή και τέλος.
Και είναι εξαιρετικά επίπονο γιά τον οποιονδήποτε να ξεκινήσει και να καλύψει τα πάντα.
Η λύση είναι ίσως μία:
ένα γενικό sticky thread, όπου να πέφτουν ερωτήσεις και όσοι ξέρου-με (-νε) να απαντούν

Απάντηση: Re: photoshop- how to

παιδιά, το θέμα ps δεν έχει αρχή και τέλος.
Και είναι εξαιρετικά επίπονο γιά τον οποιονδήποτε να ξεκινήσει και να καλύψει τα πάντα.
Η λύση είναι ίσως μία:
ένα γενικό sticky thread, όπου να πέφτουν ερωτήσεις και όσοι ξέρου-με (-νε) να απαντούν

συμφωνω !
παιδες το φοτοσιοπ ειναι εξαιρετικα πολυπλοκο για αρχαριους που οτι και να γραψουμε πρεπει να ειναι τοσο αναλυτικο και με φωτογραφιες και σχηματα που κανεις δεν εχει χρονο να κανει ......

εκτος και αν ειναι σε φυλακη ... :flipout::flipout:

Δεν μπορεί να μάθει κάποιος το φότοσοπ απο 10 αράδες. Να υπάρχουν τιπς για το πως θα γίνει αυτό ή το άλλο ναι. Γίνεται. Αν κάποιος θέλει να μάθει το φώτοσοπ μπορεί να δει στο Lynda.com τα μαθήματα που έχει είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ. Είναι σε τρία γκρούπ. Βασικά - Μέτρια - Προχωρημένα.

Υπήρχαν και τα βιβλία του ΡΑΜ που ήταν συμπαθητικά και νομιζω κυκλοφορούν ακόμη.

Απάντηση: photoshop- how to

πως γινεται ν αφαιρεσεις ολα τα χρωματα απο μια φωτογραφια κ ν αφησεις μονο ενα? ( δεν ξερω πως ακριβως λεγεται αυτη η τεχνικη)
γινεται με καποια φιλτρα `η και με το photoshop?

Φαντάζομαι γίνεται να μηδενίσεις το saturation όλων των χρωμάτων πλην εκείνου που σε ενδιαφέρει -το οποίο μπορείς να το προσδιορίσεις με eyedropper

Απάντηση: photoshop- how to

Η με μετατροπή σε ασπρόμαυρο και με την βούρτσα επαναφοράς ιστορικού στο επίμαχο σημείο με πολύ υπομονή και ακρίβεια.

Re: Ασπρόμαυρη φωτογραφία στο Photoshop

ερειπωμενα σπιτια....

attachment.php

(μου μεινε μεσα ενα κλαρακι αλλα οταν διαβασω το μαθημα μου θα το βγαλω.)

Attachments

• DSC_5760.jpg
    DSC_5760.jpg
    119.1 KB · Views: 231
Photoshop CS2 και RAW?

Το photoshop CS2 είναι καλό για RAW? Εχω το προγραμματάκι της Pentax αλλα δεν ξέρω αν εχει τόσες πολλές δυνατότητες... Μπορώ να επεξεργαστώ τα RAW με το CS2 η να κοιτάξω να κατεβάσω κανένα άλλο?

Re: Photoshop CS2 και RAW?

Θελω να πω αν είναι καλό το photoshop για αυτήντην δουλειά η θα πάρω καλύτερα αποτελέσματα πιό εύκολα με άλλα προγράμματα. Αυτό το adobe RAW Converter πχ...

Απάντηση: Photoshop CS2 και RAW?

Για το raw converter δε ξερω, παντως το photoshop γενικα σαν σουιτα νομιζω ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει για image editing! Το θεωρω απιθανο να μη μπορεις να επεξεργαστεις RAW ικανοποιητικα!

Αν θες θειο απο την αμερικη για να σου φερει τη σουιτα (για mac ομως), εδω ειμαι!

το ACR που λες το οποιο ερχεται σαν plug in με το photoshop ειναι μια χαρα,!επεξεργασου πρωτα σε αυτο και μετα περνας και στο photoshop για να κανεις πραγματα που με το ACR δεν μπορεις να κανεις, οπως π.χ dodge & burn

Last edited:

Επειδή έχω το CS και όχι το CS2 δεν μπορώ να πω συγκεκριμένα, η κοινή λογική λέει όμως ότι αυτοί που επένδυσαν στην έρευνα για εξιδεικευμένους μετατροπείς RAW (γιατί παίζονται πολλά στην μετατροπή), θα πετυχαίνουν σίγουρα καλύτερα πράγματα από τους δημιουργούς του Photoshop που απλώς έβαλαν τη δυνατότητα αυτή για να εξυπηρετήσουν ως ένα βαθμό τους χρήστες. Οπότε από θέμα ποιότητας και δυνατοτήτων, είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να ψάξεις αλλού. Ρίξε μια ματιά στο www.photozone.de που ανέφερα προηγουμένως στο άλλο θέμα -περιγράφει πάνω από 10 raw converters.

Ευχαριστώ πολύ! Είναι οτι τώρα που το πέρας της εξεταστικής πλησιάζει και θα έχω λίγο χρόνο παραπάνω να αρχίσω να τραβάω λίγο RAW να δώ την διαφορά.

Τράβηξα χθες κάποιες φωτογραφίες σε Raw για πρώτη φορά. Η Nikon έχει τα αρχεία αυτά σε .NEF μορφή.

Το πρόβλημα μου είναι πως δεν μπορώ να τα ανοίξω με το Photoshop 7. Το CaptureNX δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω γιατί είναι trial για 30 μέρες (με το ViewNX μπορώ να δω τις φωτογραφίες αλλά όχι για επεξεργασία).

Γιατί γίνεται αυτό? Να βάλω το CS3? Το έχω αλλά, έβαλα το 7 για να μην βαραίνει πολύ το PC.