Περί photoshop, πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας... όλες οι εκδόσεις

Απάντηση: Re: Περί photoshop

Καλησπέρα.

Με ποιο εργαλείο μπορώ στο ps να βγάλω τα σημάδια από τις τιράντες? Μια δύο κινήσεις θα με βοηθούσαν αφάνταστα.

Μηηηηη είσαι σοβαρός? Δεν βρίσκω τίποτε πιο υπέροχο!

Απάντηση: Περί photoshop

γεια σας
θελω να φτιαξω της καρτες της χοροσπεριδας αλλα δεν εχω ξανα ασχοληθει με το photoshop μπορειτε να με βοηθησετε ;(με οποιοδηποτε τροπο)
η προτεινετε να χρησιμοποιησω αλλο προγραμμα(και αν ναι ποιο;)

Re: Περί photoshop

στο photoshop cc,μου βγαζει μηνυμα μην επαρκους vram μνημης.
η καρτα vga(ati radeon 6300)-απ`οτι τουλαχιστον λενε οι απαιτησεις-ειναι συμβατη και εχει γινει και ενημερωση τελευταιων οδηγων της.
διορθωνεται καπως αυτο?

Μήπως έχεις κάτι σε QWERTY;;

edit: βιαστηκα, εχεις...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !

Για να μην υπαρχή παρεξήγηση, δεν είναι δικό μου το κανάλι στο devian ούτε εγώ το εφτιαξα αυτό, το βρηκα ωραίο και χρήσιμο και το ποσταρα.

στο photoshop cc,μου βγαζει μηνυμα μην επαρκους vram μνημης.
η καρτα vga(ati radeon 6300)-απ`οτι τουλαχιστον λενε οι απαιτησεις-ειναι συμβατη και εχει γινει και ενημερωση τελευταιων οδηγων της.
διορθωνεται καπως αυτο?

Δημήτρη, αν έχεις πάνω από ένα δίσκο στο σύστημα σου προσπαθησε να αλλάξεις το δίσκο που αποθηκεύει τα scrath το Photoshop. Καλό είναι να μην είναι στον ίδιο δίσκο που είναι εγκατεστημενο το πρόγραμμα.
Θα το βρεις : Preferences-Performance στο παραθυρο που λέει Scratch Disks. Ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα.

Vram λέει και άρα video ram , οπότε δε φαντάζομαι να εμπλέκεται καθόλου το scratch disk.
Ποιο photoshop έχεις ακριβώς ?
Τι κάρτα γραφικών είναι ακριβώς η 6300 είναι ολόκληρη σειρά? Ενσωματωμένη σε CPU/laptop ή ξεχωριστή?

Κατέβασε τους πιο πρόσφατους drivers για την κάρτα γραφικών σου, από τον κατασκευαστή της κάρτας και κάνε τους εγκατάσταση.

Επειδή είναι κάρτα γραφικών για laptop (πρέπει να είναι η HD 6300M της AMD) προφανώς έχει μοιραζόμενη μνήμη με τη RAM του υπολογιστή. Βλέπω πάνω στο screenshot ότι είναι μόλις 32MB. Οι τελευταίες εκδόσεις του Photoshop απαιτούν τουλάχιστον 512 ΜΒ VRAM για να δουλέψουν σωστά. Μάλλον πρέπει να αυξηθεί η μνήμη που δεσμεύει η κάρτα γραφικών από το BIOS.

http://helpx.adobe.com/photoshop/kb/photoshop-cs6-gpu-faq1.html#requirements

Last edited:

ναι παιδια.Vga απο laptop ειναι.το photoshop ειναι το cc και εχω κατεβασμενους τους τελευταιους driver της.
εαν δεις στην εικονα,μου λεει οτι εχω απενεργοποιημενο το opengl.πως το κανω On?
δεν νομιζω οτι υπαρχει τετοια επιλογη στο bios.αλλωστε η καρτα ειναι αυτονομη και δουλευει-προφανως-με την δικη της μνημη.

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια επιλογή μέσα από τα Windows, κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να μπεις στο BIOS και στις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών (κάπου στα περιφερειακά ίσως ή στις ρυθμίσεις προχωρημένων χαρακτηριστικών) πρέπει να υπάρχει επιλογή για τη ποσότητα της RAM που δεσμεύει. Αύξησε την τουλάχιστον στα 512 MB ή και περισσότερο αν έχεις αρκετή RAM (πχ 4 GB).

Ένα βοηθητικό βιντεάκι (στο δικό σου bios οι ρυθμίσεις μπορεί να είναι διαφορετικές, ειδικά αν χρησιμοποιεί UEFI)

http://www.youtube.com/watch?v=OmZ8EpEdgns

Last edited:

θα μπω στο bios σε κανα 20 λεπτο,γιατι ειναι απασχολημενος τωρα
και μολις το τσεκαρω θα σας πω σιγουρα εαν εχει τετοια επιλογη.

δεν εχει τετοια επιλογη ή κατι αντιστοιχο.
στο bios information δειχνει 8gb ram συστηματος και 1024 μνημη ram.
το περιεργο ειναι οτι στις απαιτησεις συστηματος απο το προγραμμα,αναφερει και την 6300.
μπορω να κανω κατι αλλο?

Last edited:

Αν λέει 1024MB για τη κάρτα γραφικών, τότε λογικά δεν υπάρχει πρόβλημα από εκεί. Όμως σε αυτή τη περίπτωση δεν ξέρω γιατί σου δείχνει μόλις 32MB διαθέσιμη VRAM στο Photoshop. Στις πληροφορίες συστήματος τι σου δείχνει (όπως στην αρχή στο βίντεο πάνω);

ΥΓ. Ποιο laptop έχεις;

χμμμ, Για δοκίμασε άλλη μια να ακολουθήσεις την οδηγία

After this go to preferences -> performance –> and check ‛Use Graphics Processor’

αυτο ειναι γκριζαριμενο και δεν ανοιγει....
εαν ακουμπησει επανω,σε προτρεπει να κανεις απεγκατασταση ή ενημερωση των drivers της vga.
τα εχω κανει και τα 2 χωρις αποτελεσμα..