Περί photoshop, πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας... όλες οι εκδόσεις

Re: Περί photoshop

Δηλαδή πέρα από την 6300 έχει και δικιά του κάρτα γραφικών δηλαδή, ενσωματωμένη στη cpu; Υποθέτω την HD 3000 της Intel. Νομίζω βρέθηκε ο φταίχτης. Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις την ενσωματωμένη κάρτα από το bios, μάλλον αυτή δημιουργεί το πρόβλημα.

Παρεμπιπτόντως, αν και αρκετά διαφορετικό setup, συνδυασμός εσωτερικής HD 4600 (του i4770) με κάρτα της AMD (HD 5770) δημιουργούσε παρόμοιο πρόβλημα στο Photoshop εδώ στο desktop, απενεργοποιούσε την επιτάχυνση γραφικών του Photoshop. Μόνη η μία ή άλλη κάρτα δουλεύει, η HD 4600 με nvidia επίσης δουλεύει. Με την AMD δεν τα "έβρισκαν" φαίνεται! (αν και μάλλον το ίδιο το Photoshop φταίει που δεν διαχειρίζεται σωστά τους πόρους αυτούς).

οχι Σωτο.δεν εχει και ενσωματωμενη καρτα γραφικων.το μοντελο που ειδες ειναι μονο με ενσωματωμενη,το δικο μου μονο με ξεχωριστη ati 6300.
ειχε διαφορες παραλαγες η σειρα G570.

Δεν φορά επεξεργαστή i5; Νομίζω ότι σημασία έχει να ξέρουμε το ακριβές μοντέλο, μόνο έτσι ίσως βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα.

Processor: Intel Core i5-2410M Processor 2.3GHz Turbo up to 2.9GHz
Memory: 4GB DDR3 Ram(αναβαθμισα σε 8gb)
Storage: 640GB HDD(αλλαγη με ssd)
Built in Devices: 3 x USB2.0, VGA, RJ-45, Integrated Audio with Stereo Speaker, 5-in-1 reader (MMC, Memory Stick, Memory Stick PRO,Secure Digital Card, xD-Picture Card), 6 Cell Battery, Integrated Webcam
Screen: 15.6 WXGA LED Glossy (1366x768)
Optical Drive: DVD Burner
Video: 1GB Dedicated ATI Radeon HD 6370M
Connectivity: 10/100 Base Ethernet, Lenovo B/G/N Wireless
Operating System: Windows 7 Home Premium
Warranty: 12 Months Onsite Pick Up and Return

Δεν ξέρω τι ακριβώς ρυθμίσεις έχουν, πάντως ο επεξεργαστής αυτός έχει δικιά του κάρτα γραφικών. Μάλλον θα είναι απενεργοποιημένη από τη Lenovo όμως στη συγκεκριμένη έκδοση. Φαντάζομαι στο device manager σου δείχνει μόνο μία κάρτα γραφικών...

Αυτή τη στιγμή πάντως και με αυτές τις πληροφορίες απλά... δεν ξέρω τι γίνεται! :chinscratch:

οσο το εψαξα κι`εγω,δεν βρηκα κατι.
αλλαξα scratch disk,δοκιμασα απεγκτασταση οδηγων vga με παλαιοτερες αλλα και πιο καινουργιες εκδοσεις,μπηκα bios αλλα ουτε εκει εχω καποια επιλογη.
αστο Σωτο.δεν θα σκασουμε κιολας.εαν βρεθει καποιος που το εχει ψαξει καλως.αλλιως δεν εγινε και τιποτε..
ευχαριστω παντως.

Δημήτρη, μια τελευταία απόπειρα γιατί από ότι διαβαζω γίνεται χαμός με το συγκεκριμένο θέμα.
Μέσα στο Photoshop αν πας επάνω που λέει Help - System Info Βγάζει ένα παραθυρο με ένα κατεβατό κάπου λέει Video Card Memory δες εκεί τι λέει.

Sotos έχεις εντοπίσει επακριβώς το που δημιουργείται το conflict!
Δημητρη εάν επικοινωνείς με το support καλό είναι να περιλάβεις την πλήρη περιγραφή τoυ συστήματος σου

Δημήτρη, μια τελευταία απόπειρα γιατί από ότι διαβαζω γίνεται χαμός με το συγκεκριμένο θέμα.
Μέσα στο Photoshop αν πας επάνω που λέει Help - System Info Βγάζει ένα παραθυρο με ένα κατεβατό κάπου λέει Video Card Memory δες εκεί τι λέει.

OpenGL Memory: 0 MB
Video Card Vendor: unknown
Video Card Renderer: unknown
No video card detected

Sotos έχεις εντοπίσει επακριβώς το που δημιουργείται το conflict!
Δημητρη εάν επικοινωνείς με το support καλό είναι να περιλάβεις την πλήρη περιγραφή τoυ συστήματος σου

η εκδοση ειναι trial και δοκιμαζεται για εναν φιλο φωτογραφο,που ειναι αναμεσα σε αυτην και στην cs.
δεν ξερω εαν μπορω να τους αναφερω το προβλημα οταν ειμαι σε trial εκδοση.
βεβαια δεν θα το δουλεψει εδω,αλλα σε desktop με παλαοτερο Intel και ati 5800.
γι`αυτο ψαχνεται μην το πληρωσει τσαμπα.

λοιπον-εγω το εβγαλα εντελως γιατι ο ssd ειναι οριακα και θελω να περασω καποια αλλα δικα μου προγραμματα.
μιλησα ομως πριν με εναν φιλο που το εχει εγκατεστημενο και μολις επιστρεψει θα μου πει τι και πως.
μου ανεφερε κατι για update,αλλα το ειχα ηδη κανει απεγκατασταση.εκτος αυτου δεν νομιζω οτι θα μπορουσε να γινει update σε trial(?).

Όποτε βρέθηκε το πρόβλημα.
Από CS6 μόνο το Extend 13.1 έχει αυτή την επιλογή και φυσικά το CC.

Δηλαδή πέρα από την 6300 έχει και δικιά του κάρτα γραφικών δηλαδή, ενσωματωμένη στη cpu; Υποθέτω την HD 3000 της Intel. Νομίζω βρέθηκε ο φταίχτης. Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις την ενσωματωμένη κάρτα από το bios, μάλλον αυτή δημιουργεί το πρόβλημα.
.

Επειδη αυτο περι δυο καρτων και μη καλης λειτουργιας το ειχα ξανακουσει, αλλα και επειδη δεν το κατεχω το αθλημα, με τα παρακατω χαρακτηριστικα, ειμαι ενταξει λετε (ειναι απο το system info του φωτοσοπ)?

Adobe Photoshop Version: 13.0 (13.0 20120315.r.428 2012/03/15:21:00:00) x64
Operating System: Windows NT
Version: 6.2
System architecture: Intel CPU Family:6, Model:10, Stepping:9 with MMX, SSE Integer, SSE FP, SSE2, SSE3, SSE4.1, SSE4.2, HyperThreading
Physical processor count: 4
Logical processor count: 8
Processor speed: 2195 MHz
Built-in memory: 8084 MB
Free memory: 6162 MB
Memory available to Photoshop: 7106 MB
Memory used by Photoshop: 71 %
Image tile size: 128K
Image cache levels: 4
OpenGL Drawing: Enabled.
OpenGL Drawing Mode: Advanced
OpenGL Allow Normal Mode: True.
OpenGL Allow Advanced Mode: True.
OpenGL Allow Old GPUs: Not Detected.
Video Card Vendor: ATI Technologies Inc.
Video Card Renderer: Radeon (TM) HD 7670M

Video Card Number: 2
Video Card: Radeon (TM) HD 7670M
OpenCL Unavailable

Ποσες καρτες εχω τελικα?

Video Card Caption: Radeon (TM) HD 7670M
Video Card Memory: 1024 MB
Video Rect Texture Size: 16384

Video Card Number: 1
Video Card: Intel(R) HD Graphics 4000
OpenCL Unavailable

Video Mode:
Video Card Caption: Intel(R) HD Graphics 4000
Video Card Memory: 1024 MB

Untitled.jpg

Untitled.jpg

Δύο έχεις, πάντως το Photoshop φαίνεται να χρησιμοποιεί την AMD χωρίς να βλέπω κάποιο πρόβλημα, όπως αυτό που είχα εδώ με τη δικιά μου AMD.

Adobe Photoshop and Premiere Elements - Αξίζει;

Παίδες μια και αποφάσισα λίγο να ξεστραβωθώ σε θέματα post processing και επίσης θέλω να πειραματιστώ σε video, και μια και είμαι στο Αμέρικα που δεν επιτρέπει δωρεάν "δοκιμές" προγραμμάτων μέχρι να αποφασίσεις τι σου ταιριάζει περισσόττερο...

...βλέπω ότι στο site της Adobe υπάρχει το πακέτο των Photoshop Elements και Premiere Elements με ένα αρκετά ευτελές ποσό ($120 και για τα δύο) για φοιτητές.

Ευτελές ή όχι, παραμένει ένα ποσό, και θέλω τη γνώμη σας πριν τα σκάσω, θεωρείτε ότι θα καλύψει και τις δύο ανάγκες μου; (Χαλαρή επεξεργασία φωτογραφίας, λίγο HDR πειράματα, κατασκευή και μοντάζ ταινιών σε ερασιτεχνικό επίπεδο, συγχρονισμός ήχου, μουσική, απλά εφέ);;;

Re: Adobe Photoshop and Premiere Elements - Αξίζει;

Το Lightroom είναι ένα πρόγραμμα για να διαχειρίζεσαι τις φωτογραφίες σου και να κάνεις και την μετατροπή απο RAW.
Το Photoshop είναι ο βασιλιάς της επεξεργασίας. Μετατρέπεις τα RAW, τα επεξεργάζεσαι, κάνεις resize και ότι χρειάζεσαι. Αντίστοιχα το Premiere για video.

Το Photoshop θεωρώ οτι είναι το μόνο αναντικατάστατο απο όλα αυτά. Το premiere είναι εξαιρετικό εργαλείο, αλλά πρέπει να τα κάνεις όλα μόνος σου. Αν θες να έχεις και τπτ έτοιμους τίτλους ή εφε μπορείς να δείς και άλλα προγράμματα (γιαττο Hitfilm έτρεχε μια προσφορά για δωρεάν μέχρι κάποια στιγμή τον φεβρουάριο, δες μηπως προλαβαίνεις).