Περί photoshop, πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας... όλες οι εκδόσεις

Re: Περί photoshop

Αξίζουν τελικά τα μαθήματα από το teachme.gr σκεφτόμουν να πάρω για το Lightroom , και μια ερώτηση για όποιον ξέρει , τι διάφορες εχουν το Lightroom από το camera raw? είναι κάποιο πιο δυνατό από το άλλο?

Αξίζουν τα μαθήματα του αν και κουράζουν με το μπλα μπλα του στα πρώτα 3'. Μπες στη σελίδα του έχει δωρεάν δεκάδες

Περί μαθημάτων Photoshop, απλά να σας πω ότι εγώ έχω παρακολουθήσει τα μαθήματα του deke mcclelland. Photoshop One-On-One.
Είναι καταπλητικός ο τύπος. Θέλει λίγη υπομονή, αλλά σου δίνει μια πολύ πλήρη γνώση του εργαλείου.
Όλα τα μαθήματα κουράζουν λίγο, αλλά θέλει και λίγο πείσμα το κάθε τι που κάνουμε, σωστά;

Re: Olympus E-M10 II

Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα πολύ ενδιαφέρον Plugin για το Photoshop που χρησιμοποιώ εδώ και καιρό.
Είναι το Perfectly Clear 2 της Athentech.
http://www.athentech.com/apps/perfectly-clear-complete

Υπάρχει δωρεάν και στην Ultimate έκδοση του Paintshop 9 Ultimate της Corel.

Βασικά το συγκεκριμένο Plugin έχει έτοιμα presets για διάφορες κατηγορίες φωτογραφιών και σου δίνει και την δυνατότητα για περαιτέρω βελτιώσεις. Ουσιαστικά είναι σαν να κάνει αυτόματα διορθώσεις και αλλαγές σε μια φωτογραφία ανάλογα με την κατηγορία του. Π.χ. αυτό που χρησιμοποιώ ποιο συχνά είναι το έτοιμο preset για πορτρέτα, κάνει εξαιρετική δουλειά και σου δίνει εύκολα και γρήγορα όμορφα αποτελέσματα. Επειδή τα λόγια είναι φτώχεια παρακάτω 2 φωτογραφίες. Η μια είναι κατευθείαν από την φωτογραφική μηχανή Jpeg χωρίς καμία επεξεργασία και η άλλη είναι απλά πατώντας το έτοιμο preset χωρίς καμία άλλη διόρθωση..δείτε και μόνοι σας και κρίνεται αν είναι του γούστου σας...

Attachments

• P9101453.jpg
    P9101453.jpg
    105.9 KB · Views: 127
  • P9101453re1.jpg
    P9101453re1.jpg
    110.7 KB · Views: 126
Re: Olympus E-M10 II

Ξέχασα να αναφέρω ότι η φώτο είναι με τον Pansonic 25mmf1,7 και την Olympus em10II και ότι το συγκεκριμένο preset που έβαλα έχει και ποιο ''light'' έκδοση για ποιο ''απαλά'' αποτελέσματα, απλά έβαλα το ποιο ''ισχυρό'' για να είναι ποιο εμφανής οι διαφορές στο τι κάνει...

Re: Απάντηση: Re: Olympus E-M10 II

πολυ ωραίο αλλά δεν έχει σχέση με το νήμα, θα μπορουσε να αφορά οποιαδήποτε μηχανή.

Το ξέρω απλά επειδή η φώτο είναι από την em10II το έβαλα εδώ, αν θεωρείς ότι πρέπει να πάει κάπου αλλού θα παρακαλούσα αν είναι εύκολο να το μεταφέρεις...

Εδώ και καιρό μετά τα τελευταία update του Photoshop το να δουλεύεις με Wacom ήταν απλά εφιάλτης. Υπαρχή ένα βίντεο που δίνει λύσεις σε αυτά τα προβλήματα,
τα δοκίμασα και δουλεύει άψογα επιτελούς.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εδώ και καιρό μετά τα τελευταία update του Photoshop το να δουλεύεις με Wacom ήταν απλά εφιάλτης. Υπαρχή ένα βίντεο που δίνει λύσεις σε αυτά τα προβλήματα,
τα δοκίμασα και δουλεύει άψογα επιτελούς.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αλλη μια λυση ειναι με την δημιουργια ενος αρχειου "PSUserConfig.txt" .

Εδω.

https://forums.adobe.com/thread/1500227

Το χρησιμοποιω και σε ποιο παλιες εκδοσεις του photoshop και πραγματικα με εχει σώσει.

Σε ποιο παλιές πχ cc2015 δούλευε μια χαρά το config. στην cc 2017 δεν το κατάφερα να το κάνω να δουλέψει όπως πρέπει.

Σε ποιο παλιές πχ cc2015 δούλευε μια χαρά το config. στην cc 2017 δεν το κατάφερα να το κάνω να δουλέψει όπως πρέπει.

Περιεργο.

Εμενα παντος δουλέυει ακομα.(τελευταιες εκδοσεις win10-photoshop,χωρις να εχω πειραξει κατι αλλο).

Μου κανει εντυπωση, τοσα χρονια και να μην εχουν βρει μια λύση microsoft-adobe για κατι τοσο σοβαρο.

'Eλα ντε και να πεις ότι αλλού υπαρχή πρόβλημα, μόνο ο συνδυασμός wacom / win 10 / adobe θέλει τροποποιήσεις. Zbrush / Corel Painter / Clip Studio δουλεύουν μια χαρά.

καλησπέρα σας

έχω ένα θεματάκι με το PS και θα ήθελα την βοήθεια σας.
επεξεργάζομαι τις φωτογραφίες μου στο PS CC2015 και παρατηρούσα ότι τα χρώματα έβγαιναν πάντα πιο ξεθωριασμένα από ότι έβλεπα στο RAW αρχείο της φωτογραφίας.

Στην αρχή φαντάστηκα ότι φταίει το ότι δεν έκανα καλή επεξεργασία στις φωτογραφίες οπότε αυτό που έκανα ήταν απλά να ανοίξω το αρχείο στο PS και απλά με τις default ρυθμίσεις να πατήσω save as jpg.

Δειτε ένα παράδειγμα

θεωρώ ότι είναι το λιγότερο άθλιο το αποτέλεσμα..... Τι κάνω λάθος;

Αν δεν εχεις κανενα πρησετ ενεργοποιημενο ισως φταινε τα κολορ προφιλ (αν τραβας σε adobe rgb και δεν κανεις μετατροπη σε sRGB).

Αν δεν εχεις κανενα πρησετ ενεργοποιημενο ισως φταινε τα κολορ προφιλ (αν τραβας σε adobe rgb και δεν κανεις μετατροπη σε sRGB).

δεν έχω κανενα preset. Αρα για να έχω καλύτερο αποτέλεσμα τι προτείνετε να κάνω;

Απάντηση: Re: Περί photoshop

Το νήμα αυτό θα έχει συγκεντρωμένα πληροφορίες για όλες τις εκδόσεις του photoshop. Παλαιότερα νήματα θα συγχωνευθούν.

Scene stitch το λέει ο ένας, deep fill ο άλλος, αλλά όπως και να το πείς είναι εντυπωσιακό! Αν έχετε δουλέψει το content aware fill, αυτό το νέο χαρακτηριστικό το πάει ένα βήμα παραπέρα: με την βοήθεια AI γεμίζει το ανεπιθύμητο τμήμα της φωτογραφίας χρησιμοποιώντας κομμάτια από το τεράστιο database εικόνων της adobe...

https://petapixel.com/2017/10/21/ad...feed&utm_campaign=Feed:+PetaPixel+(PetaPixel)

https://www.dpreview.com/news/27580...s-an-incredible-ai-powered-content-aware-fill

...και μπορείτε να υποδείξετε ακόμα και την μορφή που θα έχει το "γέμισμα"...

Aυτά είναι μια σειρά απο λειτουργίες ακόμα σε πειραματικό στάδιο εξού και το "Sneak Peeks"...
Δεν υπάρχουν σε αυτήν την έκδοση, και ίσως στο μέλλον να υλοποιηθεί μια μορφή τους.
To Scene stitch & Deep fill δέν είναι τα ίδια, βασίζονται σε διαφορεκό κώδικα, το δεύτερο ανώτερο εξού και τα αποτελέσματα.
https://blogs.adobe.com/conversations/2017/10/top-tech-sneak-peeks-max-2017-that-wowed.html