Περί photoshop, πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας... όλες οι εκδόσεις

Re: Photoshop CS5

Το Nik παίζει κανονικά και εγκαθίσταται όπως και πριν, αλλά υποστηρίζει μόνο την 32bit έκδοση (όπως, άλλωστε, και στο cs4).

Απάντηση: Photoshop CS5

Επίσης στο cs5 για Mac δεν υπάρχει τρόπος να εγκατασταθεί το φίλτρο extract. Η δυνατότητα παρέχεται μόνο στην έκδοση για windows...

Τελικα, πρεπει να κανεις δευτερη φορα εγκατασταση το ΝΙΚ, στο φακελο του 5, γιατι δεν το βρισκει απο μονο του.

Απάντηση: Re: Photoshop CS5

Τελικα, πρεπει να κανεις δευτερη φορα εγκατασταση το ΝΙΚ, στο φακελο του 5, γιατι δεν το βρισκει απο μονο του.

Σε 64μπιτ έκδοση παίζει κανονικά ??

εγώ τόσο καιρό έχω το cs4 και δεν βάζω 64bit 7 win για αυτά τα φίλτρα που με βολεύουν.

Last edited:

Αν πας κ του δηλωσεις που ειναι τα plug ins (στο folder της παλαιοτερης εκδοσης μεσα στο φακελο του photoshop ) δε θα το δει λογικα??

Λογικά ναί , αλλά νόμιζα (από αυτά που είχα διαβάσει ανα καιρούς) ότι το πρόγραμμα δεν λειτουργεί στα 64bit win. Και έτσι δεν ρίσκαρα ολόκληρη διαδικασία με άπειρες εγκαταστάσεις για να δοκιμάσω απλώς μήπως λειτουργήσει.
Αλλά αν υπάρχει κάποιος που το λειτουργεί σε 64 τότε θα το κάνω το βήμα.

How do I run my Nik Software products in 32-bit? (Please note that Viveza 2 will run in 64-bit mode on both Windows and Macintosh)

In order to access the Nik Software products in 32-bit, please follow these steps:

For Windows 64-bit Users (XP, Vista, 7):

On the Windows Operating system, both the 32-bit and 64-bit version of Photoshop will be installed. To access the 32-bit version of Photoshop, navigate to the Start Menu, select Programs, and then select the appropriate Adobe Photoshop program icon (be sure not to select the program icon indicating 64-bit). The 32-bit version of Photoshop will launch, and the Nik Software products should be available.

Η δυσάρεστη αλήθεια προς το παρόν.....

Να ρωτήσω κάτι χαζό γιατί δεν είμαι και γνώστης του θέματος.
Βασικά βρήκα την λύση αλλά πιστεύω πρέπει να υπάρχει πιο εύκολος τρόπος.
Έστω ότι έχω μία φωτό 1600 x 1200 και θέλω να αλλάξω ανάλυση και να την κάνω 1200 x 800.
Αυτό σημαίνει φυσικά ότι θα πρέπει να την κάνω crop και να χάσω κάποιο κομμάτι της.
Πάω λοιπόν στο crop, αλλά δεν βρίσκω πως να επιλέξω την συγκεκριμένη ανάλυση έτσι ώστε να μου δώσει ένα πλαίσιο 1200 x 800 το οποίο να το τοποθετήσω σε οποιο σημειο θέλω της φωτογραφίας και μετά να επιλέξω να κάνει crop.
Αυτό που μου δίνει μόνο να δηλώσω για crop είναι σε εκατοστά τις διαστάσεις.

Αυτό που έκανα ήταν να επιλέξω το slice tool, να δηλώσω εκεί την ανάλυση και μετά να πάω στο crop επιλέξω το πλαίσιο που μου είχε υποδείξει το slice tool.

Θα πρέπει όμως να υπάρχει πιο απλός τρόπος.

Πάνω στον χάρακα που μετράει εκατοστά αν κάνεις δεξί κλικ σου εμφανίζει επιλογές στις οποίες είναι και pixels ώστε να βλέπεις στα πόσα είσαι και πόσα θέλεις.

Re: Απάντηση: Photoshop CS5

Έστω ότι έχω μία φωτό 1600 x 1200 και θέλω να αλλάξω ανάλυση και να την κάνω 1200 x 800.
Αυτό σημαίνει φυσικά ότι θα πρέπει να την κάνω crop και να χάσω κάποιο κομμάτι της..

Αλλο το κροπ, αλλο το resize...

Έχεις δικιο.
Αν την κάνω resize χωρις να αλοιωθει η εικονα, θα μου δώσει πχ μια αναλυση.
1200 x 900.
Οπότε εγώ τότε πρεπει να την κάνω crop για να έρθει στο 800.
Εκεί ήταν η απορια μου.

Το κροπ στο φωτοσοπ ειναι λιγο μπερδεμενο... συν του οτι δεν καταλαβα τι ακριβως ζητας να κανεις...

Παντως... αν επιλεξεις το εργαλειο του κροπ, πριν κανεις οτιδηποτε πανω στη φωτο, μπορεις στα δυο πινακακια επανω, να δηλωσεις οτι νουμερα/διαστασεις θελεις... για να αλλαξεις τα cm κανεις δεξι κλικ μεσα στα κουτακια και βαζεις οτι επιλογη θελεις...

Αν πχ βαλεις 1200 χ 800 και επιλεξεις pixels, μετα, οταν θα κανεις το κροπ, θα σου κανει και resize το κροπαρισμενο κομματι στα 1200χ800.

Αν το αφησεις σε cm και δωσεις νουμερα απλα, τοτε κανει κροπ στο συγκεκριμενο aspect ratio που δινεις. πχ. εγω δινω 3χ2 για να κραταω το φορμα της μηχανης...

Πατωντας το clear μηδενιζει τα κουτακια και κανεις κροπ ελευθερα σε οτι φορμα θελεις...

Παντως αν καταλαβα καλα τι θελεις...

πατας το εργαλειο του κροπ
βαζεις στα 2 λευκα κουτακια επανω τις τιμες που θελεις σε πιξελς
κανεις δεξι κλικ στα κουτακια και αλλαζεις τα cm σε πιξελς
σχεδιαζεις το κροπ σου βαζοντας μεσα οτι θελεις
κροπαρεις και εχεις το κοματι που επελεξες στις διαστασεις που επιθυμεις

Απάντηση: Re: Photoshop CS5

Παντως αν καταλαβα καλα τι θελεις...

πατας το εργαλειο του κροπ
βαζεις στα 2 λευκα κουτακια επανω τις τιμες που θελεις σε πιξελς
κανεις δεξι κλικ στα κουτακια και αλλαζεις τα cm σε πιξελς
σχεδιαζεις το κροπ σου βαζοντας μεσα οτι θελεις
κροπαρεις και εχεις το κοματι που επελεξες στις διαστασεις που επιθυμεις

Αυτό ακριβώς ήθελα να κάνω. Να ορίσω στις διαστάσεις Pixels.
Ήταν default σε cm.
Δεν ήξερα ότι με δεξί κλικ μπορείς να το αλλάξεις και να το δηλώσεις σε Pixel.
Σ ευχαριστώ πολύ :grinning-smiley-043

Sorry σας έχω κουράσει, αλλά δεν μπορω με τίποτα να αφαιρέσω το μικρό πράσινο στρογγυλό εικονίδιο στα δεξια της εικόνας.
Μπορείτε να με βοηθείσετε;
Ευχαριστώ

Attachments

• bg.jpg
    bg.jpg
    17 KB · Views: 26
Last edited:

Να πω ότι η φωτο είναι σε png και το μαυρο είναι transparent.
Όταν την τοποθετησω δηλαδή πανω σε αλλη φωτό θα φαίνεται η φωτό από πίσω εκεί που είναι το μαυρο.
Έτσι δεν μπορω να χρησιμοποιησω το content aware.