Περί photoshop, πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας... όλες οι εκδόσεις

Re: Περί photoshop

υπαρχει σε καποια προγραμματα μετατροπης RAW μεσα οπως επισης κ στο Photoshop αν κ μαλλον δεν ειναι δωρεαν.
Θα ψαξω να βρω κ τιποτις αλλο.

Απάντηση: Περί photoshop

Θέλω να είναι γρήγορο και απλό γιατί θέλω να βάζω εκατοντάδες μαζί . Βαριέμαι να κάνω actions κτλ..
Βρήκα κάτι θα το δοκιμάσω το απόγευμα σπίτι και θα γράψω εντυπώσεις.

Re: Απάντηση: Photoshop CS5

How do I run my Nik Software products in 32-bit? (Please note that Viveza 2 will run in 64-bit mode on both Windows and Macintosh)

In order to access the Nik Software products in 32-bit, please follow these steps:

For Windows 64-bit Users (XP, Vista, 7):

On the Windows Operating system, both the 32-bit and 64-bit version of Photoshop will be installed. To access the 32-bit version of Photoshop, navigate to the Start Menu, select Programs, and then select the appropriate Adobe Photoshop program icon (be sure not to select the program icon indicating 64-bit). The 32-bit version of Photoshop will launch, and the Nik Software products should be available.

Η δυσάρεστη αλήθεια προς το παρόν.....

Κυκλοφόρησε και η 64bit έκδοση του Silver Efex!

Κυκλοφόρησε και η 64bit έκδοση του Silver Efex!

Και τι κερδιζουμε με τα 64 μπιτ? (χονδρικα)...

Παντως και το viveza σου γλιτωνει χρονο απο το να φτιαχνεις μασκες και εχει καλα αποτελεσματα.

Για το dfine στην αποθορυβοποιηση, εχει κανεις γνωμη αν ειναι καλο?

Και τι κερδιζουμε με τα 64 μπιτ? (χονδρικα)...

Παντως και το viveza σου γλιτωνει χρονο απο το να φτιαχνεις μασκες και εχει καλα αποτελεσματα.

Για το dfine στην αποθορυβοποιηση, εχει κανεις γνωμη αν ειναι καλο?

Ταχύτητα.

Έβγαλα μια φωτογραφία 6mp σε raw και μέγεθος 9,9mb , την άνοιξα με το photoshop , πείραξα το noise reduction και το white balance και αφού την έφερα κάπως κάνω save σε jpg και μου βγάζει αρχείο 581kb , ενώ η ίδια τραβηγμένη σε jpg είναι στα 2,9mb , τι μου διαφεύγει η δεν κάνω καλά και μικραίνει τόσο το αρχείο ?

Εκτός και αν είναι φυσιολογικό οπότε ρωτώ, γιατί να μην βγάζω σε raw και μετά την επεξεργασία η και όχι (αν δεν χρειάζεται)να την αποθηκεύω μέσω photoshop σε jpg κερδίζοντας αρκετό χώρο στον δίσκο ?
Χάνω κάτι με την παραπάνω διαδικασία ?

Last edited:

Όταν κάνεις save as jpg στο παράθυρο διαλόγου που ανοίγει (jpeg options) επιλέγεις Quality 12 (Μaximum)

Βάζοντας maximum , στο πλαίσιο το νούμερο γράφει 10 και δημιουργεί αρχείο 1,9 mb , αν γράψω 12 τότε έχει 6mb . Διαφορά όμως στα 910kb (High) και στα άλλα δυο δεν βλέπω .

Re: Απάντηση: Περί photoshop

Βάζοντας maximum , στο πλαίσιο το νούμερο γράφει 10 και δημιουργεί αρχείο 1,9 mb , αν γράψω 12 τότε έχει 6mb . Διαφορά όμως στα 910kb (High) και στα άλλα δυο δεν βλέπω .

Αν πας στο photoshop και βάλεις τις δύο φωτογραφίες σε δύο layers, μπορείς επιλέγοντας στο ένα layer blending options - difference να δεις πιο εύκολα που είναι οι διαφορές τους. Αν δεν σε απασχολούν, κρατάς την μικρότερη προφανώς.

Ένα γρήγορο tip για τους φίλους που ξεκίνησαν τώρα στο Photoshop.
Πως θα δώσουμε ένα "tik" στις φωτογραφίες μας η ένα λίγο διφορετικό τόνο, χωρίς πολλά-πολλά.
Ανοίγουμε μια φωτογραφία μας στο PS.

Capture%201.jpg

OK. μου αρέσει η φωτό, αλλα θέλω να τις δώσω λίγο ποιο έντονο χρώμα και να τονίσω λίγο τα σύννεφα.
Οποτε, ctrl+j για να κάνουμε ένα καινούργιο copy τις φωτογραφίας μας και στο "blending options" από επάνω βάζουμε multiply.

Capture%202.jpg

Ωραία, αλλα θέλω να κρατήσω το κάτω μέρος φωτεινό.
Βάζουμε μια μάσκα όπως το παράδειγμα.

Capture%203.jpg

Επιλέγουμε το πινέλο μας με το "B" και με μαύρο σαν χρώμα "βάφουμε" εκεί που θέλουμε να κρύψουμε ώστε να μην φαίνεται το copy layer.
Με το γράμμα X αλλάζουμε τα χρώματα από άσπρο σε μαύρο και μαύρο σε άσπρο εναλλάξ.

Capture%204.jpg

Και μετά πάμε Filter -> Blur -> Gaussian Blur και δίνουμε ότι τιμή εμείς θέλουμε και είμαστε ευχαριστημένοι.

Capture%205.jpg

Αυτό ήταν. Πειραματιστείτε με τα διαφορετικά Blending Modes ώστε να βρείτε αυτό που θέλετε.

Last edited:

Συγχαρητηρια! Πολυ καλη δουλεια!

Ενα ερωτημα
Το crop πρεπει γινεται πριν η μετα τις βελτιωσεις?

Και το ρωτω γιατι μου ειναι πιο βολικο να δουλευω στο ηδη cropped κομματι της φωτογραφιας, αλλα μηπως ετσι χανω κατι? Μιλω για επεξεργασια jpeg.

Ευχαριστω!

Από σήμερα είμαι περήφανος ιδιοκτήτης του Photoshop CS 5.1 .

Ελπίζω να μάθω γρήγορα τα θαυματουργά εργαλεία της έκδοσης, όπως και τα εργαλεία διόρθωσης παραμορφώσεων φακών.