Περί ποινών, συμπεριφορών και εξηγήσεων...

Status
Not open for further replies.
Το καφέ βρέ Αντώνη ποιος τόβαλε?
´Μάλλον το Δ.Σ. τού Σωματειου ηθελες να γραψεις Μιχάλη´..

Λές ο Μιχάλης νά διορθωσε τον εαυτό του,μιλώντας στον εαυτό του??

Αυτή είναι η ´καφέ διόρθωση´.στο ποστ 151 και προφανέστατα σέ αυτήν αναφέρθηκα τρίς.
Το Δ.Σ. δένασχολείται μέ ποινές .

Last edited:
Re: Απάντηση: Περί ποινών, συμπεριφορών και εξηγήσεων...

Το καφέ βρέ Αντώνη ποιος τόβαλε?
´Μάλλον το Δ.Σ. τού Σωματειου ηθελες να γραψεις Μιχάλη´..

Λές ο Μιχάλης νά διορθωσε τον εαυτό του,μιλώντας στον εαυτό του??

Το καφέ εγώ το έβαλα και στο έγραψα...... !!!!!!!!!!!

Θα το συνεχίσουμε Σπύρο γιατί πρέπει να φύγω........ ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις, θα κάνω ένα διάβασμα και θα επανέλθω μάλλον αύριο...-bye-

Απάντηση: Re: Περί ποινών, συμπεριφορών και εξηγήσεων...

Θα το συνεχίσουμε Σπύρο γιατί πρέπει να φύγω........ ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις, θα κάνω ένα διάβασμα και θα επανέλθω μάλλον αύριο...-bye-

οκ Any time.-bye-

Το ότι οι απώλειες είναι μεγάλες (που δεν το πιστεύω οτι είναι τόσο μεγάλες, αλλά το δέχομαι λόγω έλλειψης περισσότερων στοιχείων - άσχετα αν θα ευχόμουν να μην υπήρχε ούτε μια) θα πρέπει να βαραίνει στις πλάτες όλων μας, όχι μόνο στις πλάτες της Διαχείρισης....

Οι όποιες απώλειες, όσο κι αν πονάνε, κάποια στιγμή γίνονται επιβεβλημένες ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν, αυτοί που δεν φταίνε σε τίποτε, να έχουν αυτό το βήμα λόγου για να μπορούν να εκφράζονται.

Αν αυτό δεν συντηρηθεί...
Φίλιππε ούτε και σε αυτό!

Την προσωπική μου άποψη περι απωλειών την είχα ήδη εκφράσει Αργύρη, γι αυτό και δεν θεώρησα σκόπιμο να επανέλθω ...
Δέχομαι οτι ήταν αυθαίρετη η επιλογή μου αυτή, γι αυτό και την παραθετω εδώ πλέον, όλοκληρη ώστε να λυθεί ή όποια παρεξήγηση.

Και θα παρακαλέσω να υποστείτε την (πιθανά άκομψη) παρομείωση που θα φέρω.

Εγώ βλέπω το forum σαν ένα ανθρώπινο σώμα. Aπαρτίζεται απο πάμπολλα μέλη και όργανα, καθένα των οποίων εκτελεί κάποιες λειτουργίες και συμβάλλει το δικό του ποσοστό στο μεγαλείο του συνόλου. Είναι δε ένας πλήρης ζωντανός οργανισμός, ευάλωτος σε εξωτερικές αλλά και εσωτερικές επιθέσεις.

Εδώ θα παρακαλέσω την ανοχή σου φέρνοντας ένα βίωμά μου, πολύ προσωπικό...

Οταν κάποια συγγενής μου (πρώτου βαθμού) διαγνώστηκε με καρκίνο στη μήτρα σε νεαρή ηλικία και μάλιστα πριν αποκτήσει οικογένεια και παιδιά, δύο τινά υπήρχαν : Η θα το αγνοούσε για χάρη της ολοκληρωμένης εικόνας που όμως θα εξαφάνιζε όλο το σωμα σε κάποιο (σύντομο) χρονικό διάστημα ή θα αφαιρούσε αυτό που σε μεγάλο βαθμό θα έδινε υπόσταση στο υπόλοιπο της ζωής της.
Αυτή ήταν μια πολύ άσχημη και πολύ δύσκολη απόφαση.
Περάσαμε ατέλειωτες ώρες συζητώντας τί είναι προτιμότερο... Τελικά η επέμβαση έγινε, και έχω ακόμα την ευτυχία να μπορώ να σηκώνω το τηλεφωνο και να μιλάμε, να βγαίνουμε παρέα στις διακοπές μας και να περνάμε καλά...
Αν το ξεπέρασε; Όχι και ούτε πρόκειται, όσος καιρός και να περάσει. Εμαθε όμως να ζεί με την "αναπηρία" της και πλέον προσφέρει (και της προσφερουν) ευτυχία ένας σύζυγος, ένα υιοθετημένο αγοράκι και μια οικογένεια άλλων 23 ανθρώπων με πρωτο βαθμό συγγένειας μαζί της, ενας των οποίων είμαι εγώ...

Λοιπόν ναι, οι απώλειες πονάνε και όσο πιο ζωτικές είναι, τόσο πιο πολύ πονάνε. Αλλά όταν είναι αναγκαίες για το καλό όλων των υπολοίπων μελών και του ίδιου του forum, η επιλογή οφείλει να είναι μονόδρομος...

Ευχαριστώ για την ανοχή σου.

Φιλικά,

Φίλιππος

Απάντηση: Re: Περί ποινών, συμπεριφορών και εξηγήσεων...

Λάθος...
Το Δ.Σ. δεν ασχολείται μέ ποινές πλήν τού οριστικού αποκλεισμού μέλους που αποτελεί συγκεκριμένη και ειδική διαδικασία.
Ολες τις άλλες ποινές τις αποφασίζει αυτόνομα η Δ.Ο.
Καμιά σχέση με Δ.Σ. ουτε με σωματείο.
Αν δεν κάνω λάθος μάλιστα νομίζω πώς είσαι μέλος τού Σωματείου και αυτά θάπρεπε νά τά γνωρίζεις.

Αυτό ακριβώς ισχύει και τίποτ' άλλο απολύτως. Όποιος θέλει ν' αλλάξει το Καταστατικό και τα σχετικά με τα των ποινών του Κανονισμού, ας θέσει θέμα στην επόμενη Γ.Σ.

Aυτό πού έγραψες ήταν οτι πάνω απο τριήμερο ban (ποστ 151 ´διορθωση στον Tzimisce)αποφασίζει το Δ.Σ. τού Σωματείου.
Ψευδέστατο..
Και ως μέλος τού Δ.Σ. ειμαι υποχρεωμένος νά διορθώνω τίς ανακρίβειες και τά ψεύδη γιατί δημιουργούνται άσχημες εντυπώσεις στά μέλη..

Το ψευδεστατο φανταζομαι οτι δεν ισχυει. Εννοεις ανακριβεια ή λαθος εκ μερους του Αντωνη.

Το αναφερω γιατι ο ορος "ψευδης" δηλωνει προθεση κατι που απο το υπολοιπο της φρασης σου δεν προκυπτει.

(τις ελευθερες ωρες μου κανω και τον δικηγορο :D)

Διόρθωση (γιατί γίνεται πολύ χαμός για το τίποτα νομίζω)
Για μόνιμο ban (το οποίο φυσικά είναι βαρύτατη ποινή και ανώτερη από το τριήμερο) αποφασίζει το σωματείο.

Απλά η έκφραση ήταν κλιμακωτή...
Δεν βλέπω όμως κάποιον να ορίζει κάποιον συγκεκριμένο "ένοχο" για το ban...

Ρωτάω γιατί η πραγματικότητα είναι άλλη...

Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Και κάτι ακόμα. Μεγάλα παιδιά είμαστε. Όταν μας προσβάλουν στο δρόμο φωνάζουμε την αστυνομία? Γιατί εδώ να κάνουμε report?

Γιατί ούτε στο δρόμο έχεις το δικαίωμα της αυτοδικίας ούτε εδώ το δικαίωμα του συντονισμού μίας συζήτησης.

Άσε που δεν έχω διαπιστώσει τα μέλη στη πλειοψηφία τους να ακολουθούν τη διαδικάσια του Report...

Αυτό δεν είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να βοηθήσουμε. Αλίμονο να παίρναμε από το χεράκι το κάθε μέλος και να τον βοηθάμε να κάνει click στο εικονίδιο "Report"...

Πως γίνεται δηλαδή άλλοτε να χαρακτηρίζεται μια πρόταση μέλους "ιδέα προς συζήτηση" και "άλλοτε υπόδειξη που απαγορεύεται".

Δεν νομίζω να θέλει μεγάλη προσπάθεια ο διαχωρισμός της υπόδειξης από την ιδέα...
Άλλο το να προσπαθείς να αλλάξεις έναν κανόνα και άλλο τη θέση ενός κουμπιού στο theme του forum...

Sorry που επεμβαίνω στα της κατηγορίας σας αλλά νομίζω ότι το θέμα έχει γενικευτεί αρκετά... τόσο που πιθανώς να ανήκει στις "προτάσεις / ανακοινώσεις / ερωτήσεις" και να είναι μια καλή ευκαιρία να συζητηθούν ειλικρινά θέματα που αφορούν τη διαχείρηση και τη συμπεριφορά των μελών. Πιστεύω μάλιστα ότι μπορεί να φέρει τα δύο μέρη και πάλι κοντά, κάτι που απ' ότι βλέπω δεν ισχύει για όλα τα μέλη.
Φιλικά
Νίκος

Προσπάθησε να δεις κάτι από τη σκοπιά που λέει ότι πρέπει να συντονίσεις μία συζήτηση όπου λαμβάνουν μέρος 100 άτομα και όχι να είσαι μόνο το ένα από τα 100 άτομα που συζητούν...

Φιλικά
Μιχάλης

...

Προσπάθησε να δεις κάτι από τη σκοπιά που λέει ότι πρέπει να συντονίσεις μία συζήτηση όπου λαμβάνουν μέρος 100 άτομα και όχι να είσαι μόνο το ένα από τα 100 άτομα που συζητούν...

Φιλικά
Μιχάλης

ΟΚ Μιχάλη κατανοητή η θέση σου και σε ευχαριστώ που απάντησες.

Φυσικά δεν μπορώ να κατανοήσω τη θέση ενός συντονιστή, αλλά μπορώ να του δικαιολογήσω πολλά. Έχει αναφερθεί και ο Φίλιππος (mouratos) νωρίτερα σε αυτό και έχω προσυπογράψει την θέση που κρατάει με το post 110.

Νομίζω δε ότι ξέρεις πολύ καλά από που ξεκίνησε το πρόβλημα που έδωσε την αφορμή γι' αυτό το νήμα καθώς επίσης τι άλλο έχει συμβεί όσον αφορά το πρόσωπό μου (και όχι μόνον).

Με τη σειρά μου λοιπόν να ζητήσω να προσπαθήσεις και εσύ να δεις κάτι από τη σκοπιά που λέει ότι πρέπει ένα μέλος να αμυνθεί στις όποιες προσβολές δέχεται, που όπως διαπιστώνεις συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση.

:grinning-smiley-043-bye-

Υπάρχουν και τά report post που ανέφερε και ο Tzimisce...
Kαί επίσης αρχίζω και πιστεύω οτι το νήμα αρχίζει και εξαντλείται σέ επαναλαμβανόμενο περιφερόμενο ´πόνο´μερικών,οι οποίοι είναι πλέον δεδομένο ότι δέν θα ικανοποιηθούν με οιοδήποτε μοντέλο διαχείρισης παρά μόνον με το δικό τους..
Ως εδώ λοιπόν ..
Οταν και όποτε λοιπόν έρθει αυτή ή ώρα μέ τό καλό.

Last edited:
Το εχουμε πει χιλιες φορες ...αντε ακομα μια....
Ο καταλληλοτερος τροπος να αλλαξετε κατι ,ειναι να το προσπαθησετε απο μεσα.
Γραφτειτε στο σωματειο και καντε πραξη τις σκεψεις σας.
Οταν σε ενα φορουμ υπαρχει αυτη η μοναδικη δυνατοτητα και δεν την εκμεταλλευόσαστε - χρησιμοποιείτε,συγνωμη αλλα "λεμε για να λεμε"

Το εχουμε πει χιλιες φορες ...αντε ακομα μια....
Ο καταλληλοτερος τροπος να αλλαξετε κατι ,ειναι να το προσπαθησετε απο μεσα.
Γραφτειτε στο σωματειο και καντε πραξη τις σκεψεις σας.
Οταν σε ενα φορουμ υπαρχει αυτη η μοναδικη δυνατοτητα και δεν την εκμεταλλευόσαστε - χρησιμοποιείτε,συγνωμη αλλα "λεμε για να λεμε"

+1

Και αυτο που λεει ο Μιχαλης κι εγω και αλλα παιδια δεν εχει να κανει με αγρα μελων για να ειμαστε ξεκαθαροι ετσι......

Καθε κοινοτητα δυναμωνει με το πληθος των αποψεων της αλλα και την πολυφωνια.

Επι προσωπικου λοιπον να σας αναφερω οτι, στις προθεσεις μου ειναι να καταθεσω προταση στο ΔΣ, οπου να κρινετε αυστηροτατα μελος το οποιο εχει μηδενικη προσφορα στο γενικο αντικειμενο του φορουν και κριτικαρει ανελεητα το φορουμ και τους τρεχοντες αυτο.
Αν το δεχτει η πλειοψηφεια , θα εχω πετυχει το σκοπο μου
Στην αντιθετη περιπτωση ....το πολυ πολυ να θεωρησουν την προταση μου "μαμακια ολκης" και να την απορριψουν πανηγυρικά.
Απλα πραγματα.

@ Σ. Σούρλας

Σου επαναλαμβάνω ότι αυτά είναι δικά σου συμπεράσματα και δεν με αγκίζουν διόλου. Αλοίμονο αν με άγκιζαν...

Μοντέλο διαχείρησης δεν έχω και το ίδιο πιστεύω για τα υπόλοιπα μέλη (αν κάνω λάθος συγχωρέστε με). Αν είχα θα το πρότεινα.
Κανόνες συμπεριφοράς όμως έχω! Έχε υπόψιν σου επίσης ότι με το να ακολουθείς τα post μου απλά εξαναγκάζεις τις απαντήσεις μου και διαιωνίζεις την παρουσία μου καθώς και το "πρόβλημά" μου.

Ενημερωτικά να σου πω επίσης μιας και quotάρεις τα μηνύματά μου (δεν έκφράζω παράπονο γι' αυτό fell free) ότι το πρόβλημα λύθηκε πριν κάποιες ημέρες και συνολικά η στάση μου διακαιώθηκε χωρίς την διαδικασία του report. Aν μάλιστα φρόντιζα να ενημερωθώ για τα τεκτενόμενα θα είχα αποφύγει το όντως βιαστικό και δακρύβρεχτο (αλλά ειλικρινές όπως όλα τα μηνύματά μου) "αντίο". Ως εκ τούτου ελπίζω να κατάλαβες ότι νοιώθω καλά στο forum με τους φίλους μου.

Θερμή παράκληση, αν συμφωνείς, να συνεχίσουμε με pm ώστε να μην αποπροσανατολίζουμε το νήμα αλλά και την υπομονή όσων διαβάζουν.

@Tzimisce
καλώς ή κακώς πιστεύω ότι μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, οπότε το Report καλώς έχει εκεί όπου είναι, αλλά ευχαριστώ δε είναι για μένα.

@ Σ. Σούρλας

Σου επαναλαμβάνω ότι αυτά είναι δικά σου συμπεράσματα και δεν με αγκίζουν διόλου. Αλοίμονο αν με άγκιζαν...

Μοντέλο διαχείρησης δεν έχω και το ίδιο πιστεύω για τα υπόλοιπα μέλη (αν κάνω λάθος συγχωρέστε με). Αν είχα θα το πρότεινα.
Κανόνες συμπεριφοράς όμως έχω! Έχε υπόψιν σου επίσης ότι με το να ακολουθείς τα post μου απλά εξαναγκάζεις τις απαντήσεις μου και διαιωνίζεις την παρουσία μου καθώς και το "πρόβλημά" μου.

Ενημερωτικά να σου πω επίσης μιας και quotάρεις τα μηνύματά μου (δεν έκφράζω παράπονο γι' αυτό fell free) ότι το πρόβλημα λύθηκε πριν κάποιες ημέρες και συνολικά η στάση μου διακαιώθηκε χωρίς την διαδικασία του report. Aν μάλιστα φρόντιζα να ενημερωθώ για τα τεκτενόμενα θα είχα αποφύγει το όντως βιαστικό και δακρύβρεχτο (αλλά ειλικρινές όπως όλα τα μηνύματά μου) "αντίο". Ως εκ τούτου ελπίζω να κατάλαβες ότι νοιώθω καλά στο forum με τους φίλους μου.

Θερμή παράκληση, αν συμφωνείς, να συνεχίσουμε με pm ώστε να μην αποπροσανατολίζουμε το νήμα αλλά και την υπομονή όσων διαβάζουν.

@Tzimisce
καλώς ή κακώς πιστεύω ότι μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, οπότε το Report καλώς έχει εκεί όπου είναι, αλλά ευχαριστώ δε είναι για μένα.

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει..
Η τοποθέτησή μου ήταν γενική .Το ότι σε συμπεριλαμβάνει και εσένα είναι άλλο θέμα.Τά ´κυνηγητά´αλλού και οι περιφερόμενες ´αδικίες´.
Και αδιαφορώ πλήρως γιά τούς δικούς σου κανόνες συμπεριφοράς ή τίς δικες σου απαιτήσεις συμπεριφοράς πού θές νά επιβάλλεις στο φορουμ καί μάλιστα κάτω υπό οιαδήποτε Διαχείριση..Οπως θάχεις καταλάβει έχω την ικανότητα νά διακρίνω ποιός μέσω τής ´διαμαρτυρίας´του επιθυμεί κάποιες βελτιώσεις και ποιός οχι...Καί έχω ήδη παράδειγμα μέλους πού έχει αντιμετωπίσει αξιοπρεπέστατα αυτό πού τού συνέβη.
Απαντώ εκ τού θεσμικού μου ρόλου,όπου νομίζω ότι απαιτείται.
Και αυτό θα συνεχίσω νά κάνω.
Και ευχαριστώ αλλά δέν προτίθεμαι νά ανταλλάξω p.m.

Last edited:
+1

Και αυτο που λεει ο Μιχαλης κι εγω και αλλα παιδια δεν εχει να κανει με αγρα μελων για να ειμαστε ξεκαθαροι ετσι......

Καθε κοινοτητα δυναμωνει με το πληθος των αποψεων της αλλα και την πολυφωνια.
Ακριβως!!!!!

Νομιζω οτι επειδη μαλλον ημουν ο πρωτος που αναφερθηκε σε απωλειες ωφειλω να διευκρινησω οτι δεν αναφερομουν σε προσωπα και εξηγω.
Καλως η κακως ειμαι απο αυτους που πιστευουν οτι τα προσωπα αλλαζουν η ομαδα ομως μενει.Στην προκειμενη περιπτωση ομαδα ειναι το AVCLUB.Απωλεια για μενα ειναι ο τροπος με τον οποιο γινονται πλεον οι συζητησεις εδω μεσα με ποστ γεματα μισολογα και του στυλ "μη με προκαλειτε και ανοιξω το στομα μου".Αυτο δειχνει οτι το φορουμ νοσει κατα τη γνωμη μου.Ξαφνικα το να περασει καποιος τη γνωμη του και να γινει αποδεκτη απο ολους εγινε στοχος ενω τα φορουμ δημιουργηθηκαν για ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ αποψεων αναμεσα σε ερασιτεχνες χρηστες που μιλουν με βαση την εμπειρια τους και χωρις προσωπικο ωφελος (και για αυτο ανθουν αυτη την εποχη που ολα μοιαζουν κατευθυνομενα).Τουλαχιστον εγω αυτο πιστευω οτι ειναι τα φορουμ και τουλαχιστον εγω αυτο βρηκα 3 χρονια πριν οταν γραφτηκα και αυτο με κρατησε εδω μεχρι σημερα.

Status
Not open for further replies.