Περί Σαββόπουλου...

Ειχα μια αμφιθυμια με το θεμα του Σαββοπουλου τις τελευταιες μερες. Απο τη μια ολη αυτη η ανθρωποφαγια στα social media ειναι εντελως κακογουστη. Και σιγουρα ο καλλιτεχνης δεν κρινεται ως καλλιτεχνης απο τον χαρακτηρα του. Οταν ομως ο ιδιος μπλεκει το εργο του με τα κοινωνικα δρωμενα και ενιοτε πουλαει επαναστα, κρινεται ως προς την συνεπεια του.

Απάντηση: Re: Περί Σαββόπουλου...

Ειχα μια αμφιθυμια με το θεμα του Σαββοπουλου τις τελευταιες μερες. Απο τη μια ολη αυτη η ανθρωποφαγια στα social media ειναι εντελως κακογουστη. Και σιγουρα ο καλλιτεχνης δεν κρινεται ως καλλιτεχνης απο τον χαρακτηρα του. Οταν ομως ο ιδιος μπλεκει το εργο του με τα κοινωνικα δρωμενα και ενιοτε πουλαει επαναστα, κρινεται ως προς την συνεπεια του.

ακριβως επειδη δεν πουλαει επανασταση και πηγαινει εκει οπου γουσταρει ενοχλει,
τους επαναστατες της πολυθρονας και τους ποιοτικους
και αυτο το μεχρι εκει ηταν καλος μετα χαλασε αμαν ποια ...

δεν πειραζει τις απαντησεις τις εχει δωσει μεσα απο τα στιχακια του

Εγώ τον έβρισκα πολύ πονηρό και ευφυή από παλιά. Τώρα καθώς αναθεωρώ τις απόψεις για να επιζήσεις στην Ελλάδα, είναι ένα παράδειγμα ευέλικτου επιτυχημένου αντρός. Παράγεις ένα άλφα έργο, το προωθείς, χτίζεις προφίλ και προχωράς. Έτσι είναι και ο πετυχημένος έλληνας μάστορας για τα μπεκάκια στα diesel. Παλιά έκανε έργο και τώρα απολαμβάνει την φήμη του ασχέτως αν τώρα δεν παράγει, λέει τα τρελά του και αυτό του προσδίδει κύρος είναι και το γήρας και τα λευκά μούσια που προσδίδει έναν αέρα "γνώσης" και "σοφίας" και "μυστηρίου".

Φυσικά πίσω από όλα αυτά παντελής (όχι παντελίδης) παντελής άγνοια και ψευτοφιλοσοφίες. τύπου το σαχλαμαρίζειν εστί φιλοσοφείν και ότι και να πει ο άνθρωπος οι μισοί θα τον κοιτάνε με ανοιχτό το στόμα και οι άλλοι μισοί θα τον βρίζουν πράγμα που το επιδιώκει διακαώς.

https://www.youtube.com/watch?v=nO4DPePXOt8

Κοίταξε την ημερομηνία που έγινε , οι άλλοι τι κάνανε τότε και θα καταλάβετε ....εάν όχι τότε μπορείτε να συνεχίσετε να μιλάτε για μουσική.....

Σωστά, και κάτι από το "Κύκνειο Άσμα" του, την ΡΕΖΕΡΒΑ το 1979.
Γεννήθηκα στη Σαλονίκη

Re: Απάντηση: Re: Περί Σαββόπουλου...

Έχεις απόλυτο δίκιο, εγώ έφυγα το '77 και τους δίσκους μου τους έστελναν φίλοι, πράγματι και ο Σαββ. και οι Σώκρατες ήτανε πολύ μπροστά από την εποχή τους στο τι έγραφαν και πως "μπέρδευαν" τα ακούσματα τους κάτι που άλλοι έκαναν χροοοοονια να καταλάβουν, επίσης έπρεπέ να είχες ίσως ζήσει την εποχή στο τριπ, κλειδί ΑΤ Πλάκας, να είχες δει την Μπέλλου με τον Τσιτσανη.......
Όμως ο παλιός είναι αλλιώς.... απο τα καλύτερα live πριν μερικά χρόνια με τον Γιωτη και τον Λαντσια....

Κοίταξε την ημερομηνία που έγινε , οι άλλοι τι κάνανε τότε και θα καταλάβετε ....εάν όχι τότε μπορείτε να συνεχίσετε να μιλάτε για μουσική.....

μπα δεν θα καταλαβουν
ψαχνουν να βρουν καποια φωτο με την καλομοιρα τον Τζοχατζοπουλο τον Πλουταρχο για να μας αποδειξουν ποσο ψευτικος ειναι ..
για μουσικη κανεις

ο Grio ξερει αλλα δεν γραφει .....

μπα δεν θα καταλαβουν
ψαχνουν να βρουν καποια φωτο με την καλομοιρα τον Τζοχατζοπουλο τον Πλουταρχο για να μας αποδειξουν ποσο ψευτικος ειναι ..
για μουσικη κανεις

σε πληροφορώ πως αυτό που είχε κάνει με την Καλομοίρα το βρήκα πανέξυπνο....-bye-

Το σίγουρο είναι ότι να λικνίζεσαι μπροστά σε κόσμο φορώντας ροζ φουλάρι θέλει @ρχίδι@ χεχε

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

μπα δεν θα καταλαβουν
για μουσικη κανεις

άσε ρε Στέλιο.
Ο Μπάιρας ξέρει και δεν γράφει
ο Grio ξέρει και δεν γράφει.

και εγώ ξέρω και δεν γράφω.
και άκουγα Σαββόπουλο από τα 10.
Μέχρι μιά ημερομηνία ήταν.
Μετά έληξε.
και έγινε χαλασμένο χιλιοζεσταμένο φαγητό.
(για μένα - ας κρατήσει ο καθένας την άποψή του και τέλος).
Δεν γίνεται να περιγράψεις σε μισή παράγραφο αυτό που εισπράττεις από έναν καλλιτέχνη σήμερα σε σχέση με το τώρα.
Είναι κουραστικό. Αφόρητα.
Ελα μια μέρα πάνω να πιούμε μια μπύρα να σου μιλάω όσο θες.

Στελλιο μου δεν ξέρω, παίζει και να το έχεις πάρει προσωπικά
Αλλά δεν είναι έτσι,
Μην το βλέπεις καθόλου από αυτήν την σκοπιά

Το συγκεκριμένο thread επανεκκινήθηκε με αφορμή το “όλοι μαζί μπορούμε”, το οποίο δεν είναι καθόλου μουσικό event αν και μοιάζει σαν τέτοιο..

Ανέφερα όπως θυμάσαι και τον Παπακωνσταντινου. Ο Κουρσάρος όπως και το Ζεϊμπέκικο είναι δύο ύμνοι και το ξέρουμε όλοι αυτό, Δεν έχω καρδιά από πέτρα(το αντίθετο )μου έχει σηκωθεί η τρίχα άπειρες φορές με τα συγκεκριμένα, όπως και με την Νταλίκα απο πάνω...
Και επίσης ούτε καν εστιάζω στο πως μεταλλάσσεται κάποιος καθώς μεγαλώνει
Αλίμονο αν μέναμε ίδιοι .Και αν θες το να γίνεσαι από πιο ήπιος έως και συντηρητικός γερνώντας είναι και μια σχετικά φυσική εξέλιξη

Όμως απέχει πολύ αυτό από το γίνεσαι πιόνι, ειδικά όταν μέσα από το έργο σου έχεις αποδείξει πως στοιχειωδώς σκέφτεσαι και πράττεις με ρυθμούς υψηλότερους του μέσου όρου Τώρα όταν όλοι μαζί ξεπλένουν φασίστες τι να σκεφτώ (?), πως τα έχουν πάρει χοντρά ή πως έχουν ξεκουτιάνει εντελώς (?)

Άντε να πω πως έχουν ξεκουτιάνει….

.

Είμαι αρνητικά προκατειλλημένος με το Σαββόπουλο μόνο για το γεγονός ότι σαράντα χρόνια μετά τις σημαντικές του δουλιές, συνεχίζει να κεφαλαιοποιεί με κάθε τρόπο (πολιτικό και εμπορικό κυρίως), το συναισθηματικό δέσιμο που διατηρεί με ένα μέρος του κοινού του. Όχι για τα πολιτικά του πιστεύω. Η μουσική ή τα λόγια του δεν με συγκίνησε, ποτέ δεν τον αισθάνθηκα "δικό" μου και γιαυτό δεν μου καίγεται καρφάκι τι έλεγε τότε με το "μητσοτακ", με τους "κωλλοέλληνες" ούτε τωρα με το "σκάι που μπορεί με όλους μαζί", συνεπώς αδιαφορώ, αν και αντιλαμβάνομαι ότι για κάποιους ισχύει το ακριβώς αντίθετο (σεβαστό).

Για να πάμε παρακάτω, μπορούμε να μπούμε τουλάχιστον στη λογική ότι πχ η Πλάτωνος (ένα παράδειγμα από τα δυστοπικά 80s) ήταν για ένα ακροατήριο της γενιάς της ότι ο Σαββόπουλος για ένα (σαφώς μεγαλύτερο) της δική του?

Πάντως αυτό το Καλλιμάρμαρο τι έχει δει...

21 Απριλίου 1968, γενέθλια, ποιοι ήταν εκεί? Σχεδόν οι ίδιοι που γιόρταζαν άλλα πράγματα το 1974.

"Προχωράμε προς το πάλκο μαζί με το Ηλιόπουλο και ο Ντίνος με ρωτάει: Ρε Ζαμπέτα, τι θα πούμε τώρα στους άλλους που ήρθαμε και εκτεθήκαμε εδώ? Γελάω και του λέω, ρε μη σε νοιάζει, τα ίδια που θα τους πούνε και οι άλλοι όσοι μαζεύτηκαν εδώ μέσα, όλοι αυτοί που κάνουνε τους αντιστασιακούς"

Από μικρό παιδί εμένα αυτό που με εντυπωσίαζε στον Καραγκιόζη ήταν το σαλταπήδημα που έκανε με τα πόδια πάνω από το κεφάλι και σε μια στιγμή βρισκόταν να κοιτάει από την άλλη.
Όσο και αν διαφωνώ ακόμη και με τον χειρότερο εχθρό μου, πάντα θα τον σέβομαι όταν αυτά που πράττει λέει και πιστεύει αντιπροσωπεύουν το ίδιο πράγμα.
Για τους άλλους...

Είμαι αρνητικά προκατειλλημένος με το Σαββόπουλο μόνο για το γεγονός ότι σαράντα χρόνια μετά τις σημαντικές του δουλιές, συνεχίζει να κεφαλαιοποιεί με κάθε τρόπο (πολιτικό και εμπορικό κυρίως), το συναισθηματικό δέσιμο που διατηρεί με ένα μέρος του κοινού του. Όχι για τα πολιτικά του πιστεύω. Η μουσική ή τα λόγια του δεν με συγκίνησε, ποτέ δεν τον αισθάνθηκα "δικό" μου και γιαυτό δεν μου καίγεται καρφάκι τι έλεγε τότε με το "μητσοτακ", με τους "κωλλοέλληνες" ούτε τωρα με το "σκάι που μπορεί με όλους μαζί", συνεπώς αδιαφορώ, αν και αντιλαμβάνομαι ότι για κάποιους ισχύει το ακριβώς αντίθετο (σεβαστό).

Για να πάμε παρακάτω, μπορούμε να μπούμε τουλάχιστον στη λογική ότι πχ η Πλάτωνος (ένα παράδειγμα από τα δυστοπικά 80s) ήταν για ένα ακροατήριο της γενιάς της ότι ο Σαββόπουλος για ένα (σαφώς μεγαλύτερο) της δική του?

Ακριβώς αυτό σκέφτηκα και εγω χτες για την Πλάτωνος, η οποία αν αντιστοίχως θέλουμε να βρούμε κάτι αρνητικό στην επάνοδο της στο σήμερα, το μόνο που θα μπορούσαμε να πούμε είναι πως και στην Ελλάδα και παγκοσμίως κυρίως προωθείτε από το hipster loby πράγμα που έντεχνα της προσδίδει ένα απολιτικ χαρακτήρα, η ίδια πάντως φαίνεται να κρατά κλειστό το στόμα της πράγμα που την καθιστά ακόμα πιο συμπαθητική....
Καλό θα ήταν να μην είμαστε ψείρες πάντως...
και ο Colin Stetson έρχεται στο six dogs το Φθινόπωρο...
Κάποτε είχαμε την πολυτέλεια να λέμε "άπλωσαν τα χέρια τους και μας βρόμισαν αυτό που αγαπάμε"
Τώρα το λιγότερο με όλα αυτα που γινονται γυρω μας είναι του ποιος είναι συνακροατής στο αγαπημένο σου άκουσμα ή καλλιτέχνη....

Το σίγουρο είναι ότι να λικνίζεσαι μπροστά σε κόσμο φορώντας ροζ φουλάρι θέλει @ρχίδι@ χεχε

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

μπαα ετσι που λικνιζεται και με το ροζ μαλλον gay ειναι ....

.
παρακαλουνται οι κυριοι που εξεφρασαν την αποψη τους δια τον μπροσταρη του τηλεοπτικου σταθμου Σκαι
να μην επαναλαμβανονται υπαρχουν και αλλα νεα προοδευτικα παιδια που θα ηθελαν να εκφραστουν

αγαπητοι συνοδοιποροι
εγω ειμαι ενα γραφικο γερικο τρολ
φευγω για ολιγοημερες διακοπες
ευχομαι καλη συνεχεια σε ολους