Περί Σαββόπουλου...

Η τιμωρία αυτών που προσπαθούν να απαξιώσουν το έργο του Σαββόπουλου
θα είναι να ακούνε και να χορεύουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους αυτό το τραγούδι του Διονύση.

https://www.youtube.com/watch?v=XKOKDz2WxTM

Όσο για μας, όντως ζούμε μια φοβερή εποχή όπου φοβόμαστε να γράψουμε οτιδήποτε.
Αμέσως οι 50-100 έστω 500 εισαγγελείς του διαδικτύου θα παρέμβουν να μας επιπλήξουν βγάζοντας όλη την ανθρώπινη κακία τους.
Kωστας Ζουγρης

αστο Στελιο...
στο fb απο κατω ο Ζουγρης τρωει το κράξιμο της ζωής του...

Απάντηση: Re: Περί Σαββόπουλου...

αστο Στελιο...
στο fb απο κατω ο Ζουγρης τρωει το κράξιμο της ζωής του...

μονο ο Ζουγρης ?
ο Σαββο να δεις
αλλα αυτος δεν απαντα
απαντουν τα στιχακια του

Τώρα με χειρουργεί, μια αλλήθωρη νεολαία
μια τσογλανοπαρέα που κάνει κριτική

και ενα αλλο

όποιος δεν καταλαβαίνει, δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει

να μην ξαναπιάσουμε την ίδια συζήτηση τώρα...

μέχρι τους Αχαρνής ήταν μεγάλος.

Πάντως μη συγκρίνετε το όψιμο κομματοσκυλικής φύσεως θάψιμο που τρώει στα σόσιαλ μύδια με την εκτίμηση ή όχι στον Σαββόπουλο γενικότερα.
Τα σκυλιά έχουν βγει αγριεμένα και ψάχνουν φανταστικούς εχθρούς για να καλλιεργήσουν διχασμούς. Δεν κοιτάνε ούτε μουσική, ούτε προσφορά, ούτε χαρακτήρα, μόνο τις γραμμές που υποστηρίζουν.

Επί της ουσίας, ποτέ δεν υπήρξε ο αγαπημένος μου, αλλά νομίζω πως ο λόγος είναι πολύ συγκεκριμένος: Τα τραγούδια του είναι βιωματικής φύσεως, και προφανώς δε συγχρονιστήκαμε σωστά, όταν εγώ πήγαινα αυτός ήδη ερχόταν εδώ και δεκαετίες. Άρα πως να κουμπώσουμε;

Για μένα ο Σαββόπουλος είναι "Το περιβόλι του τρελλού", ο "Μπάλλος" και το "Βρώμικο ψωμί".
Εν τω μεταξύ χωρίς να έχω ζήσει εκείνα τα χρόνια, μου μοιάζουν αδιανόητα και τελείως αλλόκοτα τα παραπάνω έργα (παραδόξως όχι τόσο το γεγέδικο πριμιτίφ "Φορτηγό") σε σχέση με τον ωκεανό μπουζουκολαϊκού μέινστριμ της εποχής. Γι' αυτά και μόνο άπειρο ρησπέκτ.
Από κει και πέρα απλά δεν παρουσιάζει κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον σαν καλλιτέχνης και φαίνεται λογικό ότι αν το δούμε χρονικά, όσο στερεύουν οι ιδέες και το βάθος του μουσικού έργου του, τόσο μεγαλώνει το μέγεθος της ανοησίας όσον αφορά τις παρεμβάσεις του στον δημόσιο λόγο. Ο συναγελασμός με τον πάτο της ελληνικής πραγματικότητας του ΣΚΑΙ και του όλοι χαζοί μπορούμε είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα.

Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που συνεχίζουν σε σχετικά μεγάλες ηλικίες να παράγουν έστω και έργα κατώτερης ποιότητας από αυτά της νεότητας. Κανένα πρόβλημα, ίσα-ίσα που τους χαίρομαι
Κάποτε πίστευα ότι το κάνουν αποκλειστικά για χρήματα, μετά κατάλαβα ότι ειδικά για αυτούς που έχουν λυμένο το βιοποριστικό, η συνεχής δημιουργία, χρονος μπαίνει-χρόνος βγαίνει είναι ζωτική ανάγκη.
Πιστεύω ότι κάποιοι σαν τους Rolling Stones είναι ικανοί να συνεχίσουν μέχρι να πεθάνουν πάνω στη σκηνή και σίγουρα δεν θα το κάνουν για τα λεφτα.
Ο Dylan ήρθε πριν λίγα χρόνια, δεν έπαιξε σχεδόν κανένα γνωστό κομμάτι και μερικοί το πήραν στραβά.

Ο Σαββόπουλος τι έχει κάνει καλλιτεχνικά τελευταία?
Παραταύτα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, βρίσκεται συχνά-πυκνά στο προσκήνιο κάτι σαν "τηλεπερσόνα".
Δεν τον κατηγορώ για τα πιστεύω του κλπ, όμως περιμένω να δω τι έχει να δώσει σαν δημιουργος στη σημερινή εποχή.

Έχω τα:

- Φορτηγό
- Το περιβόλι του τρελλού
- Μπάλλος

Τους θεωρώ και τους 3 σπουδαίες στιγμές της ελληνικής δισκογραφίας. Ως προσωπικότητα τον βρίσκω έως και αηδιαστικό στις μέρες μας, αλλά αν ήταν να κρίνουμε το έργο του καλλιτέχνη βάσει του ποιός είναι δε θα ακούγαμε/βλέπαμε τίποτα.

Πάντως, όσο και να τον αγαπάω, νομίζω πως όλοι συμφωνούμε σε ένα πράγμα.

Πλέον, μουσικά, δεν έχει τίποτα να πεί...

Όσο για τα υπόλοιπα που λέει...

στα 10 χρόνια κομμάτια χτυπιόταν για τα χατζηδάκια θοδωράκια...κι αυτόν τον έτρωγε η αρκούδα.
Να τώρα που τρώει και πίνει...

ήταν φανερό το αντάλλαγμα.
Ενώ οι άλλοι δυό...παραμένουν πάντα αδιάφθοροι.

.

επαναλαμβανεστε συνεχεια
μονο ο Mπαιρα μπορει να μας πει κατι καινουργιο
εε που εισαι κυριε Γιωργο

respect μέχρι το "βρωμικο ψωμί"
ουδέτερος- αδιάφορος μετά,
κουραστικός τα τελευταία χρόνια με τις συχνές εμφανίσεις και δηλώσεις σε στυλ σοφού- γνώστη κτλ

respect μέχρι το "βρωμικο ψωμί"
ουδέτερος- αδιάφορος μετά,
κουραστικός τα τελευταία χρόνια με τις συχνές εμφανίσεις και δηλώσεις σε στυλ σοφού- γνώστη κτλ

Αυτό ακριβώς.
Ειδικά όταν οι δηλώσεις ξεφεύγουν του καλλιτεχνικού και πάνε στο συμβουλευτικό/πολιτικό/ξερειςποιοςειμαιγω-κο/ατιμηκενωνια-κο/κλπ.
Αν είχε κάτι να πει και είναι αυτός που δηλώνει πως είναι θα το έκανε ακόμα με την μουσική του.
(έχω ένα κάτι με την χρήση παλαιών δαφνών,καιρό τώρα)

Έχω τα:

- Φορτηγό
- Το περιβόλι του τρελλού
- Μπάλλος

Τους θεωρώ και τους 3 σπουδαίες στιγμές της ελληνικής δισκογραφίας. Ως προσωπικότητα τον βρίσκω έως και αηδιαστικό στις μέρες μας, αλλά αν ήταν να κρίνουμε το έργο του καλλιτέχνη βάσει του ποιός είναι δε θα ακούγαμε/βλέπαμε τίποτα.

Συμφωνώ, μόνο για την ιστορία συγγενικό μου πρόσωπο που δούλευε για δεκαετίες στο κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης όπου έμενε ο Σαββόπουλος θυμάμαι πριν σχεδόν 30 χρόνια να μου λέει πως είναι αρκούντως αηδιαστικός από κοντά. Κάτι ξέρεις tuxx και όχι μόνο για τις μέρες μας...

Όσο για τα χατζηδάκια-θωδοράκια αποτελούν το επαναλαμβανόμενο παράδειγμα κλασσικού ανθρωπόσκυλου που κλαίει έξω στη βροχή και όταν ανοίξει η πόρτα και μπει μέσα βλέπεις το πραγματικό του βλέμμα.

Νομίζω ότι σε αυτό το νήμα, όπως εξελίσσεται, κακοποιείται ο Μπαχ, κακοποιείται ο Βασίλης Ραφαηλίδης και κακοποιείται ασύστολα το νόημα του πρώτου ποστ, του οποίου η θέση δεν ήταν καν στις "....Συζητήσεις"

μονο ο Σαββοπουλος κακοποιειται σ αυτο το νημα .....

Re: Απάντηση: Περί Σαββόπουλου...

.

επαναλαμβανεστε συνεχεια
μονο ο Mπαιρα μπορει να μας πει κατι καινουργιο
εε που εισαι κυριε Γιωργο

Είναι τόσα πολλά τα θέματα Στέλλιο που δεν ξέρω σε τι να απαντήσω/εκφέρω γνώμη…
Ένα ένα

1,Δεν είμαι καθόλου του σκοτώνουμε τα άλογα όταν πεθάνουν!Σε αρκετές περιπτώσεις καλλιτεχνών αυτό που έκαναν πάντα είναι και αυτό και μόνο που ξέρουν να κάνουν και όταν γερνούν. Το να απαιτούμε την απόσυρση τους με βρίσκει αντίθετο..
Υπάρχει ξεκάθαρα η επιλογή δεν γουστάρω γέρους δεν τους ακούω

2.Ο Σαββοπουλος προσωπικά μουσικά και μονό , επαναλαμβάνω μουσικά και μόνο δεν με βρήκε ποτέ. Όπως είπα και σε άλλο ποστ τυχαία είδα την παράσταση στην Επίδαυρο και η μουσική επιμέλεια ήταν άψογη.

3……και εδώ μπαίνουμε στα βαθιά…
Πριν κάποια χρόνια τότε με τους αγανακτισμένους και την πάνω και κάτω πλατεία και τα λοιπά συναφή είχα σοκαριστεί με την απήχηση που είχε το Καραϊσκάκης του Βασίλη Παπακωνσταντινου…Σας έλεγα και τότε μια και ένιωθα σαν μύγα μέσα στο γάλα πως όταν ανήκεις πχ στην κάτω πλατεία άρα στο ευρύτερο αριστερό χώρο είναι απαράδεκτο να σε δένει με την πάνω πλατεία που ανήκει στον ευρύτερο χώρο της λαϊκής δεξιάς (κομψά το λέω) ο στίχος «έχω στον πουτσο μου λουλούδια και "όταν γυρίσω θα σας γαμησω" .Και μη το βλέπεις μουσικά το θέμα ακριβώς την ίδια φρίκη είχα νιώσει και όταν η Κανελη κουνάγε γάλατα και ψωμιά στην Βουλή

Δικαιώθηκα λοιπόν μιας και μετά από τόσα χρόνια τα media ακόμα συνεχίζουν να σας χορεύουν στο ταψί, ξεπλένοντας τον λαϊκό θυμό(Ζουγα) με φρασεολογία κόλπα και τερτίπια τέτοια που να σε οδηγούν στην άλλη πλευρά αυτόματα. Και όλη αυτή η διαδικασία γίνεται ακόμα πιο πετυχημένη όταν βάζεις αντίθετο τάχα σε αυτήν την στρατηγική κάποιον που καθόλου τυχαία είναι και αχώνευτος(Σαββό)
Βαριέμαι ακόμα και να μασήσω στην σικε κόντρα που δικαιώνει τον λαϊκό θυμό βάζοντας αντιμέτωπο σε αυτόν τον αυγοκέφαλο. Ειλικρινά και θέλω να με πιστέψεις έχω ανατριχιάσει με όλο αυτό.Τι άλλο θα σκεφτούν για να μας κάνουν φασίστες….έλεος

Τώρα αν ήθελε ο κύριος Ζουγανέλης να κανιβαλισει κομμάτι μπορούσε να επέλεγε κάποιο δικό του αλλά μάλλον ούτε ο ίδιος θυμόταν τι έχει γράψει, άσε που παίζει να μην το θυμάται κυρίως ο κόσμος…

Και
Η Μεριλιν Μονρόε για κάποιους ήταν σύμβολο για κάποιους σαχλοκουδουνο!Οπως και να έχει ένα χαστούκι στην Μεμα Σταθοπούλου είχε δικαίωμα να δώσει.Το ότι απλά έβαψαν και οι δυο ξανθά τα μαλλακια τους δεν τις κάνει ίδιες…

Για Μεμα βλέπε Ζουγανέλη…..

.
.

Re: Απάντηση: Περί Σαββόπουλου...

Δικαιώθηκα λοιπόν μιας και μετά από τόσα χρόνια τα media ακόμα συνεχίζουν να σας χορεύουν στο ταψί, ξεπλένοντας τον λαϊκό θυμό(Ζουγα) με φρασεολογία κόλπα και τερτίπια τέτοια που να σε οδηγούν στην άλλη πλευρά αυτόματα. Και όλη αυτή η διαδικασία γίνεται ακόμα πιο πετυχημένη όταν βάζεις αντίθετο τάχα σε αυτήν την στρατηγική κάποιον που καθόλου τυχαία είναι και αχώνευτος(Σαββό)
Βαριέμαι ακόμα και να μασήσω στην σικε κόντρα που δικαιώνει τον λαϊκό θυμό βάζοντας αντιμέτωπο σε αυτόν τον αυγοκέφαλο. Ειλικρινά και θέλω να με πιστέψεις έχω ανατριχιάσει με όλο αυτό.Τι άλλο θα σκεφτούν για να μας κάνουν φασίστες….έλεος

Τώρα αν ήθελε ο κύριος Ζουγανέλης να κανιβαλισει κομμάτι μπορούσε να επέλεγε κάποιο δικό του αλλά μάλλον ούτε ο ίδιος θυμόταν τι έχει γράψει, άσε που παίζει να μην το θυμάται κυρίως ο κόσμος…

.
.

Νομίζω ότι εδώ βαρας κέντρο..Κάπως έτσι το σκέφτομαι κι εγώ...Και σε αυτό με τον Παπακωνσταντινου πιο πάνω.
Τον ίδιο ρόλο παίζουν οι Λαζοπουλοι και όλοι αυτοί οι λεγόμενοι ''κυματοθραύστες'' της λαϊκής οργής..Το κοινό είναι πλήρως διαμορφωσιμο και ελέγχεται ποικιλοτροπως.

Ο Σιδηροπουλος,μες στην προσωπική του παρακμή τα είχε γράψει σε δυο αράδες μέσα..Δεν ξέρω αν το ήθελε η του βγήκε.

Οι μπαγλαμάδες να παίζουν Ντύλαν
κι ο Πίτερ Γκάμπριελ διπλοπενιές
ο Τομ Γουέιτς με τα κλαρίνα
και τα νταούλια να παίζουν Γιες
να παίζουν Γιες

Βάλ’ το παράθυρο στην πρίζα
κάλεσε το καλοριφέρ
δώσ’ τη μπουγάδα στην εφορία
γράψ’ ένα σύνθημα στο ασανσέρ
στο ασανσέρ

Άνοιξε γκάζι με το μυαλό σου
βάλε ταχύτητα με την καρδιά
η φαντασία στην εξουσία
δώσε τα ρέστα σου για μια βραδιά
για μια βραδιά

ΥΓ..Και οι Πυξ Λαξ διασκεύασαν Ντύλαν..Το ντουέτο με τον Καρρα όμως τους απογείωσε την καριέρα..Για να ξέρουμε με τι κοινό έχουμε να κάνουμε.