Περί Σαββόπουλου...

Το θέμα με τον Σαββόπουλο δεν είναι αν ήταν (ποτέ) ΡΟΚ η μουσική του , το θέμα είναι αν ήταν ποτέ ο ίδιος – η προσωπικότητα του.

Ο Σαββόπουλος είναι ένας πληθωρικός μίμος (ακόμα και στη μουσική του) – το αντίθετο της Αυθεντικότητας .

Ουσιαστικά τίποτα δεν ήταν / Δεν είναι όμως και τόσο κακό αυτό. Τον δέχεσαι , κρατάς καποια πράγματα που σε δισκεδάζουν και τέλος..

Τα προβλήματα με όλους και όλα στη χώρα μας είναι ότι τους παίρνουμε στα σοβαρά και ψάχνουμε κρυμμένα μυστικά εκεί που δεν υπάρχουν.

Re: Απάντηση: Περί Σαββόπουλου...

Δεν το λες ευθέως, αλλα νομίζω ότι αυτό είναι το νόημα των γραφομένων σου, αν κατάλαβα λάθος, I stand corrected.

Οχι φιλε Κωστα, ισως σε μπέρδεψε το κειμενο μου.

αυτο που γραφω ειναι οτι η μουσική προχώρησε/εξελίχθηκε απο την εποχή του Bach.

αν κάποιος ακούει μόνο κλασική, τότε μάλλον δεν μπορεί να αντιληφθεί την αισθητική και τον παλμό της εποχής του.
το ίδιο κενό αισθητικής αντίληψης, θα έχει και κάποιος που ακούει μόνο ότι μουσική παίζετε στο ραδιόφωνο (τα γνωστά radio hits)
ο ενας ζει αποκομμένος στο παρελθόν, και ο άλλος, ακούει οτι επιλέγουν άλλοι για αυτόν, πολλές φορές αδυνατώντας να αξιολογήσει το τι τελικά σημαίνει μοντέρνο/καινοτόμο
(το μοντέρνο εμπεριέχει την καινοτομία)

η κλασική πχ δεν μπορεί αν εκφράσει τον σύγρονο τρόπο ζωης.
βεβαια δεν ειναι αυτος ο σκόπος της.
ουτε αυτο την κάνει να χάσει κατι απο την αξία της.

θα ήταν τουλάχιστο ανόητο, να συγκρίνουμε ενα καλλιτεχνικό εργο με ένα άλλο.
καθε έργο ειναι άρρητα συνδεδεμένο με την εποχή που παράχθηκε.
και εκφράζει εκείνη την εποχή. σίγουρα καποια εργα ειναι διαχρονικά
αλλα και η διαχρονικότητα τους τίθεται υπο αμφισβητήση απο τους μελλοντικούς μελετητές.
τα έργα αξιολογούνται όχι μονο κατα την περιόδο της δημιουργίας τους, αλλα και στο πέρασμα του χρόνου.

θα ειναι αραγε απαραίτητο σε 1000 χρονια να μελετάει ενας μουσικός κλασική μουσικη;
θα εχει καποιο αντίκτυπο/συναίσθημα στους ανθρωπους 1000 χρονια μετα ή θα ειναι μόνο για τους μελετητές;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σύμφωνα με τον ανωτέρω αφορισμό, αφού μου αρέσει ο Τερλέγκας και δεν μου αρέσει ο Μπαχ, συνάγεται ότι η τέχνη του Τερλέγκα είναι ανώτερη αυτής του Μπαχ.
:chinscratch:
Κάπου υπάρχει λογικό κενό αλλά αδυνατώ να το καταδείξω με όρους της Αισθητικής...

γιαυτό λέμε οτι ειναι τουλάχιστον ανόητο, να συγκρίνουμε ενα καλλιτεχνικό έργο με ενα άλλο.
πόσο μάλλον άλλης εποχής.
την σύγκριση την κάνεις εσυ, και το οποιοδήποτε πόρισμα ή λογικό κενό ειναι πάλι δικό σου.

τον bach τον ακους πονώντας στα ιατρεία περιμένωντας να έρθει η σειρά σου..
τον τερλέγκα στις πίστες διασκέδασης πετώντας λουλουδια..
ποιο να επιλέξω.. :chinscratch:

Απάντηση: Re: Περί Σαββόπουλου...

Aπο τη στιγμη που εχει αντίκτυπο/συναίσθημα στους ανθρωπους σημερα, εκατονταδες χρονια μετα το θανατο αυτων που την εγραψαν, γιατι να μην εχει και 1000 χρονια μετα?
Τωρα βεβαια θα μου πεις, εμεις μεγαλωσαμε ολοι με Μπαχ...

23968ba511ad913bc1edafd91b305746.jpg

Re: Απάντηση: Re: Περί Σαββόπουλου...

Aπο τη στιγμη που εχει αντίκτυπο/συναίσθημα στους ανθρωπους σημερα, εκατονταδες χρονια μετα το θανατο αυτων που την εγραψαν, γιατι να μην εχει και 1000 χρονια μετα?

Αυτή η εκδοχή Μπαχ είναι για νέοπες και αμερικανόφιλους. Οι σκληροπυρηνικοί ψωνίζουν Μπαχ μόνο από Γερμανία.

Barbara+Bach+(7).jpg

Re: Απάντηση: Re: Περί Σαββόπουλου...

καλώς τον!

αναρωτιέμαι φιλε Γάλεν όπως και εσύ!
ειναι ομως επιχείρημα το οτι επειδή ισχυεί τώρα,
και άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου, θα αντέξουν και μετα απο 1000 χρόνια;
που το στηρίζεις; σε μεταφυσική πρόβλεψη;

τι αντίκτυπο εχουν για σένα αυτά;
http://www.ancienthistorylists.com/pre-history/top-10-oldest-art-ever-discovered/

θα μου πεις όμως οτι αυτά ήταν στην αρχή..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί Σαββόπουλου...

Αυτή η εκδοχή Μπαχ είναι για νέοπες και αμερικανόφιλους. Οι σκληροπυρηνικοί ψωνίζουν Μπαχ μόνο από Γερμανία.

Barbara+Bach+(7).jpg

Δεν παιζεις δικαια...
Μπορουσα κι εγω να βαλω πολυ καλυτερες φωτο αλλα συγκρατηθηκα.
Επι των 2 συγκεκριμενων Μπαχ ομως θα συμφωνησω με αυτο που εγραψε ο auteur: Δε μπορεις να συγκρινεις 2 εργα τεχνης!:afro:

Οχι φιλε Κωστα, ισως σε μπέρδεψε το κειμενο μου.

αυτο που γραφω ειναι οτι η μουσική προχώρησε/εξελίχθηκε απο την εποχή του Bach.

αν κάποιος ακούει μόνο κλασική, τότε μάλλον δεν μπορεί να αντιληφθεί την αισθητική και τον παλμό της εποχής του.
το ίδιο κενό αισθητικής αντίληψης, θα έχει και κάποιος που ακούει μόνο ότι μουσική παίζετε στο ραδιόφωνο (τα γνωστά radio hits)
ο ενας ζει αποκομμένος στο παρελθόν, και ο άλλος, ακούει οτι επιλέγουν άλλοι για αυτόν, πολλές φορές αδυνατώντας να αξιολογήσει το τι τελικά σημαίνει μοντέρνο/καινοτόμο
(το μοντέρνο εμπεριέχει την καινοτομία)

η κλασική πχ δεν μπορεί αν εκφράσει τον σύγρονο τρόπο ζωης.
βεβαια δεν ειναι αυτος ο σκόπος της.
ουτε αυτο την κάνει να χάσει κατι απο την αξία της.

θα ήταν τουλάχιστο ανόητο, να συγκρίνουμε ενα καλλιτεχνικό εργο με ένα άλλο.
καθε έργο ειναι άρρητα συνδεδεμένο με την εποχή που παράχθηκε.
και εκφράζει εκείνη την εποχή. σίγουρα καποια εργα ειναι διαχρονικά
αλλα και η διαχρονικότητα τους τίθεται υπο αμφισβητήση απο τους μελλοντικούς μελετητές.
τα έργα αξιολογούνται όχι μονο κατα την περιόδο της δημιουργίας τους, αλλα και στο πέρασμα του χρόνου.

θα ειναι αραγε απαραίτητο σε 1000 χρονια να μελετάει ενας μουσικός κλασική μουσικη;
θα εχει καποιο αντίκτυπο/συναίσθημα στους ανθρωπους 1000 χρονια μετα ή θα ειναι μόνο για τους μελετητές;

γιαυτό λέμε οτι ειναι τουλάχιστον ανόητο, να συγκρίνουμε ενα καλλιτεχνικό έργο με ενα άλλο.
πόσο μάλλον άλλης εποχής.
την σύγκριση την κάνεις εσυ, και το οποιοδήποτε πόρισμα ή λογικό κενό ειναι πάλι δικό σου.

τον bach τον ακους πονώντας στα ιατρεία περιμένωντας να έρθει η σειρά σου..
τον τερλέγκα στις πίστες διασκέδασης πετώντας λουλουδια..
ποιο να επιλέξω.. :chinscratch:

Τελικά δεν κατάλαβαίνω τι θες να πεις, ίσως γιατί αυτοαναιρείσαι. τελικά τι προτιμάς, Τερλέγκα ή Μπαχ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί Σαββόπουλου...

καλώς τον!

αναρωτιέμαι φιλε Γάλεν όπως και εσύ!
ειναι ομως επιχείρημα το οτι επειδή ισχυεί τώρα,
και άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου, θα αντέξουν και μετα απο 1000 χρόνια;
που το στηρίζεις; σε μεταφυσική πρόβλεψη;

τι αντίκτυπο εχουν για σένα αυτά;
http://www.ancienthistorylists.com/pre-history/top-10-oldest-art-ever-discovered/

θα μου πεις όμως οτι αυτά ήταν στην αρχή..

Δεν ξερω τι λες εσυ, αλλα αυτο το νο8 που ειναι και 40000 χρονων μου φαινεται εξαιρετικα φρεσκο και επικαιρο...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί Σαββόπουλου...

Δεν παιζεις δικαια...
Μπορουσα κι εγω να βαλω πολυ καλυτερες φωτο αλλα συγκρατηθηκα.
Επι των 2 συγκεκριμενων Μπαχ ομως θα συμφωνησω με αυτο που εγραψε ο auteur: Δε μπορεις να συγκρινεις 2 εργα τεχνης!:afro:

συγκρατήσου γέροντα!
δεν είναι για τα δόντια σου αυτά τα έργα τεχνης! :afro:

Νομίζω ότι σε αυτό το νήμα, όπως εξελίσσεται, κακοποιείται ο Μπαχ, κακοποιείται ο Βασίλης Ραφαηλίδης και κακοποιείται ασύστολα το νόημα του πρώτου ποστ, του οποίου η θέση δεν ήταν καν στις "....Συζητήσεις"

Τελικά δεν κατάλαβαίνω τι θες να πεις, ίσως γιατί αυτοαναιρείσαι. τελικά τι προτιμάς, Τερλέγκα ή Μπαχ;

αν αυτο κατάλαβες. i rest my case.

το παραπάνω κείμενο αποδεικνύει οτι δεν μπορεί κάποιος να συγκρίνει δυο καλλιτέχνες.
οπως πολύ σωστα αναφέρεις.. μπορώ να σου πώ μόνο ποιον προτιμω..
λες να προτιμώ τερλέγκα;

κατα καιρούς ποστάρω λίστες με τα "καλύτερα"..
θα εχεις πετύχει καποια..
αυτο σημαίνει οτι είναι τα "καλύτερα" για όλους και οτι εκφράζουν όλο τον πλανήτη;

Δεν ξερω τι λες εσυ, αλλα αυτο το νο8 που ειναι και 40000 χρονων μου φαινεται εξαιρετικα φρεσκο και επικαιρο...

:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί Σαββόπουλου...

συγκρατήσου γέροντα!
δεν είναι για τα δόντια σου αυτά τα έργα τεχνης! :afro:

Ελιτίστα.
Η τεχνη ειναι για ολους!

Νομίζω ότι σε αυτό το νήμα, όπως εξελίσσεται, κακοποιείται ο Μπαχ, κακοποιείται ο Βασίλης Ραφαηλίδης και κακοποιείται ασύστολα το νόημα του πρώτου ποστ, του οποίου η θέση δεν ήταν καν στις "....Συζητήσεις"

Δε θεωρω οτι ειμαστε ικανοι και αξιοι να κακοποιησουμε ειτε το Μπαχ ειτε το Ραφαηλιδη.
Αντε το πολυ πολυ να εκτιθεμεθα οι ιδιοι με αυτα που λεμε για οποιονδηποτε απο τους δυο. Σε αυτους δεν κανουμε κανενα κακο...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί Σαββόπουλου...

Ελιτίστα.
Η τεχνη ειναι για ολους!

εσενα σε πειράζω... εχω το ελεύθερο κ.Γάλεν;

μια μέρα ομως ηλιόλουστη, θα με βρουν σε κανα χαντάκι..
όλοι θα ξέρουμε..

μονο σε παρακαλώ, μην μου βάλεις Bach μήδε Σαββόπουλο..

αν μπορείς ασε με με ενα iPod στα αυτια,
με αυτό.. Schubert's Piano Sonata No. 20 Andantino
σ'ευχαριστώ,

Δεν έχω πρόθεση να κακοποιήσω κανέναν, πόσο μάλλον τον Μπαχ. Το χιούμορ δεν είναι κακοποίηση, και ο ίδιος ο Κάντορας είχε αρκετό, το έδειξε άλλωστε στην Χωριάτικη Καντάτα. Η συζήτηση ξεστράτισε, αλλά το έχουν αυτό οι διαδικτυακές συζητήσεις. Από μέρους μου θα απέσχω πλέον από σχόλια που δεν είναι σχετικά με τον Σαββόπουλο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Moυσεία

εγώ απλά σου είπα ότι ο Νιόνιος βρήκε έτοιμους τους μουσικούς στρωμένους και ξαφνικά εκεί που έπαιζε τη συννεφούλα και το βιετναμ γιε γιε (διότι στο ξαναείπα: ΤΟΣΟ ροκ ήταν) την άλλη μέρα έγινε αυτό που έλεγε "σκηνές ροκ".

Εσύ τώρα μου λες ή υπονοείς ότι έκατσε το σκέφτηκε, θα παίξω ροκ,
Τα βρήκε τα παιδιά και τα αγκαζάρισε και ξαφνικά έγινε και ροκ.

αυτοπαρουσιάστηκε ως ροκ.

Είναι δηλαδή ροκ ο Iggy Pop είναι και ο Σαβ?
Είναι όπως είναι ο Λουρίδης?
Όπως πχ...ας πούμε, ο Κηθ?
ή ή Πάττι?
ή ο Neil Young που κι αυτός τραγουδοποιός είναι....

κάπου το χάσαμε ε?

ποιος το εχασε ?
ο καθενας μπορει να εκφερει τι γνωμη του για οτι νοιωθει ακουει και σκεφτεται
αλλα οτι εγω ειπα οτι ο Σαβ ειναι Ροκ που το ειδατε ?
για κοιταξε το post 16
και κανενας δεν ειπε οτι ειναι Ροκ ο ιδιος... ο ηχος του ναι
και το τι ειναι Ροκ δεν εχω προβλημα να το συζητησουμε ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ
ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ν ΑΚΟΥΣ

.

υπαινίσσεσαι μήπως ότι εγώ είμαι υψηλού (επιπέδου);...μάλλον δεν με έχεις δεί στις καλές μου...-bye-

οχι εγω ,εσυ
:ADFADF1::eviltongue:

εμενα μ εχεις δει στις κακες μου ?

μας συγχωρειται κυρια συντονιστη που σας χαλασαμε την θαλπωρη σας !
:BDGBGDB55:

Δεν έχω πρόθεση να κακοποιήσω κανέναν, πόσο μάλλον τον Μπαχ. Το χιούμορ δεν είναι κακοποίηση, και ο ίδιος ο Κάντορας είχε αρκετό, το έδειξε άλλωστε στην Χωριάτικη Καντάτα. Η συζήτηση ξεστράτισε, αλλά το έχουν αυτό οι διαδικτυακές συζητήσεις. Από μέρους μου θα απέσχω πλέον από σχόλια που δεν είναι σχετικά με τον Σαββόπουλο.
Ακριβώς, κανένας δεν είναι ιερός για να ξεφύγει από τον σατιρικό λόγο. Τα ιερά τέρατα προϋποθέτουν και μύθους.

Και φυσικά όπως αναφέρει και ο Γάλεν παραπάνω, κανένας δεν κακοποίησε το όνομα τους ή την αξία τους στον τομέα που ειδικεύονταν.

Δεν ζήτησα ορισμό του ροκ αγαπητέ φίλε. Απλώς επισήμανα το γεγονός ότι συχνά γίνονται συζητήσεις για το ''x'' αντικείμενο και οι συνομιλητές ορίζουν, ο καθένας διαφορετικά το ''x''.

Δεν πειράζει Κάλλη. Πάμπολλες φορές (Στην Κατηγορία) μια συζήτηση ξεκινάει από αλλού και καταλήγει αλλού περνώντας από ενδιαφέροντα μονοπάτια.