Περι screenshots ο λογος..

Μπορεί να γίνω κακός, αλλά πολύ καιρό τώρα το κρατάω μέσα μου και δεν παει άλλο.
Η γνώμη μου είναι όταν κάνετε συγκριτικό ενός προβολέα με τον JVC, πιστεύω ότι θα πρέπει να αναζητούνται γνώμες ανθρώπων που δεν έχουν κανέναν από τους 2 προβολείς. Όχι. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν από τους έχοντες DILA. Είναι πολύ φυσικό όταν το μάτι έχει συνηθήσει και αγαπήσει μια εικόνα που την βλέπει σπίτι του κάθε μέρα, να μην μπορεί εύκολα να αναγνωρίσει χαρίσματα σε άλλον προβολέα. Δεν θέλω να πω σε κανέναν που παίρνει μέρος στα τεστς ότι δεν είναι αντικειμενικός. Θέλω να πω ότι δεν γίνεται να είναι 100% αντικειμενικός.
Σκοπός μου δεν είναι να κατηγορήσω κανέναν. Το επαναλαμβάνω. Γι αυτό και δεν επεμβαίνω σε αυτά που κατά καιρούς γράφονται για τον ντίλα. Το καταλαβαίνω απόλυτα.
Επίσης πρόταση μου είναι, όταν έχετε ένα καινούριο προβολέα, να του δίνετε τον χρόνο που του αναλογεί και όχι απευθείας να τον βάζετε δίπλα στον ντίλα για να δείτε αν είναι καλύτερος ή χειρότερος.
Στην δική μου περίπτωση, επειδή δεν προλαβαίναμε να κάνουμε το συγκριτικό, αφήσαμε τον sony σχεδόν αρίθμιστο, χωρίς καν να εκμεταλευτούμε το pixel adjustment που βελτιώνει την ευκρίνεια του προβολέα κατακόρυφα ! Η εικόνα που είδα στο συγκριτικό δεν έχει και πολύ μεγάλη σχέση με αυτή που βλέπω τώρα σπίτι μου. Όποιος θέλει ας έρθει σπίτι μου να δει πως φαίνονταν τα πρόσωπα πριν και πως φαίνονται τώρα.
Μερικοί προβολείς θέλουν ρύθμιση για να αποδώσουν. Γι αυτό έχουν και ένα κάρο ρυθμιστικά.
Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο και ελπίζω να μην παρεξηγήσετε την παρέμβαση μου.

Απάντηση: Re: Περι screenshots ο λογος..

Θελω να δω ποσα ακομα ψευδη και ανακριβειες θα πεις σε ενα μονο thread..
Σε παρακαλω πολυ ασε τις πολυλογιες και τις φανφαρες και αν εχεις "κοτσια" τραβα και βρες τον προβολεα της επιλογης σου και φερε τον για κοντρα...
Αλλιως, μεινε στις κριτικες προβολεων απο screenshots και ασε εμας τους "υποκειμενικους" τυφλούς στην ησυχια μας...

ψευδη στοιχεια και ανακριβειες δεν λεω Τακη.....

Απο την στιγμη που προσκαλης κανεις και τα υπολοιπα....
Οταν καλης καποιον για φαγητο δεν του λες φερε και το φαγητο σου:flipout:
οποτε:
Φερνεις τον marantz(δεν νομιζω να εχει αντιρηση ο Αδαμιδης)που ειδατε και τον βγαλατε υποδιαιστερο(δεν τον εχω δει κιολας)φερνεις και τον Μανωλη με τα δισκακια του και κανουμε το τεστακι....

και φυσικα οταν μπαινει screenshot θα μπορω να πω την αποψη μου οπως ολος ο κοσμος που γραφει εδω μεσα και διαβαζει.....
Καποια στιγμη θα κανονισω με τον Μπαμπινο να τακτοποιησουμε το θεμα με τα screenshot.....

Δεν θελω να μου στεναχωριεσε Τακη.....;)

Αυτο που μου ειναι δυσκολο να κατανοησω, ειναι για ποιον λογο ο Κωστας Κεφαλας, εχει τοσο μεγαλη αντιπαθεια σε εναν προβολεα....

πχ. "ο HD1 ειναι κατω σε ολα εκτος του on/off".

Ντινο δεν εχω καμια αντιπαθεια.....

Μαλλον με εχεις παρεξηγηση.....
Συνηθως στα γραπτα ειμαι σκληρος....
Δεν βαζω φρου-φρου και αρωματα απο πανω για να καλυπτω την βρωμα...

Εχω γραψει οτι ειναι πολυ καλος προβολεας για το 95% των καταναλωτων.
Αυτο σημαινει οτι οποιος τον παρει θα μπορει να βλεπει μια ταινια ευχαριστα...
Αν ειχα αντιπαθεια δεν θα το εγραφα αυτο.....

Απλα ξερεις καποιοι δεν δεχονται τα προβληματα που λεω για τον jvc...
Και φυσικα υπαρχουν .....μην νομιζεις οτι λεω μπαρουφες...

Εγω βλεπεις δεν εξεταζω τον προβολεα αν μου αρεσει να βλεπω ταινιες...
Αυτο ειναι και το νοημα του χομπυ μας....
Εξεταζω αν αυτο που δειχνει ειναι αληθοφανες...
Δηλαδη αν αυτο που δειχνει μπορει να ανταποκριθει στην αναφορα...
Δηλαδη αν αυτο που θα δεις απο τον προβολεα πλησιαζει την εγραφη.
Αυτο για να γινει θα πρεπει να εχει καποια χαρακτηριστικα ο προβολεας...
Οταν αυτα τα χαρακτηριστικα υπολοιπονται αλλων υλοποιησεων καλο ειναι να αναφερονται ασχετα ποιος τα βλεπει η οχι.....

Οπως καταλαβαινεις δεν μπορω να γραψω ψευδει πραγματα απο την στιγμη που βλεπω προβλημα σε καποιον προβολεα......

Το ιδιο φανατζομαι κανεις και εσυ οταν βλεπεις κατι που δεν ειναι σωστο...

Τωρα εαν καποιος δεν βλεπει το προβλημα δεν σημαινει οτι εγω εχω αντιπαθεια και γραφω κατι που δεν υπαρχει....
Γι'αυτο λεω οτι ειμαι χομπυστας και δεν με ακουμπαει καμια τεχνολογια....
Βλεπω καθαρα εικονα ........
Ετσι ειμαι-ειμουν και θα μεινω.....
Αυτο που βλεπω το γραφω....
Τωρα εαν δεν αρεσει ας μην διαβαζουν αυτο που γραφω......

Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχει προβλημα ο Τακης με αυτα που γραφω....
Δεν μπορω να εχω την αποψη μου οπως ολοι....?
Εγω μπορει να λεω το ασπρο...μαυρο....!!!!!
Μπορω η δεν μπορω..??
Τι τον κοφτη.....!!!!!
Λες να παρασυρω τα μελη...?
1 κουκος δεν φερνει την ανοιξη....:flipout:
Αν ο αλλος δεν βλεπει το προβλημα θα κατσι να ακουσει τον Α η τον Β.....!!!!!

Να ξερεις οτι αυτο που λεω ειναι και το αυτο.....
Και δεν ανεβαζω ουτε χαντακονο κανενα μηχανακι....
λεω τα +/- απο οσα βλεπω το λιγο που τα βλεπω απο ολα τα μηχανακια....
Την αλλη φορα ειχα βγαλει αχρηστο τον marantz και ηταν και ο Αδαμιδης μπροστα και ειπε οτι εχω δικιο....!!!!πως θα το κανουμε δλδ....
Ουτε περιοδικο ειμαι ουτε μαγαζι ειμαι κ.λ.π.

Last edited:
Μπορεί να γίνω κακός, αλλά πολύ καιρό τώρα το κρατάω μέσα μου και δεν παει άλλο.
Η γνώμη μου είναι όταν κάνετε συγκριτικό ενός προβολέα με τον JVC, πιστεύω ότι θα πρέπει να αναζητούνται γνώμες ανθρώπων που δεν έχουν κανέναν από τους 2 προβολείς. Όχι. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν από τους έχοντες DILA. Είναι πολύ φυσικό όταν το μάτι έχει συνηθήσει και αγαπήσει μια εικόνα που την βλέπει σπίτι του κάθε μέρα, να μην μπορεί εύκολα να αναγνωρίσει χαρίσματα σε άλλον προβολέα. Δεν θέλω να πω σε κανέναν που παίρνει μέρος στα τεστς ότι δεν είναι αντικειμενικός. Θέλω να πω ότι δεν γίνεται να είναι 100% αντικειμενικός.
Σκοπός μου δεν είναι να κατηγορήσω κανέναν. Το επαναλαμβάνω. Γι αυτό και δεν επεμβαίνω σε αυτά που κατά καιρούς γράφονται για τον ντίλα. Το καταλαβαίνω απόλυτα.
Επίσης πρόταση μου είναι, όταν έχετε ένα καινούριο προβολέα, να του δίνετε τον χρόνο που του αναλογεί και όχι απευθείας να τον βάζετε δίπλα στον ντίλα για να δείτε αν είναι καλύτερος ή χειρότερος.
Στην δική μου περίπτωση, επειδή δεν προλαβαίναμε να κάνουμε το συγκριτικό, αφήσαμε τον sony σχεδόν αρίθμιστο, χωρίς καν να εκμεταλευτούμε το pixel adjustment που βελτιώνει την ευκρίνεια του προβολέα κατακόρυφα ! Η εικόνα που είδα στο συγκριτικό δεν έχει και πολύ μεγάλη σχέση με αυτή που βλέπω τώρα σπίτι μου. Όποιος θέλει ας έρθει σπίτι μου να δει πως φαίνονταν τα πρόσωπα πριν και πως φαίνονται τώρα.
Μερικοί προβολείς θέλουν ρύθμιση για να αποδώσουν. Γι αυτό έχουν και ένα κάρο ρυθμιστικά.

Εχεις πολυ μεγαλο δικιο φιλε μου....
Δεν το ειχα σκεφτει.....!!!!!!!
Γιαυτο οι Χιωτες πανε δυο-δυο.....;)
Ολα τα παιδια που κανουν τα τεστ εχουν τον hd1.....

Mπορω επισης να σου πω μιας και αναφερες την συνηθεια...
Ο Τακης μια φορα(και ας με διορθωσει αν κανω λαθος)βλεπωντας εναν marantz ελεγε οτι δεν ηταν καλος αλλα μετα απο χρηση μια εβδομαδας ειδε θετικα τον προβολεα και του αρεσε αρκετα....

Ισως να σημαινει κατι.......

Last edited:

ψευδη στοιχεια και ανακριβειες δεν λεω Τακη.....

Απο την στιγμη που προσκαλης κανεις και τα υπολοιπα....
Οταν καλης καποιον για φαγητο δεν του λες φερε και το φαγητο σου:flipout:
οποτε:
Φερνεις τον marantz(δεν νομιζω να εχει αντιρηση ο Αδαμιδης)που ειδατε και τον βγαλατε υποδιαιστερο(δεν τον εχω δει κιολας)φερνεις και τον Μανωλη με τα δισκακια του και κανουμε το τεστακι....

και φυσικα οταν μπαινει screenshot θα μπορω να πω την αποψη μου οπως ολος ο κοσμος που γραφει εδω μεσα και διαβαζει.....
Καποια στιγμη θα κανονισω με τον Μπαμπινο να τακτοποιησουμε το θεμα με τα screenshot.....

Δεν θελω να μου στεναχωριεσε Τακη.....;)

Ντινο δεν εχω καμια αντιπαθεια.....

Μαλλον με εχεις παρεξηγηση.....
Συνηθως στα γραπτα ειμαι σκληρος....
Δεν βαζω φρου-φρου και αρωματα απο πανω για να καλυπτω την βρωμα...

Εχω γραψει οτι ειναι πολυ καλος προβολεας για το 95% των καταναλωτων.
Αυτο σημαινει οτι οποιος τον παρει θα μπορει να βλεπει μια ταινια ευχαριστα...
Αν ειχα αντιπαθεια δεν θα το εγραφα αυτο.....

Απλα ξερεις καποιοι δεν δεχονται τα προβληματα που λεω για τον jvc...
Και φυσικα υπαρχουν .....μην νομιζεις οτι λεω μπαρουφες...

Εγω βλεπεις δεν εξεταζω τον προβολεα αν μου αρεσει να βλεπω ταινιες...
Αυτο ειναι και το νοημα του χομπυ μας....
Εξεταζω αν αυτο που δειχνει ειναι αληθοφανες...
Δηλαδη αν αυτο που δειχνει μπορει να ανταποκριθει στην αναφορα...
Δηλαδη αν αυτο που θα δεις απο τον προβολεα πλησιαζει την εγραφη.
Αυτο για να γινει θα πρεπει να εχει καποια χαρακτηριστικα ο προβολεας...
Οταν αυτα τα χαρακτηριστικα υπολοιπονται αλλων υλοποιησεων καλο ειναι να αναφερονται ασχετα ποιος τα βλεπει η οχι.....

Οπως καταλαβαινεις δεν μπορω να γραψω ψευδει πραγματα απο την στιγμη που βλεπω προβλημα σε καποιον προβολεα......

Το ιδιο φανατζομαι κανεις και εσυ οταν βλεπεις κατι που δεν ειναι σωστο...

Τωρα εαν καποιος δεν βλεπει το προβλημα δεν σημαινει οτι εγω εχω αντιπαθεια και γραφω κατι που δεν υπαρχει....
Γι'αυτο λεω οτι ειμαι χομπυστας και δεν με ακουμπαει καμια τεχνολογια....
Βλεπω καθαρα εικονα ........
Ετσι ειμαι-ειμουν και θα μεινω.....
Αυτο που βλεπω το γραφω....
Τωρα εαν δεν αρεσει ας μην διαβαζουν αυτο που γραφω......

Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχει προβλημα ο Τακης με αυτα που γραφω....
Δεν μπορω να εχω την αποψη μου οπως ολοι....?
Εγω μπορει να λεω το ασπρο...μαυρο....!!!!!
Μπορω η δεν μπορω..??
Τι τον κοφτη.....!!!!!
Λες να παρασυρω τα μελη...?
1 κουκος δεν φερνει την ανοιξη....:flipout:
Αν ο αλλος δεν βλεπει το προβλημα θα κατσι να ακουσει τον Α η τον Β.....!!!!!

Να ξερεις οτι αυτο που λεω ειναι και το αυτο.....
Και δεν ανεβαζω ουτε χαντακονο κανενα μηχανακι....
λεω τα +/- απο οσα βλεπω το λιγο που τα βλεπω απο ολα τα μηχανακια....
Την αλλη φορα ειχα βγαλει αχρηστο τον marantz και ηταν και ο Αδαμιδης μπροστα και ειπε οτι εχω δικιο....!!!!πως θα το κανουμε δλδ....
Ουτε περιοδικο ειμαι ουτε μαγαζι ειμαι κ.λ.π.
Μερικές ερωτήσεις Κώστα και εαν μπορείς απάντησέ μου επι της ουσίας..
1) Πως το εξετάζεις και ποιό είναι το αληθοφανές για εσένα..πως ξέρεις ποιό είναι πραγματικά;
2) Ποιά είναι η αναφορά,πως και ποιός την ορίζει σε κάθε ταινία;
3) Πως γνωρίζεις κάθε φορά ποιά είναι η πραγματική εγγραφή;
4) Ποιά χαρακτηριστικά είναι αυτά και ποιός προβολέας κατά την γνώμη σου τα κατέχει στο μεγαλύτερο ποσοστό αν όχι σε ολόκληρο...μιλάω πάντα απο αυτούς που έχεις δει μέχρι στιγμής, σε σχέση με κάποιους άλλους που επίσης έχεις δεί αλά έχουν μικρότερα ποσοστά.

Θα σου ήμουν υπόχρεος εαν μου απαντούσες, χωρίς να βγούμε εκτός των ερωτήσεών μου.....

Κωστα, εγω μια φορα μιλησα..
Αν θες πραγματικα να κανουμε οποιαδηποτε συγκριση, πρεπει να κανονισεις εσυ να φερεις οποιον προβολεα επιθυμεις, Marantz ή αλλον..
Δεν θα τρεξουμε κιολας, για να ξαναδουμε εναν προβολεα τον οποιο ηδη ειδαμε και γραψαμε τις εντυπωσεις μας..
Δεν μας θεωρεις αντικειμενικους? Δικαιωμα σου.
Εμεις θα συνεχισουμε να γραφουμε τα πραγματα οπως τα βλεπουμε.
Εσυ, μπορεις να κανεις οτι σε φωτισει ο θεος.
Παντως, μετοχοι της JVC ΔΕΝ ειμαστε ουτε εγω, ουτε ο Τασος, ουτε ο Μπαμπης, ουτε ο Κωστας, ουτε ο Γιαννης ουτε κανεις αλλος απο οσο γνωριζω..
Λατρεις της ποιοτικης εικονας και τρελαμενοι χομπιστες.Τιποτε αλλο..

Νεκταριε, αν θυμασαι, με τον προβολεα σου στην διαθεση μας για ενα απογευμα, δεν ειχαμε χρονο για καμια ρυθμιση περαν Brightness/contrast.
Για τον λογο αυτο, γυρισαμε και τον JVC στο default για να υπαρχει τουλαχιστον συγκριση out of the box.
Αν πιστευεις οτι αδικησαμε τον προβολεα σου (για τον οποιο γραψαμε τα καλυτερα λογια παρεπιπτοντως) μπορεις να τον ξαναφερεις ρυθμισμενο με pixel adjust και D65 και εμεις να επαναλαβουμε το μινι-συγκριτικό..
Να σου τονισω ομως, οτι ο σκοπος των συγκριτικων μας δεν ειναι να θαψουμε ολους τους προβολεις της αγορας και να αναδειξουμε τον JVC για να δικαιολογησουμε την αγορα του, αλλα γιατι θεωρουμε οτι ειναι χρησιμο να δουμε σε πραγματικες συνθηκες και να μεταφερουμε σε εσας τι διαφορες εχουν με εναν προβολεα ο οποιος θεωρειται παγκοσμιως ως αναφορας σε θεμα On/off contrast και black level.
Αν καποιοι πιστευουν ειλικρινα οτι χανουμε τοσο κοπο και ενεργεια, μονο και μονο για να...θαψουμε ολους τους προβολεις πλην D-ila, ειναι βαθια νυχτωμενοι...
Και οι ανθρωποι που συμμετεχουν στα μινι-συγκριτικα μας δεν επιλεγονται βαση κριτηριου κυριοτητας Dila, αλλα βασει μιας σχετικης εμπειριας που διαθετουν στο χομπυ της βιντεοπροβολης, εχοντας δει δεκαδες μηχανηματα τα τελευταια 5 χρονια..Το οτι πολλοι απο αυτους επελεξαν να βαλουν στον σαλονι τους τον JVC, θα επρεπε να σου λεει κατι...

Νεκταριε τα παιδια δεν ειναι επαγγελματιες reviewers.....ο καθενας εδω περα μπορει να κανει συγκριτικο.Αν θες να μας κανεις χαρη κανονισε με το Μπαμπη αφου ρυθμισει τον δικο του και φερε τον δικο σου εκει ,εγω παντως(που δεν ειμαι ιδιοκτητης κανενος απο τους δυο) ευχαριστως θαρθω να τους δω να παιζουν.-bye-

Last edited:

Μαλιστα καταληξαμε λοιπον οτι εχουμε -οσον αφορα τον προβολεα της JVC- διαφορες στο πως βλεπουμε-βλεπετε.

Αντι να ανταλλασονται χαρακτηρισμοι ακομα και σε κοσμιο επιπεδο γιατι να μην οργανωθει μια προβολη με τον συγκεκριμενο προβολεα και στο πανι πια να απλωσετε τα επιχειρηματα σας?

Ετσι η προσφορα ειναι διπλη.
Και τεχνικα γινομαστε πιο αναλυτικοι και ακριβεις και σε επιπεδο προσωπικο απαλυνονται διαφορες που δεν εχουν θεση σε τεχνικες αντιπαραθεσεις.

Τι λετε?

Γιατι πολυ απλα απ'οτι φαινεται το χομπι ειναι οι χαρακτηρισμοι κι ο εγωισμος ,οχι οι προβολεις και η εικονα !

Ουτως η αλλως Ναθ, οπως βλεπεις , το αποτελεσμα ειναι προδιαγεγραμενο. Θα ειναι σαν να "κλεβεις εκκλησια που λενε"....

Ναθαναηλ, εχεις απολυτο δικιο στο τελευταιο...Εγω, παρα τις προσβολες εμμεσες ή αμεσες που μπορει να "καταπιω" εντος του forum από ανθρωπους σαν τον Κωστα , δεν εχω κανενα προβλημα μαζι του σε προσωπικο επιπεδο, οπως και με κανενα αλλο διαδικτιακο φιλο.
Αν θελει λοιπον ο Κωστας (και δεν εχει αντιρρηση ο Τασος) τον προσκαλώ να φερει οποιον προβολεα θεωρει αυτος ως αριστο, για να τον βαλουμε σε αμεση αντιπαραθεση με τον JVC του reference room..
Πηγη HD HTPC, υλικο Bluray, HD-DVD αναφορας το οποιο θα τροφοδοτειται στους δυο προβολεις ταυτοχρονα μεσω ενος gefen 2:2 switcher.
Η οθονη θα χωριστει οπως παντα σε 2 μερη, αριστερα θα παιζει ο JVC δεξια ο προβολεας επιλογης Κεφαλα..
Σαν bonus θα τον αφησουμε να ρυθμισει τον προβολεα της επιλογης του οπως αυτος νομιζει, αρκει μετα να μας μεταφερει εδω μεσα το τι ειδε με ειλικρινεια...

Και πως θα βγει η "ετυμηγορια" ?

Τελος παντων, αν θελεις να δωσει και μπονους στον Κωστα, παιξτε μονο δισκακια αναφορας hd . Οχι ταινιες που να μην γνωριζουμε τι "θελει να πει ο σκηνοθετης" και τι "φιλτρα" χρησιμοποιει, δισκακια αναφορα, πατερν , σαν αυτα που χρησιμοποιει ο Greg. Αν δεν υπαρχουν, μπορω να σας τα βρω....

Υ.Γ. Αν και σωστο ειναι να βλεπεις ολοκληρη την οθονη κι οχι μιση μιση, μερικες φορες και για καποιους λογους βοηθαει. Αν γινει, τουλαχιστον ας βαλετε το ιδιο μισο της εικονας και στις δυο πλευρες......

Νεκταριε, αν θυμασαι, με τον προβολεα σου στην διαθεση μας για ενα απογευμα, δεν ειχαμε χρονο για καμια ρυθμιση περαν Brightness/contrast.
Για τον λογο αυτο, γυρισαμε και τον JVC στο default για να υπαρχει τουλαχιστον συγκριση out of the box.
Αν πιστευεις οτι αδικησαμε τον προβολεα σου (για τον οποιο γραψαμε τα καλυτερα λογια παρεπιπτοντως) μπορεις να τον ξαναφερεις ρυθμισμενο με pixel adjust και D65 και εμεις να επαναλαβουμε το μινι-συγκριτικό..4
Να σου τονισω ομως, οτι ο σκοπος των συγκριτικων μας δεν ειναι να θαψουμε ολους τους προβολεις της αγορας και να αναδειξουμε τον JVC για να δικαιολογησουμε την αγορα του, αλλα γιατι θεωρουμε οτι ειναι χρησιμο να δουμε σε πραγματικες συνθηκες και να μεταφερουμε σε εσας τι διαφορες εχουν με εναν προβολεα ο οποιος θεωρειται παγκοσμιως ως αναφορας σε θεμα On/off contrast και black level.
Αν καποιοι πιστευουν ειλικρινα οτι χανουμε τοσο κοπο και ενεργεια, μονο και μονο για να...θαψουμε ολους τους προβολεις πλην D-ila, ειναι βαθια νυχτωμενοι...
Και οι ανθρωποι που συμμετεχουν στα μινι-συγκριτικα μας δεν επιλεγονται βαση κριτηριου κυριοτητας Dila, αλλα βασει μιας σχετικης εμπειριας που διαθετουν στο χομπυ της βιντεοπροβολης, εχοντας δει δεκαδες μηχανηματα τα τελευταια 5 χρονια..Το οτι πολλοι απο αυτους επελεξαν να βαλουν στον σαλονι τους τον JVC, θα επρεπε να σου λεει κατι...

1.Το ότι γυρίσατε τον ντίλα στα defaults δεν κάνει το συγκριτικό δίκαιο γιατί το όπλο του σόνυ είναι τα ρυθμιστικά.
2. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα αν γράφατε άσχημα πράγματα για τον προβολέα μου (το οποίο και βέβαια δεν κάνατε) αλλά θα μπορούσατε να γράψετε πολύ καλύτερα αν βλέπατε την πραγματικότητα η οποία δεν είναι out-of-the box. Εκτός αν πιστεύετε ότι κάποιος που δίνει 5000 ευρώ τα δίνει για να παίζει με προβολέα out-of-the box.
3. Ο προβολέας έχει κρεμαστεί και δεν βγαίνει από κει που είναι σε καμία περίπτωση. Την ευκαιρία να δείτε τις πραγματικές του δυνατότητες την είχατε όταν σας τον έφερα brand new. Τώρα αν την χάσατε γιατί θέλατε να κάνετε μόνο συγκριτικό με τον ντίλα είναι άλλο θέμα. Τα λεω έτσι ωμά γιατί είναι τα πράγματα. Όταν έχετε την τύχη να έχετε ένα καινούριο προβολέα στα χέρια σας, θα πρέπει κατά την γνώμη μου να τον ρυθμίζετε και να το εξετάζετε 4 ώρες και 1 ώρα συγκριτικό φτάνει και περισσεύει. Εσείς στην περιπτωσή μου κάνατε το αντίθετο και ήταν η μεγάλη μου έκπληξη.
4. Τον ντίλα τον πήρατε πριν ένα χρόνο. Κι εγώ αυτόν θα έπαιρνα τότε. Τώρα όμως δεν θα τον έπαιρνα όπως και δεν τον πήρα.

Νεκταριε τα παιδια δεν ειναι επαγγελματιες reviewers.....ο καθενας εδω περα μπορει να κανει συγκριτικο.Αν θες να μας κανεις χαρη κανονισε με το Μπαμπη αφου ρυθμισει τον δικο του και φερε τον δικο σου εκει ,εγω παντως(που δεν ειμαι ιδιοκτητης κανενος απο τους δυο) ευχαριστως θαρθω να τους δω να παιζουν.-bye-

Αν θέλει ο Μπάμπης να φέρει τον δικό του, πολύ ευχαρίστως!
Όταν το συγκριτικό παρουσιάζεται από το AVCLUB και τους διαχειριστές του περιμένω κάτι περισσότερο από ένα συγκριτικό που θα παρουσίαζα εγώ!

Μερικές ερωτήσεις Κώστα και εαν μπορείς απάντησέ μου επι της ουσίας..
1) Πως το εξετάζεις και ποιό είναι το αληθοφανές για εσένα..πως ξέρεις ποιό είναι πραγματικά;
2) Ποιά είναι η αναφορά,πως και ποιός την ορίζει σε κάθε ταινία;
3) Πως γνωρίζεις κάθε φορά ποιά είναι η πραγματική εγγραφή;
4) Ποιά χαρακτηριστικά είναι αυτά και ποιός προβολέας κατά την γνώμη σου τα κατέχει στο μεγαλύτερο ποσοστό αν όχι σε ολόκληρο...μιλάω πάντα απο αυτούς που έχεις δει μέχρι στιγμής, σε σχέση με κάποιους άλλους που επίσης έχεις δεί αλά έχουν μικρότερα ποσοστά.

Θα σου ήμουν υπόχρεος εαν μου απαντούσες, χωρίς να βγούμε εκτός των ερωτήσεών μου.....

Εαν δεν σε πειραζει να απαντησω Γιαννη....

Για το 1.. Επειδη δεν ξερεις παραγματικα, οατν κρινεις μηχανημα χρησιμοποιεις δισκακια αναφορας , DVE, AVIA, HQV κτλ κτλ. Προσεξε, δισκακια αναφορας ΔΕΝ ειναι αυτα που σου αρεσουν η εχεις μαθει κι εχεις βαφτισει μονος σου ως "αναφορας".

2. Αναφορα ειναι αυτα που περιγραφω στο 1

3. Βλεπε τα δυο παραπανω

4. Δεν ξερω ποιους προβολεις εχει δει ο Κωστα, οποτε και δεν σου απαντω. Παντως αν περιμενεις απαντηση του στυλ το brightness και το contrast, δεν νομιζω οτι θα την παρεις....
Η ουσια εχει γραφτει πολλες φορες σε πολλα μηνυματα και σε αυτο και στο παλαιο φορουμ , αλλα μερικες φορες ειμαστε πολυ εγωιστες και δεν ρωταμε κατι αν δεν το καταλαβαμε....

Πολυ σωστα και καλα κανουν.

Το θεμα ειναι οτι ο καθενας γραφει αυτο που πιστευει. Επι της ουσιας ομως αν αυτο που γραφετε δεν αρεσει σε καποιους , δεν σημαινει οτι δεν ειναι και σωστο. Η δεν το βλεπουν η δεν τους ενδιαφερει. Γιατι σωνει και καλα να κανουμε αυτοσκοπο να περασουμε το αντιθετο ?
Πιστευει κανεις οτι αμα γραφουμε τα ιδια και τα ιδια για την αποψη μας , αυτη θα γινει αυτοματως και σωστη ? Δεν νομιζω...

1.Το ότι γυρίσατε τον ντίλα στα defaults δεν κάνει το συγκριτικό δίκαιο γιατί το όπλο του σόνυ είναι τα ρυθμιστικά.
2. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα αν γράφατε άσχημα πράγματα για τον προβολέα μου (το οποίο και βέβαια δεν κάνατε) αλλά θα μπορούσατε να γράψετε πολύ καλύτερα αν βλέπατε την πραγματικότητα η οποία δεν είναι out-of-the box. Εκτός αν πιστεύετε ότι κάποιος που δίνει 5000 ευρώ τα δίνει για να παίζει με προβολέα out-of-the box.
3. Ο προβολέας έχει κρεμαστεί και δεν βγαίνει από κει που είναι σε καμία περίπτωση. Την ευκαιρία να δείτε τις πραγματικές του δυνατότητες την είχατε όταν σας τον έφερα brand new. Τώρα αν την χάσατε γιατί θέλατε να κάνετε μόνο συγκριτικό με τον ντίλα είναι άλλο θέμα. Τα λεω έτσι ωμά γιατί είναι τα πράγματα. Όταν έχετε την τύχη να έχετε ένα καινούριο προβολέα στα χέρια σας, θα πρέπει κατά την γνώμη μου να τον ρυθμίζετε και να το εξετάζετε 4 ώρες και 1 ώρα συγκριτικό φτάνει και περισσεύει. Εσείς στην περιπτωσή μου κάνατε το αντίθετο και ήταν η μεγάλη μου έκπληξη.
4. Τον ντίλα τον πήρατε πριν ένα χρόνο. Κι εγώ αυτόν θα έπαιρνα τότε. Τώρα όμως δεν θα τον έπαιρνα όπως και δεν τον πήρα.

Νεκταριε, εαν πιστευεις οτι θα μπορουσαμε να δουμε τις "πραγματικες" δυνατοτητες ενος προβολεα οπως ο sony σε ενα απογευμα, μαλλον θα πρεπει να το ξανασκεφτεις...
Ας μας τον αφηνες καμια βδομαδα και θα σου γραφαμε και τι χρωμα ειναι οι βιδες που στηριζουν τον φακο! Εσυ ομως, φυσιολογικα ηθελες να τον παρεις σπιτι σου και να τον κρεμασεις στο ταβανι σου..
Και αν θυμαμαι καλα, ειχες αρκετη αγωνια να δεις ποσο καλυτερος ή χειροτερος ηταν σε σχεση με τον JVC οποτε , τωρα εκ των υστερων μην διαστρεβλωνεις την πραγματικοτητα...
Οποτε, στον περιορισμενο χρονο των 4 ωρων δεν υπηρχε ουτε καν χρονος για ρυθμιση D65 απο τον Μανωλη ο οποιος ηταν παρων..Ετσι, απλα ρυθμισαμε το Brightness-contrast και μετα ειδαμε σκηνες αναφορας για αρκετη ωρα.Μετα βαλαμε και τους δυο προβολεις σε αμεση αντιπαραθεση για να δουμε τις διαφορες, οπως παντα.
Δεν καταλαβαινω ομως γιατι θα πρεπει να απολογουμαστε για τον τροπο που διεξαγουμε συγκριτικά..Εχουμε επιλεξει μια συγκεκριμενη μεθοδολογια, με συγκεκριμενη πηγη και συγκρεκριμενες σκηνες αναφορας λαμβανοντας παντα τον περιορισμο του χρονου μας αλλα και του χρονου που εχουμε τα μηχανηματα στην διαθεση μας. Βλεπουμε οτι βλεπουμε, τραβαμε και μερικα screenshots και μεταφερουμε τις εντυπωσεις μας on-line.
Καποιοι τις διαβαζουν με μεγαλο ενδιαφερον, καποιοι τις αγνοουν.
Αυτο ειναι και το νοημα ενος forum, η καταθεση αποψεων και η συζητηση..
Αν εσυ, ο Χρηστος, ο Κωστας ή καποιος αλλος εχετε διαφορετικη αποψη για το πως πρεπει να γινονται τα συγκριτικα προβολεων, καιρος ειναι να διοργανωσετε κατι...Εμεις, ξερετε οτι θα ειμαστε στην διαθεση σας για οποιαδηποτε βοηθεια..Τι λετε;

Και πως θα βγει η "ετυμηγορια" ?

Τελος παντων, αν θελεις να δωσει και μπονους στον Κωστα, παιξτε μονο δισκακια αναφορας hd . Οχι ταινιες που να μην γνωριζουμε τι "θελει να πει ο σκηνοθετης" και τι "φιλτρα" χρησιμοποιει, δισκακια αναφορα, πατερν , σαν αυτα που χρησιμοποιει ο Greg. Αν δεν υπαρχουν, μπορω να σας τα βρω....

Υ.Γ. Αν και σωστο ειναι να βλεπεις ολοκληρη την οθονη κι οχι μιση μιση, μερικες φορες και για καποιους λογους βοηθαει. Αν γινει, τουλαχιστον ας βαλετε το ιδιο μισο της εικονας και στις δυο πλευρες......

Η "ετυμηγορια" Χρηστο θα βγει οπως παντα...Ο καθενας θα γραψει τις εντυπωσεις του στο forum..
Ας φερει ο Κωστας τον προβολεα που "γουσταρει" και θα του βαλουμε οσα Patterns επιθυμει η ψυχη του..OΜΩΣ εναν προβολεα τον αγοραζουμε για να βλεπουμε ΤΑΙΝΙΕΣ και οχι Patterns...Ακομα και αν υπαρχει καποιο ελλατωμα σε εναν προβολεα το οποιο ειναι ορατο στο Pattern αλλα οχι στην θεαση ταινιας, τοτε φανταζομαι οτι καταλαβαινεις πως δεν εχει τοσο σημασια..
Γι'αυτο χρειαζονται οι σκηνες αναφορας απο ταινιες κατι που κανει ΠΑΝΤΑ και ο εσχατως αγαπημενος σου Greg Rogers ο οποιος μαλιστα γραφει ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τις διαφορες που ειδε μεταξυ προβολων στις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ σκηνες αναφορας του.Με αλλα λογια, δεν περιοριζεται ποτε μονο σε patterns..
ΥΓ Στα τελευταια συγκριτικα, βαζουμε το ΙΔΙΟ μισο της εικονας και στις δυο πλευρες χαρη στο ειδικο τροχηλατο τραπεζακι προβολεων που αγορασε ο Τασος..

Last edited:

Αν θέλει ο Μπάμπης να φέρει τον δικό του, πολύ ευχαρίστως!
Όταν το συγκριτικό παρουσιάζεται από το AVCLUB και τους διαχειριστές του περιμένω κάτι περισσότερο από ένα συγκριτικό που θα παρουσίαζα εγώ!
Προφανως, ειχες πολυ υψηλες προσδοκιες απο εμας...
Περιμενω εναγωνιωδώς, την δικη σου παρουσιαση συγκριτικού..

.................
Αν εσυ, ο Χρηστος, ο Κωστας ή καποιος αλλος εχετε διαφορετικη αποψη για το πως πρεπει να γινονται τα συγκριτικα προβολεων, καιρος ειναι να διοργανωσετε κατι...Εμεις, ξερετε οτι θα ειμαστε στην διαθεση σας για οποιαδηποτε βοηθεια..Τι λετε;

Επειδη αναφερθηκε το ονομα μου στο παραπανω....

Η αποψη μου περι συγκριτικων κτλ ειναι γνωστη και ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ κατα το παρελθον σε οσα συγκριτικα διοργανωσα με τον Καστρουνη και τον Κωστα Π. στο παρελθον, και δεν εχω να σχολιασω τιποτα ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
Ευτυχως πολλα , μα παρα πολλα μελη συμμετειχαν και στην προετοιμασια και στην παρουσιαση.
Εχεις πολυ επιλεκτικη μνημη φιλε.

Οσον αφορα με το τελευταιο σχολιο περι "διαθεσης" , δυστυχως η διαθεση σου φαινεται ολοκαθαρα. Δυστυχως!

...

Νεκταριε, εαν πιστευεις οτι θα μπορουσαμε να δουμε τις "πραγματικες" δυνατοτητες ενος προβολεα οπως ο sony σε ενα απογευμα, μαλλον θα πρεπει να το ξανασκεφτεις...

Δεν χρειάζεται να το ξανασκεφτώ καθόλου. Ο Μανώλης σε 3 ωρίτσες έκανε τον προβολέα να πετάει. Καμία σχέση με αυτό που είδατε στο συγκριτικό.

Ας μας τον αφηνες καμια βδομαδα και θα σου γραφαμε και τι χρωμα ειναι οι βιδες που στηριζουν τον φακο! Εσυ ομως, φυσιολογικα ηθελες να τον παρεις σπιτι σου και να τον κρεμασεις στο ταβανι σου..
Και αν θυμαμαι καλα, ειχες αρκετη αγωνια να δεις ποσο καλυτερος ή χειροτερος ηταν σε σχεση με τον JVC οποτε , τωρα εκ των υστερων μην διαστρεβλωνεις την πραγματικοτητα...

Δεν διαστρεβλώνω καμία πραγματικότητα. Σιγά μην τον άφηνα και ένα μήνα ρε Τάκη. Δουλευόμαστε τώρα? Και φυσικά είχα αγωνία. Γιατί να μην έχω? Αυτό τι σημαίνει? Επηρέασα κανέναν με την άποψη μου? Εσείς επηρεάζετε με αυτά που γράφετε και θα πρέπει κάποια στιγμή να το καταλάβετε. Είχα επίσης αγωνία να δω πως κάνετε συγκριτικά και πως εξετάζετε ένα καινούριο μηχανάκι. Δεν είδα καμιά μεθολογία. 3 ώρες ταινίες βλέπαμε. Αν είχατε αφιερώσε 2-3 ωρίτσες στον σόνυ θα βλέπαμε άλλα πράγματα. Τελικά δεν έχω καταλάβει ποιος είναι ο λόγος που κάνετε συγκριτικά. Να δείτε πως παίζουν τα μηχανήματα Out-of-the box? Πες τε το να το γνωρίζουμε να ξέρουμε τι διαβάζουμε. Είχα την εντύπωση ότι βρίσκομαι σε εξειδικευμένο site εικόνας και ήχου και όχι σε ένα site γενικού ενδιαφέροντος.

Οποτε, στον περιορισμενο χρονο των 4 ωρων δεν υπηρχε ουτε καν χρονος για ρυθμιση D65 απο τον Μανωλη ο οποιος ηταν παρων..Ετσι, απλα ρυθμισαμε το Brightness-contrast και μετα ειδαμε σκηνες αναφορας για αρκετη ωρα.Μετα βαλαμε και τους δυο προβολεις σε αμεση αντιπαραθεση για να δουμε τις διαφορες, οπως παντα.

Εδώ κάνεις λάθος. Ο Μανώλης σε 3 ώρες ρύθμισε τα πάντα στον προβολέα. Αν δεν έχετε χρόνο για να κάνετε συγκριτικό όπως το θέλετε καλύτερα να μην το κάνετε καθόλου. Εγώ προσωπικά ήμουν εκεί από τις 6 το απόγευμα και έφυγα στις 12. Μπορούσα να κάτσω όσο θέλετε αν μου το ζητάγατε. 6 ώρες δεν ήταν αρκετές?

Δεν καταλαβαινω ομως γιατι θα πρεπει να απολογουμαστε για τον τροπο που διεξαγουμε συγκριτικά..Εχουμε επιλεξει μια συγκεκριμενη μεθοδολογια, με συγκεκριμενη πηγη και συγκρεκριμενες σκηνες αναφορας λαμβανοντας παντα τον περιορισμο του χρονου μας αλλα και του χρονου που εχουμε τα μηχανηματα στην διαθεση μας. Βλεπουμε οτι βλεπουμε, τραβαμε και μερικα screenshots και μεταφερουμε τις εντυπωσεις μας on-line.

Τάκη θα μπορούσες να μου αναφέρεις την μεθοδολογία που χρησιμοποιείτε? Ρύθμιση contrast/brightness και βλέπουμε ταινίες? Γιατί εγώ αυτό είδα. Τουλάχιστον να ξέρει ο κόσμος τι διαβάζει. Δεν χρειάζεται καμία απολογία από μέρους σας αλλά χρειάζεται να υπάρχει κάπου γραμμένη μια μεθοδολογία τουλάχιστον. Και σε όποιον αρέσει. Εδώ συμφωνούμε.
Καποιοι τις διαβαζουν με μεγαλο ενδιαφερον, καποιοι τις αγνοουν.
Αυτο ειναι και το νοημα ενος forum, η καταθεση αποψεων και η συζητηση..

Τάκη μήπως δεν έχεις ακόμα καταλάβει ότι ανήκεις σε ένα site που ασχολείται με την εικόνα και τον ήχο? Πως μπορείς να λες στους επισκέπτες ότι αν δεν τους αρέσει όπως κάνετε τα συγκριτικά να διοργανώσουν μόνοι τους? Μου φαίνεται εδώ μέσα είσαστε υπεράνω κριτικής και δεν έχετε καμία διάθεση να λαμβάνετε υπόψη τις γνώμες των επισκεπτών που μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να ξέρουν και περισσότερα από σας. Δεν είναι κακό αυτό. Αν θέλετε να έχετε ένα site που προσφέρει και μας κάνει όλους καλύτερους...

Η "ετυμηγορια" Χρηστο θα βγει οπως παντα...Ο καθενας θα γραψει τις εντυπωσεις του στο forum..
Ας φερει ο Κωστας τον προβολεα που "γουσταρει" και θα του βαλουμε οσα Patterns επιθυμει η ψυχη του..OΜΩΣ εναν προβολεα τον αγοραζουμε για να βλεπουμε ΤΑΙΝΙΕΣ και οχι Patterns...Ακομα και αν υπαρχει καποιο ελλατωμα σε εναν προβολεα το οποιο ειναι ορατο στο Pattern αλλα οχι στην θεαση ταινιας, τοτε φανταζομαι οτι καταλαβαινεις πως δεν εχει τοσο σημασια..
Γι'αυτο χρειαζονται οι σκηνες αναφορας απο ταινιες κατι που κανει ΠΑΝΤΑ και ο εσχατως αγαπημενος σου Greg Rogers ο οποιος μαλιστα γραφει ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τις διαφορες που ειδε μεταξυ προβολων στις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ σκηνες αναφορας του.Με αλλα λογια, δεν περιοριζεται ποτε μονο σε patterns..
ΥΓ Στα τελευταια συγκριτικα, βαζουμε το ΙΔΙΟ μισο της εικονας και στις δυο πλευρες χαρη στο ειδικο τροχηλατο τραπεζακι προβολεων που αγορασε ο Τασος..

Για να γραψει καποιος τις εντυπωσεις του εδω μεσα, εδω και πολυ καιρο, πρεπει να τυγχανει της αποδοχης καποιων. Αλλιως η αποψεις γινονται αντικειμενο ειρωνιας και χαρακτηρισμων.
Αν αυτη ειναι η κατηγορια που θες φιλε, καλως.

Ολος ο κοσμος ξερει οτι ο προβολεας ειναι να βλεπουμε ταινιες κι οχι πατερν, αλλα οταν κανουμε μια εγκυρη και αξιοπιστη αξιολογηση / παρουσιαση /συγκριση, πρεπει να ειναι "καθαρη" απο πλευρας μηχανηματος.
Για να γινει αυτο και να μεινουν απεξω τα οποια θεματα διαφορας αντιληψης εικονας, ορθης αξιολογησης κι εκτιμησης, θα πρεπει να χρησιμοποιουνται οργανα και πατερν. Δοξα το θεο , και οργανα υπαρχουν και πατερν και ποτε αποσο ξερω ο Μανωλης αρνηθηκε να ασχοληθει με τετοια θεματα εδω μεσα. Ισα , ισα.

Οσον αφορα τα αρθρα που αναφερεσε , ειναι το πληστον τεχνικα και πληρη απο αναλυτικες περιγραφες απο features και τεχνικες δυνατοτητες των μηχανηματων και συμπληρώνονται απο σκηνες ταινιων. Σε καμμια περιπτωση δεν γινεται το αναποδο. Το να ξερουμε το ονομα του Greg Rogers, δεν σημαινει οτι καταλαβαινουμε πολλες φορες και τι γραφει.
Αν διαβασεις "επιλεκτικα" κειμενα του , συχνα θα βγαλεις λαθος συμπερασμα. Αν τα διαβασεις ολα ομως προσεκτικα , σιγουρα δεν θα παρεις λαθος πληροφορηση.