Περί slim lnb

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί slim lnb

To καλά αναφέρεται στην δύσκολη περίπτωση όπως του φίλου και όχι στην απόδοση.
Εσύ έχεις 1.20 οπότε μπορείς να τα σφηνώσεις κοντά.
Επειδή το έχω δοκιμάσει κι εγώ να πω πως δεν το έχω σε δράση τώρα(προτιμώ τα alps)

Με βάζετε σε ενδιασμούς γιαυτα που μου λέτε για την ποιότητα του Inverto ...... που να βρώ όμως τα Alps ;;;;;
μήπως ξέρετε καπου στην Ευρώπη που υπάρχουν σε λογική τιμή ;;;;; γιατί εδώ στην Ελλάδα ήταν 8 ευρώ όταν υπήρχαν .......

Απάντηση: Re: Περί slim lnb

1. Θα ήταν καλύτερα να κρατήσω το πιάτο των 80 εκ. η να πάω σε 1 μέτρο ;;;;;

2. Ποιός δορυφόρος στο κέντρο και ποιός παράκεντρα (με πιάτο 80 εκ) με 2 lnb Invecto 0,2db, και περιοχή Γλυφάδα - Αθήνα ;;

3. Ποιός δορυφόρος στο κέντρο και ποιός παράκεντρα (με πιάτο 1μετρο) με 2 lnb Invecto 0,2db, και περιοχή Γλυφάδα - Αθήνα ;;

και πάλι ..... υπερ υπερ ευχαριστώ σε όλους που αφιέρωσαν χρόνο και γνώσεις για να βοηθήσουν αμεσα καποιο συμφορουμήτη

Όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερο σε απόδοση ακόμα και με κακοκαιρία.
Γιατί έχεις κολλήσει με τις 16 Ε, συνήθως για 2 lnb όλοι σχεδόν βάζουν hotbird+astra.
Aν θες τελικά τον eutelsat βάζεις το παράκεντρο στον hotbird μήπως μελλοντικά βάλεις το Ελληνικό πακέτο.
Αλλιώς αν θες το astra 19.2 βάζεις κεντρικό τον αστρα και παράκεντρα τις
16Ε.
Αν είχες σκοπό να βάλεις πιάτο ενός μέτρου κακώς αγόρασες τα Inverto αγού μπορούσες και με κάποια άλλα να κάνεις δουλειά.
Δεν νομίζω πάντως να έχεις πρόβλημα με τα Inverto ,ίσως σε κάποιες αδύναμες συχνότητες.

Βρήκα στο ίδιο μαγαζί και Alps .....αλλά εγώ δεν γνωρίζω να κρίνω εάν ειναι τα λεπτά και εάν θα κάνουν 2 από αυτά σε 80αρι η 1 μετρο πιάτο γαι 13Ε+16Ε.

Οπότε αν κάποιος εχει δει το Alps to slim ας με ενημερώσει αν αυτό που υπάρχει εδω
http://www.antoniadis.com.gr/product_info.php?cPath=2_31_214&products_id=592
ειναι το slim, και εάν θα πρέεπι να το προτιμήσω (μιά και η διαφορά ειναι μόνον 3 ευρώ πιό ακριβό το Alps apo to Inverto).

lnb-alps.jpg

Re: Απάντηση: Re: Περί slim lnb

Όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερο σε απόδοση ακόμα και με κακοκαιρία.
Γιατί έχεις κολλήσει με τις 16 Ε, συνήθως για 2 lnb όλοι σχεδόν βάζουν hotbird+astra.
Aν θες τελικά τον eutelsat βάζεις το παράκεντρο στον hotbird μήπως μελλοντικά βάλεις το Ελληνικό πακέτο.
Αλλιώς αν θες το astra 19.2 βάζεις κεντρικό τον αστρα και παράκεντρα τις
16Ε.
Αν είχες σκοπό να βάλεις πιάτο ενός μέτρου κακώς αγόρασες τα Inverto αγού μπορούσες και με κάποια άλλα να κάνεις δουλειά.
Δεν νομίζω πάντως να έχεις πρόβλημα με τα Inverto ,ίσως σε κάποιες αδύναμες συχνότητες.

Λευτέρη ευχαριστώ για την συνεχιζόμενη βοηθειά σου ...... Εχω τώρα ενα πιάτο Tecatel 120x140 στο οποίο έχω 2 εξαιρετικά lnb DarkGold 0,1db που αγόρασα μαζί με τον δέκτη Spiderbox 9000HD, κέντρο 28,5Ε παράκεντρο 19,2Ε, συν 1 πιάτο 80εκ στο οποίο έχω κέντρο 13Ε με ένα κανονικόνο Sharp (δεν θυμαμαι το ακριβές μοντέλο του), με ενα disecq 4-1 Spaum, οπότε σκεφτομαι στο μικρo το πιάτο να προσθέσω και τον 16Ε.

Για να είσαι σίγουρος τότε βάλε το μεγαλύτερο πιάτο για καλύτερη απόδοση και για να χωρέσουν σίγουρα.
Στο δικό μου 1 μέτρου δες πως χωράνε τα slim ανάμεσα σε κανονικά lnb
(με σειρά Hotbird-eutelsat-astra )

1-2.jpg

Αν και μεταξύ μας πιστευώ πως μόνο με το μεγάλο πιάτο θα τα έβγαζες όλα αξιοπρεπώς με λίγες πατέντες !
Η καλύτερη λύση όπως έχεις είναι:
στο ήδη υπάρχον 80άρι κεντράρισμα στις 16 Ε με τα inverto και παράκεντρα οι 13Ε

Last edited:
Re: Απάντηση: Περί slim lnb

Αν και μεταξύ μας πιστευώ πως μόνο με το μεγάλο πιάτο θα τα έβγαζες όλα αξιοπρεπώς με λίγες πατέντες !

Μην ξεχνάς όμως ότι με το 2ο πιάτο (80εκ η 1μ) θέλω μονο καλή λήψη από 13Ε + 16Ε γιατί το άλλο πιάτο (tecatel 120x140) το εχω για 28,5Ε + 19,2Ε.

Οπότε ζητάω συμβουλές ανάλογα με τα ανω δεδομένα.......

Έχω δοκιμάσει όλων των ειδών τα slim lnb. Είναι σίγουρο ότι κάνουμε κάποιους συμβιβασμούς στην απολαβή αλλά εν τέλει παίρνουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Και το inverto και το alps προτείνονται από εμένα άφοβα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί slim lnb

ακριβα ναι καλα οχι...

ειχα δοκιμασει το παραπανω για τις 16ε αναμεσα σε 2 lnb για astra kai hotbird σε offset 1.20 πιατο με κεντρο τον astra
σε κακες καιρικες συνθηκες το σημα επεφτε σε πολυ χαμηλα επιπεδα...
και ειναι και λογικο με την μεγεθος "καρφιτσας" χωανη που εχει..

τελικα το εβγαλα και εβαλα alps ..και υσηχασα
Χρησιμοποιώ τρία τέτοια lnb στο ένα από τα κάτοπτρά μου και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Attachments

• 10 lnb ΓΖ’Γβ€žΓŽΒΏ OP120.JPG
    10 lnb ΓΖ’Γβ€žΓŽΒΏ OP120.JPG
    93.4 KB · Views: 151
Βρήκα στο ίδιο μαγαζί και Alps .....αλλά εγώ δεν γνωρίζω να κρίνω εάν ειναι τα λεπτά και εάν θα κάνουν 2 από αυτά σε 80αρι η 1 μετρο πιάτο γαι 13Ε+16Ε.

Οπότε αν κάποιος εχει δει το Alps to slim ας με ενημερώσει αν αυτό που υπάρχει εδω
http://www.antoniadis.com.gr/product_info.php?cPath=2_31_214&products_id=592
ειναι το slim, και εάν θα πρέεπι να το προτιμήσω (μιά και η διαφορά ειναι μόνον 3 ευρώ πιό ακριβό το Alps apo to Inverto).

lnb-alps.jpg

Λοιπόν ... Λοιπόν ...... αυτό της φωτογραφίας ειναι πραγματικά τα Alps Slim ;;;;;;;;;; υπάρχει κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει τα Alps Slim ;;;;;; ας μου απαντήσει κάποιος θετικά η αρνητικά, γιατί εγώ που δεν γνωρίζω δεν μπορώ να αποφασίσω ποιά λύση ειναι η καλύτερη (πάντα υπο την καθοδήγηση αυτών που ειπαν οι Serafeim Karakostas και Χατζησάββας Λευτέρης, που ειναι "στο ήδη υπάρχον 80άρι κεντράρισμα στις 16 Ε και παράκεντρα οι 13Ε".

Μόλις ανέβηκα στην ταράτσα και μέτρησα και το πιάτο μου το μικρό που τελικά ειναι 90 εκ. ύψος με 80 πλάτος.

Αρα :

- ψάχνουμε για την λύση με κεντράρισμα στις 16Ε και παράκεντρα στις 13Ε, Αλλά με ποιά προτίμηση (Inverto η Alps Slim) μιά και όπως σας ειπα η διαφορά κόστους ειναι πολύ μικρή (13ευρώ inverto, 15ευρώ Alps αυτό που φαινεται στην φωτογραφία ;;;;;;; Ελπίζω το πιάτο να μπορέσει να χωρέσει 2 lnb για τους 2 δορυφόρους (στις 16Ε και παράκεντρα στις 13Ε) κοντά κοντά ειτε ειναι 2 inverto ειτε ειναι τα 2 Alps ;;;;;

- ψαχνουμε για επιβεβαίωση οτι το λευκό lnb της ανω φωτογραφίας ειναι / δεν ειναι Alps Slim ;;;;;;

Συγνώμη αν σας (ξανα)πονοκεφάλησα ....

Έψαχνα τις τελευταίες μέρες να αντικαταστήσω ένα Slim Lnb που έχω με ένα άλλο Slim twin.
Δεν ήθελα να πάω σε κάποιο με στενό λαιμό ,αλλά κάποιο με λεπτή χοάνη.

Πήρα τελικά το Gold Edition LNB της Opticum (από εκεί που το πήρα μου έλεγε ότι είναι Gold και δεν είναι της Opticum)
thumb-A766_4F5B5E5A.jpg

Το Gold το έβαλα στη θέση του SHARP BS1R9EL100A και σε δυο συχνότητες που κοίταξα μου έδωσε στη μια 3% μεγαλύτερη ποιότητα και στην άλλη 5%.

Αναμενόμενο αποτέλεσμα, φίλε. Το συγκεκριμένο sharp είναι βολικό σε μέγεθος αλλά μέτριο σε απόδοση. Για το gold, αν και δεν το έχω δοκιμάσει, ακούω θετικά σχόλια και έρχεσαι να τα επιβεβαιώσεις.

Χρησιμοποιώ τρία τέτοια lnb στο ένα από τα κάτοπτρά μου και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Τι θυμήθηκα με τη φωτογραφία αυτή: τι χαρά είχα πάρει με την απολαβή που μου είχαν δώσει τα multiconnect και τι "ήττα" δέχτηκα, όταν είδα την απόδοσή τους στην κακοκαιρία (τώρα έχω κρατήσει υποχρεωτικά μόνο εκείνο που βλέπει τις 21,6E)! Αυτά πάντως που με έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο τώρα είναι τα maximun xo-r1.

Last edited:

Τι θυμήθηκα με τη φωτογραφία αυτή: τι χαρά είχα πάρει με την απολαβή που μου είχαν δώσει τα multiconnect και τι "ήττα" δέχτηκα, όταν είδα την απόδοσή τους στην κακοκαιρία (τώρα έχω κρατήσει υποχρεωτικά μόνο εκείνο που βλέπει τις 21,6E)! Αυτά πάντως που με έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο τώρα είναι τα maximun xo-r1.
Ένας λόγος που δεν ήθελα lnb στενού λαιμού ήταν τα multiconnect.
Το maximun xo-r1 το είχα υπόψη και αν δεν έβρισκα κάποιο καλό slim σε κατάστημα στη
Θεσ/νικη θα αγόραζα αυτό.

+1 για το Maximum XO-R1 (και το R2 που είναι το αντίστοιχο twin)

Όπου δεν βάζω το Inverto Bluck Ultra επειδή δεν χωράει, βάζω αυτό.
Είναι πολύ καλό και σε πάρα πολύ καλή τιμή.

Απάντηση: Re: Περί slim lnb

+1 για το Maximum XO-R1 (και το R2 που είναι το αντίστοιχο twin)

Όπου δεν βάζω το Inverto Bluck Ultra επειδή δεν χωράει, βάζω αυτό.
Είναι πολύ καλό και σε πάρα πολύ καλή τιμή.
Μιλάς για εδώ:
http://www.skroutz.gr/c/243/aksesouar-doryforikwn.html?keyphrase=Maximum+XO-R2

ή το έχεις βρει και φθηνότερα;