Περί slim lnb

Θα έλεγα κατά σειρά maximum xo, gold, megasat.

Ενδιαφέρον. Οπτικά πάντως τα Maximum και Megasat μοιάζουν ίδια!

megasat-multifeed-quad-lnb-slim-digital-full-hd-hdtv-3d.jpg

fetchfile.aspx

Last edited by a moderator:
Αλέξη με τέτοια αποχή από τις ταράτσες θα σου χρειαστεί σωσίβιο !!!!! :D

Και κάτι για να γελάσετε !!!!

Το ξέρετε ότι κυκλοφορούν lnb τα οποία "ξεκλειδώνουν" κανάλια ??????

Εγώ δεν το ήξερα... σήμερα το έμαθα.....:BDGBGDB55:
Τι είπες τώρα!!
Κυκλοφορεί κανένα με biss?? :music-smiley-005: (να το βολέψω στις 33Ε (lol)

Για να χωράει ανάμεσα κανονικό LNB, σημαίνει ότι το LNB στις 9 δεν είναι στις 9 αλλά λίγο πιο πέρα, μάλλον στο 9.5, και το LNB στις 5 (4.8) μπορεί να είναι και 4.6 . Δε χωράει κανονικό LNB με 4 μοίρες απόσταση στην Τ90, προσπάθησα να βάλω κανονικό LNB ανάμεσα από 23.5 και 28.2 και οριακά δε χωράει.
Στις 4.8 είναι κεντραρισμένο ακριβώς στην θέση του το LNB, με το δύσκολο για εμένα GIGA στην 12718V και πλέον το βγάζω μια χαρά.
Οι 9Ε είναι σίγουρα πιο πέρα και έχει πέσει κάπως η ισχύ επειδή δεν είναι ακριβώς στην θέση του. Θα δω τις επόμενες το σήμα και θα σας πω, καθώς τώρα δεν έχω καλώδιο εκεί.
Οι 7Ε από την άλλη, είναι μια χαρά.

Εκτιμώ πως για να χωράνε, εφ' όσον το ένα είναι στις 4,8 τότε το μεσαίο LNB είναι περίπου στο 7,2 και αυτό στις 9 είναι στο 9,6.

Το Gold Quad αποδείχτηκε πολύ καλύτερο του Sab.

Με έντονη συννεφιά σήμερα το πρωί κατέβασε τις δύο συχνότητες του ADMC Sports στις 26Ε (σε Τ90), που το Sab κατάφερνε να τις ανοίξει μόνο αργά το βράδυ. Περιμένω και το Megasat να το δοκιμάσω κι αυτό, αν και πιστεύω ότι το Gold είναι άψογο.

Θα τα δοκιμάσω και στην άλλη θέση που έχω την ανάγκη από slim lnb, στις 7Ε.

Last edited:
Από την Axsat, μέσω του περιοδικού που συνεργάζομαι (δε ξέρω αν η Axsat πουλάει λιανική ή μόνο χονδρική).

Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από το gold.
Μετά που το έβαλα είχαμε μέρες με ψιλόβροχο ,βροχή και δεν είδα σημαντικές μεταπτώσεις στην απόδοσή του.

Το maximum xo δεν έχω δοκιμάσει να δω τη απόδοση έχει το gold σε σχέση με αυτό.

Και κάτι για να γελάσετε !!!!

Το ξέρετε ότι κυκλοφορούν lnb τα οποία "ξεκλειδώνουν" κανάλια ??????

Εγώ δεν το ήξερα... σήμερα το έμαθα.....:BDGBGDB55:

Έλα! Όταν βγει αυτό που ξεκλειδώνει κανάλια και είναι και Full HD θα μου το πεις;;;;

Γιατί έχω βάλει μερικά SD και έχω μείνει πίσω...

Μπορεί κάποιος να αναφέρει (εάν έχει δοκιμάσει) ποιό slim lnb δίνει καλύτερα αποτελέσματα (ειδικά σε Τ90´); Με ενδιαφέρουν ειδικά τα quad.

Εγω εχω δοκιμασει σε μονη εκδοση τα Alps, Inverto Multi και το Edision Lnb 0,1db single SL-1 universal .

Σε πιατο Wave Frontier καλυτερο ειναι το Alps και μετα επονται τα 2 αλλά.

Σε quad εκδοση εχω δει να πουλιεται στην Ελλάδα μονο το Inverto Multi. Το μειονεκτημα αυτου του Lnb ειναι οτι πεφτει σημαντικα η αποδοση του σε βροχερο καιρο διοτι εχει πολυ στενη χοανη.

Το Αlps το εχω δει να πουλιεται βεβαια σε ξενα site και στο Amazon.

Εγώ έχω δοκιμάσει αυτό το QUAD της ABCOM σε διάφορους δορυφόρους στην Τ90 και έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος.
Κατάφερα ακόμα και μια μοίρα διαφορά να βγάλω (με πολύ προσπάθεια). 4W ένα LNB και 5W άλλο!

lnb-08.jpg

Μου άρεσε το μέγεθος της χοάνης των Edision SL-1. Γνωρίζει κανείς αν βγαίνει κάτι καλό οποιασδήποτε μάρκας, αντίστοιχου μεγέθους σε διπλό; Θέλω να αντικαταστήσω ένα παλιό και αρκετά ογκώδες που έχω στον Hotbird για να πετύχω καλύτερη λήψη στις 9. Στο σύστημα όπως είναι τώρα, για να πιάσω τις 9 έχω ένα διπλό Inverto slim, αλλά με βροχή έχω έντονο πρόβλημα. Μια και πλέον δεν μου χρειάζεται διπλό lnb για τις 9, πήρα ένα SL-1 να το αντικαταστήσω, αλλά αν δεν αλλάξω και αυτό στις 13 δεν χωρά.. Το πιάτο είναι 1.35

Last edited: