Περί slim lnb

Αλλο ένα που δουλεύει καλά είναι και το SAB. http://www.sabsatellite.nl/sab-lnb/508/sab-slim-premium-single-lnb-l914
Θα το βρείτε και σε Ελληνικά μαγαζιά.

Δεν διεκδικεί δάφνες, είναι μία ανάσα κάτω από MTI grey που είναι "μαζεμένο" αλλά με κανονική χοάνη.
Θα συμφωνήσω με το φίλο παραπάνω για τα Maximum (το κανονικό όχι το slim), που το κατατάσω ανάμεσα στο mti, και το SAB.
Εγώ πάντως με Gibertini OP100 χρησιμοποίησα 2 MTI grey για 13 και 9 μοίρες που χώρεσαν κανονικά.
Γενικά δεν συστήνω τα Super Slim αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη.
Αντί για 60αρι ή 80αρι, καλύτερη λύση είναι ένα επώνυμο 1.0 ή 1.20 που δεν είναι ακριβά (ιδιαίτερα αυτά του μέτρου....)δίνουν πιο καλή λήψη και σπάνια απαιτούν Super Slim LNBs.

Απάντηση: Re: Περί slim lnb

Γενικά δεν συστήνω τα Super Slim αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη.
Αυτό είναι πολύ σωστό!
Το sab που αναφέρεις το δοκίμασε φίλος δορυφορομανής εδώ στην Άρτα και δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος.

Εχετε δει/δουλεψει καποιο octo slim lnb?

Για κατι που σκεφτομαι, θα ηταν ιδανικο για 19-13-16, ειδικα αν προκειται να συνδεθουν 5-6 δεκτες.

Άλλαξα λίγο την γωνία στρέψης στο slim LNB Gold και είδα να ανεβαίνει άλλες 4-5% σε ποιότητα σήματος σχέση με την πρώτη μέτρηση.
Κάποια στιγμή θα κάνω μια πιο λεπτομερή μέτρηση σε σχέση με τα άλλα slim LNB που έχω .

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Περί slim lnb

Αυτό είναι πολύ σωστό!
Το sab που αναφέρεις το δοκίμασε φίλος δορυφορομανής εδώ στην Άρτα και δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος.

-1 κι από μένα για το Sab, έβαλα Quad στις 26 σε Τ90 και η απόδοση είναι πολύ μέτρια.

Είμαι μεταξύ Maximum XO-R4 και Megasat Slim Quad. Εξωτερικά μοιάζουν αρκετά τα 2 αυτά LNB. Υπάρχει κάτι άλλο σε quad που μπορώ να δοκιμάσω; Θα μπει στις 26E και όσο στενότερο σώμα έχει τόσο καλύτερα, γιατί θέλω στις 28.2E να έχω το Inverto Ultra Quad που είναι αρκετά φαρδύ. Το Gold που αναφέρθηκε παραπάνω δε το βρήκα σε quad με μια πρώτη έρευνα, υπάρχει; Ή το SHARP BS1R9EL100A, υπάρχει σε quad;

Last edited:
Το Megasat Slim το έχω σε single .Ήμουν ευχαριστημένος όταν το έβαλα .
Από τα Megasat Slim ,SHARP BS1R9EL100A και Inverto MultiConnectπου είχα, το Megasat θεωρούσα πιο καλό.
Το Gold που πήρα τελευταία έχω την εντύπωση ότι είναι καλύτερο από τα άλλα τρία που είχα .Δεν έκανα όμως λεπτομερή σύγκριση και με τα άλλα τρία ,για να πω με σιγουριά.

Από Θεσ/νικη που πήρα το Gold είχε και quad.

Είχα βρει ότι είχε και στο παρακάτω link ,δεν τους πήρα όμως τηλ. να δω αν υπάρχει διαθεσιμότητα:
http://www.daisat.gr/index.php?act=viewProd&productId=582

Re: Απάντηση: Περί slim lnb

Το Megasat Slim το έχω σε single .Ήμουν ευχαριστημένος όταν το έβαλα .
Από τα Megasat Slim ,SHARP BS1R9EL100A και Inverto MultiConnectπου είχα, το Megasat θεωρούσα πιο καλό.
Το Gold που πήρα τελευταία έχω την εντύπωση ότι είναι καλύτερο από τα άλλα τρία που είχα .Δεν έκανα όμως λεπτομερή σύγκριση και με τα άλλα τρία ,για να πω με σιγουριά.

Από Θεσ/νικη που πήρα το Gold είχε και quad.

Είχα βρει ότι είχε και στο παρακάτω link ,δεν τους πήρα όμως τηλ. να δω αν υπάρχει διαθεσιμότητα:
http://www.daisat.gr/index.php?act=viewProd&productId=582

Αυτό κι αν είναι άμεση απάντηση! Ευχαριστώ. Από πιο κατάστημα Θεσσαλονίκη πήρες το Gold;

Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι η χοάνη στο Gold είναι ίδια με τον κλασικό λαιμό των LNB, έτσι είναι; Για να ελέγξω αν είμαι ΟΚ χωροταξικά.

Έτσι είναι για τη χοάνη ,είναι όσος και ο κλασικός λαιμός των LNB.
Από Θεσσαλονίκη το πήρα από τη mediasat .
Τον ρώτησα για quad και μου είχε πει ότι έχει.
Δεν θυμάμαι όμως την τιμή, νομίζω ότι ήταν ψηλότερη από το προηγούμενο link .

Last edited:
Μου κινήσατε την περιέργεια και λέω να προμηθευτώ ένα Gold. Στις θέσεις 5Ε-7Ε-9Ε στο Τ90 επικρατεί συνωστισμός και παρατήρησα ότι στις 9Ε, στις συχνότητες του ΟΤΕ έχω χαμηλό σήμα..

Σήμερα έβαλα και εγώ στο Τ-90 ένα Inverto Multiconnect Quad στις 31Ε.
31Ε και 33Ε στο Τ-90 δεν χωράνε τα κανονικά LNB.
Είχα βάλει ένα LNB στις 32Ε, είχα σχετικά καλή λήψη αλλά δεν ήμουν ευχαριστημένος.
Η ποιότητα πλέον ανέβηκε 15~20 μονάδες και στις δύο θέσεις.
Το έχω δοκιμάσει το Inverto Multiconnect και σε άλλες τροχιακές θέσεις. Δεν μπορώ να πω πως με εντυπωσίασε.

Και κάτι για να γελάσετε !!!!

Το ξέρετε ότι κυκλοφορούν lnb τα οποία "ξεκλειδώνουν" κανάλια ??????

Εγώ δεν το ήξερα... σήμερα το έμαθα.....:BDGBGDB55:

Μου κινήσατε την περιέργεια και λέω να προμηθευτώ ένα Gold. Στις θέσεις 5Ε-7Ε-9Ε στο Τ90 επικρατεί συνωστισμός και παρατήρησα ότι στις 9Ε, στις συχνότητες του ΟΤΕ έχω χαμηλό σήμα..
Πριν μερικές μέρες αφαίρεσα τα LNB από αυτές τις θέσεις, βρήκα κάποια που να "ταιριάζουν" καλά με το Τ-90,
αφαίρεσα το LNB holder από τις 7Ε, έβαλα LNB holder στις 5Ε+9Ε και στις 7Ε έβαλα το LNB ακριβώς στην μέση των άλλων δύο.
Όλα αυτά με κανονικά LNB. Το Inverto Multiconnect δεν μου έδινε καλή ποιότητα σήματος στις 7Ε.

Για να χωράει ανάμεσα κανονικό LNB, σημαίνει ότι το LNB στις 9 δεν είναι στις 9 αλλά λίγο πιο πέρα, μάλλον στο 9.5, και το LNB στις 5 (4.8) μπορεί να είναι και 4.6 . Δε χωράει κανονικό LNB με 4 μοίρες απόσταση στην Τ90, προσπάθησα να βάλω κανονικό LNB ανάμεσα από 23.5 και 28.2 και οριακά δε χωράει.

Ναι, είναι της micro. Δοκίμασα το single και είναι πολύ καλό!

Σεραφείμ, σε σχέση με Megasat Slim ή Maximum XO έχεις κάνει κάποια σύγκριση του Gold;

Last edited by a moderator: