Περί Slingbox...

Αργησα να απαντησω, αλλα παιζουν προσωπικα θεματα.. Δοκιμασε και αυτο το λινκ και επισης δοκιμασε αλλο pc. Πχ απο τον slingbox player για mac επρεπε να το δοκιμασω 2-3 φορες πριν το παρει.

Δεν υπαρχει ο Kostikos!!! ,, ολα οκ με την βοηθεια του!!! το θεμα ηταν οτι @ pick δεν εβαζα pvr με αποτελεσμα να μην μπορεί να γινει load το .bin.

Καλησπέρα,

έχει δοκιμάσει κανείς το M2; Το έχουν μόνο 99$ από αμερική και σκέφτομαι να το τσιμπήσω..

Ευχαριστώ!

Ακριβως το ιδιο hardware με το Μ1 ειναι, οποτε υπαρχουν αρκετες (καλες) κριτικες. Το Μ2 ειχε λανσαριστει ως η εκδοση που ερχεται με δωρεαν λειτουργικό σε φορητες συσκευες (ναι οντως χρεωναν την εφαρμογη..). Αν δεις σε Play store υπαρχουν 4 εφαρμογες- 2 για ταμπλετ και 2 για κινητα. Για καθε ειδος συσκευης η μια ειναι επι πληρωμη και η αλλη δωρεαν, οπου η καθε μια αφορουσε σε Μ1 και Μ2 αντιστοιχα. Καποια στιγμη συνειδητοποιησαν πως ειναι ανοητη κινηση, οποτε "απεσυραν" το Μ1, συνεχισαν την παραγωγή μονο του "νεου" Μ2 και εδωσαν δωρεαν τις εφαρμογες σε ολους.

Αρα για την εγκατάσταση του Μ2 μαζί με αποκωδικοποιητή ΟΤΕ TV δεν θα υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας?

Οχι δε θα υπαρχει θεμα, αρκει να μη θελεις να τον συνδεσεις μεσω component. Με απλο composite δε θα εχεις προβλημα.

Αν δεν κάνω λάθος ο KAON NS1110 έχει composite εξοδο οπότε το συνδέω εύκολα.. Ο Technicolor DSI810 που έχει μόνο hdmi out θέλω hdmi to composite αντάπτορα, σωστά;

Ναι μόνο έτσι.. :) Το ir blaster/emitter περιλαμβάνεται στην συσκευασία του m2 ή το αγοράζω ξεχωριστά; (σε έπριξα :P)

Μεσα ειναι ολα, μαζι με τα καλωδια. Θα χρειαστεις μονο ενα scart in/out ανταπτορα ή σκετο in δηλαδη και ενα ανταπτορα για το ρευμα ;)

Δεν νομίζω οτι υπάρχει σπίτι που δεν έχει 2-3 τέτοια τουλάχιστον.. Σαν τα πολύπριζα ένα πράγμα :) Ευχαριστώ!

Να 'σαι καλα! Οταν το παρεις, εχουμε βαλει καπου παραπανω το config αρχειο για το τηλεχειριστηριο. Καλες αγορες!

Παρεπιπτοντως, ίσως να ξερεις πως αυτη η Παρασκευη ειναι η Black Friday, οποτε δεν αποκλειεται να κανουν επιπλεον προσφορες, αν μπορεις να περιμενεις μεχρι τοτε.

καλημερα. θα θελα να ρωτησω κατι το οποιο δεν μπορεσω να βρω. εχω στο σπιτι και nova και ote. και θελω να τα βαλω και τα 2 πανω σε slingbox . ποιο πρεπει να παρω ωστε να τα βαλω και τα 2? ή δεν μπορουν να μπουν και τα 2 μαζι σε ενα και χρειαζοντε 2 slingbox?

Καλησπερα. Ναι γινεται, αλλα όχι στα οικονομικά μοντέλα (τουλαχιστον οχι αμεσα). To Slingbox PRO HD υποστηριζει διαφορετικες εισοδους. Πρεπει να ξερεις πως οσα μοντελα υποστηριζουν διαφορετικες εισοδους, το κανουν μεσω διαφορετικων interfaces. Πχ μια συσκευη συνδεδεμενη στο composite και μια αλλη συσκευη στο component. Δες εδω για παραδειγμα. Ουτε ο δεκτης της νοβα, ουτε της cosmote εχει component. Αυτο σημαινει πως θα πρεπει να παρεις ανταπτορες (scart to component) για να συνδεσεις εναν απο τους δυο δεκτες στην component εισοδο του slingbox. Δε λεω hdmi to component, γιατι δυσκολα θα βρεις ανταπτορα να σου δουλευει σωστα.

Οι λυσεις σου ειναι ή ενα PRO HD (αμεση συνδεσιμότητα composite χωρις ανταπτορες), ή το απλο PRO (με ανταπτορες), ή 2 Belkin @Tv plus (τα οποια ειναι πολυ οικονομικά. Παρα πολύ καλη περιπτωση. Ειχα ενα για 2 χρονια, μεχρι που το εκαψα (μαλλον απο δικη μου απερισκεψια) )

επειδη ειμαι πολυ νεος σε ολο αυτο. δηλαδη με τα belkin θα κνω την ιδια δουλιτσα απλα θα βαλω δυο συσκευες?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

επισης μια τεχνικη διευκρινηση. λογο του οτι ο πατερας θα βλεπει στην τηλεωραση οπου θα εχει συνδεθει το slingbox και εκει που ειναι η νοβα . η συνδεση πως γινεται σχετικα με το τηλεκοντρολ, δηλαδη απο οτι καταλαβα θα μπορω να αλλαζω καναλια εγω απο το κινητο. το θεμα μου ειναι οταν ειναι ο πατερας μου εκει θα αλλαζει κανονικα απο το τηλεκοντρολ ή θα πρεπει να μαθει να κανει κατι στο sling box ? αυτο που θελω να πω ειναι οτι θελω να συνδεσω εγω το slingbox πανω στην νοβα αλλα ο πατερας μου να μην χρειαστει να κανει κατι , να κανει οτι εκανε ως τωρα δηλαδη να ανοιγει νοβα και να βλεπει.

To @Tv ειναι 100% ιδιο (βασικα ειναι καλυτερο, γιατι υποστηριζει και εγγραφες..) με ενα slingbox M1. Το αρνητικο ειναι πως ειναι discontinued απο την Belkin. Μολις ειδα και στο playstore πως δεν υπαρχει ουτε το app του, οποτε ισως να το αποφυγεις. Αν το βρεις παρα παρα πολυ φτηνα και αποφασισεις να το δοκιμασεις οπως και να εχει, εχω το setup αρχειο του για android. Δεν ειμαι σιγουρος αν γινεται να μπουν 2 στο ιδιο δικτυο, αλλα επικοινωνησα με την Belkin και θα γραψω οταν λαβω απαντηση. Απλα να ξερεις πως θα εχεις το ρισκο της μη-υποστηριξης (πχ σε νεωτερα λειτουργικά κτλ).

Οσο για την αλλαγη των καναλιων, το slingbox (οπως και το belkin) ερχονται με ενα ir blaster. Ενα καλωδιο δηλαδη που συνδεεται στο slingbox και η αλλη του ακρη ειναι εφοδιασμενη με ενα "ματακι" υπερυθρων οπως αυτό:

mfQyTJHST4RMO7H8FrmzVwQ.jpg

Μη σε μπερδευει που εχει 2 ματακια, ειναι για ενα μονο αποκωδικοποιητη, απλά ειναι για καλυτερη μεταδοση εντολων. Αυτο το τοποθετεις καπου μπροστα στον δεκτη και ειναι ουσιαστικα σαν να εχεις αλλο ενα τηλεκοντρολ στο δωματιο. Ο πατερας σου δε θα καταλαβει τιποτα, εκτος και αν του αλλαζεις μονος σου το καναλι ;)

Κατι αλλο που πρεπει να εχεις υποψη, ειναι πως καθε τετοια συσκευη δεσμευει ολο το upload bandwith του δικτυου σου, αν μιλαμε για κοινες ελληνικες συνδεσεις ιντερνετ. Αυτο σημαινει πως 1. στο σπιτι των δικων σου η ταχυτητα θα πεσει δραματικά όταν βλεπεις, 2. Αν αποφασισεις να παρεις 2 συσκευες, η ταυτοχρονη θεαση και απο τα δυο θα σου δινει πολυ κακή ποιοτητα εικόνας.

Kαι μια τελευταια ερωτηση γιατι σε ζαλισα. εστω οτι παρω τον pro-hd που μπορω να βαλω πανω και νοβα και οτε. απο οτι ειδα πανω το ir blaster που εχει θα ειναι για εναν μονο απο τα δυο? δηλαδη θα μπορω να αλλαζω καναλι σε οποιο απο τα δυο θελω να δω? ή για να το κανω αυτο θα πρεπει να παρω 2 slingbox?